Şimdi Ara

Beni ifşa edene helal olsun

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
1
Favori
886
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

• önce profilini aç bakalım köfte

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ederim bak
  • Karl Werner Heisenberg , 5 Aralık 1901
    Würzburg 'da doğdu, 1 Şubat 1976
    Münih 'teöldü. Kendi ismiyleanılan
    Belirsizlik İlkesi 'ni bulan Alman fizikçi,
    atom yapısı bilgisinekatkılarındandolayı
    1932 yılında fizik dalında Nobel Ödülü'ne layık görüldü.
    Münih Üniversitesi'ndeArnold Sommerfeldile beraber araştırmalar yaptı. Daha sonraMax Born , David Hilbertve NielsBohr gibi meşhur fizikçilerleçalıştı. 1941 yılında atom bombasıyapımındaAlmanya 'ya destek olması için Bohr'u ikna etmeyeçalıştı, ancak ahlaki nedenleryüzündenBohr teklifi redetti.
    Heisenberg(1925 'te) ve Erwin Schrödinger(1926 'da) çok yakın zamanlarda birbirlerindenbağımsız olarak atomun kuantum(dalga) mekaniğinifarklı olarak, fakat matematik yönündeneşit şekildeformüllendirdiler. Bu teoriler 1928 senesindeİngiliz teori fizikçisiPaul Dirac tarafındangenişletilip geliştirildi. 1927 'de Leipzig Üniversitesi fizik profesörlüğünetayin edildi. Aynı yıl meşhurbelirsizlik prensibiniortaya koydu.
    1941 senesindeşimdiki Max Planck Enstitüsü 'nün müdürüolan Heisenberg,
    1958 'de, atomun içindeki temel parçacıklarınyapısınıizah eden,birleşik alan teorisininformülünüortaya koydu. Heisenberg,hiçbir fizik bilgininin açıklamayapamadığı bir konuyuda aydınlattı. Bu konu, atom çekirdek yapısınaait olup; Mezon Alan Teorisi olarak isimlendirilmiştir.Heisenberg'in açıkladığıbu fenomenşöyledir :
    Atom çekirdeğindeprotonlarile nötronlar bulunur. Normaldeprotonlarartı (+) yüklü olduğundanbir arada bulunamazlar. Öyleyse bu durum nasıl mümkünolmaktadır ?
    Mezon Alan Teorisiişte bu olayı açıklayabilekiçin ortaya atılmıştır.
    →Ayrıntılı bilgi için Mezon Alan Teorisimakalesinebakınız
    Heisenberg'in Belirsizlik Prensibi
    Bir elektronunyerini tespitedebilmekiçin dalga boyu kısa olan ışınlara ihtiyaç vardır. Bu ışınlar da enerjipaketlerinden (fotonlardan) ibaretolduğundan, elektronaçarparakonunyerini değiştirirler(Compton Olayı). Elektrona çarparakonu etkilememesiiçin fotonları çok küçükve dalga boyu uzun olan ışınlarınkullanılmasıgerekir. Bu suretle elektronunhareketindeönemli bir değişmeolmayacaktır.Fakat uzun dalgalı ışınlar kuvvetli bir görüntü sağlamadığından,ancak çok belirsiz bir görüntüeldeedilir. Şu halde,bir elemanınyerini tespitetmekmümkün değildir. Genel ifadeyle; birbirinebağlı iki büyüklükaynı anda, yüksek duyaasdadrlılıklaölçülemez(birinin ölçülmesindekiduyarlılıkarttıkça diğerininölçülmesindekiduyarlılık azalır). Enerji-zaman, açısal konum-açısal momentum,konum- momentum bu fiziksel büyüklüklerolup,bu iki büyüklüğünölçümhatalarınınçarpımı Planck sabitinebüyükeşittir.
    Heisenberg1956 senesindeİstanbul'a gelipbirçokkonferansvererekülkemizde kuantumve belirsizlik gibi kavramları açıklamıştır.
    ↑Bir Bölüm Geri Atla
    PopülerKültürdeHeisenberg
    Heisenberg'inhocasıBohr ile II. Dünya Savaşı sırasında ideolojikfikir ayrılığına düşmesive Heisenberg'inBohr'u 1941 yılında Kopenhag 'da ziyaretinde aralarında geçenkonuşmabirçok
    spekülasyonanedenolmuşve herhangi bir resmi kaydı olmadığıiçin aydınlatılamamıştır.İngiliz yazar Michael Frayn'ın1998 sahnelenenKopenhag adlı oyunubu görüşmeyianlatmaktadır.
    BreakingBad adlı dizidebir çeşit uyuşturucuolan Meth'i üretenKimya Öğretmeninin( Bryan Cranston ) Kullandığı Takma İsmidir

• profilin kapalı olabilir ama profilinin bir kısmını yine de görebiliyoruz şekerim
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tasmalı Kedi

önce profilini aç bakalım köfte

Önemli olanda bu zaten köfte

@Viyana.
    beklerim
  • http://t0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcR7S_6asevIHgIgWy_8z9CxlsMp03iWdoesQONm9_9ktv9-dQ5W3g

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Robinson_Crusoe -- 31 Temmuz 2013; 22:07:44 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Helal olsun
    6 ay önce açıldı
    Çözene Helal Olsun!!!
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Bursa'da yaşadığını ve bisikleti sevdiğini, ayrıca Fenerbahçeli olduğunu biliyorum.
  • Az bekle sen reisi çağırdım
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mr Zontak

Karl Werner Heisenberg , 5 Aralık 1901
    Würzburg 'da doğdu, 1 Şubat 1976
    Münih 'teöldü. Kendi ismiyleanılan
    Belirsizlik İlkesi 'ni bulan Alman fizikçi,
    atom yapısı bilgisinekatkılarındandolayı
    1932 yılında fizik dalında Nobel Ödülü'ne layık görüldü.
    Münih Üniversitesi'ndeArnold Sommerfeldile beraber araştırmalar yaptı. Daha sonraMax Born , David Hilbertve NielsBohr gibi meşhur fizikçilerleçalıştı. 1941 yılında atom bombasıyapımındaAlmanya 'ya destek olması için Bohr'u ikna etmeyeçalıştı, ancak ahlaki nedenleryüzündenBohr teklifi redetti.
    Heisenberg(1925 'te) ve Erwin Schrödinger(1926 'da) çok yakın zamanlarda birbirlerindenbağımsız olarak atomun kuantum(dalga) mekaniğinifarklı olarak, fakat matematik yönündeneşit şekildeformüllendirdiler. Bu teoriler 1928 senesindeİngiliz teori fizikçisiPaul Dirac tarafındangenişletilip geliştirildi. 1927 'de Leipzig Üniversitesi fizik profesörlüğünetayin edildi. Aynı yıl meşhurbelirsizlik prensibiniortaya koydu.
    1941 senesindeşimdiki Max Planck Enstitüsü 'nün müdürüolan Heisenberg,
    1958 'de, atomun içindeki temel parçacıklarınyapısınıizah eden,birleşik alan teorisininformülünüortaya koydu. Heisenberg,hiçbir fizik bilgininin açıklamayapamadığı bir konuyuda aydınlattı. Bu konu, atom çekirdek yapısınaait olup; Mezon Alan Teorisi olarak isimlendirilmiştir.Heisenberg'in açıkladığıbu fenomenşöyledir :
    Atom çekirdeğindeprotonlarile nötronlar bulunur. Normaldeprotonlarartı (+) yüklü olduğundanbir arada bulunamazlar. Öyleyse bu durum nasıl mümkünolmaktadır ?
    Mezon Alan Teorisiişte bu olayı açıklayabilekiçin ortaya atılmıştır.
    →Ayrıntılı bilgi için Mezon Alan Teorisimakalesinebakınız
    Heisenberg'in Belirsizlik Prensibi
    Bir elektronunyerini tespitedebilmekiçin dalga boyu kısa olan ışınlara ihtiyaç vardır. Bu ışınlar da enerjipaketlerinden (fotonlardan) ibaretolduğundan, elektronaçarparakonunyerini değiştirirler(Compton Olayı). Elektrona çarparakonu etkilememesiiçin fotonları çok küçükve dalga boyu uzun olan ışınlarınkullanılmasıgerekir. Bu suretle elektronunhareketindeönemli bir değişmeolmayacaktır.Fakat uzun dalgalı ışınlar kuvvetli bir görüntü sağlamadığından,ancak çok belirsiz bir görüntüeldeedilir. Şu halde,bir elemanınyerini tespitetmekmümkün değildir. Genel ifadeyle; birbirinebağlı iki büyüklükaynı anda, yüksek duyaasdadrlılıklaölçülemez(birinin ölçülmesindekiduyarlılıkarttıkça diğerininölçülmesindekiduyarlılık azalır). Enerji-zaman, açısal konum-açısal momentum,konum- momentum bu fiziksel büyüklüklerolup,bu iki büyüklüğünölçümhatalarınınçarpımı Planck sabitinebüyükeşittir.
    Heisenberg1956 senesindeİstanbul'a gelipbirçokkonferansvererekülkemizde kuantumve belirsizlik gibi kavramları açıklamıştır.
    ↑Bir Bölüm Geri Atla
    PopülerKültürdeHeisenberg
    Heisenberg'inhocasıBohr ile II. Dünya Savaşı sırasında ideolojikfikir ayrılığına düşmesive Heisenberg'inBohr'u 1941 yılında Kopenhag 'da ziyaretinde aralarında geçenkonuşmabirçok
    spekülasyonanedenolmuşve herhangi bir resmi kaydı olmadığıiçin aydınlatılamamıştır.İngiliz yazar Michael Frayn'ın1998 sahnelenenKopenhag adlı oyunubu görüşmeyianlatmaktadır.
    BreakingBad adlı dizidebir çeşit uyuşturucuolan Meth'i üretenKimya Öğretmeninin( Bryan Cranston ) Kullandığı Takma İsmidir

helal.

• quote:

Orijinalden alıntı: Heisen berg

quote:

@Viyana.
    beklerim

Tckn ne kadar koyarım bak.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Katılım Zamanı : 26 Mayıs 2013 Bu Bir
  • İsim: kara basanKatılım zamanı: 26 Mayıs 2013; Şehir: Durum: Son giriş: 31 Temmuz 2013; 21:41:37Ana Sayfası:

Kalemin ucunu açalım.
  • quote:

quote:

@Viyana.
    beklerim

• quote:

Hadi la bekliyorum ifşa edin

Ünlü meth yapımcısı herkes adını duymuştur ama neredeyse kimse görmemiştir kayın biraderin seni arıyor
  •  Beni ifşa edene helal olsun
  • quote:

Hadi la bekliyorum ifşa edin

ifşa edince ne olcak
  • 1 Mesaj değmez.
  • İfşa team.

• quote:

Orijinalden alıntı: Merkür'lü Adam

profilin kapalı olabilir ama profilinin bir kısmını yine de görebiliyoruz şekerim

Havalar da ılıdı

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.