Şimdi Ara

Beni Bilen Bilir Bilmeyen de Şimdi Öğrenecek :) (Üni Terk Abiniz)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
698
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selam herkese ODTÜ'de bir mühendislik bıraktım. (Düşündüğünüz gibi Jeoloji değil bilerek farklı bir isim verdim her neyse bu konumuz değil.)

Burada yaptığım bazı yorumlar gırgır şamata ders dışı muhabbet amaçlıdır. Fakat şimdi yazacaklarımda kesinlikle ciddiyim.

Ben sizin yaşlarınızdayken '' çok para '' nın mutluluk getireceğine inanırdım. Bu yüzden üni sınavına çok çalıştım. '' İyi sıralamalı '' bir bölüm eşittir '' çok para '' mantığındaydım. İkisinde de yanılmışım. Sakın ama sakın para için bölüm seçmeyin. Ya bitiremezsiniz benim gibi ya da meslek hayatınızda başarılı olamazsınız.

Bakmayın siz bana o bölüm çöp bu bölüm böyle vs. dediğime. Ama bakıyorum buradaki çoğu kişi o gelmedi bari bu gelsin vs. diyor. Para için seçiyor ya da üni ismi için seçiyor. Tek gerçek var ki o da bölümdür. Tek bir bölüm seçin ve puanınız sadece Hakkari'ye mi yetiyor git orada oku o derece :)

Geçmiş yaşantıma baktığımda seçimlerimden pişman mıyım hayır. Çünkü bu yaşımda bile hala daha ne okumak istediğime tam karar verebilmiş değilim. Ayrıca ODTÜ'de defalarca sınava tekrar girmeye niyet ettim fakat o zamanlar istediğim bölüm yani psikoloji bölümü para isteyen bir bölüm. İyi ki de o aralar okulu bırakıp sınava hazırlanmamışım çünkü büyük ihtimal şuanda psikoloji mezunu idim ve bir kreşte çalışıyor olacaktım düşük bir maaşla :) Ya da okulu bıraksaydım o aralar ODTÜ'deki son yıllarımda Erasmus yapamayacaktım :) Her şerde bir hayır vardır derler ya doğru olabilir sevgili gençler. Fakat bu aralar bana en çok koyan şey arkadaşlarımın para kazanmaya başlamış olması ve tecrübe ile doğru orantılı olarak artacak olması. Benim şuanda çalıştığım işte maaş çok artmıyor ve prestiji biraz düşük arkadaşlarımın mesleğine kıyasla. Sonuçta onlar mühendis ben değilim.

Yeni bir bölüm okusam işi bırakacağım yeni bir bölüm okuyacağım. Gelirim olmayacak ve yaşıtım bir kızla takılamayacağım çünkü o para kazanıyor ve harcıyor fakat benim böyle bir lüksüm yok :) Mesela şuanda takıldığım kız çalışıyor ve iyi de kazanıyor fakat ilişkimizin uzun süreli olacağını düşünmüyorum anlattığım sebepten dolayı.

Bana en çok uyan meslek Ekonomi alanı. Yani en çok eleştirdiğim bölüm. Dediklerimin hala arkasındayım bu piyasa çok riskli ve en iyilerinden olmak lazım. Yani bir 5 sene daha harcayıp istediklerimi elde edemezsem üzücü olur.

Şimdilik aklıma gelenler bunlar sorularınız varsa alırım aklıma geldikçe de editlerim.

Allah varsa eğer bana sabır verir inşallah ne diyeyim ki :)

• İyi bölüm eşittir çok para getiren bölüm denklemi yanlıştır diyorsun ama "şu zamanda bana en çok koyan şey arkadaşlarımın para kazanıyor olması" demek, psikoloji okusaydım şimdi bir kreşte karın tokluğuna çalışırdım gibisinden laflar etmek hala paragözlülüğümden kurtulamadım demektir kanımca. Başkalarına öğüt vermeden önce insanın iğneyi kendine çuvaldızı başkasına batırması gerekiyor.

Emin ol arkadaşların da bölümlerini ayıla bayıla bitirmişlerdir. Türkiye'de ben bölümüme aşığım, tam benlik diyen adam sayısı bir elin parmağını geçmez çünkü. Sadece onlar dayanabildi ve sen erken pes ettin, hepsinin özeti bu, kendimizi avutmaya gerek yok doğal seçilim işte güzel de olmuş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kaanbb11 -- 11 Eylül 2018; 11:45:32 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Son kurduğunuz cümle aslında neden bunları yaşadığınızı özetliyor.
    ALLAH var ve inşallah sizi bu saçma düşüncelerinizden kurtarır.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kaanbb11

İyi bölüm eşittir çok para getiren bölüm denklemi yanlıştır diyorsun ama "şu zamanda bana en çok koyan şey arkadaşlarımın para kazanıyor olması" demek, psikoloji okusaydım şimdi bir kreşte karın tokluğuna çalışırdım gibisinden laflar etmek hala paragözlülüğümden kurtulamadım demektir kanımca. Başkalarına öğüt vermeden önce insanın iğneyi kendine çuvaldızı başkasına batırması gerekiyor.

Emin ol arkadaşların da bölümlerini ayıla bayıla bitirmişlerdir. Türkiye'de ben bölümüme aşığım, tam benlik diyen adam sayısı bir elin parmağını geçmez çünkü. Sadece onlar dayanabildi ve sen erken pes ettin, hepsinin özeti bu, kendimizi avutmaya gerek yok doğal seçilim işte güzel de olmuş.
    Doğru diyorsun dostum fakat onların yıldızı biraz da olsa bölümle barıştı ben cidden yapamadım zordu motivasyonum düştü erasmusa gidecektim vs. Dersler dışında stajda vs mesleği de sevmediğimi anladım.

Sevgili genç para kazanma olayını şu yüzden dedim. Sen benim yaşlarıma gelince durumu daha iyi anlarsın. Anan baban artık bu çocuk para kazansa da sırtımızdan bir yük inse diyebilir ki haklılar. Daha sonra bir baltaya sap olamamış izlenimi veriyor para kazanıyor olmamamak. Vs vs bu durum uzar gider ama amacım para değil tam olarak.

• quote:

Orijinalden alıntı: Pirireiss45

Son kurduğunuz cümle aslında neden bunları yaşadığınızı özetliyor.
    Allah'a inancım tam olmadığı için mi bunları yaşadığımı düşünüyorsun ? :)
  • Demek istediğimi sen çok iyi anladın allah yardımcın olsun.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Demek istediğimi sen çok iyi anladın allah yardımcın olsun.
    Yok dostum tam olarak anlamadım tek anladığım düşünceni çürütebileceğim şeyler olması:

ÖrneK: Ateist bir çok işadamı bilim adamı vs var. Onların çoğu popüler ve zengin. Sabır mabır da dilemiyorlar Allah'tan. Umarım anlatabilmişimdir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kaanbb11

İyi bölüm eşittir çok para getiren bölüm denklemi yanlıştır diyorsun ama "şu zamanda bana en çok koyan şey arkadaşlarımın para kazanıyor olması" demek, psikoloji okusaydım şimdi bir kreşte karın tokluğuna çalışırdım gibisinden laflar etmek hala paragözlülüğümden kurtulamadım demektir kanımca. Başkalarına öğüt vermeden önce insanın iğneyi kendine çuvaldızı başkasına batırması gerekiyor.

Bir başka şey daha aklıma geldi: Toplumda paran yoksa bir hiçsin. En basit örneği dilenciler. Bir hiç gibiler toplumda. Bu yüzden para lazım toplumda bir yer edinmemiz için. Hele ki erkekler için olmazsa olmazı. Para için meslek seçilir yani kriterlerinin arasında o da vardır ama öncelik sırası bakımından sonlardadır. Fakat ÇOK PARA kazanmak için meslek seçilmez kriterlerin arasında dahi yer alamaz.

• Her türlü olumlu olumsuz şeyi, bizden daha yüce bir varlık olduğuna kendimizi inandırıp ona bağlamak komik değil mi? Bireylerin seçimleri sonucunda yaşadıkları olaylar tamamen ve katiyen bireylerin sorumluluğundadır. Daha yüce bir varlık düşünülüp "işte başıma bunları o getirdi, sen inanmıyosun sana gazabını tattırıyor" vb şeyler demek tamamen dogmatik olmalarının yanı sıra ve bana göre mantık dışı.
  • quote:

Son kurduğunuz cümle aslında neden bunları yaşadığınızı özetliyor.
    Hxkskdjsd ne alaka

Kafaya bak ahahahahahha

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: iron maiden iscisi

Hxkskdjsd ne alaka

Kafaya bak ahahahahahha

Alıntıları Göster
    Arkadaşı yargılamamak lazım yetiştiği çevrenin etkisinde kalmış doğal olarak
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.