Şimdi Ara

Bence Tek Sorun ''Çok Düşünmek''

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
0
Favori
343
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Çevrenize bakın.Diğerleri neden böyle amansız duygu durumlarında değil mesela ? Çünkü gündelik dertlerini ana odağa koymuşlar, insan ilişkileri vs. Bana kalırsa bizim gibilerin tek sorunu aşırı şekilde kendi ile münazara yapmasıdır. Düşüncenin esiri olursak , asla kurtulamayız.
    Tabi tedavisi düşünmeyi bırakmak mı ? Bu vakitten sonra biraz zor.

Edit:Düşünmekten asıl yazacağım şeyi unutmuşum . Bizim akıl sır erdiremediğimiz bazı şeyler vardır.Bunları anlamlandırmaya çalışmak anlamsızdır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cakiyyyy -- 13 Ekim 2016; 0:00:49 >

• Düşünmek güzeldir.
  • Düşünmek yol almaktır, düşünmek yürümek, koşmaktır. Ama yürümekten yürümeye fark vardır. Kimisi, çıkmaz bir labirentin içinde, duvardan duvara çarparak yürürken yorulur, yıpranır, perişan olur. Ama kimisi, yemyeşil vadilere ulaşan patikalarda yürürken huzur bulur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ben düşüne düşüne buldum ki kadın denen nesnenin yaratıcısı bizim iddia ettiğimiz veya eleştirdiğimiz ilah olamaz. aynı şekilde slobodan gibi bir adamı da bir ilah yaratmaz. bu ilah yemeyi içmeyi ölmeyi de bilmez.

bana dikte ettirilen ilahın her şeyi bilmediğini ve herşeyi yaratmaya gücü yetmediğini öğrendim. bu durum hakikat ilah olanı yanlışlamaz. bilakis doğru olanı eksilten ona kusur yükleyen bir anlayışın çirkefliğini ortaya koyar. düşüne düşüne buldum(k) dediğimiz şey.

ne buldum? ben de yemeyi içmeyi ölmeyi bilmiyorum ben de slobodanı oluşturamam(istemem de). ben, kendime ilah dediğimi buldum.

aslında ben kendime bunu dememişim birisi beni bunu söylemeye beni aslında (gündelik hayat değil) kendime ilah gibi taptırmaya zorlamış.

haliyle ateizm doğru oluyordu.

yani ateizm kendini gerçellemek için böyle bir yolu bana reva görmüştü.

peki bana bu ilahı tavsiye eden tavsiye ederken dahi beni dünyaya getiren kimdi? ateizm miydi?

işte bu esnada düşünce denen iklim kara, kışa, zemheriye cehennemlere düşüyordu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HADO77 -- 13 Ekim 2016; 13:12:51 >

• Kapitalist bir toplum olduğumuz için, düşünmemiz istenmiyor.

Ya din,mezhep,ırk savaşlarıyla oyalanırız,

Ya da para kazanma ihtiyacının bizi köleleştirmesiyle.

Bizden tek beklenen,köle gibi çalışıp,medya yoluyla dolandırılarak onlara uygun Lider seçmemizdir.

Tabi kendi isteğinle oy veriyorsun ve gönüllü kölesin, o ayrı...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir insanın kendisi ile istişare yapması kadar güzel ve rahatlatıcı bir durum olmadığını ayrıca çok düşünmekten ziyade çok takıntı haline getirmek arasında fark olduğunu vurgularım.
  • Düşünmekte kalmayıp aynı zamanda hareket etmemiz lazım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Uçuk sorunu ama önemli
    17 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • firstich kullanıcısına yanıt
    Çok düşünmek ister istemez bir süre sonra takıntı oluşturuyor zaten.
  • Düşünen insan sorgulayan insandır. İnsanı düşünmeye yönelten dürtü ise çelişkidir. Sürekli tek taraflı bilgilerle beslenen, herşeyi bununla izah etmeye çalışan insanın kendini bulmaya çalışma evresidir düşünmek. Bilgisiz bir insan düşünemez. Belirli bir bilgi edindikten sonra düşünme evresinin başlangıcı görülür. Düşündükçe daha çok bilgi arayışına yönelirsin ve en önemlisi seni merak içine düşüren soruların cevabını bulabilmenin ilk şartı düşünmektir. İnsan ancak düşündüğünde/sorguladığında kendisine ya da ait olduğu topluluğa dayatılan bilgilerin yerine farklı kesimlerin düşüncelerini ve bunun temel nedenlerini öğreneceği materyallere ulaşması ile mümkün olur.

İnsan bilgilendikçe düşünür.

Dolayısı ile düşünmenin bir sakıncası yoktur. Elbette her düşünme eylemini gerçekleştirirken, düşündüğümüz tüm herşeyi öncelikle akıl-mantık süzgecinden de geçirmeliyiz, ardından bu düşüncelerimizi besleyebilecek bilgi arayışına geçilmesi gerekir.

• Turkish Destroyer T kullanıcısına yanıt
    Ahiret hayatının varlığı ile ilgili tek bir gerçek kanıt var mı ?
    Bak işte burada bile bir kısır döngü,çıkmaz. Kuran gerçekten gerçek mi ? Gökten indi ? Hadi indi diyelim, içinde yazan saçmalıklara (milyonlarca farklı meali var) nasıl gönül rahatlığıyla inanmak beklenir ?
    Senin dediklerine alternatif bir çözüm yok, çünkü ortada bir sebep yok.
    Bir çözüm olması gerekmiyor. Benim fikrim bu. Yaşam sürekli değişiyor , durmadan değişiyor. Hücreler her daim yenileniyor, gezegenler belli yörüngelerde dönüyor. Ve bu hiç durmuyor, bir anlık bile.
    Maalesef ben sanırım kafayı sıyırma yolunu seçmişim uzun zaman önce
    Hocam yine ilk cümlenden alıntı yapayım: Ortada bir yaratılış olduğunu düşünmüyorum. Daha Mars'a bile ayak basılmamış iken herşeyi bu kadar basit cümlelerle açıklamak mümkün değil. Size göre bu evren bizim Allah'ın kudretini görmemiz için yaratıldı. Bana göre Big Bang ile oradan oraya savrulan ''atomlar''. Big Bang genel bir kabul ve ispatlanma biçimleri var.
    Dünya'da 7 milyar insan var ve bu 7 yıl milyar insan kendi içinde farklı farklı tanrı,ilah gibi kavramlar oluşturur. Sorduğum soruya cevap alamadım bu arada ? Madem tefsirlerin delilleri var , peki Kur'an'ın delili nerede ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cakiyyyy -- 18 Ekim 2016; 2:12:15 >
    Böyle gidersek bir noktaya varamayacağız. Alın size bir kısır döngü daha.
    Tolkien'in Orta Dünya'sını başka birisi bu denli üslup ile taklit edemedi. O zaman Orta Dünya gerçek ? Hangi husus tespit edilmiş, açıklar mısınız ? Cübbeli hocaların demesi gibi '' Gerçeği uzayda neden arıyorsun ? Gerçek Kur'an.'' gibi cümleleri söyleyeceğinizi tahmin ediyorum zaten.
    3.ncü yazdığınız satır ise tamamen ve tamamen öznel bir anlatım. Kimine göre mükemmel bir kitap, kimine göre La fontaine'nin masalları daha güzel.
    Hocam o akli delillere ben inanamıyorum işte. Çok zorladım ama olmuyor.
    Tam aksine. Şuan 18 yaşındayım ve küçüklüğümü dini kurallara göre yaşadım. Aslında şu an bile dinlere göre yaşıyorum desem yeridir. Sadece bir kere herşeyi bir kenara bırakıp, gökyüzüne bakın. Daha sonra şu acınası yeryüzüne bir bakın. Bazı soruları sorun kendinize. Ben size göre empati yaptım, sıra sizde...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.