Şimdi Ara

´´Ben mi çok garibim? Konu Dışı... (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
75
Cevap
0
Favori
2.271
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: Y!g!T

quote:

Orjinalden alıntı: nalcacidabbe

Üyelikler TC Kimlik Numarasıyla oluşturulsun 16+ alınsın

Benim Tc kimlik numaram yok. Ne olacak?

abd kimlik numarsı...
  • Ne demiş ünlü bir düşünür; "Bir ara çok konuşuyordum, bir faydasını görmedim, bıraktım."
  • quote:

Orjinalden alıntı: Ekreizze

Ne demiş ünlü bir düşünür; "Bir ara çok konuşuyordum, bir faydasını görmedim, bıraktım."

Organize İşler ' de geçmiyo muydu o söz ?
  • quote:

Ne demiş ünlü bir düşünür; "Bir ara çok konuşuyordum, bir faydasını görmedim, bıraktım."

''Nush ile uslanmayanı etmeli tekdir, tekdir ile uslanmayanın hakkı kötektir ''
    Ne güzel demiş değil mi Ziya paşa
  • quote:

Orjinalden alıntı: Ado

derviş'in fikri ne ise zikri de o olurmuş ömer hocam...

Şimdi üstat, size ne cevap verirsem vereyim belirli bir kesim tarafından yanlış algılanacağım için sadece görüşünüze katıldığımı belirtmek istiyorum.

Ameller niyetlere göredir, niyetler de amellere göredir.

quote:

Organize İşler, Üzeyir abi.

• quote:

neden +16. ozaman başkası çıkar +20 der sende dumur olursun
  • quote:

Orjinalden alıntı: Vuudi
    Ömer;
    Bişey anlatayım belki anlarsın beni.
    Meteoroloji haberlerinde yaz aylarında sürekli duyarız:
    Mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcaklıklar..
    Son yıllarda haziran,temmuz ,ağustos.. Bu 3 ay boyunca istisnasız hergün hava durumu programlarında ''mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcaklıklar'' lafı geçer.
    Aslında saçma bir laftır.
    3 ay boyunca belirli bölgelerde süreli olarak devam eden bir hava sıcaklığı, nasıl olur da mevsim normali dışı olabilir ki?
    Yani dünya değişmiş, mevsim sıcaklıkları artmış, ama hala mevsim normallerinin üzerinde deniliyor.
    O hava durumu spikeri inatçıdır, muhafazakardır, belki de çocukluk yıllarının hava sıcaklığını esas alarak ''mevsim normallerinin üzerinde'' lafını kullanıyor,kimbilir?
    Yani kısacası: Değişimin önüne geçilemez, belki de senin yaptığın doğrudur,ama çoğunluk başka türlü yapıyorsa senin doğruların pistir, e e dir,kaka dır..

Değişim ileri yönlü olursa gelişim söz konusudur.
    Unutmayalım ki değişim tek yönlü değildir. Yani; her değişim gelişim değildir.

Norm değerler ise kişisel düşünceler üzerine inşa edilemez.
    Norm değerler nesneldir.

İnsan ilişkilerini ve toplumsal süreçleri, bilimsel nitelik taşıyan örneklerden hareketle karşılaştırma yapmak bizi doğru sonuçlara götürmeyecektir. Sizin örneğinizden hareketle sebebini de açıklayayım;
    Meteoroloji ölçümleri eşit aralıklı ölçeklerle ifade edildiği için mevsim normallerinden söz edilmektedir. Örneğin, termometrenin "0 °C" yi göstermesi o anda ısının olmadığı anlamına gelmez, tersine bir başlangıç noktasını gösterdiğini çünkü ısının yok edilemeyeceğini düşünürüz.

Toplumun hareketleri dikey ve de yatay yönlüdür.
    Doğru bildiğimi söylediğim için olduğum gibi olduğum için rahatsızlık hissetmiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ömer -- 8 Nisan 2008; 0:12:31 >

• quote:

quote:

quote:

abd kimlik numarsı...

Abd de kimlik diye birsey yok ki kimlik numarasi olsun. Isterseniz Sosyal Guvenlik(Social Security) diye bir kod var ama bunu da siz denetleyemezsiniz. Sadece devlet denetleyebiliyor bunu. Hatta numaranin ogrenilmesi halinde cesitli dolandiriciliklar bile yapilabiliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Y!g!T -- 8 Nisan 2008; 0:17:05 >

• Acikcasi ben son 2 senedir, yapilan yorum ve üsluplardan cok sikayetciyim, yasi kac olursa olsun hitap ve yazi sekline dikkat etmesi gerekiyor. Bircok kisi forumda tartisma ve yazma adabini bilmiyor. Bazilari günlük hayatta rahat olamadigi icin gelip , konularda rahatca ve bana göre cok rahatca uygunsuz yorumlarda bulunuyorlar.
  • Ne konu be edebi sanatlar, atasözleri,deyimler,imalı cümleler falan bişe anlamadım
  • o bir mecaz dı zaten...
    quote:

quote:

quote:

quote:

abd kimlik numarsı...

Abd de kimlik diye birsey yok ki kimlik numarasi olsun. Isterseniz Sosyal Guvenlik(Social Security) diye bir kod var ama bunu da siz denetleyemezsiniz. Sadece devlet denetleyebiliyor bunu. Hatta numaranin ogrenilmesi halinde cesitli dolandiriciliklar bile yapilabiliyor.

• Türkçe'yi düzgün kullananlar neden "kasmak"la itham ediliyor, anlayabilmiş değilim. Üzülerek söylüyorum ki ciddi bir konu tartışılırken altta kalındığı anda "sen de düzgün Türkçe ayaklarında hesapta cool takılacağım diye kastıkça kasıyorsun" gibi, ayaklar altında üsluplarla karşılık veriliyor. Ve ayrı bir üzüntü kaynağı da gerçek hayattaki insanların bunlardan farksız oluşudur. Ne forumda ne de gerçek hayatta engelleyebiliriz artık bu insanları. Yazık...
  • quote:

Orjinalden alıntı: Ömer

Son zamanlarda yapılan yorumlardan ve de kullanılan üsluplardan benden başka rahatsız olan yok mu?

Tabii ki rahatsızız. Özellikle bazı arkadaşların her konuyu ya dine yada belden aşağı çekmesine hiç anlam veremiyorum. (Bknz; dün geceki sizin "bir bayan ya bacım, ya eşim v.s" olur sözü üzerine gelen "ben hem arkadaş olurum, hem de yatarım(!)" tarzı uygunsuz ithamlar.)

İnsanlar artık diğerlerinin fikirlerine saygı duymayı öğrenmeli.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Ömer

Sadece rahatsızlık hissettiğim bir hususu dile getirdim.
    Benden rahatsızlık hisseden arkadaşlardan rica ediyorum tabana beni alarak yorum yapmak yerine bana özel ileti gönderebilirler bu sayede konunun amacına hizmet etmesine vesile olabiliriz.

quote:

Orjinalden alıntı: collossus

Normal diye birşeymi var? Herkes aynı şekilde düşünüp hareket etseydi yada herkes aynı ahlak kurallarını benimseseydi dünya bence çekilmez bir yer olurdu.En ahlaklısından (etik görece bir kavram) en ahlaksızına kadar herkesin fikrini söylemeye ve yaşamaya hakkı var.Başkalarının özgürlüğünü engellemeden tabi.Mesela bugün çok fırlama bir günümdeyimdir öyle yazarım yarın daha ciddi konularda yazarım kimseyide ilgilendirdiğini düşünmüyorum.

Anlıyorum.

Ancak bir bayan resminden hareketle “yüzüne bilmem ne yapayım (burada ne yazdığını tahmin edebilirsiniz.)...” yazma gereksinimi sizce günden güne değişebilir mi?

Bu olay kendi içinde değerlendirilmesi gereken bir olay.Çok yönlü ve saatlerce üzerine yazılır konuşulur.Şöyle söyliyeyim.Sanal alemde en çok hit alan siteler cinsel içerikli olanlar.Genel anlamda yani tek bir site değil.Sonuçta içimizden bu sitelere girmedim diyen varmı? Heralde sende girmişsindir @Ömer.Neyse diyeceğim şu.Yüzüne yaptığı yada yapmak istediği işi ve çok daha fazlasını bu sitelerde gördük izledik bazılarımızın cinsel fantazisidir yada değildir yada başka şeyler vardır.Ama bu sonuç olarak her erkeğin içinde olan bir güdü istek ve çok güçlü.Onu yazan kimse bunu dile getirmiş yani fantazisini.Bir insanın fantazisinin olması kötü birşey değil.Ama foruma yazması tabiki tartışılır.Ben elimden geldiğince objektif olarak bu konuya bir bakış açısı getirmek istiyorum.Allah'tan karşımda ne yazıldığını okuyan karşısındakinin fikirlerine önem veren biri var bu anlamda kesinlikle örnek alınması gereken birisin @Ömer.

Cinsellik söz konusu olunca arzulamak, yapmak suç değil ama bunları yazmak yada dile getirmek suç.Malesef bir fikir suçu gibi.Şimdi bu yazdıklarımı çoğu insan anlamayacak.Eee ne olacak yani normal bir konu gibi konuşulacakmı bunlar denecek.Neden konuşulamıyor? Bunun nedenini gerçekten bilen varmı?Cinsellik çok temel ve gayet doğal bir güdü olmasına ramen konuşulması neden ayıptır? Çok basit bir soru.Kendi kendinize bir sorun neden ayıp ve kendi kendinize bir cevap vermeye çalışın.Ayıp olan şey ne? Birinin malını çalmak ayıptır, suçtur.Bunun nedeni açıklanır.Net olarak ortaya konur.Bir insanın haklarını gasp etmenin suç olması mantıklı bir şey.Ama cinselliğin fuhuş olarak adlandırılmasının kime ne gibi bir yararı yada üzerine konuşulmasının kime ne gibi bir zararı vardır?

Kadın-erkek iki insanın yapabileceği en doğal şey olan sexin bir ayıp ve suç olarak tanımlanmasının mantıklı açıklaması nedir? Fransa'da akrabam var ve sevgililerin parkta ve banklarda seviştiklerini söylüyor.Çokmu ahlaksızlar? Bu yüzden çok berbat bir sosyal yaşamlarımı var? Kimin hangi hakkını gasp ediyorlar? Bizden çok daha mutlu ve yaşamdan umutlu olduklarını hepimiz biliyoruz.Böyle şeffaf bir cinselliğin onların toplum hayatına hiç bir zarar vermediği ortada.Ama bizimkine veriyor.Neden? Çünkü bizim dinimizcede yasak.Tek nedeni bu.Eğer müslüman bir ülkede yaşamıyor olsaydık cinsel sorunlarımız bu kadar büyük olmazdı.Her neyse amacım zaten islamı tertışmak değil.Sonuçta bizim ülkemizde insanlar cinselliklerini yaşamıyor.Gerçek bu.Bir forumda eğer birisi bir kızın fotoğrafına bakıp yüzüne bilmemne yaparım diyorsa bunun altında cinsel doyumsuzluk vardır.Tatmin edemediği bir içgüdüsünü bir sitede böyle bir şey yazarak bir nevi masturbasyon yapar.Cinselliğe yasak getirerek yok farzederek ayıp sayarak yapılsın ama konuşulmasın, görülmesin diyerek (böyle ikiyüzlü bir tutum sergileyerek) ne yapmış olduk? Paradoks içinde paradoks.

Mesela bir paradoks.Biz erkekler tanımadığımız bir kadın hakkında her türlü fantaziyi düşünürüz fırsat bulursak yaparız ama başkalarının bizim kızkardeşimiz için aynı şeyi düşünme yada yapma hakkı yoktur Bize dokunmayan yılan bin yaşasındır.Bizim cinsel ilişkiye girdiğimiz kızlar ağaçta yetiştiği için sorun yoktur nasıl olsa onların anaları babaları abileri yoktur.Bu iki yüzlülüktür işte.Asıl bu kadını bir mal gibi yada cinsel obje olarak görmektir.Zaten bir kadının cinselliği abisinin yada babasının himayesindeyse asıl o zaman kadın cinselliği kötü tanımlar kendisinide cinsel obje olarak görür.Aşkın cinselliğin kötü birşey olarak tanımlandığı komik şaka gibi bir ülkede yaşıyoruz.Benimde bir kızkardeşim var ve cinsel hayatı kendni ilgilendirir.İstediği gibi yaşar.Beni ilgilendirmez.Asıl sahtekarlık, asıl iki yüzlülük cinselliğini özgürce yaşayan kadınlara "kaşar" "or..pu" demektir.Asıl kadınları cinsel obje olarak gören bir birey yada insan olarak tanımlayamayan aklı sadece bacağının arasında olan insan tipi budur.Kızkardeşinin yada kızının sevgilisi ile ilişkiye girmesini kendi kalesine atılmış bir gol gibi gören ağabey yada baba yada her neyse cinsel açıdan travmatik bir toplumu yaratan asıl bu insanlardır.Çünkü biz ataerkil bir toplumuz.Kadına cinselliği yasaklamanın kadına değer vermek olduğunu söyleriz.Neden? Çünkü erkeğin bir kadını cinsel yönden arzulaması onu bilmemne yapılacak bir mal olarak görmesi demektir.Her şeyden önce bir erkeğin ilk görüşte bir kadını cinsel olarak arzulaması onu cinsel bir obje, bir mal olarak görmesi ve bi nevi onu aşağılaması demek.İşte böyle saçma sapan bir tabu cinselliğe insan doğasına aykırı bir bakış açısı nasıl gelişmişse gelişivermiş.

Fransa'da 18 yaşındaki bir genç kız sokakta sevgilisi ile öpüşürken yada sevişirken aşağılandığını yada suç işlediğini düşünürmü sizce? Tabiki düşünmez.Yada ailesi öyle düşünürmü? Tabiki hayır.Bundan nasıl bir zarar görürler? Yada görüyorlar? Bilen varsa yazsın benim aklıma bir şey gelmiyor.Tam tersine cinsel anlamda kendini bulmuş, doyuma ulaşmış bireyler yetişir ve hayattaki diğer konularlada ilgilenebilirler.Akılları sürekli bacak aralarında olmaz.Peki biz bu gençleri parkta sevişirken grsek naparız? Bir müddet aval aval ve iç geçirerek bakar sonrada kedi erişemediği ciğere mundar der hesabı "şunlara baka ahlaksızlar" deriz.Kıza "or..pu" der imkan varsa adamı döveriz.Ama içten içe o adamın yerinde olmak için can atarız.Ama bizim insan doğasına ters ahlak kurallarımız var işte naparsın.

Bir nevi delilik olarak görüyorum ben bunu.Deliliğin normal olarak tanımlandığı bir toplumun fertleri olduğumuz için dünya hep başaşağı görünür bize.Şimdi denebilirki onların ahlak kuralları öyle, bizimki böyle.Zaten öyle.Kimseninde bunları tartışacak dile getirecek cesareti yada hali yok.İki yüzlü yalan dolan bir ahlak anlayışı, insanın en doğal güdülerini ayıplama, başka binlerce yalanı dolanı pisliği beraberinde getirir.Fransa yada diğer başka Avrupa ülkelerinde bence kadına verilen değer bizden çok daha fazla.Ama bunu erkekler kadını sahiplenmeden yada namus ve mal olarak görmeden yapıyorlar.Zaten öyle gördükten sonra kadına değer vermekten kim bahsedebilirki? Biz bahsederiz.Yalan... yalan... yalan... Bu yüzden bizim ahlaksızlık olarak tanımladığımız pek çok şeyi yapan avrupa ülkelerinde kadın erkek ve hatta insan ilişkilerinin daha sağlıklı olmasıda ayrı bir tutarsızlık.

Senin verdiğin örneğe geri dönelim büyük ihtimalle genç olan bu arkadaşımız, böyle birşey yazmış çünkü insan ne kadar engellenirse engellensin bir yerde patlar forumda yada okulda yada başka yerde buna benzer acayip, yersiz, aşırı tepkiler olarak ortaya çıkar.Şimdi biz ne bekliyoruz? Böyle şeyler söylenmesin, herkes arzularını bastırabildiği kadar bastırsın.-mış gibi -muş gibi yapalım.Nerde görülmüşki bir yanlışın, bir yalanın üzerine doğru bir şey inşa edilsin? Bir kere bizim toplum olarak en başta insan olduğumuzu kabul ederek işe başlamamız lazım.Cinsellik sadece işin bir boyutu.Kendi elimizle kendi insani yanlarımızı budadığımız daha bir sürü konu var.Bunlardan biride hakkını aramak.Biz bu ülkede resmen matrixdeki robotlar gibi yaşıyoruz.Bize zarar veren bizi kendimize yabncılaştıran ahlak kurallarınıda bizzat biz koruyoruz.Hani bir fıkra vardı neden cehennemde Türklerin bulunduğu kazanın başında zebani yok işte o hesap.Bu fıkrayıda bizzat biz ürettik avrupalı değil.Bu bir özeleştiri.

En son diyeceğim oki insanlardan ahlaklı olmasını beklerken önce ahlaki yasaları ve istekleri mantıklı ve adil gerçekler üzerine kurmak lazım.Yalan dolan iki yüzlü ahlaki değerler üzerine insanları yargılarsak böyle bir kısırdöngü içinde döner dururuz.Ondan sonra Nasreddiin Hoca yada Orhan Gencebay gibi sende haklısın tarzı saçma sapan paradoksların içine gömülür kalırız.Evet malesef bizim ülkede herkes haklı.Ama bir konuda haklı değiliz malesef.Hak denen şeyi aramakta kullandığımız ölçülerimiz yanlış.Bizim ahlaki değerlerimizin bazıları malesef bize zarar verir nitelikte ve biz bunun farkında değiliz.Yazıyı sonuna kadar okuma sabrını gösteren zaten ne demek istediğimi anlamıştır.Bu yüzden ahlak anlamında gireceğimiz hiç bir tartışmadan birşey çıkmaz.Öncelikle bu ülkede bazı şeylerin değişmesi gerekir.Daha insani olması gerekir.Sonra hak aranmalı.Zemini düşünmeden figürleri değerlendiremezsiniz.

• ömer hocam çok uğraşıyoz ama bi türlü düzelmiyo. nasıyapacaz bilimyom
  • quote:

önceden üye olmuşlar? veya hani gidip annesinin tc kimlik nosuna bakmak çok zor deil
  • Konu disi = Gunluk hayatta karsilasabileceginiz her sey

!..
  • quote:

Orjinalden alıntı: _Divine_

Konu disi = Gunluk hayatta karsilasabileceginiz her sey

!..

montla s**mak, kasayı yan yatırmak, o*rup kaçmak bunlar değilmi normal olanlar
  • olmazmı be arkadaşım forumun seviyesi düştükçe düştü önce edwird saçmalıkları biter bir başkası başlar forumun bir sene önceki tadı dahi yok artık

• Nilüfer...
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.