Şimdi Ara

Ben kendimi geliştirmek istemiyorum! (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
104
Cevap
7
Favori
6.807
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
89 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • taııbuv kullanıcısına yanıt

    +1 aynı şeyi dusunuyoruz


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • gsrn94 kullanıcısına yanıt

    Sen ben misin


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • baban seni kaç yaşına kadar beslemeyi kabul etmişse ona göre planını yaparsın.o sevdiğin şeyleri de (kira,elektrik,su,doğalgaz,vergiler,market,internet,kredi kartı taksitleri vs...) birilerinin finanse etmesi gerkiyor sonuçta değil mi?


    bir de çevrende gerçek arkadaşın kalmayınca(herkes bir hayat düzeni kurdukça uzaklaşacak) sanal ve geçici arkadaşlıklarla nereye kadar mutlu kalacaksın?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aycibin -- 14 Aralık 2021; 19:36:34 >
  • Her şey maddiyata bakıyor ne yazık ki. Bir de mutluluğun tanımına göre değişir. Kimisi arabasız olmaktan mutlu olur ev ve işi yakınsa yürüyüş yapar sürekli New york gibi bir yerde misal arabasız yaşayan milyonlar var. Yani bu örnekler çoğalır gider. İşin maddiyat kısmı ise malesef ki gerekli kiranı veya evini satın alabilmek için, faturalar ve beslenmeni sağlayabilmek için ayda en az 3-4k paranın olması gerek. Yani ne desek boş yeni dünya düzeni kuruluyor. Tamamen dijital finans. Vergi kaçırmalar sona erecek daha adaletli daha eşit vatandaşlar olacak gelecek dünyada umarım. Yani şuanda türkiyede yaşayan gençler malesef -50 puan geriden başlıyor. Karnını doyurabilmesi için ya ailenin sağlam varlıklı olması gerek ya da senin köpek gibi çalışıp yazılım öğrenip kendini geliştirmen gerek. Her sektörde bu var maalesef. Sadece devlet memurlarında kendini geliştirme yok...Devletçilik anlayışı artık bitiyor dünya özelleşiyor küreselleşiyor tekelleşiyor. Hükümetler çökecek bir noktada. Sadece global dünya yönetimi olacak. Bunlar kurgu gibi geliyor ama gerçekleşecek. Belki 50 sene sonra belki 100 sene sonra. Devir dijital devir, az nüfüslu devir... Dünyada bana kalsa 500 milyon insandan fazlasını yok ederim. Ki herkes mutlu adaletli eşit bir hayat yaşayabilsin herkesin villası belli bir alım gücü olsun..





  • Bisikletçi76 kullanıcısına yanıt

    sen sistemin dışındayım ana mesajı vermek için ulusa sesleniş yapmaya çalışıyon. işte sisteme karşıyım bu bi oyun büyük resim muhabbeti. hayatını idame ettirebilmek için kendini geliştirmek zorundasın. mecbur olduğun bi konuda hoşuna gitsede gitmesede istersen baskı de yapcak bişey yok herkes böyle geçimini sağlıyor yoksa bizde biliyoruz sistem muhabbetini


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • izayoi kullanıcısına yanıt

    anlatsana hocam ney bu sistem muhabbeti :D

  • Bende aynı şekilde düşünüyorum ve yaşıyorumda annem sağolsun babama kalsam mirası boklu don  

  • Hayat, bir yarış üzerine kuruludur / yarış altyapılıdır.


    Keşke bu yarıştan kendi isteğimle ayrılabilecek cesarete sahip olsaydım. 


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sırrımı öğrendin.


    Anime In Motionyoutube
    A kinetic typography video I did set to Light's "I Am Kira" speech in the final episode of Death Note. I have no rights to Death Note or any of it's related materials. All rights belong with their respective holders. This is a fan made video not for profit. All images used in the video - save for the apple - can be downloaded from my DeviantArt page here: http://duskhelena.deviantart.com/gallery/51373807/Digital
    https://www.youtube.com/watch?v=W-6jfV9iqXE&ab_channel=AnimeInMotion

    Geçimi sağlamak için grekenler bahsettiğim şeylerse diyebileceğim bir şey yok hocam.

  • aycibin A kullanıcısına yanıt

    Ben çalışmaya falan karşı değilim hocam. Bahsettiğim ekstrem şeylere karşıyım. Ayda 10 kitap okumuyorsan robot gibi yaşamıyorsan vasıfsız birisin bakış açısına vs.

  • pcdaly kullanıcısına yanıt

    Kimse size kendizini gelistirin vs demiyor zaten, asil mesele para kazanmak. Sen eger kendini gelistirmeden para kazanip bir ayri bir birey gibi yasayabiliyorsan herkes buna saygi duyar hatta gelip tavsiye ister


    Ama ananiza babaniza asalak gibi yapisip evde oturayim diyorsaniz kimseden sayginin 's'ini hic bir kizdan da ilgi alaka beklemeyin


    25 yasina gelmis halen penguen gibi anasinin babasinin agzina bakan tiplerden igreniyorum resmen


    Ben 27 yasindayim 3 sene once ingiltereye tasindim kendi cabamla su anda evimi arabami aldim burada. Benim yasitim olup halen baba para ver diyen tipler var

  • ben hep oyuncakalrimi bozar , motorunu cikarirdim. mahalle de bisikletleri tamir ederdim. ucurtma yapar satardim. cok severdim. hep sevdigim hobi ile ugrastim. elektronik elektrik. ailem duz liseye gonderdi. sinifta kaldim. muhendis olamayacagimi biliyordum. matematik sevmiyordum. meslek lisesine gittim. sinif ve sonra okul birincisi oldum. universiteye gittim. bitmedi. sonra iste elektronik alaninda calisiyorum simdi.

  • Peki film izleyip yemek yiyerek, LoL oynayarak iş,karier maddiyat nasıl olacak,ailen sonsuza kadar sana bakmak zorunda mı, hayatını disipline edip calışmak zorundasın kimse kimseye bedavadan birşey vermiyor, üretmek zorundasın fikir veya madde üretim ve çalışma şart.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • geliriniz varsa yaparsiniz

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • “Sosyal adalet savascisi”

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Bisikletçi76 kullanıcısına yanıt

    kimisi sokakta dürüm satar,kimisi oto sanayide iş yapar,kimisi kurumsal bir şirkette kariyer için çalışır,kimisi üniversitede akademisyendir,kimisi müteahhittir,kimisi kuyumcudur,kimisi DJ'dir,kimisi sanatçıdır... hepsinin yaşam tarzı farklı, okumuşluk seviyeleri farklı ama hepsinde çok farklı seviyelerde gelir elde edilebiliyor. maksat sevdiğin,süredürebileceğin işi yapıp kendi geçimini sağlayabilir olmak.

  • quote:

    Evet nihilistliğe heves ederim ama bir türlü beceremem. Keşke olabilsem keşke boşverebilsem. Senelerdir uğraştığım ama anıların ve saplantılarım yüzünden tekrar başka şeylere tutuklu kaldığım için pekte beceremiyorum. Burada başkalarına "bencil olun" diye tavsiye vermem bu açıdan ikiyüzlülük olarak algılanabilir ama maalesef insanlarımızı kurtarmanın tek yolu bu.


    Bazı anılara tam anlamıyla geçmişin hayaleti denebiliyor. Onlara takılmak bir tercih meselesi değil (genellikle istismar edişten kaynaklanan) bir travmanın sonucu. Ancak anıların duygusal boyutu veya anıların kendisi tahrip olabiliyor veya derinliklere gömülebiliyor. Haliyle travmatik anılar "bencilce" bir savunma mekanizması gibi çalışsa da sonsuz, nihilistik denebilecek bir derinlikte kaybolup gidebiliyorlar. İkiyüzlülük için estağfurullah. Tam aksine travmadan bencil olun dersi çıkarmak olabilecek en straightforward hareket. Gayet samimi etki - tepki.

    quote:

    Çünkü bu ülkede herkes bencil. Bencil olan bir toplumda fedakar olursan, genç yaşta ruhunu öldürürler. Beni öldürdükleri gibi. Benim yaptığım hataları yapmaması lazım bu küçük çocuğun.


    Ruhu öldürmek kompleks bir deyim, artık empati - anlayış göstermeme veya acımasızlığa kayma olarak okursak veya yaşam enerjisinin tükenişi dersek her gün ruhlar ölüyorlar. Çünkü ruhla doluyuz; öyle ki, aslında ruhumuzun ağırlığı ruhumuzu ezerek öldürüyor... Ruhumuz hafif olunca kendi ağırlığı altında ezilmiyor. Bir keresinde süper empati yapmaya çalıştığımda neredeyse deliriyordum. Başta acı ve hazla karışık epey tehlikeli bir duygu hissettim. Yerini ölüm soğukluğu ve sonra ağlamaklılık hali aldı. O zaman birkaç doğalı olabileceğimi ve olduğumuzu tekrar gördüm. Ruhsuzluk şu demek: Bir ruh ölüyor; daha duyarsız ve küskün yenisi doğuyor. Ağırlık altında ezilip tamamen ölmemek için bu yaşanıyor.

    quote:

    Öyleyse istek ve hedefleri büyütmemek lazım. Hayattan beklentisi olmayan nihilizme zaten ters bir durum beklenti içinde olmak. Böyle bir çözüm geliştirilebilir.


    Nihilizmden ziyade bencillik istek ve hedefleri inanılmaz enflasyona uğratabiliyor. Nihilizm burada bencilliği kolluyor.

    quote:

    Hocam benim kastım kendini geliştirme meselesinin abartılması. Milleti kitap kurdu, bilim aşığı, yazılım öğrenci yapmaya çalışmayı bunun baskısını uygulamayı doğru bulmuyorum. Yoksa bunları yapanlar beni ilgilendirmez.


    Başlıktaki kendimi geliştirmek istemiyorum olayından kastım buydu.


    Bahsettiğim hayat felsefesi vs kısmını "ben sizin dev dünyanızla ilgilenmiyorum. Kendi çapımdaki küçük-orta seviyedeki kendimi geliştirmelerim bana yeter" vs. demek için yazdım



    Başlık reaktif ve isyankar; haliyle terminolojik anlamda çelişik olabilir yoksa dediğinizi anladığıma inanıyorum. Asiliğe karşı zaten daha iyisini bilirmişcesine Ortodoks bir otorite vaaz edecek değilim zira benim mantıksallığım da tamamen tepkisel temelde. Tek bildiğim veya billdiğimi umduğum kendim için doğru yolda olduğum. Başkalarına takılmak veya onlara kaygılanmak hüzün veriyor. O sebeple insanlara aldırmamaya gayret ediyorum.

    quote:

    Nihilizm en bencil en hayatta kendinden baska hicbir seyi dusunemeyen miskin insanlarin siginagidir

    Çoğu ateist bu yuzden nihilist olamaz bile adam ateisttir ama ahlaka inanir halbuki ateizm ve nihilizm aynı pakette gelir insan yaşamına ama hiccilik o kadar bos bir sey ki dayanamayip temelsizce ahlak uydurur insanlar

    Ve bu forumdaki insanlarin yuzde 90i gizli yada acik nihilist reel hayatta bu oran daha fazla



    Hiççilik ve boşvermişliğin katlanılmazlığının ahlakın nedeni olduğunu söylüyorsanız size hak veriyorum. Ateistlerin tavırlarını genelleme yapabilecek kadar bilmiyorum ama bence bir anlam ve ahlak sistemi olan dinlerin gelişimi nihilizme tahammül veya nihilizmi yarıp geçerek aşmak için. Esas ironik olan dinlerin - en azından Samî olanların - öteki dünyacı, uhreviyatçı, ahiretçi hatta kıyametçi (apokalytik) bir nihilizmle sonuçlanması. Dünyeviliğe karşı genel bir nihilist tavır erken Avrupa Ortaçağından günümüz İslam dünyasına Birleşik Devletlerdeki tarikatlara kadar uzanan popüler bir karakter. Bu yalnızca dinlerde veya teizmde olmak zorunda değil. Mesela tarihin sonunda komünist (devrimci kıyamet sonrası cennetvari) bir toplum öngören "ateist materyalist" felsefeli Marksizmi ele alalım. Geleneksel Marksizmde politik ekonomi, sosyoekonomik ilişkiler ve sosyoekonomice belirlenmiş diyalektik (çelişkilerden ders çıkaran) psikoloji yapısı haricinde hemen hemen her şeye karşı umursamaz bir tavır var. Geleneksel Marksistler "sahte bilinç" addettikleri hemen hemen her şeyi nihilistçe reddedederler. Haliyle komünist rejimler değişen koşullara ve ele almadıkları faktörlere uyum sağlayamayıp batmışlar.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • HayatınıYaşayamayanAdam kullanıcısına yanıt

    bi ara sisteme dahil değilim geniş fikirliyim diyen tayfa vardı o hocam


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.