Şimdi Ara

BEN İZMİRİ BİLİRİM DİYENLERR.. LÜTFEN BAKSINN :)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
1
Favori
22.688
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar bu h.sonu üç arkadaş arabayla bir için İZMİR BORNOVAya gideceğiz.. Ama gezmek ve eğlenmek için bolca zamanımız var..
    izmirde yaşayanlar veya izmiri bilenler..
    1.Uygun fiyatlı bir veya iki gün nerede kalınır?
    2.İki gün boyunca arabayla veya arabasız, bornova veya civarında nerede gezilir?
    3.Denize nerede girilir?
    4.İzmir bornovaya yakın özellikle gezmemiiz gereken yani görülmesi gereken neresi var?

Bu tarz sorular var üçümüzde izmiri hiç bilmiyruz, yardımcı olacak birileri varsa çok seviniriz..
    Teşekkürler

• Bornovayı pek bilemiycem Karşıyakaya uğramadan gitmeyin
  • 1- bornovayı bilmediğim için pas ge.iyorum
    2- küçük park ve büyük parka uğra dorum bornovaya da gidebilirsin.
    3- denize girmen için azcık km yapman gerekecek.karşıyaka tarafından foça çandarlı ve dikiliye.balçova tarafından çeşme çeşme altı gaziemir tarfından pamucak kuşadası gibi yerlere gidip denize gireblirsin.yok ben havuz istiyorum dersen balçova auqa parka gidebiliirsin.
    4- walla bornovada eğer gününü yakalarsan yada açıksa ozze ye gidip güzel bir rock ziyafeti çekebilrisin
  • quote:

Orjinalden alıntı: Dj_Gençkan

1- bornovayı bilmediğim için pas ge.iyorum
    2- küçük park ve büyük parka uğra dorum bornovaya da gidebilirsin.
    3- denize girmen için azcık km yapman gerekecek.karşıyaka tarafından foça çandarlı ve dikiliye.balçova tarafından çeşme çeşme altı gaziemir tarfından pamucak kuşadası gibi yerlere gidip denize gireblirsin.yok ben havuz istiyorum dersen balçova auqa parka gidebiliirsin.
    4- walla bornovada eğer gününü yakalarsan yada açıksa ozze ye gidip güzel bir rock ziyafeti çekebilrisin

Dostum deniz için saydığın bu yerler acaba yakınmı uzakmı öyle çok fazla zaman harcayamayız topu topu kaç günümüz varki zaten :(
  • Karşıyaka olsaydı yardımcı olabilirdim
  • bornova foruma da gidebilirsin.
    genelde sevimsiz biyerdir bornova.
    ege üni olmasa bu kadar gelişemezdi zaten.
  • Bornova Forum sanırım bi alışveriş merkezi..
    İstanbulda yeterince alışveriş merkezi var sağol ben orda daha çok güzel farklı yerleri görmeye gidiyorum..
    Hep derler ya İzmir çok güzel İzmir Türkiyenin en güzel şehri İzmir gezilecek yer vs.. vs..İşte bende onu merak ediyorum İzmiri bi görelim bakalım nasılmış ama bilmeyince kötü oluyo o yüzden sormak istedim :(
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    bi bakın gardaşlarım
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Arkadaşım Karşıyaka Çarşı - Kordon Boyu - Alsancak - Balçoca (teleferik) Konak böyle yerlere gitmelisin.Eğer gelmişken kız ayarlamadan gitmem hazır yerindeyim diyorsan Çarşı'ya mutlaka uğra
  • izmir aslında yaşamak için güzel bir şehirdir.tatil için gelindiğinde şehir içinde pek gezilecek yer yok.genelde şehir dışında kalıyor ve birbirlerine çok ters yerlerdeler.iki günlük gezide iki ucu birden gezmek imkansız.
  • gidebilcein 2 yer var işte.
    küçükpark ve forum.
    akşamda kordona gider bi cafede oturursun.
    bornovada otel yok sanırsam
    basmanede ucuz yollu oteller var.
    deniz iş için araba kiralayabiliyorsan foça oraya daha yakın.
    ya da bornovaya yakın otogara gir bak kafana uyan yerin arabasına bin git.
  • gezmek isterseniz çeşme - urla - mordoğan taraflarına gidin denize de girebilirsiniz orda
    izmire geldiyseniz mutlaka kordon turu yapın, alsancak konak ve fuarı gezin teleferik şu an bakımda sanırım binmenizi tavsiye ederdim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BSG -- 21 Temmuz 2008; 0:55:47 >
  • Bu mevsimde fuar varmıkİ?
  • bornova da arkadaşların dediği gibi forum bornova var alışveriş merkezi ama şehir gibi caddeleri filan var akşamları küçük park civarı biraz hareketli olur okul dönemi olsaydı adım atılacak yer olmazdı. izmiri istanbul gibi düşünme şehir içinde en uzak mesafeye 1 saatte gidersin. izmire gelirsen teleferik, kordon karşıyaka ve bornova yı hepsini 1 günde gezebilirsin denize girmek isterseniz arkadaşların dediği gibi biraz km yapmak gerekiyor 15-20 km yapman yeterli
  • Bornovada gezilebilecek küçük park büyük park var. Küçükparkta bamteli cafe en popüleridir. Kaşar kaynar oralar. Denize girme gibi bir düşünce varsa ortalama izmire 90 km uzaklıkta otaban üzerinden çeşmeye gidebilirsiniz. En güzeli oralardır. Yeni Foça veya Dikili, Ayvalık taraflarınıda tavsiye edebilirim. Kuşadası resmen ufak bir şehir gibi. Denizi çok temiz değildir.
    2)İzmire gelmişken karşıyakayı ve alsancağı gezin derim. Alsancakta kıbrıs şehitlerindeki cafelerde daha çok öğrenciler takılır. Yine alsancak ve karşıyaka kız bakımından verimli bölgelerdir.
    3)Teleferik bakımda olmasaydı teleferike gidin diyecektim ama bakımda. Asansöre gidebilirsiniz. Bildiğim kadarıyla izmir manzarası ayaklarınızın altında güzel olsa gerek diye düşünüyorum.
  • quote:

Orjinalden alıntı: acr

Bornovada gezilebilecek küçük park büyük park var. Küçükparkta bamteli cafe en popüleridir. Kaşar kaynar oralar. Denize girme gibi bir düşünce varsa ortalama izmire 90 km uzaklıkta otaban üzerinden çeşmeye gidebilirsiniz. En güzeli oralardır. Yeni Foça veya Dikili, Ayvalık taraflarınıda tavsiye edebilirim. Kuşadası resmen ufak bir şehir gibi. Denizi çok temiz değildir.
    2)İzmire gelmişken karşıyakayı ve alsancağı gezin derim. Alsancakta kıbrıs şehitlerindeki cafelerde daha çok öğrenciler takılır. Yine alsancak ve karşıyaka kız bakımından verimli bölgelerdir.
    3)Teleferik bakımda olmasaydı teleferike gidin diyecektim ama bakımda. Asansöre gidebilirsiniz. Bildiğim kadarıyla izmir manzarası ayaklarınızın altında güzel olsa gerek diye düşünüyorum.

Arkadaşlar cevaplar için çok tşkkürler kafamda bazı şeyler şekillenmeye başladı ama son dediğin şeye takıldım dostm..
    Nasıl asansör? Bildğimiz asansörmü yapmış adamlar tepeye çıkmak için

• quote:

Orjinalden alıntı: serkangsk

quote:

Orjinalden alıntı: acr

Bornovada gezilebilecek küçük park büyük park var. Küçükparkta bamteli cafe en popüleridir. Kaşar kaynar oralar. Denize girme gibi bir düşünce varsa ortalama izmire 90 km uzaklıkta otaban üzerinden çeşmeye gidebilirsiniz. En güzeli oralardır. Yeni Foça veya Dikili, Ayvalık taraflarınıda tavsiye edebilirim. Kuşadası resmen ufak bir şehir gibi. Denizi çok temiz değildir.

Arkadaşlar cevaplar için çok tşkkürler kafamda bazı şeyler şekillenmeye başladı ama son dediğin şeye takıldım dostm..
    Nasıl asansör? Bildğimiz asansörmü yapmış adamlar tepeye çıkmak için

Aslında kule gibi bir yer galiba bende hiç gitmedim. Eski tarihi demirli bir asansörden izmiri izleye izleye kulenin üstüne çıkyorsun. Orada oturup muhteşem izmir mazarasında yemek filan yiyorsun.

Burada yeterince bilgi var.
    wowturkey.com
    Asansör, Dario Moreno sokağı ve İzmir Manzarası
    http://wowturkey.com/forum/viewtopic.php?t=5811

BEN İZMİRİ BİLİRİM DİYENLERR.. LÜTFEN BAKSINN :)

Asansör

İzmir'in Güzelyalı semtinde bulunan Tarihi Asansör ve Asansöre çıkan Dario Moreno Sokağı kentin görünmesi gereken mekanlarından biridir. Musevi işadamı Nesim Levi Bayrakoğlu tarafından 1907 yılında inşa ettirilmiştir. Eski İzmir'de Asansör Çıkmazı Sokağı'nın iki yanındaki sakız evlerinde Museviler otururdu. Mithatpaşa'dan Halilrıfat Paşa Caddesi'ne çıkmak için 155 basamak merdiveni tırmanmak zorunda kalan halka kolaylık olması amacıyla inşa ettirilmiştir. Önceleri su ile çalışan asansör 1985 yılında belediye tarafından elektrikle çalışır hale getirilmiştir.

1992 yılında restore ettirilen tarihi asansör halen İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından bir eğlence, kültür ve dinlence mekanı olarak çalıştırılmaktadır ve kentin önemli bir turistik durağıdır. Asansör'ün girişindeki Dario Moreno Sokağı'nın iki yanındaki sakız evleri de bölgeye ayrı bir özellik katmaktadır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi acr -- 21 Temmuz 2008; 2:23:30 >

• TEleferik kapalı haberiniz olsun boşuna gitmeyin
  • Asansör ilgi çekici gözüküyo
  • Bornova'da fazla takılmayın derim.Alsancak,Kordon,Kemeraltı gezilebilir yerler.Ayrıca Karşıyaka,Bostanlı sahil temiz hava almak için birebir.Konak'tan deniz yolu ile Karşıyaka ya da Bostanlı iskeleye geçilebilir.Denize girmek için Urla yakın gibi gözüküyor.Urla'ya giderken Balçova,İnciraltı taraflarına da uğrayabilirsiniz...
  • sanırım İzmirin güzelliği seni buşekilde heyecanlandırmış,
    ama bu güzellik görselde olduğu kadar aslında büyük ölçüde ruhsaldır, ve tabiki bu tarz şeyler görülmez sadece yaşanılır,
    bence bukadar çok görmek yerine biraz yaşama fırsatı yarat ve birkaç saat yada günde olsa bişeyler yaşa, inan hiç unutamazsın ve benzerini hiç bir yerde bulamazsın,

çok gezmek istiyorsan mutlaka Karşıyakaya gel, önce Karşıyaka vapur iskelesinden Bostanlı sahili sonuna kadar sahil boyunca yürü, sonra aynı güzergahı dönerken cadde içlerinden geç, insaları ve çevreyi tanımış olursun, Aksoy da fidanlığı ve çevresindeki heryeri gez, aklıma gelen bunlar,
    Bornavayı boşver, orası üni sayesinde öyledir, yoksa kimse uğramazdı bile, Karşıyaka orjinaldir,
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.