Şimdi Ara

Ben bu C2Duo dan hiçbir şey anlamadım.!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
649
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Athlon 1.8+ 6 senelik emektarı emekli etmeye kara verdim ve kendime ;

C2D 6420
    MSI P965 Neo-F
    2x1 gb Kingston 667
    Sparkle 8800 GTS
    Seagate 250GB 16 mb sata2
    LG 16x DVD-RW
    Lian-Li kasa+500w Silverstone PSU

şeklinde bir sistem topladım. Ama sistem bana sorunlu gibi geliyor. Oyun performansı süper...Herhangi bir takılma yada yavaslama yok. Ama masaüstüne gelince işler değişiyor. Bir kere dvd aşırı yavaş çalışıyor. C&C u tam 1.5 satte kurdu. DVD den oyun kurarken makine kendinden geçiyor. Explorar a tıklasanız bile 1 dakka suruyor acılması. Bunları benim emektar bile yapmazdı. Kullandığım işletim sistemi XP SP2. C&C da sorun vardır dedim.
    Baska oyuun kurdum gene aynı, oyun kurulurken makine dagılıyor. CTRL+ALT+DEL ile bakıyorum Sistem boşta işlemi 98. E bu kasılmanın sebebi nedir arkadaşlar?

İşyerimde AMD X2 3800+ lı bi sistem var, rarlı bir film acarken Windows görev yöneticisinde, işlemci kullanımı bölümünde, 2 grafik bölölündede hareket var. 2 çekirdek de kullanılıyor yani. Ama evdeki pcm de baktığımda 2. çekirdek bölümünde kullanım sıfır. Hiç grafik yok.

Bu c2d ile x2 amd lerin çekirdek kullanım durumları farklımı? Yoksa evdeki PC deki işlemci mi bozuk?

Saygılar...

• DVD sürücünde sorun olabilir, ayrıca işletim sistemi olarak Vista kur, öyle bir sistemede o yakışır zaten, işlemci çekirdeklerini ve diğer sistem kaynaklarını Vista daha verimli kullanır.
  • Windows performansı kesinlikle normal değil. Öncelikle anakartın çipset sürücülerini güncellemenizi öneririm. BIOS ayarlarında bazı yanlış değerler girilmiş olabilir ancak BIOS konusunda deneyimli değilseniz hiç bulaşmamanız daha iyi olacaktır. CD/DVD performansı düşüklüğü sanki PIO modunda çalışıyormuş gibi görünüyor. Aygıt yöneticisinde IDE ayarlarında birincil/ikincil IDE kannalarında CD/DVD ayarlarına bakın PIO modu görürseniz hemen DMA moduna çevirin. En son olarak Vista'ya geçmenizi öneririm zira birden fazla çekirdekleri XP SP2 Vista'ya oranla basit bir şekilde kullanabiliyor sayılır.
  • quote:

Orjinalden alıntı: emptyrean

zira birden fazla çekirdekleri XP SP2 Vista'ya oranla basit bir şekilde kullanabiliyor sayılır.

Hiç kullanmıyor, microsoft'un yaması gerekiyor...
    Burda ayrıntılar yazıyor, eğer xp kullanacaksanız mutlaka deneyin baya fark ediyor...
    http://www.thgtr.com/topluluk/index.php?topic=2186.msg%2525msg_id%2525

• Bende E4300(1.8@3.2) var ve windows performansı mükemmel..Sanırım bu hotfix ile oyun içi sorunlara etkisi büyük oluyormuş..Link için teşekkür ederim..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mordeaur -- 1 Haziran 2007; 12:11:58 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: Mordeaur

Bende E4300(1.8@3.2) var ve windows performansı mükemmel..Sanırım bu hotfix ile oyun içi sorunlara etkisi büyük oluyormuş..Link için teşekkür ederim..

Rica...
  • lg den tam beklenecek davranış hiç şaşırmadım
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • peki hotfix'i c2dlarda kullanabielcek miyiz??
  • Bırakın hotfixi motfixi ya.Böyle bişeyi kullanmadan da X2 ler optimize davranıyor!SP2 siz de denedim. intelin optimize sıkıntısı var.
  • intel masaüstünde pek performans sağlayamıyor fakat oyunlarda açılışlar çok iyi.Örnekolarak benim eski p4 3.0 ghz'de cod2 25snde açılıyordu bunda ise c2d'da ise 8 sn'de açılıyor...
  • quote:

Orjinalden alıntı: CoOLMuSTi

quote:

Orjinalden alıntı: emptyrean

zira birden fazla çekirdekleri XP SP2 Vista'ya oranla basit bir şekilde kullanabiliyor sayılır.

Hiç kullanmıyor, microsoft'un yaması gerekiyor...
    Burda ayrıntılar yazıyor, eğer xp kullanacaksanız mutlaka deneyin baya fark ediyor...
    http://www.thgtr.com/topluluk/index.php?topic=2186.msg%2525msg_id%2525

Linkteki yama sadece AMD ler icin sanırım. Çünkü önce amd sitesinde bir yama daha sonra Microsoft sitesinden patch cektiriyor...E Core2Duo lar için yok mu şimdi bu fix?

Ayrıca AMD X2 de hiç sorun yok ama Intel sacmalıyor resmen. Vistaya gecsem de sorun çözülmeyecek, aksine daha da büyüyecek. Dogru dürüst driver yok halen Vista için..Bir çok program da desteklenmiyor halen...Kaldık ortada iyi mi?

• quote:

Orjinalden alıntı: baro55

peki hotfix'i c2dlarda kullanabielcek miyiz??

Evet kullanabileceksiniz..Linki iyi okuduysanız görürsünüz
  • Windows Genuine dogrulama istiyor bu fix için...Çektim Rapid e koydum isteyenler indirip kurabilirler...XP Türkçe için bu....

http://rapidshare.com/files/34600704/WindowsXP-KB896256-v4-x86-TRK.exe.html

yıldızlı alanı " r a p i d s h a r e " olarak değiştirin....
  • quote:

Orjinalden alıntı: BLoWeR

Windows Genuine dogrulama istiyor bu fix için...Çektim Rapid e koydum isteyenler indirip kurabilirler...XP Türkçe için bu....

http://****.com/files/34600704/WindowsXP-KB896256-v4-x86-TRK.exe.html

yıldızlı alanı " r a p i d s h a r e " olarak değiştirin....

Amd ve Intel için ayrıydı türkçesi çıkmış..Tamam teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mordeaur -- 1 Haziran 2007; 14:31:52 >

• intel masaüstü performans düşüklüğü benimde dikkatimi çekti lg den kaynaklanan 1 sorunda olabilir
  • başka bi işlemci ile dene. sorun ortadan kalkarsa işlemcini değiştir.
  • cd-dvd sürücünün kablolarını çıkarıp öyle deneyin
  • Arkadaşım anakartın cd sinde bulunan jmicron driver larını yükledinmi? Aynı anakart bendede var ama böyle bir sorun yaşamadım. Kolay gelsin
  • quote:

Orjinalden alıntı: BLoWeR

Athlon 1.8+ 6 senelik emektarı emekli etmeye kara verdim ve kendime ;

C2D 6420
    MSI P965 Neo-F
    2x1 gb Kingston 667
    Sparkle 8800 GTS
    Seagate 250GB 16 mb sata2
    LG 16x DVD-RW
    Lian-Li kasa+500w Silverstone PSU

şeklinde bir sistem topladım. Ama sistem bana sorunlu gibi geliyor. Oyun performansı süper...Herhangi bir takılma yada yavaslama yok. Ama masaüstüne gelince işler değişiyor. Bir kere dvd aşırı yavaş çalışıyor. C&C u tam 1.5 satte kurdu. DVD den oyun kurarken makine kendinden geçiyor. Explorar a tıklasanız bile 1 dakka suruyor acılması. Bunları benim emektar bile yapmazdı. Kullandığım işletim sistemi XP SP2. C&C da sorun vardır dedim.
    Baska oyuun kurdum gene aynı, oyun kurulurken makine dagılıyor. CTRL+ALT+DEL ile bakıyorum Sistem boşta işlemi 98. E bu kasılmanın sebebi nedir arkadaşlar?

İşyerimde AMD X2 3800+ lı bi sistem var, rarlı bir film acarken Windows görev yöneticisinde, işlemci kullanımı bölümünde, 2 grafik bölölündede hareket var. 2 çekirdek de kullanılıyor yani. Ama evdeki pcm de baktığımda 2. çekirdek bölümünde kullanım sıfır. Hiç grafik yok.

Bu c2d ile x2 amd lerin çekirdek kullanım durumları farklımı? Yoksa evdeki PC deki işlemci mi bozuk?

Saygılar...

Dostum , bende ki E4300'lü sistemi default hızda kullanıyorum , çok memnunum Allaha şükür bu sıkıntı yok, uygulamaların yükleme zamanı normal.. Sistemin HDD sata ve DVD bağlantılarını kontrol et + Bios ayarlarını tam yaptığından emin ol + işlemcinin ısısı ne durumda ona bak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OPTİMİST -- 1 Haziran 2007; 18:29:38 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.