Şimdi Ara

BELLİ ETMEDEN YARDIM ETSİNLER

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
247
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Fenerbahçe Başkanı Yıldırım'ın, Sivasspor Başkanı Mecnun Odyakmaz ile şike amaçlı görüşmeler yaptığı ve bunun emniyet tarafından tespit edildiği iddia ediliyor

Türk Futbolu'nun gündemine bomba gibi düşen "şike operasyonu"nda çok önemli belgeler ortaya çıktı. Özel Yetkili İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturmada gözaltına alınanların sayısı dün 59'a ulaşırken, örgüt lideri olarak nitelendirilen ve önceki sabah evinden alınıp İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde gözaltında tutulan Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, 22 Mayıs 2011'de Fenerbahçe ile Sivasspor arasında oynanan şampiyonluk maçı öncesinde kendi ekibinin kazanması için çeşitli girişimlerde bulunduğu iddia edildi.

ŞİKE TALİMATI VERMİŞ
    Soruşturma çerçevesinde Aziz Yıldırım'ın İlhan Yüksel Ekşioğlu'na bazı Sivassporlu futbolculara şike teklifi yapması için talimat verdiği, kendisinin de Sivasspor Başkanı ve yöneticilerle şike amaçlı telefon görüşmeleri yaptığının tespit edildiği belirtildi. İddaya göre emniyet, F.Bahçe yönetimi ile Sivasspor yönetiminin maçın Fenerbahçe lehine bitmesi için anlaşma yaptıklarını tespit etti.

İŞÇEN VE ÇELEBİ DEVREDE
    Şike için Aziz Yıldırım ile Sivasspor Başkanı Mecnun Otyakmaz'ın görüşmelerinin ardından, irtibatı kurmak üzere Fenerbahçe yöneticisi Bülent İbrahim İşçen ile Sivasspor yöneticisi Ahmet Çelebi görevlendirdiği, şampiyonluk maçı için şike görüşmelerini bu kanaldan sürdürdüklerinin tespit edildiği de iddialar arasında. Ayrıca emniyetin, Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın Sivassporlu yönetici Ahmet Çelebi ile görüşmeye giden kendi yöneticisi Bülent İbrahim İşçen'e hitaben, "Söyle bize yardım etsinler tamam mı, yani belli etmeden yardım etsinler" ifadesini de kayda aldığı belirtiliyor.

YILDIRIM İLE GÖRÜŞME
    Bülent İbrahim İşçen'in, Ahmet Çelebi ile yaptığı yüz yüze görüşmenin ardından Aziz Yıldırım'ı arayarak, Sivasspor'un maçta şike yapmayı kabul ettiğini, fiyat konusunda futbolcularla görüşüleceğini aktardığı da
    belirtiliyor. Emniyet kayıtlarında olduğu iddia edilen görüşmede İşçen'in Aziz Yıldırım'a "O arkadaş ile görüştüm o hale gelmiş mallar abi. O gidecek fiyat konuşacak. Gereken neyse, işte onları sordu etti. Ben dedi direkt onları kendim görüşeceğim bizzat' dedi" şeklinde konuştuğu, bu sözlerin telefon tapelerine girdiği ifade ediliyor.

OPERASYONA BAŞLADIM
    Yine emniyetçe kayıt altına alındığı iddia edilen belgelere göre Ahmet Çelebi'nin, Fenerbahçeli yönetici ile şike anlaşmasına varmasının ardından bazı Sivasspor'lu futbolcuları da bizzat İstanbul'a çağırarak, bazı futbolcularla da maçtan 5 gün önce Sivas'a giderek görüştü. Bu görüşmelerdeki anlaşma doğrultusunda kimi Sivassporlu futbolcuların maçta zaman zaman Fenerbahçe lehine davrandıkları belirlendi. Sivas'a gitmeden diğer bir Sivasspor yöneticisi olan Faruk Taşdelen ile görüştüğü tespit edilen Çelebi'nin bu görüşmenin ardından Fenerbahçeli yönetici İşçen'i arayarak, "Abicim ben şimdi bizimkiyle görüşmeye gideceğim de senle görüştüklerimizde mutabık mıyız" dediği ifade ediliyor.
    Yine emniyetin, Bülent'in bu sözleri onaylaması üzerine Çelebi'nin, "Tamam ben yani operasyona başladım. Haberin olsun" dediğini kayda aldığı iddialar arasında. Emniyet istihbarat birimlerinin fiziki takibe de aldığı Sivasspor yöneticisi Ahmet Çelebi'nin, 20 Mayıs'ta Sivas'a gittiği, burada Mecnun Otyakmaz, Faruk Taşseten ve Mehmet Oflaz ile Sivasspor tesislerinde buluştuğu tespit edildi. Çelebi'nin aynı günü akşam bazı Sivassporlu futbolcularla Büyük Otel'de görüştüğü belirlendi.

NE GOLÜ ATACAĞIM?
    Emniyet birimlerinin, Fenerbahçe'nin Sivasspor'u 4-3 yendiği maçın ardından bazı Sivassporlu futbolcuların telefonda "Fenerbahçe'yi şampiyon yaptık" dediğini de kayda aldığı iddia ediliyor. Yine iddiaya göre emniyetin kayıtlarında, gol pozisyonuna girip atmayan bir futbolcunun, "Ne golü atacağım ya ben oraya gol atmaya gitmedim ki, Ben oraya bulunmaya gittim" dediği bile var.

SİVAS'I KURTARMIŞLAR
    F.Bahçeli yöneticilerin, Sivasspor'u küme düşmeden kurtarmak için de şike faaliyetinde bulunduklarının tespit edildiği de şike soruşturması kapsamında ortaya atılan iddialar arasında. Sivasspor'un oynadığı son üç maçın incelemeye alındığı, bu şike operasyonundaki amacın Sivasspor'u küme düşmekten kurtarıp son maçta Fenerbahçe'ye karşı rahat oynamasını sağlamak olduğu belirtildi. NAZİF KARAMAN

İŞTE O GORÜŞMELER
    Emniyet kayıtlarında olduğu iddia edilen telefon görüşmelerinin bazıları şöyle gerçekleşti:
    13 MAYIS 2011 SAAT: 21.54
    Bülent İbrahim İşçen (FB'li yönetici): O arkadaş ile görüştüm. O hale gelmiş mallar abi. O gidecek fiyat konuşacak. Gereken neyse onları sordu etti. Ben direk onlarla kendim görüşeceğim bizzat dedi. Gereğini sen hiç merak etme. O Hamsi tarafı da var ya abi. (Trabzonspor'u kast ediyor.) Onlarda şey yapıyorlarmış, baskı yapıyorlarmış dedim. Biz bunu engelleyeceğiz dedim. Bizzat kendim görüşeceksin çağıracaksın yani bu işin şakası yok. Bir de dedim adamın şeyi gider ondan buna dedi. Az öz temiz, net bir şekilde görüş. Bugününün yarını da var hani.
    Aziz Yıldırım: Bence şeyi(Ahmet Çelebi'yi kastederek) Ahmet'i de gönder.
    Bülent İbrahim İşçen: Abi tabi gidiyor. Bizim maçtan sonra pazartesi salı günü direk 5 gün orda kalacak, kampta. Arkadaş abi, ismini söylediğin kişi. Dedik yüzüne. Bakmam yüzüne bir daha. Bunu yapmazsan Aziz abiye bir daha selam verme.
    Aziz Yıldırım: Yarın gel konuşalım, tamam

22 MAYIS 2011 SAAT: 22.34
    Sefer Yılmaz (Eskişehirspor Ant. Yrd.): Ne yaptınız?
    Sivaslı futbolcu: Ne yapayım Fenerbahçe'yi şampiyon yaptık gidiyorum.
    Sefer Yılmaz: Oğlum orda kafayı çakıp atsana gölü ya. Sen ayakta duruyorsun, ayakta vuramazdın topa.
    Sivaslı futbolcu: Ne gölü ya ben oraya gol atmaya gitmedim ki. Ben oraya bulunmaya gittim.

Hastanede Yıldırım izdihamı
    Şike operasyonunda önceki gün sabah erken saatlerde gözaltına alınan F.Bahçe Başkanı Aziz Yıldırım, geceyi İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde geçirdikten sonra dün Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesine getirildi. Şeker hastası olan Yıldırım, önceki gün avukatından öncelikle ilaçlarını istemişti. Dün rahatsızlanan Yıldırım, saat 10.00 sıralarında hastaneye getirildi. Yıldırım'ı getiren araç, hastanenin acil girişine yanaşırken, F.Bahçe başkanının içeri girişi sırasında izdiham yaşandı.
    Yaklaşık 2 saat 15 dakika kalan Yıldırım, emniyete götürülürken gelişinin aksine hastanenin arka kapısında çıkarıldı. Ardından Yıldırım, tekrar Organize Suçlar Subesine getirildi. Hastanede EKG'si çekildiği öğrenilen Yıldırım'a kan tahlili de yapıldığı belirtildi. Yaklaşık bir saat gözetim altında tutulan Yıldırım'ın bu süre içerisinde zaman zaman tansiyonunun kontrol edildiği öğrenildi. Daha sonra beyin tomografisi çekilen Yıldırım'ın kolunda serum olduğu görüldü.

Vural aranıyor

Şike soruşturması kapmasında Teknik Direktör Yılmaz Vural için de gözaltı kararı çıkarıldı

Dalga dalga büyüyen şike operasyonunda ünlü teknik direktör Yılmaz Vural'ın ismi de gündeme geldi. Spor Toto Süper Lig'in 25. haftasında F.Bahçe'nin Konyaspor'u Şükrü Saracoğlu Stadı'nda 2-0 mağlup ettiği maçta şike yapıldığı iddiası, okları geçen sezon Konyaspor'u çalıştıran Vural'a çevirdi. Vural'ın, gözaltına alınmak için arandığı öne sürüldü.
    Bir süre önce Çeşme'de tatil yapan, ancak daha sonra Almanya'ya gittiği tespit edilen Vural, dün Trabzonspor'un Uerdingen ile oynadığı maçı izlerken ortaya çıktı. Konyaspor Basın Sözcüsü İlker Özkan, "Fenerbahçe'nin Konyaspor'u 2-0 yendiği maçta, yeşil-beyazlı ekibin teknik direktörü Yılmaz Vural'a para verildiği" yönündeki iddiaları "Yılmaz Hoca'nın böyle bir şeye karışacağına ihtimal vermiyorum" diye yorumladı. Bu arada Beşiktaşlı yönetici Serdal Adalı'nın, Ziraat Türkiye Kupası Finali öncesi İstanbul Büyükşehir Belediyesporlu İbrahim Akın'a "Bu maçta oynama" diye mesaj gönderdiği ve kendisine bir otomobil hediye ettiği iddia edilmişti. Bu hediyeyi kabul etmeyerek maçta oynayan İbrahim Akın'ın da ifadesine başvurulacağı öğrenildi.

Şike operasyonu, İzmir ekibine Süper Lig'e dönme şansı yarattı
    BUCA'YA UMUT IŞIĞI

Süper Lig kulüplerinden biri şikeden ceza alıp küme düşerse, Fırtına'ya yol açılacak

Çünkü uygulamada ligde takım sayısı, genelde düşen ekiplerin geri alınmasıyla tamamlanıyor

"Futbolun Ergenekonu" diye adlandırılan ve başta F.Bahçe Başkanı Aziz Yıldırım ve Sivasspor Başkanı Mecnun Odyakmaz olmak üzere, bir çok yönetici, futbolcu ve teknik adamın gözaltına alınmasıyla Türkiye'nin gündemine bomba gibi düşen şike operasyonu, bir çok kulübe kabus, Bucaspor'a ise umut ışığı oldu. F.Bahçe, Sivasspor, Karabükspor, Trabzonspor ve Eskişehirspor gibi Süper Lig ekiplerinin isminin geçtiği şike soruşturması kapsamında herhangi bir kulüp suçlu bulunursa, Futbol Federasyonu talimatlarına göre küme düşme ve puan silme cezası alacak.

UYGULAMA BÖYLE
    Adli yargının konuyla ilgili kararını vermesinin ardından, eğer suçlu bulunan kulüp olursa Türkiye Futbol Federasyonu talimatları uygulayacak ve cezaları kesecek. Bu durumda Süper Lig'den düşürülen takım olursa, takım sayısının tamamlanması gerekecek. Bu durumda talimatnamede, takım sayısının nasıl tamamlanacağına ilişkin bir madde yok. Ancak genelde uygulama o sezon ligden düşen takımların geri alınması yönünde gerçekleşiyor. Bucaspor yönetimi, işin hukuksal yönünü araştırmakla birlikte yargı sürecinin tamamlanmasını bekliyor.

Gözaltı sayısı giderek artıyor
    Şike operasyonunu kapsamında dün 10 kişi daha gözaltına alındı ve gözaltındaki kişi sayısı 60'a ulaştı. Dün aralarında Giresunspor basın sözcüsü Fatih S. ile C.S., A.Ş., M.Y., M.E., Giresunspor Taraftarlar Derneği üyeleri S.K., H.K. ve S.E.'nin de bulunduğu 10 kişi gözaltına alındı. Eskişehirspor Yardımcı Antrenörü Ümit Karan'ın da kuryelik yaptığı iddia edildi. Eski milli futbolcu Karan'ın yöneticilerden aldığı paraları futbolculara elden verdiği öne sürüldü.

UEFA da sıkıştırıyor

Şike davası Avrupa kupaları yönünden sıkıntı yaratabilir

Şike operasyonunun ardından "Türkiye Avrupa kupalarında nasıl temsil edilecek?" sorusunu da getirirken, Şampiyonlar Ligi'ne direkt katılma hakkı kazanan F.Bahçe, bu ligde ön eleme oynayacak Trabzonspor, UEFA Ligi'ne katılacak Beşiktaş'ın durumlarını UEFA da yakından takip edecek. Şampiyonlar Ligi'nde ön eleme oynayacak Trabzonspor'un durumu belirsiz. 15 Temmuz'a kadar Trabzon'un soruşturma kapsamında olup olmadığının UEFA'ya bildirilmesi gerekiyor.

LİGDEN ATILABİLİR
    F.Bahçe için Şampiyonlar Ligi'nin gruplarının belirleneceği 25 Ağustos'a kadar süre var. UEFA'nın, hakkında şike soruşturması bulunduğu için F.Bahçe'yi kupadan men etmesi ihtimali de var. UEFA'nın soruşturma sürerken federasyondan dosyaları isteyip F,Bahçe'nin Şampiyonlar Ligi'ne katılmasını yasaklayabileceği, bunun için davanın yada soruşturmasının bitmesini beklemesine gerek olmadığı bildirildi.

http://www.yeniasir.com.tr/Spor/2011/07/05/belli-etmeden-yardim-etsinler

• bucayı yaktılar
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Derece yapanlar itiraf edin
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.