Şimdi Ara

Belirttiğim özelliklerde bi TV bulmam mümkün mü?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
317
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Arkadaşlar bi' televizyon arıyorum.
    Full HD ya da HD ready fln olmasını istemiyorum
    İstediğim tek şey tüplü olmaması, flat olması ve tüplü televizyonlar gibi her açıdan görünmesi.
    37-55 ekran arası tercihimdir.
    Acaba böyle bir televizyon bulmam mümkün mü?
    Benim için önemli olan kriter ne taraftan bakarsan bak goruntu kaybı olmicak ve de TV kanallarını net göstericek HD fln istemiyorum sadece STAR, SHOW, ATV gibi kanalları net gösterecek kapasitede olsun yeter.
    Kusura bakmayın arkadaşlar saçma bi' soru olduysa bu konuda pek bilgim yok da :)
    Şimdiden teşekkürler...

• quote:

Orijinalden alıntı: Sefa

S.a.
    Arkadaşlar bi' televizyon arıyorum.
    Full HD ya da HD ready fln olmasını istemiyorum
    İstediğim tek şey tüplü olmaması, flat olması ve tüplü televizyonlar gibi her açıdan görünmesi.
    37-55 ekran arası tercihimdir.
    Acaba böyle bir televizyon bulmam mümkün mü?
    Benim için önemli olan kriter ne taraftan bakarsan bak goruntu kaybı olmicak ve de TV kanallarını net göstericek HD fln istemiyorum sadece STAR, SHOW, ATV gibi kanalları net gösterecek kapasitede olsun yeter.
    Kusura bakmayın arkadaşlar saçma bi' soru olduysa bu konuda pek bilgim yok da :)
    Şimdiden teşekkürler...

Tüplü tv lerin flat olanları var arkası daha kısa onlara bir bak. Ama sonuçta onlarda tüplü sadece boyutu ufaltılmış

• Tüplü televizyon gibi görüntü kalitesi ve izleme açısı diğer tvlerde yok. Kaldıki küçük ekrana olarak ne bulursanız onu almanız gerekir. Panelelleri TN gibi kalitesiz olanlar bile var.
  • Bakıyorum da bu HD ready ya da full hd televizyonlarda TV izleyince kanal logoları fln cok kotu gozukuyor.
    Acaba o televizyon ayarlarından mı yoksa yayın desteklemediğinden mi?
    Bunun önüne boyutu ufaltarak 27" civarı bi TV alarak geçebilir miyiz
    Tek amacım bu goruntu bozulmasın.
    Tüplü de ne kadar net goruyorsan öyle göreyim :)
  • Tvye gelen sinyal kalitesizdir bu sebeple kanal logosunu veya genl olarak görüntüyü kötü gösteriyor. Tüplü tvde belli olmayan kusurlar lcd tvde belli olur çünkü çalışma mantıkları farklıdır. Ekranı küçülterek sorunu çözemezsiniz ayrıca küçük ekranlarda daha düşük kaliteli panel kullanılır ve sorun daha da büyüyebilir. Tvnin full hd veya hd ready olmasıda sizin istediğiniz kaliteli görüntü ve her açıdan izlenebilirliği sağlamaz.

En geniş görüntü alanı için IPS Alpha panel kullanan 32" veya 37" panasonic modellerine bakın. Her 32" panasonicte de IPS Alpha panel kullanılmıyor. Üst serilerin bakın ve almadan önce hangi panel var diye araştırın.

Tüplü tvden daha iyi görüntü verecek bir tv ancak başka bir tüplü tv olur.

• Peki ben sadece TV yayınlarını izlemek için sıradan ince olan bi televizyon da alsam Full HD de alsam aynı goruntu kalitesini alırım değil mi?
  • Sorunuzu tam anlamadım. Demek istediğiniz "ne bulursam onu mu alayım, nasıl olsa hd ready, full hd farketmiyor" ise bu doğru mantık değildir. Tüplü tvde marka model çok fazla farketmez . Hepsinde görüntü iyidir ve sorunsuzdır ama lcd tvlerde aynı mantığı yürütmek doğru olmaz.

Lcd tvlerde görüntü kalitesi iyi , idare der, kötü ve çok kötü gibi farklı olur. Kötünün de daha kötüsü vardır. Tüplü tv gibi birbirine yakın kalitede olmaz. Küçük ekranda daha önce de dediğim gibi kaliteli panel (ekran) kullanılmaz. En azında 32" alın . 32" lcd tv 72 ekran tüplü tv kadar ene sahiptir sadece daha uzundur.

Lcd tv almaktaki mantık daha büyük ekranda film izlemek , oyun oynamak veya tv seyretmektir. Sizin beklentinizi lcd karşılamıyor, "daha küçük ekran alayım ki daha kaliteli görüntüsü olsun" doğru bir mantık değil.. 200-300 liraya 55 ekran tüplü tv alın yada lcd tv ne görüntü verirse onunla idare edin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ender123 -- 11 Aralık 2010; 22:02:02 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Teşekkürler enver hocam.
  • Rica ederim ama çok fazla yardımcı olamadım. Yine de lcd tv alacaksanız TV ve Projeksiyon başlığında arkadaşlarımız tarafında tercih edilien marka-modellerden seçim yaparsanız daha az riske girmiş olursunuz.

http://forum.donanimhaber.com/forumid_284/tt.htm
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.