Şimdi Ara

Belirsiz Süreli İş Sözleşmesinde İşçi Hangi Durumlarda Şirkete Tazminat Öder?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
129
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar selamlar,


    Geçen aylarda işe başladım ancak burada maksimum 1 seneye yakın çalışıp çıkmak istiyorum. İçeride her yerde olduğu gibi mobing, torpil durumlarının olduğunu ufaktan görmeye başladım 3. aydayım şu an.


    Fakat şimdi şöyle bir şey var bazı durumlarda şirketler işten istifa eden çalışandan tazminat isteyebiliyor bu hangi durumlarda oluyor?


    Yani bu eğitim durumları var mesela, eğitimlerden dolayı tazminat isteyebiliyor şirket.


    Benim derdim maks 1 sene çalışıp azda olsa özde olsa para biriktirip kendimi geliştirebilecek parayı toparlamak TOEFL veya IELTS tarzı sınavlara katılıp yanında CISCO gibi şirketlerin global sertifikalarına sahip olup daha derin alanım olan yazılıma dönmek.


    Ben çalıştığım, biriktirdiğim parayı kaybetmek istemiyorum bu durumda yardımcı olabilir misiniz? Mobing durumları uygulanırsa neler yapabilirim?




  • Merhaba, eğer belirli süreli iş sözleşmesi olsaydı (mesela 6 ay 1 yıl çalışıcak gibi) o zaman sen bu süreyi doldurmadan istifa etseydin masrafların tazminatını öderdin.

    ama işe girişin belirsiz sözleşmeli olduğu için istediğin zaman sözleşmeyi fes edebilirsin. sadece ihbar tazminatın olur. çıkacağının bilgisini önceden haber verirsen onuda ödemessin. 6 aya kadar 2hafta önceden, 1yıl çalışırsında 4 hafta önceden işverene haber vermen lazım. Eğer onlara güvenmiyorsanda istifa kağıdının yanında ek olarak mail yoluylada iletebilirsin. (haber vermedi durumuna düşmemek için)


    bunlara ek olarak içerde mobing, torpil, adam kayırma, işveren tarafından hakaret vb olayını ispatlarsan yani haklı nedenlerle istifa edersen üzerine sen tazminat alırsın.


    Malesef çoğu işçi haklarını bilmediği için korkutularak mobinglere mahsur kalabiliyor. Haklarını bildikten sonra sana mobingte uygulayamazlar. İyi şanslar





  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.