Şimdi Ara

Beklenen oldu: Galaxy S25 FE için Exynos doğrulandı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
1
Favori
1.002
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
2 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Beklenen oldu: Galaxy S25 FE için Exynos doğrulandı
    Samsung'un 2025 sonbaharında tanıtacağı Galaxy S25 FE modeli için uzun süredir devam eden yonga seti tartışmaları son buldu. Geekbench veritabanında ortaya çıkan bilgilere göre, cihaz bir kez daha Exynos platformuna güvenecek. Exynos 2400e ve MediaTek Dimensity 9400 iddiaları ise, resmiyet kazanmadan elenmiş oldu.

Dimensity 9400 planları rafa kalktı

Geekbench'ten alınan bilgilere göre, Exynos 2400 ile test edilen Galaxy S25 FE, 10 çekirdekli mimariyi devam ettirecek. Buna göre tek çekirdekte 2.064, çoklu çekirdekte ise 6.899 puan alan yonga seti, Xclipse 940 GPU GPU, 1x Cortex-X4, 2x Cortex-A720, 3x Cortex-A720, 4x Cortex-A520 çekirdeklerinden güç alıyor. 

Kaçıranlar için Exynos 2400'ün Galaxy S24 ve S24+ modellerinde de kullanıldığını hatırlatalım. Bu nedenle, gerçek kullanım senaryolarında S25 ile S25 FE arasında kayda değer bir fark beklenmiyor. Yazılım tarafında ise One UI 8’in küçük optimizasyonlar sunması mümkün. Ancak aynı güncellemeyi S24 FE’nin de kısa sürede alacak olması, yeni modele geçişi tartışmalı hale getiriyor.

Bu arada, Samsung’un Exynos 2400 tercihi, daha önce S23 FE’de yaptığı gibi maliyet odaklı bir yaklaşım. Keza S23 FE’de Exynos 2200'e yönelerek, Galaxy S22’den kalan donanımı değerlendirmişti. Görünüşe göre bu strateji, bu yıl da devam ediyor.

Ayrıca Bkz.Samsung, yeni nesil EL-QD ekran panelini tanıttı

Son olarak Galaxy S25 FE'nin Eylül veya Ekim 2025'te piyasaya çıkması bekleniyor. Şu ana kadar gelen bilgiler, ekran çözünürlüğü ve kamera düzeninin de S24 FE ile benzer kalacağı yönünde. Son olarak cihaz, kutudan Android 16 tabanlı One UI 8 ile çıkacak. 

Kaynak:https://www.gizmochina.com/2025/05/16/no-dimensity-9400-for-galaxy-s25-fe-confirms-geekbench-listing/

• İşlemci aynı, ram miktarı aynı, batarya aynı (silikon karbon değil), kameralar aşağı yukarı aynı olacaksa bu model ölü doğacak demektir. Samsung Fe serilerinde Ltpo ekran panelini de tercih etmiyor (Dc Dimming o zaten komple yok). Tek albenisi 7 yıl yazılım güncellemesi kaldı, o da gecikmeli geliyor.
  • Bir emülatör keyfimiz var onuda exynos mahvediyor.

• İşlemci aynı, ram miktarı aynı, batarya aynı (silikon karbon değil), kameralar aşağı yukarı aynı olacaksa bu model ölü doğacak demektir. Samsung Fe serilerinde Ltpo ekran panelini de tercih etmiyor (Dc Dimming o zaten komple yok). Tek albenisi 7 yıl yazılım güncellemesi kaldı, o da gecikmeli geliyor.

• Keriz silkelemeye devam.

• Bu arada 21 FE Android 15, OneUI 7 yi aldı.

• teste o işlemciyle giriyor ama o işlemci olacak değil. bunun aynısını başka cihazlarda çok gördük. büyük ihitmal dimensity 9400e ye dayanacak ha bi de şu var . tam sürüm 2400 versin ama batarya büyütsün kasa düzeltsin ram 12 olsun okeyiz başka türlü ne haltıma geliyor isim değişecekse zaten salak saçma fiyatla gelirse ilk indirimde s25plus alırım

• The white warrior kullanıcısına yanıt
    Ram olması gerektiği kadar iyi değil fe serisinde. Onun dışındaki konularda zaten fiyat uygunluğu ile çıkıyor. Açıkcası kendi nothing phone telefonum yerine s23 fe yada 24fe tercih edebilirdim. Ama ram düşük ve telefonlar tam bir takoz. Hem ekranlar büyük, hem ekran kasa oranı kötü(s23fe), hem de 200 gr'dan ağırlar. Artık 190 gr üstü tel. pek istemiyorum. 6-6.5 arası düz s serisi dışında ve başka markalardaki 1-2 model hariç cihazda bulmak zor. Düz s serisinin pili rakiplerinin çok gerisinde(ve pahalı). Birtek xiaomi 15 filan var onunda başka dertleri var(ayrıca s25'ten bile pahalı).

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • The white warrior kullanıcısına yanıt

Nasıl bir gecikme?

OneUI 7 Beta'dan çıktıktan 2 ay sonra S24 - S23 - S22 - S21 hepsine geldi.

Şubat'ta gelmesi gereken güncelleme Nisan sonu Mayıs gibi geldi (S23 Fe). Diğer Samsung cihazlar da farklı durumda değillerdi. (One ui 7 ile gelen S25 serisinden bahsetmiyorum)

Tamam. Hayatınızda ne değişti anlatabilir misiniz?

Mesela OneUI 6 ile ne yapamadınız 3 ay beklediniz OneUI 7 ile yapabiliyorsunuz?

Keşke telefonlara gerçekten 2 senede bir güncelleme gelse de gerçekten dişe dokunur bir faydası olsa.

Haklı çıkma yarışında mıyız? Anlamadım. One ui 7 hayatımda herhangi bir değişikliğe sebep olmadı . Sadece telefon bir tık daha akıcı çalışıyor. One ui 8'den bir beklentim yok. 2 senede bir sağlam, tam stabil güncelleme gelse yeterli. Telefon firmaları açıkçası işe yarayacak özelliklerden çok popülariteye oynuyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Xiaomi 15'in derdi neymiş? Kullanıcısı olarak benim göremeyip sizin görebildiğiniz şey nedir? Genel geçer bir bilgiyse anlatın, aydınlanalım.

Ayrıca S25'ten iyi olan bir cihazın daha pahalı olması çok normal. Xiaomi 14 ile aynı fiyattan çıktığını da unutmamak lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gnsnc -- 16 Mayıs 2025; 20:56:13 >

Exynos 2400 - doğal olarak - bir Qualcomm Snapdragon Elite 8 değil ama kesinlikle berbat veya kötü değil. Bilakis bir önceki amiral gemisi serisine güç veren gayet iyi bir set. Rahatlıkla Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3'ün muadili olarak görülebilir. Exynos isminin kötü şöhretinden dolayı insanlar sete önyargıyla yaklaşıyorlar:

https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/161272847

Eğer Qualcomm set kullanmaya yanaşmıyorsa şu an için Exynos 2400 muhtemelen Samsung'un talebe yetiştirebileceği en iyi ve yegane çip seti. 2400'den öncekiler kurtarmaz; 2400'den potansiyelde daha iyi olacak daha yeni tasarım Exynos setleri de ya daha erken bir fazda ve istenilen verimlilikte değil ya da daha ince bir dökümün teknik zorluklarından dolayı istenen üretim miktarlarına erişebilmiş değil.

< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• S24FE ye kıyasla ram ve batarya boyutlarını yükseltir ise (Ram 12gb, batarya 5000mah veya "hiç zannetmiyorum ama" üstü değerler), Exynos 2400'ü kimse dert etmez.
    Evet biliyorum, ne kadar güçlü olursa o kadar iyi kabul. Ama kabul edelim ki, gerçek hayat koşullarında (sıradan hayat sahibi arkadaşlardan bahsediyorum), sdgen1 in performansı bile fazlası ile yeterli. Şahsen çoğu zaman gerçekten telefonu arama/mesaj/sosyal medya üçgeninden dışarı çıkarmıyorum

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • S24 FE nin yerini alacak işte. Maksat seriyi boş geçmemek yeni model diye fe serisine olan talebi devam ettirmek. S24 fe yi satıştan çekerse veya aralarında fiyat farkı az olursa ki olacaktır bir sıkıntı olmaz. Ama rami 12 gb yapması bile s25 fe taleplerini çok büyük artırır.

S25 fe de sadece rami 12 gb yapsa bile fark yaratır. Exynos 2400 çünkü hala orta üst segmentte çok iyi. Batarya tarafında iyileştirme olacağını sanmıyorum ama 4700 mah 5000 lere çıkarsa o da çok iyi olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-6B29326BF -- 17 Mayıs 2025; 7:25:36 >
    Aslında fiyatı dışında benim beğenmediğim bir yönü yok. Seve seve kullanabileceğim bir cihaz. Ama yazılım olarak kanaatimce Samsung daha iyi ve marka olarak daha fazla güven veriyor. Kendim Eskiden Samsung note 2, xiaomi mi a1 ve note 8 pro kullandım. Şimdi nothing phone 2a kullanıyorum. Note 8 pro fiyatına göre iyi cihazdı ama bitakım buglar vardı. En kötüsü bluetooth'un arada kopup gelmesiydi. Ağzımda kötü bir tat bıraktı. Genel olarak duyduğumuz yazılım problemlerinden dolayı ön yargılıyım ama biraz tel. sever kullanıcı olarak idare edebileceğimi de biliyorum. Son telefonumdan epey memnunum. Anneme de a34 aldım oda fiyatına göre iyi cihaz. Ayrıca son xiaomilerde bl açma işi zorlaştı bildiğim kadarıyla buda bir eksisi. Yd. f/p olarak iyi denebilir. Bir daha tel değiştirirsem ve yd bakarsam kesinlikle düz seri xiaomi düşünürüm. Artık büyük tellerden biraz bıktım.

• Kaç inç olacak bu tel bilgisi olan var mı?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.