< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
|

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
|
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
|
|
|
|
|
|
Bu bataryaların bittiğinde çöpe atılacağı ve zamanla her yerin bataya çöplüğü olacağı fikri çok yanlış. Araç bataryalarının 1.5v piller gibi çöpe atılır zannediliyor oysa daha şimdiden bu bataryaların yenilenerek tekrar kullanılması için bunu yapacak tesisler kurulmaya başladı bile. Herkes hesap yaparken 10 yıl sonra bataryanın sıfır alınmak zorunda kalıncağı varsayımı üzerinden yapılıyor halbuki 10 yıl sonra batarya ömrünün %20 sini kaybetmiş oluyor kullanırım dersen kullanmaya devam edebilirsin fakat kaybolan tek şey bataryanın garantisidir. Uzun vadede batarya teknolojileri çok ilerleyecek şu anda mevcut bataryalı araçları almadaki en büyük risk bir kaç yıl sonra teknolojisi eski bataryalara sahip olmak. |
|
tr de fazla tutmaz bu fiyat çok |
|
|
Arkadaşlar bugün bayiide inceledim. Çok tatlı araç. Yarın kısmetse kendi aracımızı takasa verip Panda siparişini vereceğiz. Eşim işi gereği gün içi kısa mesafelerde çok git gel yapıyor. Çocukları okula bırak, işe git, gününe göre 4 farklı yerde işi olabiliyor ve her birinde park etme, yer bulma sorunu var. Hele okula bırakmalar tam bir bela biliyorsunuz. Bizim için küçük, yerden biraz yüksek, şık, elektrikli bir araba lazımdı. BYD fiyat politikasından dolayı zaten baştan elendi, MG4 tipi sebebiyle elendi, Frontera ve C3 Aircross gereksiz hacimleri sebebiyle elendi, C3 ise nedense kalitesiz göründü gözüme. Kala kala Hyundai/Kia grubu kalmıştı. Inster çok dar, omuz atsam yıkarmışım gibi. Bir süre Kona kovaladım ama ikinci elde fiyatları 1600 altına düşmüyor bir türlü, hem de alttan görülen batarya hiç hoşuma gitmiyor ama yine de bütün seçenekler arasında her yönüyle en iyisi Kona idi. Derken Grande Panda'yı gördüm, tamam dedim aradığımız araç bu. İkinci el Kona'ya 1600 vereceğime 1400'e sıfır bunu alırım dedim. Bugün de canlı inceleyince kararımızı verdik. Arkası dar doğru ama biz bu araçla uzun yol yapmayacağız. Isı pompası yok o da tamam ama İstanbul'un kışları da bir Kars Erzurum değil yani. Bir de evden şarj edeceğim, akşam tak sabah bin mis gibi. İçini beğendim, malzeme kalitesi sınıfına ve fiyatına göre gayet iyiydi. Dışarıdan da çok güzel görünüyor. Tek kelimeyle şehir içinde ailenin ikinci aracı. Bence ikinci araç olarak çok göreceğiz ama umarım popüler olmaz. Gözümüz çok alışırsa sıkılır satmak isterim diye korkuyorum. |
Hayırlı olsun. Bizim de elimizdeki Topolinoyu satarsak alma planımız var. Eşime, evin ikinci aracı olarak düşünüyoruz. e C3 ile bunun arasında kaldık, aynı platform, ancak eşimin hoşuna bu araç gitti. e C3 sürdük, sürüş hissi çok iyiydi. Bunu test edemedik. Citreonin daha konforlu olduğunu söylüyorlar, bir tek orasına takılmış durumdayız. Fiatla da test sürüşleri başlasaydı iyiydi. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hatipoglu -- 19 Ekim 2025; 20:46:34 > |
|
![]() psn: ll_renzokuken_ll gt: vRENZOKUKENv
|
|
1.4 milyona sıfır 1.0 Otomatik vites Jump Hyundai i20 dururken bu aracı almak biraz çılgın işi. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi swat882 -- 20 Ekim 2025; 8:0:29 > |
| _____________________________ |
|
Test aracı geldi geçen hafta, bayilere gidip deneyebilirsiniz. C3'ü denemediğim için kıyaslama yapamayacağım ama bendeki dizel cmax'a göre çok acayip bir konfor farkı var. Tabi bunun ne kadarı pandanın elektrikli oluşundan ne kadarı pandanın kendisinden kaynaklanıyor bilmiyorum. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |