Şimdi Ara

Bedeninize Çip Yerleştirilmesine İzin Verir misiniz.?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
26
Cevap
0
Favori
529
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bir gün devlet "güvenliği sağlamak adına" size çip takılmasını isterse buna razı olur musunuz.?

• Zeitgeist mi izlediniz bakayım?
  • quote:

Orijinalden alıntı: hardcrss

Zeitgeist mi izlediniz bakayım?

Zeitgeist'i izledim.:) bu sorunun geleceğini tahmin ediyordum.Ama çok oluyor izleyeli ve onun etkisinde bu soruyu sormuyorum.:)İyi geceler...
  • Yok baba ben halimden memnunum izin falan vermezdim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dodge -- 22 Ağustos 2010; 23:05:20 >
  • Yeni kimliklerimiz çipli olacak ve biz devamlı üzerimizde taşıyacağız
  • quote:

Orijinalden alıntı: kemomando

quote:

Zeitgeist mi izlediniz bakayım?

Zeitgeist'i izledim.:) bu sorunun geleceğini tahmin ediyordum.Ama çok oluyor izleyeli ve onun etkisinde bu soruyu sormuyorum.:)İyi geceler...

Yok istemezdim. Kendi halimde takılırım.
  • herkese takılacaksa neden olmasın?
    ama istisnası olursa belli bir zümrede veya illegal yollardan çıkartılabilir bir sistem olursa taktırmam
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Aracınızı emanet verir misiniz?
    19 yıl önce açıldı
    Arabanızı emanet verir misiniz?
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: onlyone

herkese takılacaksa neden olmasın?
    ama istisnası olursa belli bir zümrede veya illegal yollardan çıkartılabilir bir sistem olursa taktırmam

Sisteme baş kaldırırsanız, buum.
  • Taktırmazdım büyük ihtimal.
  • o değilde ben beyine takılmasını isterdim mp3 gibi bir çip olcak.. kolumuzda ses açma azaltma şarkı değiştirme usb girişi gibi yerler olcak çok güzel olurdu bence (Fazlamı cyborg yaptım kendimi ? )
  • quote:

quote:

düşünsene dünyada cinayetlerin, trafik kazalarının, kaçırılmaların tecavüzlerin olmadığını...
    bence azcık kişisel hayattan feragat etmeye değer
  • quote:

quote:

quote:

düşünsene dünyada cinayetlerin, trafik kazalarının, kaçırılmaların tecavüzlerin olmadığını...
    bence azcık kişisel hayattan feragat etmeye değer

İnsanın sürekli elektronik cihazlarla kontrol altında tutulmasıda pek iyi olmasa gerek.

• Eski zamanlardan günümüzü düşünüdğümüzde taşımamız gereken şuan kimlikler var araba sürerken ehliyet var, ne farkı var ki çipten?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Arthas

Eski zamanlardan günümüzü düşünüdğümüzde taşımamız gereken şuan kimlikler var araba sürerken ehliyet var, ne farkı var ki çipten?

Günümüzde taşıdığınız ehliyet yada kimlik sizin takip edilmenizi sağlar mı? Sadece plastik parçasından ibaret.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hardcrss -- 23 Ağustos 2010; 5:20:57 >
  • sonra o çipi hackleyecekler işletim sistemi çökecek baş ağrısı felanda yapar bu meret
    yok kalsın
  • Çiftçiler hayvanları kaybolmasın, uzaklaşırlarsa gelen sesten nerede olduğunu anlayabilelim diye hayvanlarının boyunlarına çan takarlar. Eskiden bazı yerlerde kölelere de aynı şey yapılırmış. Böyle bir şey olduğu zaman kendinizi aşağılamış ve sizin üzerinizde hüküm sahibi bir efendi olduğunu kabul etmiş olursunuz. Halbuki her insanın özgürce seyahat etme ve özel hayatını yaşama hakkı vardır. Devletler bile vatandaşları üzerinde bu tür bir yetkiye sahip olamaz, olmamalı. Çünkü devlet vatandaşının efendisi değildir. Aksini düşünmek ve yapmak insan haklarını ihlal etmek olur.

Elektronik kimlik kartları veya ehliyetler vs. deki çipler sadece bilgi depolama amaçlı çiplerdir. Bu tür her kartın içinde birer flaş bellek benzeri çip olacak ve bunun içine sizinle ilgili bilgiler kaydedilecektir. İzleme amaçlı çipler ise bambaşka bir mekanizmaya sahiptir. Bu tür çipler belli zaman aralıklarıyla sinyal yayarak alıcı mekanizmanın gelen sinyali değerlendirerek çipin üzerinde bulunduğu kişinin yerini tespit etmesine yararlar.

Bu tür çipler günümüzde bazı orduların özel kuvvetlerinde ve ajanlarında bulunmaktadır. Sahada askerlerin veya ajanların yer tespiti ve kontrolü amaçlı işler için kullanılırlar.

Bu tür bir çipin kullanılması insan haklarını ihlal etmek olduğunu belirtmekle birlikte insanların bir şeyi gözden kaçırdığını belirtmek istiyorum. Şu an herbirimiz gönüllü olarak bu çiplerin daha gelişmişlerini kullanıyoruz zaten. CEP TELEFONLARI bu tür bir çipin kullanılması gereğini ortadan kaldırmakta. İstendiği takdirde cep telefonu sinyalleri takip edilebilmekte ve kullanıcının yeri tespit edilebilmektedir. Cep telefonu belli aralıklarla baz istasyonlarına "ben burdayım" diye sinyal gönderir. Bu sinyallerden cep telefonunun baz istasyonuna uzaklığı tespit edilebilmektedir. Hele bir de bu sinyalin aynı anda birden fazla baz istasyonlarına ulaştığını düşünün. Ortaya 2 boyutlu bir yer belirleme sistemi çıkar ve koordinatlarınız belirlenir.

Arama-kurtarma ve suçluları yakalamak için devlet bu teknolojiyi kullanabiliyor. Ama tabiki burada önemli olan bu teknolojinin insanlığın ve kullanıcının yararına kullanılmasıdır.

• İNSANLIĞIN/EFENDİLERİN YARARINA OLUR SADECE..yoksa birey özgürlükleri falan kalmaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: gsburak5b

o değilde ben beyine takılmasını isterdim mp3 gibi bir çip olcak.. kolumuzda ses açma azaltma şarkı değiştirme usb girişi gibi yerler olcak çok güzel olurdu bence (Fazlamı cyborg yaptım kendimi ? )

Elektronik dünyasına güven olmaz. Çip mip bozulur sonra kafayı sıyırmayalım.
  • Neremize yerleştireceklerine bağlı

İnsanlıktan koyunluğa geçiş olur bu, kalsın..
  • quote:

Orijinalden alıntı: metalok

quote:

Orijinalden alıntı: gsburak5b

o değilde ben beyine takılmasını isterdim mp3 gibi bir çip olcak.. kolumuzda ses açma azaltma şarkı değiştirme usb girişi gibi yerler olcak çok güzel olurdu bence (Fazlamı cyborg yaptım kendimi ? )

Elektronik dünyasına güven olmaz. Çip mip bozulur sonra kafayı sıyırmayalım.

Hocam o imza ne öyle ya

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.