Geçen sene bedelli askerliğe başvurmuştum. 15 Eylül sevk tarihim bir gün de yol izni ekleniyor ve en geç 17 Eylül'de birliğe katılmam gerekiyor fakat 31 Temmuzda yapılan KPSS iptal edildi ve 18 Eylül'e ertelendi. Birliğe katılışımın tam ertesi gününe denk geliyor. Sınava giriş yerini her türlü askerliği yapacağım şehri seçeceğim ama merak ettiğim birkaç durum var. Ayın 18'inde sınava girip sınavdan sonra birliğe katılsam bir gün geç katılmış oluyorum bu bir sorun yaratır mı ya da 17'sinde birliğe katılıp 18'inde sınav için izin alabilir miyim? Bilgisi olan var mıdır? |
Bedelli Askerlik Sınav Günü İzni Hakkında Bilgilendirme
Bedelli askerlik uygulamasından yararlanmak isteyenler, askerlik durumlarını ertelemek için sınav izni alabilirler. Bu izin, kamu kurumları tarafından düzenlenen merkezi sınavlar (KPSS, DGS, ALES vb.) ve açık öğretim sınavları (AÖF) için geçerlidir.
KPSS Sınav İzni
Bedelli askerlik yapanlar, Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) için sınav izni alabilirler. Sınav izni başvurusu, KPSS'ye başvuru süresi içinde yapılır. İzin talebi, askerlik şubesine bağlı bulunduğunuz birim tarafından değerlendirilir.
AÖF Sınav İzni
Bedelli askerlik yapanlar, Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi (AÖF) sınavları için de sınav izni alabilirler. Sınav izni başvurusu, AÖF'ye kayıt yaptırdıktan sonra sınav tarihleri açıklandıktan sonra yapılır. İzin talebi, askerlik şubesine başvuru yapılarak alınır.
Bedelli Askerlik Sınav İzni Başvurusu
Bedelli askerlik sınav izni başvurusu, ilgili sınavın başvuru süresi içinde askerlik şubesine yapılmalıdır. Başvuru sırasında sınav giriş belgesi veya sınav davet mektubunun bir kopyası ibraz edilmesi gerekir.
Başvuru Sonuçlandırılması
Sınav izni başvuruları, askerlik şubeleri tarafından değerlendirilir. Başvuru sonucu, başvuru sahibine tebligat yoluyla bildirilir. İzin başvurusu olumlu sonuçlanırsa, askerlik göreviniz sınav tarihlerini kapsayacak şekilde ertelenir.
Önemli Not:
- Bedelli askerlik sınav izni, sadece merkezi sınavlar ve açık öğretim sınavları için geçerlidir.
- Sınav izni başvurusu, sınav tarihinden en az 15 gün önce yapılmalıdır.
- İzin başvurusu olumsuz sonuçlanırsa, sınav tarihlerinde askerlik görevinizi yerine getirmeniz gerekir.