Şimdi Ara

Bedelli askerlik bir an önce çıkmalı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
36
Cevap
1
Favori
717
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Evet bir an önce çıkmalı fakat bu 18 bin lira falan düşük rakamlar.

Madem bedelli askerlik yapacak insanların çoğunluğu şirket sahibi bu bedelli ücretinin yüksek birşey olması lazım.

10 yıl boyunca ayda 1000 tl gibi bir rakam ödemeliler. Çerez parasına bedelli askerlik mi olur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 28 yaşındayım evliyim 30.04.2019 tecilim bitiyor, bedelli çıksın diye bekliyenlerdenim, gerek iş gerek evliliğim nedeniyle 6 ay askerliğe gitmek istemiyorum.. öyle fabrika sahibi de değilim çıkarsa kredi çeker gitmem.. ama çıkacağını sanmıyorum mecbur 6 ay gidip geleceğiz
  • Yaş 26.35, ben de bedelli bekliyorum. 2021 Ocağa kadar tecilliyim. Çıktığı gibi 40 bin TL de olsa yapacağım. 2019'da üniversite bitiyor, 2 yıl da tecil hakkım daha var. Çıksın yani.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ahahah bedelli falan yok gençler. Gidip seve seve yapacaksınız askerliği. Biz gittik yaptık sıra sizde hahahaha

• Evli olanları saymıyorum eşi var bekleyeni var haliyle ama, boş beleş gezmekden yalandan okuyorum been yaa diyen tipler gerçekden büyük enayi,askere gitmemek için para bayılıyor adam,hayatında ne zorluk görmüş veya ilk zorlukda para vererek kurtulmak istiyor.Para verip bedelli yapıncada yaptım ben yaa derler
  • quote:

Orijinalden alıntı: Night King

Ahahah bedelli falan yok gençler. Gidip seve seve yapacaksınız askerliği. Biz gittik yaptık sıra sizde hahahaha

Öleceğimi bilsem askerlik yapmam. TBMM'ye dilekçe yağıyor, 2021'e kadar seve seve çıkartırlar. İnanılmaz bütçe demek ayrıca bedelli askerlik, tuvalet temizlemekten kat kat yararlı bir iş.

Vatan millet Sakarya ayağına gelmeye hiç gerek yok. Ben bu ülkede işe bile girmem. Ne askerliği?

• Seve seve gideceksiniz, biz yaptık siz de yapacaksınız, nöbet tutacaksınız.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Halleluja

Seve seve gideceksiniz, biz yaptık siz de yapacaksınız, nöbet tutacaksınız.

Hayır.

• quote:

Orijinalden alıntı: Mühendis Maaşı

quote:

Ahahah bedelli falan yok gençler. Gidip seve seve yapacaksınız askerliği. Biz gittik yaptık sıra sizde hahahaha

Öleceğimi bilsem askerlik yapmam. TBMM'ye dilekçe yağıyor, 2021'e kadar seve seve çıkartırlar. İnanılmaz bütçe demek ayrıca bedelli askerlik, tuvalet temizlemekten kat kat yararlı bir iş.

Vatan millet Sakarya ayağına gelmeye hiç gerek yok. Ben bu ülkede işe bile girmem. Ne askerliği?

Çatır çatır gideceksin görürsün bak

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Mühendis Maaşı

quote:

Çatır çatır gideceksin görürsün bak

Bedelli belgemi göreceksin.

• 17 yaşındayım ben de bekliyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: Halleluja

Seve seve gideceksiniz, biz yaptık siz de yapacaksınız, nöbet tutacaksınız.

belki o zamanlar daha güzeldi, şimdi şu şerefsizler için mi askere gideceğiz.
  • İyi valla garibanın çocuğu gitsin dağlarda gezsin çatışmalara girsin annesine babasına hakkarideyim diyemesin onlar korkmasın diye burda paşalarımız kredi çekip giderim falan desin.Milli bilinç falan kalmamış bunlarda

• "Evde eşim bekler" ne ya? Askerliği yapmadan ne diye evleniyorsun o zaman?
  • quote:

Orijinalden alıntı: noxyyprom

İyi valla garibanın çocuğu gitsin dağlarda gezsin çatışmalara girsin annesine babasına hakkarideyim diyemesin onlar korkmasın diye burda paşalarımız kredi çekip giderim falan desin.Milli bilinç falan kalmamış bunlarda

Zorunlu askerlik bitirilmeli. Milenyumdayız, kafa kafaya savaş mı kalmış? Bir şekilde gitmeyen gitmemeyi başaracak.

• Konu basit. Vatandaşlığın şartları belli. Vatandaş olmak istemeyen kendi bilir. Bedelli istisnai bir durumdur, askerlik yapmak esastır. Hayatını şansa değil muhtemel olana göre dizayn etmelisin. Kervan yolda düzülmez. Tam Türk işi çalışıyo kafan ama bu ülkeye katiyyen askerlik yapmam diyorsun. İronik.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • noxyyprom N kullanıcısına yanıt
    Önce ülkeyi yöneten tayfanın çocukları gitsin de biz de gideriz, onlardan bi tane mv nin çocuğu gitsin bakalım, hepsi çürük vs nedense, yersen...

• iktidar seçmen tabanında yüksek olan tepkiyi, en üst düzeye çıkaracak bir hamle olur seçim öncesi bir kesimi memnun edeyim derken çok daha.büyük bir kesimi kendinden uzaklaştırabilir, gerçekleşmesi zor diye düşünüyorum çıkarsa da şaşırmam tabii

• Eskiden okul biterdi, iş güç kurulmadan askerlik aradan çıkartılırdı. Garantisi var mı o verdiğim parayı o kadar kısa sürede kazanacağımın?

Bazı zengin çocuklarını ayrı tutuyorum. Adam hesap yapıyor, bedelli için vereceği para belki de bir akşamda mekanlarda harcadığı para. Bu adam bekler bedelliyi, 20-30 bin para mı lan der geçer.

Bir de ne hikmetse 2-3 bine çalışan tipler var bedelli için yırtınan. Eleman o parayı verdikten sonra 5 sene kredi ödeyeceksin. Çoluğunun çocuğunun rıskını oraya gömmek nasıl bir mantıktır.

Hele hele iş güç sahibi olup da bedelli beklemek daha efsane. Yarın bir şey oldu, bedelli gelmeden çat diye aldılar askere. Eleman işi gücü bırakıp 6 ay ortadan kaybolabileceğini düşünüyor.

Askerlik için en mantıklısı; üniversite biter, daha evlilik iş vs. yokken gider gelirsin. 5.5 ay bir şey sürüyor zaten. Ha evet askere gidince sizi komando yapmayacaklar, muhtemelen bir kantinde kasada oturup, uzun dönemleri azarlayacaksınız. Uzun dönem olanlarınız da 12 ay boyunca arada paspas çekip nöbet tutacak. Ama hayatın gerçekleri bunlar.

• Düzenim var askere gidemem diyenleri anlamıyorum. İs sahibi olmadan veya evlenmeden önce aklınıza gelmedi mi askerlik? Kesinlikle bahane değil bence.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.