Şimdi Ara

Bedava Hizmetler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
168
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Neden bu kadar saçma şey bedava olarak veriliyor çok merak ediyorum. İlk örneği sağlık sektöründen vereceğim. Hasta olduğum için doktora gittim, ağrı kesici ve bir hap daha yazdı yolladı beni eczaneye. neyse verdim reçeteyi, 3 liralık Dolorex sigorta tarafından karşılanıyormuş, 30 liralık hapları ise biz ödüyormuşuz. Devletin 3 liralık bir ağrı kesiciyi karşılaması göz boyamaktan başka bir şey değil. Günde 1000 kişi başı ağrıyor diye bedava Dolorex alsa 3.000 TL. Hayati bir ilaç değil, temini zor değil. Yere bakarak gezsen eczaneye gidene kadar 3 TL bulursun zaten. 1000 kişiye 3 TL'lik ilacı bedava sağlayacağına, atıyorum 100 liralık hayati ilacı, alması gereken 30 kişiye sağla.

Eğitim;
    Bedava eğitim bu ülkenin boşa giden paralarının en büyük sorumlusu. Herhangi bir ortaokul, liseye girince bu adamların okulda ne işi var? sorusunu sormamak elde değil. Eğitim paralı olsa bu kadar saçma sapan adam okula gelip bizim vergilerimizi çöpe atmaz. Okuyacak adam zaten 5. sınıfa gelene kadar kendini belli eder, yap bursluluk sınavını, zeki, çalışkan öğrenci yine bedava okusun. Ama kafası çalışmayan, serseri olacağı belli olan kişi benim paramla okula gitmesin. Eğer ben gideceğim diyorsa da eğitim masraflarını kendisi veya ailesi karşılasın. Şimdiki gibi serseri dolu, yarım yamalak eğitim veren 100 okul olacağına, çürük elmalar okula gitmeyeceği için 20 tane iyi eğitim veren okul olur. Bedava dağıtılan kitapların yarısı öğrenci tarafından hiç kullanılmıyor bile. Harcanan kağıttan tut öğretmen maaşına, elektriğe ona buna harcanan para trilyonlar.

Hem okumak isteyip parası olmayan, hem de parlak zekası olmayanlar da geleceğe dönük borçlanarak istediği kadar gitsin okula. İşe başladığı gibi maaşından kessin devlet. Öğlen arasında bonzai satan öğrencinin kitap parası, okuduğu okulun giderleri hep bizden kesiliyor.

Hapis;
    Cezaevlerinin giderleri malumunuz. Hiç bir iş yapmadan bizim paramızla 4 duvar arasında 20-30 sene takılıyor suçlular. Kimin parasıyla? Tabii ki bizim. Akşama koğuşta kalacaklarına koy devlet dairesinin birine pis işleri yapsınlar mesai saatlerinde. 10 tane devlet dairesinden getir götür işlerini yapan, temizlik yapan kişinin maaşını 1000 liradan hesaplasan, her kurumda 3 kişi olsa 30 kişi. Etti mi 30.000 TL? Koy hükümlüleri yapsınlar cezaları süresince. 30.000 TL ile de fakirlere bak, ülke açtan sefilden geçilmiyor.

Askeriyeye değinmiyorum bile, mantığın bittiği yerde askerlik başlar sözü her şeyi açıklıyor zaten. Ülkenin başına geçsem süper güç olacaz da fırsat vermiyorlar işte

Siz ne düşünüyorsunuz bu konular hakkında?

Evet, Adam Smith'in amcaoğluyum

• Egitim konusunda düşündüklerin yanlış. Boyle düşünürsen ailen dışında kimsedende oy alamazsın.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Konigsrasse

Egitim konusunda düşündüklerin yanlış. Boyle düşünürsen ailen dışında kimsedende oy alamazsın.

Balicileri günde 8 saat bir binada tutmak için para vermeye devam edin o zaman.
  • LSDream kullanıcısına yanıt
    Hapis konusunda bazen düşünüyorum da kasten cinayet-tecavüz-kapkaç vb ağır suç işleyenleri koy madenlere çalıştır.Bir çok ülke de yapılıyordu bu biz de neden olmasın ?

• İhtiyacı olmayanlara 3 liralık dolorex veren, 12 sene bedava kitap veren, sıra veren devlet, ihtiyacı olan bu anne oğula 130 TL'yi uygun görmüş;

Hapisteki adamın karnı doyurulur ama bu adamcağız kaderine terk edilir Türkiye'de.
  • Sen o adamı eğitmessen o adam nasıl düzgün bi insan olucak. Eğitilmeyen insan balici olur.
  • Okullar sadece öğretim yuvası değildir.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bedava web sitesi kurma.YARDIM!!
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.