Şimdi Ara

bebek odası için hangi yağlı radyatör?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
2.767
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar,

    Öncelikle umarım konuyu doğru yere açmışımdır. Yeni yeni girdiğimiz şu kış günlerinde bebeğimin odası maalesef kombi ile istediğim düzeyde ısınmıyor. Odasını ısıtmak için bir yağlı radyatör almak istiyorum ama konu hakkında hiç bilgim olmadığı için bu aletleri bilen ve kullanan arkadaşlardan yardım istiyorum. Aşağıda maddeler halinde beklentilerimi yazdım.

    SES: Bu aletler çalışırken ses yapıyor mu bilmiyorum ama benim için sessizlik en önemli kriterlerden. Bebek odasında kullanılacağı için sessiz çalışması şart. Fanlı modellerin sıcaklığı daha iyi yaydığı ama ses yaptığı söylenmiş. Bu durumda fanlı modelleri elemem gerekebilir sanırım.

    DİLİM SAYISI: Isıtımayı düşündüğüm oda yaklaşık 20 m2. Bunun için kaç dilimli petek gerekir?

    TERMOSTAT: Gece boyu fişten çıkarıp takmak yerine termostatını ayarlayıp belli sıcaklığın altında otomatik olarak çalışmasını sağlamak isterim. Sanırım bu özellik neredeyse hepsinde mevcut.

    GÜVENLİK: Burada iki konu var. İlki priz bağlantısı ikincisi de bebeğime zarar verip vermeyeceği. Bazı forumlarda prizlerin aşırı ısındığından bahsedilmiş bu da tehlikeli bir durum tabi. Fakat acaba bu ev tesisatı ile ilgili mi yoksa radyator seçimine mi bağlı emin olamadım. Bir diğer husus da bebeğimin radyatörün sağını solunu kurcalayınca kendine zarar vermemesini sağlamak. Bu muallak bir konu tabi ama ne bileyim dilimlerin ucu sivridir. düğmeleri sağlamlık açısından uyduruktur bebeğim (bebek dediysem 1.5 yaşında ayaklı canavar:)) abanarak çevirir kırar vb. şeyler olmasın.

    ISITMA PERFORMANSI GÜÇ TÜKETİMİ : Burada fiyat - marka - performans devreye giriyor. Daha az enerji harcayarak daha iyi ve uzun süreli ısıtma sağlayan markalar var mıdır? Misal bir marka ısı yayılımını daha iyi sağlayan malzemeler kullanmıştır da öbürü daha kötüdür. Bu durumda bir marka 1 odayı 1 birim zamanda ısıtırken diğeri 1.5 birim zamanda ısıtıyodur gibi şeyler.

    FİYAT: Bu kadar talebim var ama fiyatta da üst limitim 250-300 tl olabilir en fazla. Daha az fiyatlısı daha makbul olur tabi ki.

    Özetle beklentilerim genel olarak yukarıda yazdıklarımdan ibaret. Dediğim gibi bu konuları bilen ve bu radyatörü kullanan arkadaşlar cevaplarını esirgemezlerse memnun olurum.

    Herkese selamlar.







  • kombiniz varsa odadaki radyatörü değiştirmeniz en doğrusu ve sağlıklısı. herhangi bir panel radyatörcüye gidin ve istediğiniz sıcaklığa uygun radyatörü hesaplatın ve alın. alüminyum döküm paneller daha yüksek verimlidir.

    kesinlikle "elektrikli battaniye kullanmayın !" . elektrikli battaniyeler her yaş grubu için kan kanserleriyle ilişkilidir.

    yağlı radyatör diyorsanız illa fakir veya arçelik gibi bilindik marka alın , bu firmaların kabloları standarda uygundur . ancak taktığınız prizin topraklı bir priz olmasını ve uzatma kablosu olmadan takmanız gerekeceğini hatırlatayım. aşırı güç çekme halinde cihaz sigortayı attırmalıdır çalışmaya devam etmek yerine.
    ne bileyim bir de çocuk odada yalnız kalacaksa bence elektrikli alet çalışmamalı .yükseğe asamıyorsanız , bir rafa falan koyamıyorsanız. çocuk bu oynar , Allah korusun üstüne bile devrilir . Duvara bir şekilde kancayla veya çivi çakıp telle sabitleyin cihazı.
    belki düşük ayarda çalıştıracağınız fanlı ısıtıcı en doğrusu sizin için. yüksek bir rafa koyarak işinizi görürsünüz , ayrıca almadan önce çalıştırıp sesini de değerlendirirsiniz.




  • Hocam cevabınız için çok teşekkürler.

    Radyatör boyutlarını büyütme konusunu eve taşındığımdan beri düşünüyorum aslında ama binada yalıtım olmadığı için ve en üst katta olduğumuz için her taraf radyatör olsa da işimizi görmeyebilir diye düşünüyorum. Ama bu cahilce bir bakış açısı tabi ki. Bilen birisine danışmak en mantıklısı tabi ki.

    Elektrikli battaniye veya ufo tarzı ayaklı, devrilmeye müsait ve devrilince içinde kırılacak parçalar olan şeyleri kesinlikle kullanmayı düşünmüyorum.

    Fanlı ısıtıcı var bir tane. Delonghi marka aldım. Performansından çok memnunum ama çok ses yapıyor. Bebeğimin onun sesiyle uyuyabileceğini hiç sanmıyorum.

    Sonuç olarak ben radyatörü değiştirmek ile bilindik bir marka yağlı rdyatör almak arasında bir tercih yapayım.
  • Altus AL-11
    Geçen yıl aldım ve çok memnun kaldığım için indirime girince 2. Sini diğer çocuğun odasına aldım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • TuVNeRa kullanıcısına yanıt
    tüketimi nasıl?

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • vigo 2500 watt konvektor isitici aldim cok memmnunum kardes aynen senin gibi dogacak olan bebegimiz icin aldim 27 mkare salonumu geyet iyi isitoyor. kalerifer etkisi bekleme hicbir elektirikli urun bunu saglamaz odan buyuk 24 mkare o yuzden en iyisi bu bence. ben buro teknikten aldim 268 tlye senin gibi yagli radyator diye arastirmaya ciktim bu markayi buldum ve esimde dahil cok memnunuz.

    http://www.buroteknik.com/en-ucuz-vigo-Epk-4590-Panel-2500W-Dijital-Beyaz-Konvektor-Isitici-fiyati-ozellikleri_149502.html

    http://m.istanbulbilisim.com.tr/vigo-epk-4590-beyaz-2500-watt-elektronik-kontrol-panel-konvektor-fiyati,134648.html?v=42730



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emre81tr -- 30 Kasım 2014; 8:43:31 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Altus AL-11; dışarıda hava 12 derecedeyken, 25 metrekare salonu 18 dereceden 22 dereceye tam güçte ve fan açıkken 1 saAtte çıkarıyor. 24 saat bu sıcaklıkta tutmanın maliyeti 6,78 TL

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.