Şimdi Ara

Hermetik bacanın yatay maksimum uzunluğu ne olmalıdır ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
32.450
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  •  Hermetik bacanın yatay maksimum uzunluğu ne olmalıdır ?


    1 resimdeki kombının durduğu yere hermetık bacalı kombi bağlanırmı , bağlanır ıse ..

    2 hermetık kombının baca cıkısını duvardakı baca delığıne bağlatırsam sorun olurmu , olur ise

    3 mutfakdan balkona baca goturme sansım varmı , var ıse bacanın uzunluğu maksımum kac cm olmalıdır

    4 mutfaktan baca goturemıyorsak eğer resmın solundakı yer kucuk tuvalet ve tuvaletın camı apartman bosluğuna bakıyor kombı ıle durduğu yer arasındakı mesafe 1,5 metre kadar oraya bacayı verme sansım varmı ?

    5 eğer var ıse bına sakınlerı ıle ılgılı bır sorun yasarmıyım

    6 gerekırse apartman bosluğuna celık baca yaptırıp o sekılde hermetık kombi bağlatabılırmıyım



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FRED BAKER -- 29 Ekim 2008; 2:13:45 >







  • valla o kombiyi oraya hangi akıllı bağlattıysa onu bulup sevmek lazım

    hermetik kombinin orda ne işi var anlıyamadım

    hermetik kombi bacaya vs bağlanmaz

    zaten artık bacalı kombi satışıda yasak ve igdaş onay vermez bu tesisata

    senin yapman yada kombiyi takanın yapması gereken tekşey kombi tesisatını balkona çekmek olur sanırım
  • dostum ev cok yenı değil ozamanlar hermetık kombıler pek yoktu bızım suanda kullandığımız kombıde bacalı tıp

    benım merak ettığım sey bacalı kombının olduğu yere hermetık takılabılırmı yapmak ıstedıklerımı yukarda yazdım saten
  • öyle bişey olmaz

    zaten olsaydı kombi hermetik veya bacalı diye ayırt edilmezdi

    senin yapacağın iş tesisatı taşıtmak olacak

    başka çare yok

    belki havalandırmaya çıkartabilirsin ama apartmandakiler kokudan rahatsız olup şikayet edebilir

    diğer daireler nasıl çözüm bulduki
  • walla bılmıyorum galıba hala bızımkıyle aynı olan mutahhıtın taktırmıs olduğu kombıyı kullanıyor olabılırler belkıde bacalı tıp yenı kombı almıslardır
  • [simage]çok fazla koku yapmaz ki renksizdir bu atık gaz, ancak havalandırma yasal değil herhangi bi şikayet durumunda belediye onu ordan kaldırtır size, ki zaten hermetik bacalar için ciddi sıkıntılar var tek ve en önemli çözüm bütün binadakiler anlasıp uygun bi yere ortak baca yapmak gerekir ( sadece hermetik bacaların atıkgazı için. ki o da öyle betondan olmaz iç çeperi ya seramikten yapılacak yada adını tam hatırlamıyorum ama L36 cinsi celikten yapılmıs olacak ki onun da maliyeti yaklaşık 10.000 ytl civarında olur ) yada mevcut şönt bacanızın içine bu ( TIKLAYIN )sistemi yerlestireceksiniz yine apartmanca, ne yazıkki birey anlamında bunları yapmanız zor apartmanca karar alıp yaprırmanız gerekli. ayrıca hermetik bacnaın etkileriyle ilgili münih üni de yapılmıs bi testi yazıyorum.





    Münih Teknik Üniversitesi Tarafından Gerçekleştirilen “Binalarda, Atık Gazlar Çıkışlarının Duvarda veya Çatıda Ölçülen Atık Gaz Emisyonları” ile İlgili Test Raporu

    Duvardan çıkan hermetik bacaların duvarda bıraktıkları zararlı emisyon konsantrasyonları bir deneyle ölçülmüştür. Test için hazırlanan bina 10.2m yüksekliğe, 10m genişliğe ve 10.25m uzunluğa sahip boş alanda, küp şeklinde doğu-batı doğrultusunda inşa edilmiştir. Doğu tarafında bir kapı ve pencere, kuzey tarafında da başka bir pencere bulunmaktadır. Gerekli rüzgar akımı, 20m yükseklikten, binaya batı yönünden 50m uzaklıktan sağlanmaktadır.

    Binanın içinde doğu tarafında aşağıdaki özelliklere sahip bir hermetik cihaz monte edilmiştir:
    Isıl kapasite 18 kW
    Yakıt türü Propan
    Atık gaz hızı 6-7 m/s
    Atık gaz sıcaklığı 140ºC

    Cihaza ek olarak aşağıdaki malzemeler kullanılmıştır. (Şekil 41 a-c)
    Eşanjör
    Soğuk su deposu
    Pompa

    Hermetik atık gaz borusu kapının yaklaşık olarak 35cm üzerinde bulunmaktadır. Cihaz tam kapasite ile çalıştırılmaktadır. Atık gazın görünebilir olabilmesi için renklendirilmiştir. Renklendirilmesi için kullanılan her bir kartuş 1 ila 3 dakika yetebilmektedir.

    Yapılan testlerin amacı, zaman içerisinde atık gazın bina duvarındaki hareketlerini gözlemleyebilmektir. Ayrıca batı rüzgar yönleri de gözlemlenmelidir. Dumanın yönü iki taraftan senkrone olarak çekilmiş ve videoya alınmıştır.

    Test Sonuçları

    Sonuçlar 4 – 16 Aralık 1986 yapılan testler göz önünde bulundurularak hazırlanmıştır.

    Kaynak, binanın doğu duvarında bulunmaktadır. Batıdan (normal akım) güneybatıya (köşeden akım) kadar rüzgar akımlarında duman farklı yönlere doğru dağılarak kaynak etrafında hareket etmektedir. Şekil 42 – 44 duman yönündeki değişiklikler gözlemlenmektedir. Normal akımda duman, çatı yönüne doğru dikey ve yukarıya doğru diagonal (şekil 42 a-c, şekil 7a) hareket etmiştir. Dik yukarıya ve yere olan iki ekstrem hareket, batıgüneybatı akımında (şekil 43 a, b) gözlemlenmiştir. Şekil 44 a-c dumanın çatı yönünde ve köşe akımında her iki yöne doğru hareketini göstermektedir (şekil 44 a-c).

    Çok düşük rüzgar hızlarında (1 m/s) atık gaz fan tarafından duvardan uzağa itilmekte ve atık gazın ısısı sayesinde duman yükselen bir hareket göstermektedir (şekil 43a). Daha yüksek rüzgar hızlarında duman, lokal akımlardan dolayı yine duvara doğru itilmektedir (şekil 42a1, 43a1, 44c1)

    Kısacası, duman dağılımı her yönde gerçekleşmekte ve fanın üfleme gücü rüzgarda yetersiz kalmakta ve bina yüzeyine geri tepmektedir.



    Sonuç

    Bu testte zararlı atık gazların emisyon değerleri çatı üzerinden ve bina dışından çıkışlarda farklı olarak ölçülmüş ve karşılaştırılmıştır.

    Etrafındaki yükseltilerden en az 2,5 kez daha yüksek bacalarda atık gaz etkilenmeden atmosfere atılmaktadır. Bina dibindeki kaynaklardan atık gaz yayılımı, rüzgar tarafından binanın etrafında oluşan akım alanı tarafından etkilenmektedir. Rüzgarın akım alanının üzerinde çıkış ağzı bulunan bacalar aerodinamik “downwash”tan etkilenmemektedir. Düşük baca yükseltilerinde atık gaz sirkülasyon alanınsa birikmekte ve orada eşit miktarda dağılmaktadır. Çatıdaki ve duvardaki atık gaz kaynaklarının etrafında duvar yüzeyinde K-izotoplar oluşmaktadır. Duvardan çıkan atık gaz kaynaklarında özellikle yere yakın duvar yüzeylerinde birikmektedir. Çatıda ve bina yanlarındaki geri akım bölgelerinde atık gaz kaynağın rüzgar yönünde birikmektedir. Akım fotoğraflarında görüldüğü üzere rüzgar yönüne bağlı olarak duman, dikey, yatay ve aşağıya doğru hareket etmekte ve birikmektedir.

    Atık gazların duvarda ve çatıda oluşturdukları zararları ölçebilmek için atık gazların minimum yoğunluğunu yitirme eğrileri ölçüt olarak alınabilir. Emisyon konsantrasyonu atık gaz kaynağı ve etkilenen alan arasındaki uzaklığa bağlı olarak değişmektedir. Bu yüzden aynı uzaklığa sahip duvardan çıkan hermetik bacalar ile çatı üzerinden çıkan bacaların yol açtıkları emisyon değerleri aynıdır. Kısa bacaların ve duvardan çıkan bacaların yol açtığı emisyon konsantrasyonlarını emprik yoğunluğu yitirme formülleri kullanılarak hesaplamak mümkündür. Çatının %20’sinin daha altında bulunan duvar dışından çıkan bacalarda modife edilmiş formüller kullanılmalıdır.

    Aynı ısıl kapasiteye sahip (18 kW), 20º eğimli aynı bina (12m yükseklik x 8m genişlik x 8 m uzunluk) için dizayn edilmiş çatı üzerinden çıkan baca ile duvardan çıkan baca karşılaştırılmıştır. Atık gaz kaynakları bacada yerden 13.85 m yükseklikte ve hermetik duvardan çıkan bacada 4.8 m yükseklikte bulunmaktadır.

    Sonuç olarak duvar dışarısından çıkan bu bacada, 10 m yüksekliğe kadar, normal çatı üzerinden çıkan bacaya göre daha yüksek emisyon değerleri ölçülmüştür. Çatı üzerinden baca yapıldığı takdirde, bina etrafında 100 faktör daha düşük emisyon konsantrasyonu ölçülmüştür.

    Yapılan bu teste göre İsviçre, Macaristan, Almanya, Romanya, İtalya ve İsveç’te duvar dışarısından baca çıkartılması yasaklanmıştır.


    [/simage]



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cenkozgen -- 30 Ekim 2008; 14:06:58 >




  • KAÇ GÜNDÜR MERAKLA İZLİYORUM BU KONUDA YAZILMIŞ TAM 55 SAYFA YAZI VAR...DOGALGAZ KOMBİ ÖNERİSİ TOPİGİ...BURALARDAN KÜÇÜK VE İNCE DALLAR ÇIKARMANIN ANLAMI NEDİR BİLMİYORUM...BU KONUYU ORAYA YAZARSANIZ OKUYAN ÇOK DAHA FAZLA OLACAKTIR...
  • arkadaslar bılen bırısı bana hermetık kombılerde bacanın yatay olarak max ne kadar uzunlukta takılabıldığını soylerse butun sorunlarım cozulecek

    ben ınternette 4 metre olarak okudum bı yerde bauhausdakı satıcıda 3 metre cıvarı dedı ama kesın bı bılgı edınmem lazım

    benım kullancağım yerden baca uzunluğu 3.50 metre kadar tutuyo
  • baymak ı aradım bugun 5 metreye kadar baca uzatılabılıyormus benden baska bılmeyenlere duyurulur
  • s.a kardeşler...konu cok cok eski ama benim gibi yeni baca uzatacaklar icin belki bir faydası olur diye yazmak istedim...her kombi markasına gore bu baca uzatma mesafesi degisiyor....kimileri 3 kimileri 4 kimileri 5 metre uzatabiliyor....mesela bende buderus var 4 metre yatay...5 metre dikey uzatilabiliyor...zaten katalogunu acar bakarsanız kombinin orada gostermis herseyi...her dirsek bir metre sayılıyor...yani bir dirsek + 2 metre boru varsa bu 3 metre sayılıyor... ona gore hesabınızı yapın...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.