Şimdi Ara

Bebek Koltuğu paylaşım topiği

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
24
Cevap
0
Favori
29.360
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Selamlar. Birçok kişi hayatının bir dönemninde bebek için oto koltuğu ile haşır neşir olacak. Bu konudaki güncel bilgileri paylaşarak başkalarına yardımcı olabiliriz. Hangi marka ,hangi koltuk ? İsofix nedir ? İsofix arabada var mı nasıl anlarız. Arabada var ise , isofixli koltuklar servise mi bağlatılıyor ? Şart mıdır ? Kemer ile bağlanan koltuklar güvenli değil midir ? Bu konuları merak ediyorum. Daha önce araştıranlar, tecrübe edinenler bilgileri paylaşırsa sevinirim.

• ben britax römer tercih ettim
    baya tuzlu ama baya da kaliteli
    bunun yanında 9-36kg olması tercih etmeme neden oldu
    uzun yıllar kullanabiliriz
    9-18 , 9-25 tercih etmedim

arka koltuk sırtı ile oturma yeri arasında arabanın gövdesine entegre halka gibi birşey
    bebek koltuğu bu halka ile bağlandığında
    bebek koltuğu arabanın parçası haline gelir
  • bende alırken ileriye dönük olması için 9-36 tercih ettim..
    Hızlıal.comda kampanyalıydı.. Moovy Confiance marka..65 liraya geldi gayet kullanışlı tavsiye ederim..
    yeni araçlarda standart zaten İsofix bağlantısı..
  • 9-36 yı bende düşündüm, ama bir satıcı 9-36 larda isofix olmuyor kemerle bağlanıyor dedi. Araba fiesta 2007. Otosana sorduğumda servise bağlatmalısınız dedi. Servise sorduğumda arabada isofix var mı bilmiyoruz dediler.
  • İlk yaşta Recaro kullandık.
    2 yıldır da Britax Römer 9-18 kg kullanıyoruz.
    Araçta bence en önemli ekipman, bakkala bile gidiyor olsam oğlumu koltuğuna oturtup, kemerlerini bağlarım.
    İsofix bağlantısı yeni model araçların hemen hepsinde standart geliyor artık. Düzgün bağlanmış bir emniyet kemeri de kesinlikle güvenlik gereksinimini karşılayacaktır.
    Eski aracımda isofix yoktu, kemer bağlantılı model çocuk koltuğu aldık.. Şu anki aracımda isofix var ama yine kemerle kullanmaya devam ediyoruz, sıkıntı yok.

Kaliteli markaları tercih etmek lazım. Onlarca milyarlık arabaya binip 3-5 yüz liralık çocuk koltuğuna pahalı diyenlere anlam veremiyorum.
    Kullanırken de üşenmemek lazım, çocuğu oturtmayacaksanız boşuna almayın. Bu arada mümkünse birkaç aylıkken kullanmaya başlamak lazım. 2-3 yaşına gelen çocuk oturmak istemiyor koltuğa.. Yurtdışında bazı ülkelerde çocuk doğduktan hemen sonra hastaneden çıkarken bile aracınızda bebek koltuğu yoksa taburcu işlemlerinizi yapmıyorlar.

ISOFIX:

Detaylı bilgi:
    www.wak-tt.com
    ISOFIX Seat Installation
    http://www.wak-tt.com/mods/ISOFIX.htm

*** Forumda 2-3 sayfalık detaylı bir konu vardı, oraya da göz atın..

• BRİTAX'ı ilk defa duydum. chicco ve krafta yoğunlaşmıitım bu markaya da bakayım. 9-36 olanlar -çocuk büyüdükçe boyu da- uzuyor küçük gelmez dimi ?
  • 2007 yılından beri devam eden aktif bir konu var. Size faydası olacaktır. forum.donanimhaber.com/m_12197828/tm.htm
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    407 Çocuk koltuğu
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: ilker67

2007 yılından beri devam eden aktif bir konu var. Size faydası olacaktır. forum.donanimhaber.com/m_12197828/tm.htm

teşekkürler ordan devam ediyorum...
  • kraft orta seviye için fena değil
  • Besafe
    İsveç markası, incelemenizi tavsiye ederim.
  • kraft var bendede 300 tl ye almıştım ısofix araçta var ama bebk koltuğunda yok
  • gittigidiyor'daki günün fırsatı ürünü olan Kraft Olympus Güvenlik Koltuğunun bilgisini paylaşmak isterim. KDV Dahil 100 TL. Kredi kartına taksit seçenekleri var. Kırmızı Siyah, Mavi Gri ve Mavi Siyah olarak 3 renk seçeneği mevcut.

KRAFT OLYMPUS OTO KOLTUĞU (15-36 KG ARASI KULLANILABİLEN) - KIRMIZI

DİSTRİBÜTÖR GARANTİLİ, SIFIR ÜRÜN,SON STOKLAR!
    AYNI GÜN KARGOYA VERİLİR
    TÜRKİYE'NİN HER YERİNE ADRES TESLİMİ KARGO ÜCRETİ 11 TL CİVARINDADIR
    ÜRÜN ADINIZA FATURALI OLARAK GELİR

Grup 2-3 (15-36 kg´a kadar olan çocuklar için) (E4 belgeli)
    10 farklı yüksekliğe ayarlanabilen baş ve boyun desteği
    4 farklı pozisyona ayarlanabilen sırt dayanağı
    Çocuğun terlemesini minimum seviyeye indirgeyen hava sirkülasyon sistemi
    Yandan çarpmalara karşı özel koruma
    Koltuğun alt kısmının sırt kısmından ayrılarak yükseltici olarak kullanılabilme özelliği
    Otomobile kolay monte edilebilme
    Ağırlık: 4,8 kg

Ebatlar: 43 x 78 x 46 cm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hakanasrav -- 12 Temmuz 2011; 9:47:51 >

• kraft'ın omega modelini aldım. Bebek daha 10 aylık olduğu için sanırım pek rahat edemedi. uyurken kafası öne düşüyor. yatış pozisyonunda bile koltuk dik duruyor. kemerlerle arabaya bağlanıyor, ama sıkı sıkıya bağlantı yapamadım. yanlardan falan hep bir boşluk kalıyor. Aynı model başka arabada da vardı onunki daha sağlam gibiydi. arabanın kemer sistemi mi uymadı acaba ? Aklım chichio proxima da kaldı
  • Yaklaşık 1 aydır bende bebek koltuğu araştırıyorum. araştırmalarım sonucu edindiğim kesin bilgi 4 yaşına kadar bebeklerin aracın gidiş istikametine ters yönde oturtulması gerektiği. hatta bazı ülkelerde ( sanırım İsveç) bu yasal bir zorunluluk. önden çarpışmalarda 4 yaşına kadar bebeklerde boyun omurları tam olarak gelişmediğinden gelen darbeye karşı daha savunmasızlar. Volvo'nun kendi ürettiği 4 yaşına kadar olan oto koltuklarının hepside bu şekildedir. O yüzden bebeğin yaş veya kilosuna uygun oto koltuğu seçmek gerekir. Bu konuda ADAC'ın yapmış olduğu güvenlik testlerine bakmak lazım. 0-13 kg oto koltukları genelde gidiş istikametine ters bağlanıyor. en azından 1,5-2 yaşına kadar bu koltukları tercih etmek gerekir.

ADAC testlerine göre iyi puan almış oto koltukları( 0-13 kg):

1) CYBEX Aton
    2) RÖMER Baby-Safe Plus SHR II
    3) CHICCO Autofix Fast
    4) MAXI COSI Cabriofix + FamilyFix
    5) MAXI COSI Pebble
    6) RÖMER Baby Safe Sleeper
    7) NANIA Be-One SP
    8) HTS Besafe Izi Sleep Isofix
    9) CONCORD Ion

Ayrıntılı incelemeyi linkten yapabilirsiniz. 2007-2011 arası testler var.

• 9-36 larda yatma pozisyonu olmadığından birkaç arkadaşım tavsiye etmedi bana da mantıklı geldi, ben de 9-25 aldım..aracımda isofix olmadığından kemerle sabitlenen modellerden aldım, markası koala özellikle konyada yaygın olarak kullanılan bir ürün çok yerde satılıyor..oğlum yedi aylıkken aldım ve aktif olarak şehiriçi şehirdışı kullanabiliyoruz..yukarıda da belirtildiği gibi çocukları ne kadar erken bu koltuğa adapte edebilirseniz o kadar iyi, yaş ya da ay :) ilerledikçe oturtması zorlaşacaktır..bundan önce de araçta yine araca kemerle sabitlenen ana kucağında yatıyordu..şimdilik sorun yok inşallah böyle devam eder..
  • quote:

Orijinalden alıntı: ornapsen

9-36 yı bende düşündüm, ama bir satıcı 9-36 larda isofix olmuyor kemerle bağlanıyor dedi. Araba fiesta 2007. Otosana sorduğumda servise bağlatmalısınız dedi. Servise sorduğumda arabada isofix var mı bilmiyoruz dediler.

İşte türkiyemin servisleri bu kadar bilgilidir....
  • Koltuk almadan evvel ünlü Alman araştırma şirketi ADAC'ın koltuklarla ilgili test sonuçlarını incelesin almayı düşünen arkadaşlar. Hemen hemen ciddi tüm modellerin testleri var. Britax'ın mesela çok kötü puan aldığı ve hiç tavsiye edilmedi ürünleri var. Britax diye atlamamak lazım.

İkinci bir husus ise paraya kıyabiliyorsanız isofix'li bir sistem alın ancak bu size birden fazla koltuk masrafı çıkarır (çocuk büyüdükçe koltuğu değiştirmek zorundasınız)

Yok ben çok kaliteli ve güvenilir olsun. ADAC sonuçlarına göre kendini kanıtlamış olsun ve 3 kere koltuk parası veremem diyorsanız AYNI BENİM GİBİ, o zaman benim yaptığımı yapın ve KIDDY COMFORT PRO (ben aldıktan sonra bir üst modeli çıktımı bilmiyorum) alın yada üst modelini alın. İsofix değil ama ürünü inceleyin. Diğerlerinden farklı. Alman ürünü ve Alman üretimi. ADAC sonuçları çok iyi. Fiyatı da Römer Britax Maxi Cosi kadar uçuk değil.

Tavsiye ederim.

•  Bebek Koltuğu paylaşım topiği

Arkadaşlar eylülde doğacak bebeğim için annemler gönderecek..Sizce nasıldır chicco marka sanırım
  • Hangi marka olduğundan çok hangi markanın hangi modeli olduğu önemli. daha önceki mesajımda verdiğim linki incelerseniz çok iyi bilinen pahalı markaların bazı modellerinin çarpışma testlerinde iyi sonuç alamadığını görürsünüz. o yüzden ADAC sitesindeki testleri incelemede fayda var.
  • Zincir markette oto koltuk satış danışmanlığı yapıyordum bir ara. İsofix tavsiye ederim. Bu markalarada göz atmanızı tavsiye ederim.

9-18 Kg

9-36 Kg

En çok gidenler bu markalardı. Güvenlik vs. birçok belgesi var.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.