< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
Bebek İhtiyaçları İçin Sıcak Fırsatlar (1818. sayfa)

-
-
Hocam, ne için alacağınız önemli. Oyalamak için mi uyutmak için mi? Yoksa çocuğun reflüsü için mi?
Mesela bebeğinizde reflü varsa en iyisi babyjörn. O açı o rahatlık asla olmuyor. Reflü falan yatakları hikaye. Ciddi reflüsü varsa 10-15 derece fayda etmiyor. Bu yüzden babybjörnde uyutmak zorunda kalıyorsunuz. Eğer reflüsü yoksa sağlıklı olanı yatakta yatmak tabi. Babyjörnde hayatını geçiren bebeğin beli ağrıyor.
_____________________________ -
Güzel ve bilgilendirici yorumunuz için çok teşekkür ederim.Doğuma kadar beklemeye karar verdik biz de. Daha bir çok bilinmezlik varken, çok acele etmemek daha sağlıklı olacak gibi.Tekrardan çok teşekkürler
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >_____________________________ -
Arkadaşlar 3 haftalık bebeğin gaz sancısı için ne önerirsiniz? Biogaia önerildi bana yorumları gayet iyi, kullanan var mıdır acaba?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ -
Sab Simplex ama once doktorunuza danisin.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Mommy’s bliss gripe water. Ama 3 haftada gaz olmayabilir. Sonrası için öneririm bitkisel bir karışım
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ -
Bio gai ve nurse harveys kullandık çok etkili nurse. Ama en etkilisi çarşafta salladık öyle rahatladı bizimkisi hamak çarşaf vs.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ -
Çarşafta pikede sallamak başa bela. Surekli 2 kişi hazır olacak.
Bizimkiler tatile anne annelerine gitmişti.
Orada bebeği pikenin uçlarından tutup sallayarak uyutmaya alıştırmışlar. Bebek İstanbula eve gelince acayip nazlı bazen aksi,susmuyor öyle sallamazsan. İlla öyle sallayacaksın uyuması için. Daha önce dizde bacakta sallarken uyurdu.
Neyse ki unutturduk 2-3 haftada.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ Dostlar. Yıllardır başta sıcak fırsatlardaki konularda olmak üzere,tavsiye öneri,bilgi istenen konularda ihtiyacı olanlara yardımcı olmak için emek verdim zaman harcadım. Para ile satılan kodları bedava verdim.Burada 1 kuruş para almadım kimseden.Amacım bütçenize yardımcı olmaktı.Ben burada terbiyesiz,nankör,çirkef insanlara daha fazla sabredemiyorum.Onlara yardımcı olmak istemiyorum.Forumu bırakıyorum.X`de olacağım.Dostlar bizi hatırlasın. -
Çocuk susmuyor hocam hamakta tek kişi işi çözüyor çarşaf işkence oluyo en güzel çözüm bu oldu bizde gaz kadarda eziyet görmedim şükür geçti 4 aylıkta.
Arkadaşlar merhaba, yavaştan araştırmalarıma başladım. Sizin de tecrübelerinizden faydalanmak isterim. Kendi aracım olduğu için ilk etapta hemen bebek arabasına ihtiyacım olacağını düşünmedim.
İlk olarak bebek puseti ve araç koltuğu bakmak niyetindeyim,
Ve bebek odasına koymak için kamera.
Kullanmış olan arkadaşlardan yorum ve tavsiye rica edebilir miyim ?
Bunlar bir baba adayı olarak ben ilk aklıma gelen şeyler. Onun dışında bebeğimizi inşallah sağlıklı bir şekilde kucağımıza alırsak ilk 6 ay bandında ihtiyacın mutlaka olur dediğiniz şeyler varsa tüm deneyim ve tavsiyelerinize açığım ve benimle paylaşırsanız çok mutlu olurum.
Hepinize teşekkür eder iyi forumlar dilerim
Yarın Bime ip kamera geliyor, kiwi marka. Başlıkta aratırsanız baya memnun kişi var. ÜZerinde yazdığına göre bu gelenin chipseti yenilenmiş ve YI IoT uygulamasını kullanıyormuş, önceki KaLaY die bir uygulama kullanıyor.
Ben de kiwi kullandım, gayet çalışıyor ama genel olarak bahsedeyim ip kamera konseptinden pek memnun kalmadım. Bana pratik gelmedi. KaLaY ile birlikte TinyCam uygulamasını da kullandım ama uygulamalar çok stabil değil, bazen yanlış bazen de geç bildirim geliyordu. Uygulamayı açmadığınız sürece gerçek zamanlı ses takibi yok anladığım kadarıyla, ya da ben beceremedim. Hareket ve ses farkettiğinde size bildirim geliyor. Bunların yanında bulut özelliği sayesinde evde olmasanız dahi güvenlik kameraları gibi kullanabilir takip yapabilirsiniz. Kamera sağa sola oynuyor. Kiwi markada her bağlantıda kamera maalesef konuşuyordu, yani bağlantı koparsa yeniden bağlandığında konuşuyordu, bu yeni modelde durum nedir bilmiyorum. Görüntü kalitesi, gece görüşü vs. baya iyidi o konularda.
Bunun yerine kendi monitörü olan kameralar kullanım kolaylığı açısından çok daha başarılı.
Ben telsiz kullanıyorum, gigaset p530 modelini. Alt modeli de alınabilir karşılıklı görüşme haricinde eksiği yok, karşılıklı ses iletimini hiç kullanmadım. Temiz ve anlık bir ses veriyor, cızırtı yok. Bebeğin nefesini, dönüşünü bile iletiyor, isterseniz belli bir sesin üzerine çıkınca ses gelmesini de sağlayabilirsiniz. Çekim mesafesi de çok başarılı. Memnunum.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________
-
Genel eşya tavsiyelerim (kullandıklarım tecrübe edindiklerim)
. Emzirme için C yastık.(hayati önemli emzirmede anneyi çok rahatlatıyor )
Süt sağıcı lansinoh pek kullanamadık ama hastanenin profesyonel sağıcısından iyi sağıyor. 2 hafta anneyi sağdık içirdik daha sonra gaz gelince direkman anneden emmeye başladı mama bağımlısı çocuğumuz. mama işi sonsuza dek bitti.
erkekse gazlı oluyorlar çarşafta ve hamakta sallayarak çözdük biz gaz işini hamak lazım oluyor. Damla nurse harweys çok faydalı oldu.
bez molfix baya iyiydi düz cırt cırt olanı kilot bez değil slepye göre baya iyi sonradan baby turcoya geçtik oda gayet iyi molfix 10sa bu 8 alır
Islak mendil baby turco bebek ucuz fp ürün
Meme ucu kremi lansinoh krem ve meme gümüş kapağı
Bebek araba kaliteli bi travel sistem almalısın tavsiyem concord neo travel sistem araba.
Oto koltuğu britax römer
kanguru baby björn ana kucağı babybjörn.
mama sandalyesi 2. El chicco poly çok beğenerek oturuyor. normalde yerinde duramaz bunda oturuyor verdiğimiz şeylerle oynuyor yiyor 30 dk falan takılıyor
Zıp zıp hoppala aldık 8. Ayında almasak tüm gün zıplayacak peg prego tam anne kurtarıcı ürün.
Kamera anker eufy baya memnunuz.
Oto koltuğu britax römer 9 18 kg isofix ilk günden beri severek oturuyor.
Fisher price aktivite masası baya bi oynuyor gene hayat kurtarıcı ürünlere eklerim.
Tavana salıncak kurduk bundada baya bi biniyor seviyor.
Letgo yada sahibinden durumun iyi değilse kullan 4de 1 fiyatına sıfır gibi ürün dolu. Ucuz ürün sıfır alacağına kaliteli ürün 2. El almanı tavsiye ederim
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________
-
Ana kucağı aldık, aldığıma pişmanım, olmasa da olurmuş, çocuk hareketlenince zaten orada durmuyor keisnlikle.
Bebek arabasını pierre Cardin yehoo 2. el aldım. çocuk 13 aylık halen kullanıyoruz ama boydan kısa geliyor gibi, o da gayet iyi iş görüyor.
Oto koltuğu alacaklar terletmeyen kumaş olmasına dikkat etsin yeter.
Kamera almadık, telsiz vardı onu kullanıyoruz, ses çıkınca zaten odaya gidip bakıyoruz,
Puset zorunlu ihtiyaç, gerek arabada, gerek evde kullanılıyor zaten.
Günümüz koşullarında mali durumu çok iyi olmayıp sırf olsun lazım olur diye masraflara girmeye gerek olmadığını düşünüyorum.
Mama sandalyesini e-bebekten hediye getirmişlerdi bize, 50-60 TL idi 1,5 sene önce. Hafif ve gayet kullanışlı, çocuk oturmam demiyor, zaten yürümeye başladı mı hangisini alırsanız alın tutamayacaksınız yemek harici. Dileyen katlananından alabilir ama onlarda da dev gibi olanlar aşırı yer kaplıyor, yerinizin durumuna göre değerlendirmek faydalı olur.
. Emzirme için C yastık.(hayati önemli emzirmede anneyi çok rahatlatıyor ) - biz ihtiyaç duymadık
Süt sağıcı lansinoh pek kullanamadık ama hastanenin profesyonel sağıcısından iyi sağıyor. 2 hafta anneyi sağdık içirdik daha sonra gaz gelince direkman anneden emmeye başladı mama bağımlısı çocuğumuz. mama işi sonsuza dek bitti. - Mamajoo Elektronik USB Tekli Göğüs Pompası
erkekse gazlı oluyorlar çarşafta ve hamakta sallayarak çözdük biz gaz işini hamak lazım oluyor. Damla nurse harweys çok faydalı oldu.
bez molfix baya iyiydi düz cırt cırt olanı kilot bez değil slepye göre baya iyi sonradan baby turcoya geçtik oda gayet iyi molfix 10sa bu 8 alır - Sleepy baby turco - prima denedik sorun yaşamadık en son gündüz sleepy gece prima kullanıyoruz
Islak mendil baby turco bebek ucuz fp ürün - katılıyorum
Meme ucu kremi lansinoh krem ve meme gümüş kapağı - Mummsy natural + gümüş kapak ( çok problemli bir konu)
Bebek araba kaliteli bi travel sistem almalısın tavsiyem concord neo travel sistem araba. - Uygun fiyatlı tercih ettik, memnunuz - Travel sistem baby care bc45 astra
Oto koltuğu britax römer - Heyner Kids Infiny Twist 0 - 36 kg Isofix Oto Koltuğu 360°
kanguru baby björn ana kucağı babybjörn. - İlkayBaby Her Yöne Ergonomik Kanguru Dışa Dönük - belli bir aydan sonra kullanışlı oldu 3-4 ay civarıydı sanırım
mama sandalyesi 2. El chicco poly çok beğenerek oturuyor. normalde yerinde duramaz bunda oturuyor verdiğimiz şeylerle oynuyor yiyor 30 dk falan takılıyor - 2. el tercih etmedik o yüzden uygun fiyatlı olarak Baby Care Bc 511 Flex Mama Sandalyesi aldık memnunuz.
Zıp zıp hoppala aldık 8. Ayında almasak tüm gün zıplayacak peg prego tam anne kurtarıcı ürün. - henüz almadık
Kamera anker eufy baya memnunuz. - Bebevo VM901 Isı Ölçerli Kablosuz Bebek Güvenlik Kamerası kullanıyoruz memnunuz
Oto koltuğu britax römer 9 18 kg isofix ilk günden beri severek oturuyor. - Heyner Kids Infiny Twist 0 - 36 kg Isofix Oto Koltuğu 360°
Fisher price aktivite masası baya bi oynuyor gene hayat kurtarıcı ürünlere eklerim. - henüz almadık
Tavana salıncak kurduk bundada baya bi biniyor seviyor.
İlave olarak atık bebek bezleri için "Tommee Tippee Twist&click Bebek Bezi Çöp Kovası Sistemi" aldık memnunuz fakat kartuşları çok pahalı bez parasını geçiyor neredeyse o yüzden rulo market poşeti alıp onlara sararak kullanıyorum koku yapmıyor memnunuz.
Ayrıca ufak tefek çiziklere, kızarmalara Trukid First Aid Hero Stick tavsiye ederim yorumları çok iyi bizde kullanıyoruz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi daNGe® -- 6 Ocak 2022; 17:46:52 >_____________________________
-
C yastık ilk 10 ay hayatı çok efsane bir ürün anne bele takıyor üzerinede çocuğu koyuyorsun sabit bir şekilde emişme oluyo normal yastıkla bi oraya bi buraya kayıyor anne iyice yoruluyodu. Büyüyünce her şekil emebiliyo ayakta ters düz gerek kalmıyor unuttuğum bişey daha var melek kanadı sırtına takılıyor bebeği kafa arkası düşmelerden tepesine bişey devirmelerden koruyor bizimki 2 aydır böyle geziyo.
Hocam iyi fiyata almışsınız ben de araştırıyorum şuan maalesef baya artmış. Nerden almıştınız acaba? Memnun musunuz. Nasıl malzeme kalitesi felan. Tekerler uzun vadede problem çıkarır mı?
Herkes bu şekilde bu üye gibi farklı düşüncesini ifade etse keşk.
Mesela C yastığın MotherCare'den en iyisini sertifikalı organik olanını aldım 2 bebeğim için de ve kullanamadık. Eşim sevmedi diyelim. Ben bu konuda sizinle farklı düşünmeme farklı tecrübeye sahip olmama rağmen sizin ısrarlı C yastık önerinize asla gerek yok,siz bilmiyorsunuz tarzında itiraz etmedim çünkü emin olduğum durum değil. Belki biz kullanamaşızdır ama sonra beşikte ve koltukta bebeği oturturken,mama yedirirken içine oturturtup sağa sola dönmesini düşmesini engelleme amaçlı kullandık. Sanırım biraz kilolu annelerde bele takıp bebegi emzirne zor oluyor. Fit bir annede dediginiz gibi işe yarayacaktır bebeği reflu yapmadan emzirmek için.
Mesela Baby Turco ve Sleepy bezler bana göre havlu peçete gibi buruşan kırışan ucuz maliyetli bezlerdir ama ben ısrarlı önerenlere itiraz etmedim. Çünkü bu olumsuz durumuna rağmen gerek ekonomik oluşu,gerek cilde temas eden iç malzemesinin olumlu duruşu tercih etmeye değer. Bebek kaka yaptığı an altında 70 kuruşluk Baby Turco olsa da hemen altını değiştirip atıyorsun çöpe, altında ,1,40 TL civarı fiyatı olan Molfix Pure olsa da hemen bekletmeden temizleyip değiştirip atıyorsun çöpe.
Bazen bebek yarım saatte 2 kere kaka yapar ve úzülmezsin sevinirsin kakasını yaptı diye. Tabi sulu değilse ishal değilse.
Yani bazen 1 saatte bir alt değiştirirsin,bu durumda pişik yapmaması şartıyla ucuz bez önemli avantaj.
Pişik çok sebepli bir durum zaten,sadece bez odaklı değil. Bizim bebek belki 1 ay hiç pişik yaşamadı,memlekete gittigimizde hanım yediklerine dikkat etmedi saldı kendini ve bebek aynı bezlerle aynı sıklıkta temizliğe rağmen pişik oldu ve 1 haftada zor düzelttik. Poposuna değdirnedi bebek,ayaklarını kırmadı bükmedi diretti. Pişik olmadığı zaman altının temizlenmesinden çok mutlu olan bir bebek pişik olunca bezini açmasan temizlenesen de ağlıyor,açsan da ağlıyor bacaklarını bükm<yor popoyu sildirmemek için.
Pişiğin bezden kaynakladığı ise diger şartlar aynıysa bezi değiştirdigin an kızarıklık başladıysa düşünülebilir.
Ben bu ihtimale karşı yedekte daha önce pişik yapmayan bez bulundururum hep.
Mesela ben 2 çocuğumda bazı ıslak mendillerin pişiğe sebep olduğunu bizzat gözlemledim. Zaten o ıslak mendil firması o ıslak mendilin üzerine 2 kere isim değiştirdi bu şikayetler üzerine imajı kötü olduğu için. Bazı ıslak mendiller alkolsüz parfümsüz yazmasına rağmen içinde her ne varsa elinizdeki yaraya değince yada bir erkek olarak sakal traşı oldunuz jilet ile,yüzünüzde kızarıklığa alkolsüz parfümsüz ıslak mendili sürüyorsunuz yakıyor. Bu nasıl iş. Bu ıslak mendil bebek poposuna işkencedir.
Ben bu durumla ilgili mail yazdığım firmadan "kişiden kişiye,bebekten bebeğe farkedebilir etkisi" cevabını aldım. Jiletle traş olduğum yüzümde denemesem yüzümü yakmasa bebekteki zararını belki bebekten bebeğe farkediyor demekki diyeceğiz.
Herkesin bu tür tecrübelerini kişisel görüşlerini başkasının paylaşımlarını Ti'ye almadan dalga geçmeden,imalı yada direk olarak küçünlmseyip hakaret etmeden paylaşması foruma katkı sağlar. Okuyan analiz eder kararını verir. Farklı düşünene karşı farklı görüşte olduğunu belirtir ve kendi düşünceni yazarsın..Okur analiz eder kararını verir.
Eğer psikolijik sorunlu biriyseniz,evde de eşinizle sık sık tartışan bir kişiyseniz başka bir bölümde kafaya taktığınız birinin yazılarını her bölümde bulup gelip her yazdıģı konuda sataşıp farklı düşünce belirtiyor gibi yapıp yazınızın içine alay,dalga,görüşü bilgiyi aşağılama,aklınca imalı hakaret etmeyi tercih edersiniz. Diğer bebek konusunda bir kişinin 2 hesapla birden yaptığı gibi.
Bu tipler bir yerde bez fırsatı şampuan deterjan fırsatı görüp gelip burada duyurma zahmetine girnez,harcamazlar zamanını. Yalnız kafaya taktıkları biri varsa sataşmak için yazmaya zaman harcarlar. Bu bölümün müdavimleri olarak sizi bu tarz bur durumla rahatsız ettigimde,sataşan birine tepki gösterdigimde lütfen bu açıdan bakın.
Dün bu durumu bu bölümde yaşayınca,burada da bu arkadaş çok güzel şekilde farklı görüşünü diger kişiyi rencide etmeden,onun bilgisini küçümsemeden,aşağılamadan anlatınca tamam işte,farklı düşünceyi paylaşma kültürüne bir örnek dedim. Bunu anlatmaya çalışıyorum forumda bazen gerektikçe.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ Dostlar. Yıllardır başta sıcak fırsatlardaki konularda olmak üzere,tavsiye öneri,bilgi istenen konularda ihtiyacı olanlara yardımcı olmak için emek verdim zaman harcadım. Para ile satılan kodları bedava verdim.Burada 1 kuruş para almadım kimseden.Amacım bütçenize yardımcı olmaktı.Ben burada terbiyesiz,nankör,çirkef insanlara daha fazla sabredemiyorum.Onlara yardımcı olmak istemiyorum.Forumu bırakıyorum.X`de olacağım.Dostlar bizi hatırlasın.
-
O pişik yapan islak mendil hipp değildir heralde.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >_____________________________ ...Muhacirizz... -
Yok hipp değil,hatta en son Hipp Yenidogan Sensitive aldım,Molfix Yenidogan Izotonik suludan daha az zararlı buldum. Sadece Molfix yenidogan mendile göre çok ince.
Bir de Hipp'in çıt çıt kapağı yok sıkıntı oluyor ama daha çevreci tabi plastik kapak olmaması.
Bahsettigim pişik yapan 70'li ve 90'lı satılan bir ara önceki yıllarda her markette çok bulunan üretici sanırım E harfi ile başlayan bir firmaydı. Alkolsüz yazardı üstünde. Marketlere ugradigimda inceleyim mutlaka başka marka isim ile devam ediyordur. Sık marka degisen bir firma gördüğüm kadarıyla. Taa 11 yıl önceki mesele 2. çocukta. 4 paketli kampanyalı almıştım,çocukta kızarıklık yapınca eşim dedi bu elimdeki yarayı da yakıyor. Ben de bir traştan sonra yüzüme temas ettirince yaktığını gördüm kızdım. Acaba sahte çakma ürünmü satıyor aldığım market dedim aynı ıslak mendilden Migrostan da aldım. Durum aynıydı.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ Dostlar. Yıllardır başta sıcak fırsatlardaki konularda olmak üzere,tavsiye öneri,bilgi istenen konularda ihtiyacı olanlara yardımcı olmak için emek verdim zaman harcadım. Para ile satılan kodları bedava verdim.Burada 1 kuruş para almadım kimseden.Amacım bütçenize yardımcı olmaktı.Ben burada terbiyesiz,nankör,çirkef insanlara daha fazla sabredemiyorum.Onlara yardımcı olmak istemiyorum.Forumu bırakıyorum.X`de olacağım.Dostlar bizi hatırlasın.
-
Yuh diyorum sadece..evy baby mi acaba neki
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >_____________________________ ...Muhacirizz...
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X