Şimdi Ara

bcdedit/set IncreaseUserVa 3072 komutu zararlı mıdır ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
14.931
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Öncelikle Selamun Aleyküm. Ben 32 Bit 4 GB Windows 7 kullanıyorum. APB adlı oyunda sürekli hata alıyorum ( Out of memory ) . Bunu düzeltmek için bcdedit/set IncreaseUserVa 3072 komutu kullanılmalı imiş. Fakat bu kod sonucunda RAM'in yanabileceğini söylediler. Bu doğrumudur ? Başka zararları var mıdır ? Şimdiden teşekkürler...

• Yapay Zekanın Yanıtı

bcdedit/set IncreaseUserVa 3072 Komutu ve Etkileri

bcdedit, Windows işletim sisteminde önyükleme yapılandırmalarını yönetmek için kullanılan bir komut satırı aracıdır. IncreaseUserVa 3072 seçeneği, kullanıcının sanal adres (VA) alanını 3072 megabayta (MB) artırır.

Bu komutun kullanımı tartışmalıdır çünkü potansiyel olarak sistem kararsızlığına yol açabilir. Bunun nedeni, VA alanının işletim sistemi çekirdeği ve uygulamalar tarafından kullanılan kritik bir bellek kaynağı olmasıdır. VA alanını artırmak, sistemin daha fazla fiziksel belleğe erişmesine izin verebilir, ancak bu, sistem kaynaklarını zorlayabilir ve çökmelere neden olabilir.

bcdedit/set IncreaseUserVa 3072 komutunu kullanmadan önce aşağıdaki hususları göz önünde bulundurmalısın:

• Sisteminde yeterli fiziksel bellek olduğundan emin ol.
    • Yalnızca gerekliyse bu komutu kullan.
    • Bu komutu kullanmanın potansiyel risklerini anla.

Bu komutu kullanmayı düşünüyorsan, bir sistem geri yükleme noktası oluşturman veya bir yedekleme alman önerilir. Ayrıca, bu değişikliği yalnızca deneyimli bir kullanıcı olarak yapmalısın.

Genel olarak, bcdedit/set IncreaseUserVa 3072 komutu, yalnızca sistemde yeterli fiziksel bellek olmadığı ve başka seçenekler tükendiğinde kullanılmalıdır. Bu komutu kullanmadan önce riskleri dikkatlice değerlendirmelisin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • selam söyle kim salladıysa ram yanacak diye sesli güldürdü
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dracos

selam söyle kim salladıysa ram yanacak diye sesli güldürdü

:) Teşekkür ederim çok sağol
  • increaseuserva Megabytes

Specifies the amount of memory, in megabytes, for user-mode virtual address space. This variable can have any value between 2048 (2 GB) and 3072 (3 GB) megabytes in decimal notation. Windows uses the remaining address space (4 GB minus the specified amount) as its kernel-mode address space.

bcdedit/set IncreaseUserVa 3072 komutu zararlı mıdır ?

Kısaca programın / oyunun kullanabileceği ram miktarını arttırmak için bu komutu kullanabilirsiniz.Herhangi bir zararı yoktur.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• Teşekkürler, komutu uyguldaım ve bunu yaptıktan sonra bir sorunla da karşılaşmadım. Ayrıca artık APB sorun vermiyor :)
  • Bende bu komutu ARMA 2'nin yüklemesinde çıkan bi sorun yüzünden kullandım umarım herhangi bir parçaya zarar vermemişimdir. Şu anda bilgili daha çok kişi vardır herhangi biri yorum yaparsa sevinirim
  • quote:

Orijinalden alıntı: UnStoppabL3

Öncelikle Selamun Aleyküm. Ben 32 Bit 4 GB Windows 7 kullanıyorum. APB adlı oyunda sürekli hata alıyorum ( Out of memory ) . Bunu düzeltmek için bcdedit/set IncreaseUserVa 3072 komutu kullanılmalı imiş. Fakat bu kod sonucunda RAM'in yanabileceğini söylediler. Bu doğrumudur ? Başka zararları var mıdır ? Şimdiden teşekkürler...

bende sistem belirtilen yolu bulamıyor diyo ya allah allah

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • @iamburak Bir parçaya sorun vermiyor ben bunu geçen sene yaptım halen aynı ayarlarla devam ediyorum şu an bi sıkıntı yok

@Elrond APB adlı oyundan mı bahsediyorsun ? eğer oyundan bahsediyorsan bi bilgim yok hatta oyun kapanmış bile olabilir
  • quote:

Orijinalden alıntı: UnStoppabL3

@iamburak Bir parçaya sorun vermiyor ben bunu geçen sene yaptım halen aynı ayarlarla devam ediyorum şu an bi sıkıntı yok

@Elrond APB adlı oyundan mı bahsediyorsun ? eğer oyundan bahsediyorsan bi bilgim yok hatta oyun kapanmış bile olabilir

steamde f2p :) ama işte o olmuyor...
  • Arkadaşlar konuyu hortlatıyorum ama çok özür dilerim

16GB ram var. windows 7 64 bit kullanıyorum. BF3'te hep disconnected alıyordum. araştırırken birisi bunu yazmış deneyeyim dedim. sonra farkettim ki hemen altında ea görevlileri bunu kullanmayın heleki 64 bit kullanıyorsanız yazmış. Şimdi ben bunu nasıl geri alabilirim ? Lütfen mesajımı alıntı yapın yanıt yazarken.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SamiBey -- 30 Haziran 2013; 18:40:03 >
  • millet kusura bakmayın bende hortlatıyorum

oynadığım bir oyunda sürekli kapandığı için bu komutu kullanmam söylendi

kullandığım komut şudur: bcdedit /set increaseuserva 3072

fakat toplam 2gb ram'im var sıkıntı olurmu ?
  • Bu komut 4gb lık bir ramın 2 gb yerine 3 gb kullanılması için yazılan bir komut dolayısıyla bu sizde işe yaramaz sanırım @RoyBatty
  • quote:

Orijinalden alıntı: MuzTR

Bu komut 4gb lık bir ramın 2 gb yerine 3 gb kullanılması için yazılan bir komut dolayısıyla bu sizde işe yaramaz sanırım @RoyBatty

bilemedim valla işe yaradı gibi atmıyor oyundan sanırım benim 2gb lık komutu kullanmam lazım

bcdedit /set increaseuserva 2500

sanırım birde bunu deneyim
  • bende 8 gb ram var yazdım ama sorn olurmu olursada iptal için hangi komut yazmam gerkeiyor varmıdır iptali için? sorun değilse kalsın
  • Bu ramin 3 gb'ını kendin için, geri kalanını da sistem için kullanmanı sağlayan bir komut sanırsam. Yani 8 gb için 3072 yerine 6144 yazarsan 6 gb'ını kendin için kullanırsın ben böyle biliyorum
  • bu komutu yazdığımızda herhangi bir oyunda kasma sorunu yaşatır mı ?
  • tam tersi oyundaki kasmaları azaltabilir RAM ile ilgili ise problem
  • bf3 multiplayer ve bf4 singelplyer de kasma sorunu yaşamıyordum zaten şuan diğer yüklü hiç bir oyunda kasma sorunu olmuyor sadece bf serilerinde sorun yaşıyorum oda bu bcdedit/set IncreaseUserVa 3072 kodu yazdıktan sonra oldu bunu iptal etmenin bir yöntemi var mı
  • bcdedit/set IncreaseUserVa 6144 yazarsanız sorun çözülecektir, o da olmazsa 7168 yazarsınız :)
  • Arkadaşlar bende 2 gb ram var. Outlast bu yüzden oynatmıyor. Bu kodu denediğimde ise engellendi ibaresi ile karşılaşıyorum. Oynayacamam mı?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.