Burası futbol bölümü ama biraz önce gs- fb bayan basket maçını kendi kanalımızda şifreli ! oluşu nedeniyle fb tv'den izleyen bir fanatik olarak, son sn.de maçı vermenin ,şampiyonluğu vermenin üzüntüsü içerisindeyim. Şunu anladım ki Galatasaray ne kadar büyük bir takım olduğu beni ilgilendirmiyor. fenerbahçe galatasarayı her alanda tokatlıyor, her alanda eziğiz.
Bir tekerlekli basket takımımız var dünya şampiyonu bile oldular. nasıl oldular çünkü fenerbahçenin o şubede takımı yok. olsa galatasarayın yapacağı en iyi fenerin arkasında ikincilik olurdu.
şunu kabul edelim fenerle ancak başka takımların aracılığıyla dalga geçebiliyoruz. 2-3 yılda bir branşların birinde yeneceğiz de sevineceğiz. yok arkadaş siz ne derseniz deyin şanssızlık deyin yada her neyse. ben elimden geldiği kadar fanatikliği bırakıyorum yazıklar olsun.
Fanatikliği bırakmak=takımın canına okumak? Zamanında da Beşiktaş Feneri yıllarca bu hale sokmuştu spor tarihinde hep olan şeyler bunlar, bir takımın bir takıma karşı üstünlük kurması da eziklik kompleksine girmenin alemi yok.
quote:
Orijinalden alıntı: ozanunal
Fanatikliği bırakmak=takımın canına okumak? Zamanında da Beşiktaş Feneri yıllarca bu hale sokmuştu spor tarihinde hep olan şeyler bunlar, bir takımın bir takıma karşı üstünlük kurması da eziklik kompleksine girmenin alemi yok.
Fanatikliği bırakmak=takımın canına okumak? Zamanında da Beşiktaş Feneri yıllarca bu hale sokmuştu spor tarihinde hep olan şeyler bunlar, bir takımın bir takıma karşı üstünlük kurması yani. Eziklik kompleksine girmenin alemi yok.
Böyle yazacaktım.
Bazen ...
Nefes almak değildir , yaşamak...
Onunla gülüp, Onunla ağlamaktır...
Sarı -Kırmızı olmaktır , her an Onu solurcasına...
* Bazen ... Özgürlük , çimlerde koşmak değildir... Sevdası uğruna prangaya vurulmaktır... Hep Ona tutuklu kalmışcasına...
* Bazen ... Başarı ... Para , Kupa kazanmak değildir... İnsanların yüreğine dağlanmaktır ... Damarında, kanında yaşarcasına ... * Bazen ... İmparatorluk , ülkeleri ele geçirmek değildir... Bir Meşin yuvarlakla , Yürekleri fethetmektir... Sınır tanımadan hüküm kurmaktır, Milyonlarcasına... * Bazen... ASLAN , bir hayvan değildir... Bir Simge, bir Semboldür... Tarifsiz güçtür ... Ruhundaki asalete yazılmışcasına... * Bazen ... Cehennem....Öbür dünya değildir... Taraftarla coşmuş, SAMİYEN'dir ... Alev alev yanarcasına... * Bazen ... İmkansız ...Olmaz değildir... 7 kişi 7 Sıfır yenmek , Ağları delmek , Şampiyonluktur Milenyumda ... Hayalleri gerçek yapmaktır...Sahaya her çıktığında... * Bazen ... KRAL olmak , taç giymek değildir... Soyunu sevgiden, unvanı halktan almaktır... Her doğan bebenin METİN olmasıdır... Kuşaktan kuşağa akarcasına... * Bazen ... VEFA...Semt adı değildir.. 14 yıl kan kusup, ölümüne arkasında durmaktır... Her şartta, yıkılmaz bir duvarcasına... * Bazen ... Tarih, tozlu bir sayfa değildir... Gerçektir , yaşamdır...1905'te doğup Ciltlere sığmamaktır... Destanların değişmez yazarı olurcasına... * Bazen ... GÜÇ, bir sıfat değildir... Evsiz barksız , beş parasız ,en zorda, tüm dünyayı ayağa kaldırmaktır... Üstünde sade bir parçalı formayla, kolaycasına... * Bazen ... Cesaret, Korkuyu yenmek değildir... Onbinlerce rakibin arasından geçip, kalesine Bayrağı dikmektir... Tek başına...Kimse yokmuşcasına... * Bazen ... Sevgi...Anne, Baba, Eş, dost değildir... Onlardan ötedir...Tutkudur Renklere, Armaya ... Ayrılmaz parçanmışcasına... * Bazen ... Hayat her şey değildir... GALATASARAY’lı olup GALATASARAY’lı gibi yaşamaktır Doğumdan ölüme Kalbin her çarptığında...
Cimbombom diye
Atarcasına...
Koyu harflerle yazılmış yer dikkatini çeker umarım.
bjk- fb örneğini vermişsin. peki gs- fb örneği verebilir misin? feneri her alanda 4-5 sezon üst üste yendiğimiz.
Büyük takımlar aldığı kupalarla, küçük takımlar ise büyük takımları yenmesiyle övünür...
(Michael Platini)
Sanırım senin gibi düşünen birisine yeterlidir bu sözler...
tamam. sen kazanılan maçlarda, alınan kupalarda taraftarlık yapmaya devam edebilirsin. cefayı gerçek taraftar çeker.
her başlığa aynı videoyu koymaktan bıkmadın mı?
quote:
Orijinalden alıntı: El Cazador
quote:
Orijinalden alıntı: El Cazador
Kusura bakma da Fowles neler neler yaptı da çalmadılar. Kaldı ki gs'li oyuncunun sağ elini görmüyorsun herhalde, potadan uzaklaştırmak için direk horakova'ya temas var, faul değilde nedir sorması ayıp! Futboldaki gibi üstüne falan mı çıkmasını bekliyorsun!?
Geçen sene Fenerbahçe ve Galatasaray arasında 19 maç yapılmış (5 branşta) 18'ini Fenerbahçe; 1'ini Galatasaray kazanmış.
Senin gibi taraftarlarin kis uykusuna yatmasi lazim. Kazanilan basari icin Galatasaray'i tutuyorsan hic tutma daha iyi.
Fenerbahçe hala şampiyonluk sayısı olarak birçok branşta Galatasaray'ın arkasında. Galatasaray'ı son yıllarda Fenerbahçe'nin arkasında bırakan, Fenerbahçe yatırım yaparken Galatasaray'ın elinin armut toplamasıydı. Bu da Galatasaray'ı son 10-15 yıldır yöneten başkanların vasıfsızlığıdır. Özellikle Faruk Süren döneminde popomuza takılan AİG'in borcu Galatasaray'ı zor durumda bıraktı.
Şu aşamada klübü Adnan Polat gibi adamlar yönetirse bu durumdan kurtulamayız. Ama 27 Mart günü büyük bir adım attık, meyvesini umarım ilerde alırız.
Galatasaraylı olmak Galatasaray'ın ilkelerini benimsemek demektir, sevgi işidir. Bütün gün Gs mobile reklamı yaparak Galatasaraylı olunmaz, istemeyen Galatasaray'ı bırakıp Fenerbahçe'yi tutabilir. Gereksiz insanların Galatasaray destekçisi olması şu an en son isteyeceğimiz şeylerden.
Son yıllarda fenerbahçe ile galatasaray arasında rekabet falan kalmadı, her türlü fener yeniyor ama ne yapalım sırf kazansın diye tutmadık bu takımı. Bizim de güleceğimiz günler gelir inşallah.
Önemli olan kimin nere de kaç kupasının olduğudur. Ona bakarsan futbol tarihi boyunca F.Bahçe takımı gibi şampiyonluğu 2 kere son maçta kaybeden başka kulüpte yoktur.
Barca, Real'i 5 golle yendim diye yıllarca bununla övünecek değildir. Kazanacağı kupalara bakar..
Bu sezon alınan başarısız sonuçlardan sonra taraftarın böyle düşünmesi doğal.
Bence sorun Galatasaray'ın yönetim anlayışında. Futbolda son zamanlarda Fenerbahçe'ye karşı alınan başarısızlıklar çok önemli. Bir gün gelir aynı şey Galatasaray Fenerbahçe'ye yaşatabilir. Ancak asıl tehlike Aziz YILDIRIM'ın (Bir fenerbahçeli olarak kendisinden nefret ederim) yönetime geldikten sonra başlattığı "Fenerbahçe bir futbol klübü değil Spor klübüdür." hareketidir. Bunda da muazzam bir başarıya ulaştı Aziz YILDIRIM. Bu yönünü hep takdir ettim. Amatör sporlar hep işin ehillerine teslim edildi, güçlü sponsorlar bulundu, dünyanın en iyi oyuncuları transfer edildi inanılmaz bir tesisleşmeye gidildi vs.
Sonuç olarak amatör şubelerde Fenerbahçe hep zirveye oynamaya başladı ki sadece Türkiye'nin zirvesi değil Avrupa ve Dünyanın zirvesine oynayabilecek takımlar kuruldu. Bu sezon hacettepe skandalı yaşanmasaydı muhtemelen Fenerbahçe şampiyonlar ligi şampiyonluğunu da alacaktı.
Sonuç olarak sorun burada Galatasaray ve Beşiktaş açısından. Fenerbahçe amatör şubelere yatırım yaptıkça Galatasaray ve özellikle Beşiktaş hiç umursamıyorlar amatör şubeleri. Fenerbahçe'nin bu başarıları belki çok önemsenmeyecektir çoğu Galatasaray'lı veya Beşiktaş'lı tarafından ama işin rengi ileride belli olacaktır. Avrupa arenasında alınan başarılar Fenerbahçe'nin tanıtımına büyük katkı yapacaktır. Sponsorların daha da ilgisini çekecek Fenerbahçe daha da fazla para kazanmaya başlayacak (Bu sene Fenerbahçe tarihinde ilk kez kar etti) bu da muhtemelen Futbola da yansıyacaktır.
Benim anlamadığım Galatasaray ve Beşiktaş yönetimi Fenerbahçe Acıbadem'den, Fenerbahçe Bayan basket takımından, Fenerbahçe erkek basket takımından ve Fenerbahçe erkek voleybol takımlarından hiç mi gaz almaz? "Ulan ben de yatırım yapayım şunların havasını söndüreyim" demez? Bu ne rahatlık anlamıyorum.
Eğer Galatasaray ve Beşiktaş bu mantelite ile devam ederlerse Fenerbahçe adının altından ezilmeye başlayacaklar.
senin taraftarlı anlayısın bumu simdi,bir tarafta amacı buyuk takım olmak,avrupada basarılar saglamak olan gs diger tarafta sadece gs yi yenmek isteyen fb ,olay bundan ibaret