Şimdi Ara

Bazı Kanallar niye çıkmıyor?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
4.945
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    3-4 gündür uğraşıyorum ama mümkün değil halledemedim.
    Yardımcı olursanız çok sevinirim.
    Seoul S-2000 uydu alıcım var.Genelde de belli başlı kanalları seyrettiğim için farkında değildim.
    Önümüzdeki günlerde Yeni Asır Tv'deki bir programı seyretmem gerekiyor.
    Öğrencilerimin bilgi yarışmaları yayınlanacak.Kanal listesinde ismi olmasına rağmen çıkmıyor bu kanal.
    Bakınırken farkettim ki,bazı kanallar da çekmiyor.sadece yeni asır tv değil.
    Frekansı 12620 V 2400 5/6 şeklinde. El ile arama bölümüne giriyorum.
    uydu TURKSAT,TP Frekans 12620 MHz,Polarizasyon Vertical,sembol oranı 2400,tarama tipi tümü,şebeke arama ve sr arama da açık.Ancak kanalı bulmuyor.
    Next uydum var,onda da yok.Komşumun ayarları da aynı,ama çıkıyor.
    zannedersem problem, turksat 1A,1C geçişi oldu ya.o zamandan sonra oldu. Ne yapmam gerek?biraz yabancıyım bu konulara.şimdiden teşekkür ederim.

• verdiğiniz frekans doğru çanak ve LBN ayarlarınızda bir sorun varsa bu nedenle zayıf sinyal yetersizliği olabilirmi,yeniasır şu an için yayında,reset atıp yeniden tarama yaptınızmı?
  • aklıma geldi de, lnb ve çanak ayarlarında sorun olsaydı,diğer kanalların hiç biri çıkmazdı diye düşünmüştüm.
  • Hayır, LNB ayarı kötüyse bazı kanallar çıkmayabilir. Hepsi çıkmaz denemez. Daha önce başıma geldi, şu andada Hotbirdde benzer sorunum var
    Bazı tp lerden sinyal gelmiyor. LNB ile ilgili bir sorun bu. Biraz saga sola döndürseniz düzelebilir belkide
  • quote:

Orijinalden alıntı: sabfil

aklıma geldi de, lnb ve çanak ayarlarında sorun olsaydı,diğer kanalların hiç biri çıkmazdı diye düşünmüştüm.

kanal frekansları vericinin gücü nisbetinde görüntülenir veya ekran sol üstte anten logosu flaşör durumunda olur.her kanalın yayın gücüde aynı değlil zaten,bu bakımdan çanak LBN ayarları yapılırken en düşük sinyali aranır ve çanak ve LBN buna göre sabitlenir.belki sizde böğle bir sorun vardır düşüncesi ile öğle yazmıştım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PERİSKOP -- 7 Mart 2010; 13:46:59 >

• peki ne yapmam gerekiyor?
    lnb yi sağa sola döndürmek mi gerekiyor?
    yani LNB ayarı derken kastettiğiniz bu mu?
    öyleyse çatıya çıkıp deneyeyim.
  • bu cihazı nasıl kullanacaz
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • zaten verdiğiniz frekanstan başka yeni asır kanalı başka bir frekansta yayın yapmıyor sizin yapabilceğiniz bişey yok
  • quote:

Orijinalden alıntı: style_ouf_5

bu cihazı nasıl kullanacaz

gayet basit kullanım klavuzu içinde ve Türkçe,çanak anteni kullanıcıların ilk yardım aracıdır. çanak anten ve LBN den ekrana yansıyan yayın çok hassas dengelerden sonra TV de gerçekleşmektedir,el yordamı ile çanak veya LBN ayarının pek sağlıklı olacağını sanmıyorum, bu aparatın fiyatıda geçen sene mayıs ayında 25 tl idi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PERİSKOP -- 8 Mart 2010; 20:37:27 >

• dayım almıs bundan ama kullanmayı bilmiyomus bana sordu bende bilmiyom dedim
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.