Şimdi Ara

Bazi hortumlarin birlesim yerlerinde yag var.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
194
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaslar iyi aksamlar bugun cesme otobaninda yol bos oldugundan dolayi ufakdan bi basayim dedim (fotograf mevcut) yaklasik 210km ye ciktim. Eve geldigimde kaputu actim ve bazi hortumlarin birlesim yerlerinde yaglar vardi.Neden olmus olabilir turbo hortumunun bulundugu ve motorun ust kismina dogru giden buyuk bi hortumdada yaglanma vardi neden olmus olabilir sıkını olurmu ?
    Araba focus 1.6 tdci 109 hp 2007 model.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yardim edecek yokmu ?

• Terleme yapmış olabilir daha öncedende olmuş olabilir, bir defada olduğunu düşünmüyorum.

• ozgur_gs_91 O kullanıcısına yanıt
    Daha önce vardı ama çok azdı.Aynı yerde bu sefer daha cok var.
  • Genelde terleme nedeniyle yağlar hafif sızmış gibi durabilir, ordan yap buharı geçtiği için
    normaldir bir yerden terleme yapmıştır, bir sorun yaşatmaz sana.

• ozgur_gs_91 O kullanıcısına yanıt
    Anladım yağda azalma olmaz mı ?
  • Turbo ufaktan kaciriyordur

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Duz Boru zararlari nelerdir?
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • _mp_ kullanıcısına yanıt
    sadece turboda degil ama baska yerlerdede oluyor sert kullanımda boyle oluyor sadece.
  • Bende ayni motora sahip 2005 C-Max kullaniyorum. Bahsettiğiniz muhtemelen turbo borularindaki terlemedir. Yeni degildir ama yeni dikkatinizi çekmiş olabilir. Motor yağinda azalmaya neden olmaz. Mumkunse foto ekleyin bir gorelim.

• VoLKaN067 kullanıcısına yanıt
    Gece belli olmaz ama gecen cektigim fotografi koyayim isaretledigim yerlerde oluyor burda yok denecek kadar az var ama suan biraz daha fazla.

• hakanyuce35 kullanıcısına yanıt
    Resimde isaretlenen sağ ustteki terleme kroniktir. Kesmek pek mumkun degil. Diger isaretli yerlerdeki kelepce ve vidalari kontrol edin. Gerekirse biraz sıkıştırın ve temizleyin. Daha sonra takip edin terleme devam ederse hortumlarda ufak tefek çatlaklar olabilir. Patlak veya catlak varsa hortumlari yenileyin.

Teşekkür ederim anladım. Yarın iyice bi sıkayım.Bu her dizelde oluyormu yoksa sadece tdci motorlardamı oluyor ?
  • hakanyuce35 kullanıcısına yanıt
    Daha once Hyundai'in CRDI ve Opel'in CDTI sini kullandim. Renault'un dCi motorunda da kullanan bir arkadas bir miktar terleme oldugunu soylemisti. Ama bu terleme olayi TDCi da biraz hastalik:) enjektor dipleride genelde yaglanma ve terleme oluyor. Benimkinde de mevcut ve o sekilde kullaniyorum.

Benim enjektorlerin dibi yag dolu zaten ama yagda eksilme yok diye aldırış etmiyorum.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.