Şimdi Ara

Bazı arabalarda Şöför Koltuğuna Oturulduğun Ön Kaput Neden Görünmez? (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
155
Cevap
3
Favori
31.516
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

İlk sıralar görünmeyen kaput ve kaputun çok uzun olması park etmede ve öndeki araçla mesafeyi kestirmede bayağı sıkıntı ortaya

çıkardı. Sonra alıştım.

Kaputun görünmemesi aracın aurodinamik yapısıyla da ilgili. Hava sürtünmesiyle ilgili.
  • kaputu görünen araçlar çok tatlı bencee
  • Benim için de en önemli kriterlerden birisidir motor kaputunun görünmesi.

Hatta o yüzden almaktan vazgeçtiğim çok araç olmuştur. Aracın köşelerine hakim olma duygusu ve lastiklerin nerdeyse milimetrik olarak nerden geçtiğini bilmek bana çok güvenli geliyor
  • valla altea kadar görüşü sıkıntılı araç azdır
    öyle oturmaya falan alakası yok , kafanı tavana değdirsen kaputu yine göremezsin
    arka görüş açılarının aşağı kalır yanı yok
    ama 10 numara araba kaputu da görmeyiver
  • Bu takıntı sadece bende var sanıyodum , bende azda olsa görünmesini isterim . Dar yerlerden geçerken , göremezsem sıkıntı yaratıyo .
  • quote:

Orijinalden alıntı: 55taha55

bende aracın kaputunu görmeden rahat olamıyorum çarparım sürterim korkusu yuzunden değil :D aracın kaputunu görünce hoşuma gidiyor nedense :D takıntı diyebilirim o kaput görünecek :d

Aha ben
  • Hiç farketmez:)
  • Renault 19'umuzda bırakın kaputu koltuğu birazcık öne alınca farlar gözüküyordu Ama focusta gözükmüyo.
  • tasarım uğruna yamulan bir parça oldu yeni hemen hemen hiç bir aracın önü gözükmüyor , göz kararı olduğu kadar artık
  • Bir toyota bayisinde sorduğumda yolcu güvenliğinden dolayı bu konsolların bu şekilde yapıldığından bahsetmişlerdi... Şahsen bende rahatsız oluyorum.. Görmem lazım arkadaş... Görmeden araba sürdüğümü anlayamıyorum korkuyorum nedense :D

Hayır ön kaputu görmek istemeyipde koltuğu yatıran arkadaşların bir yere yanaşmak için kalkıp bakmaları beni bitiriyor :D
  • Alıştıktan sonra beyin onu hesapliyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yatma pozisyonunda kullanmaya yardımcı oluyor
  • valla ben de tam tersi görünmesini sevmiyorum, 2000 civicte kabak gibi görünüyor çok yadırgamıştım sanki yola odaklanamıyordum da kaputa odaklanıyordum. araba kullanmayı görünmeyen kaputlu arabalar ile öğrendim, aracın hacimini öğrendikten sonra hiç de sorun olmuyor parklar.
  • Focus I imizde görünüyordu ama Focus II ve C-Maxda görünmüyor.Benim için farketmez ama illa birini seçiceksem görünür olanı seçerim C-Maxda isterden arabanın içinde takla at yok göremiyosun

• quote:

Orijinalden alıntı: coderMX

Arkadaşlar sıfır yada ikinci el olsun. Araç bakarken önemli bi kriter şöför koltuğuna oturduğum zaman ön kaput görünmesi. Bazı araçlarda koltuk yükseliyor ama bu seferde çok yükseltirsem bacağım sıkışıyor koltuk direksiyon arasında.

Çoğu araçta nedense ön kaput görünmüyor. Benim için önemli bi kriter.

Accent Era'nın ön kaputu görnüyor donanımıda iyi, dizel motoruda güçlü. Arkadaşta Corsa var. 1.3 motor dizel. Corsa'da çok güzel araç, arkadaş ben alıştım diyor ön kaputun görünmemesine.

Matrix, Meriva tarzı araçlarda yine ön kaput görünmüyor.

Sizin içinde önemli bişey mi? Özellikle sokakları dar olan bi yerde oturuyorsanız hiç ön tamponu kazayla sürttüğünüz oldu mu sokaklarda dönerken vs...

bizdeki c-max de aynı ama sıkıntı olmadı alışmayla alakalı birazda.. en iyisi tır bence herbi tarafı görüyorsun :))

• quote:

Orijinalden alıntı: volkanclk

quote:

Orijinalden alıntı: coderMX

Arkadaşlar sıfır yada ikinci el olsun. Araç bakarken önemli bi kriter şöför koltuğuna oturduğum zaman ön kaput görünmesi. Bazı araçlarda koltuk yükseliyor ama bu seferde çok yükseltirsem bacağım sıkışıyor koltuk direksiyon arasında.

Çoğu araçta nedense ön kaput görünmüyor. Benim için önemli bi kriter.

Accent Era'nın ön kaputu görnüyor donanımıda iyi, dizel motoruda güçlü. Arkadaşta Corsa var. 1.3 motor dizel. Corsa'da çok güzel araç, arkadaş ben alıştım diyor ön kaputun görünmemesine.

Matrix, Meriva tarzı araçlarda yine ön kaput görünmüyor.

Sizin içinde önemli bişey mi? Özellikle sokakları dar olan bi yerde oturuyorsanız hiç ön tamponu kazayla sürttüğünüz oldu mu sokaklarda dönerken vs...

bizdeki c-max de aynı ama sıkıntı olmadı alışmayla alakalı birazda.. en iyisi tır bence herbi tarafı görüyorsun :))

Albea kullanıyorum, önü biraz görünüyor, dar sokaklardan dönerken önünün görünmesi güzel, fakat uzun yol giderken yani otoyolda arabanın kaput kapağı görünmemesi daha hoş oluyor :)

Arkadaşımda Accent Admire var, Admire modelinde ön kaput komple görünüyor.

• yaya güvenliği için yapılan bir tasarım bu.

• quote:

Orijinalden alıntı: Draqonn

Focus I imizde görünüyordu ama Focus II ve C-Maxda görünmüyor.Benim için farketmez ama illa birini seçiceksem görünür olanı seçerim C-Maxda isterden arabanın içinde takla at yok göremiyosun

Merivada da imkansız kaputu görmek. Ön park sensörü olmasa otoparka her girişimde dokundururdum heralde duvara
  • quote:

Orijinalden alıntı: aagir

yaya güvenliği için yapılan bir tasarım bu.

:)) aynen
  • konu çok ilginç geldi hyundai getz im var araba kullanmayıda getz de öğrendim aşağı yukarı 3 yıldır kullanıyorum ilk acemilik dönemlerinde kaputun önünü görmek için nerdeyse ayağa kalkıyodum bi halt görünmüyo tabi ula ben bunu kesin birine çakarım dedim ama çok şükür 3 yıldır arkadan birine daha geçirmedim alıştım sanırım bütün araçlar böyle sanıyordum meğer görünenleride varmış bilseydim onlardan alırdım
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.