Arkadaşlar hayatımda ilk defa bayram namazını kaçırdım uyanamadım sabah ve kendimi suçlu gibi hissediyorum bu namazı nasıl telafi edebilirim. ?
Telafisi olmaz.
valla bende kendimi bildim bileli bayram namazlarına giderim ama bugün iş dolayısıyla bende kaçırdım
sağlık olsun ne yapalım diğer sene kaçırmayız umarım.
Kurban Bayramında demek biraz gülünç olacaktır. Hz Ali olması lazım böyle bir hikaye vardı. 3-4 kere sabah namazına uyanamadığı için kendini suçlu hissediyor ve daha fazla sevap işliyordu. Bu durumda yine uyanamayan Hz Ali'yi şeytan uyandırmaya geliyor ve Hz Ali neden onu namaza kaldırdığını sorduğunda ise şeytan "daha fazla sevap kazanmana göz yumamam" gibi bir cevap verir.
Bu bir hikaye ve Hz Ali olmayabilir emin değilim...
Ben de ilk defa yurdışındayım, şehir merkezinde bir mescid var, valla kalkıp gitmeye üşendim, uzun yıllar sonra ilk defa gitmemiş oldum :(
quote:
Orijinalden alıntı: ExFactoR
Kurban Bayramında demek biraz gülünç olacaktır. Hz Ali olması lazım böyle bir hikaye vardı. 3-4 kere sabah namazına uyanamadığı için kendini suçlu hissediyor ve daha fazla sevap işliyordu. Bu durumda yine uyanamayan Hz Ali'yi şeytan uyandırmaya geliyor ve Hz Ali neden onu namaza kaldırdığını sorduğunda ise şeytan "daha fazla sevap kazanmana göz yumamam" gibi bir cevap verir.
Bu bir hikaye ve Hz Ali olmayabilir emin değilim...
Hz Ali değişdi o. Evliya zatlardan biriydi. Namazı kaçırdığı için çok üzülüyor ve çok ağlıyor ve kendini ibadete veriyor. Allah da onu sabah namazıyla alacagı sevaptan cok daha fazlasını veriyordu. O yüzden şeytan onu tekrar öyle birşey olmasın diye onu uyandırıyor
Cuma Namazlarını kaçırmayan ve mümkün olduğunca Teravi Namazına giden 16 yaşında biri olarak, ben de Bugün ilk kez gitmeye niyetlendiğim Bayram Namazına bir önceki akşam üşütmüş olmam ve gece de 4 kere uyanmış olmam dolayısıyla alarmı iptal ettim ve yine gidemedim :(
Güzel cümle oldu
ben hiç gitmedim ben ne yapayım o zaman?
cehennemde yerin hazır gibi saçma salak cümleler kurmaya çalışmayın sakın.
5 vakit namazlardan herhangi birini kaçırınca böyle bir suçluluk hissediyor musunuz? Hissetmiyorsanız bırakın bunun için de suçluluk hissetmeyin. Zira bayram namazı 5 vakit namaz gibi farz değil. İlk önce farzları yapın, farz olmayanları yapamadığınız için sonra üzülürsünüz!
quote:
Orijinalden alıntı: DsgnrYgt
onu Allah bilir kardeşim. Hiç namaz kılmayıp cennete giden sahabiler olmuş. Bazen yapılan bir iyiliği Allah o kadar çok severki merhameti sayesinde tüm hataları günahları affeder. Kimin cehenneme gidecegini önceden bizler bilemeyiz.
quote:
Orijinalden alıntı: bilgeolun
quote:
onu Allah bilir kardeşim. Hiç namaz kılmayıp cennete giden sahabiler olmuş. Bazen yapılan bir iyiliği Allah o kadar çok severki merhameti sayesinde tüm hataları günahları affeder. Kimin cehenneme gidecegini önceden bizler bilemeyiz.
Olmuş ama nasıl olmuş.?Müslüman oluyor,o sırada cihad var.Savaşa katılıyor.Şehit oluyor.
quote:
Orijinalden alıntı: bilgeolun onu Allah bilir kardeşim. Hiç namaz kılmayıp cennete giden sahabiler olmuş. Bazen yapılan bir iyiliği Allah o kadar çok severki merhameti sayesinde tüm hataları günahları affeder. Kimin cehenneme gidecegini önceden bizler bilemeyiz.
Konu 5. boyuta doğru gidiyor.
quote:
Orijinalden alıntı: budden
5 vakit namazlardan herhangi birini kaçırınca böyle bir suçluluk hissediyor musunuz? Hissetmiyorsanız bırakın bunun için de suçluluk hissetmeyin. Zira bayram namazı 5 vakit namaz gibi farz değil. İlk önce farzları yapın, farz olmayanları yapamadığınız için sonra üzülürsünüz!
+1
quote:
Orijinalden alıntı: Fetih
Olmuş ama nasıl olmuş.?Müslüman oluyor,o sırada cihad var.Savaşa katılıyor.Şehit oluyor.
quote:
Orijinalden alıntı: bilgeolun onu Allah bilir kardeşim. Hiç namaz kılmayıp cennete giden sahabiler olmuş. Bazen yapılan bir iyiliği Allah o kadar çok severki merhameti sayesinde tüm hataları günahları affeder. Kimin cehenneme gidecegini önceden bizler bilemeyiz.
haticeye değil neticeye bak!
quote:
O zaman tersten okuyup;
"Yan cehennem yan, beş kamyon kömürle geliyorum yan..."
diyebiliriz.
İşin şakası bir yan bayram namazı vaciptir. Gidilmesi gereken bir namazdır fakat farz değildir. İnsanları birbirine yaklaştırır. Özellikle kendi mahallenizdeyseniz cemaatle bayramlaşır, tanışırsınız.
quote:
İnancının zayıf olduğunu farzediyorum.İnancın zayıf olduğu halde böyle konulara mesaj yazmassan sorunun çözülmüş olur.
Beş vakit namaz için eğer bir sorumluluk hissetmiyor, pişman olmuyorsan bayram namazı içinde pişman olmana gerek yok.
bayram namazı vaciptir. eğer ilk gün kaçırılırsa, bayramın ikinci günü de kılınabilir. ancak efdal olan ilk gün tüm müslüman cemaatle beraber kılmaktır.
bayramlar toplumsal dayanışma ve sevgi ortamının ağırlık kazandığı nadide günlerdir. küsler barışmalı, anne baba ve diğer büyükler mutlu edilmeli, çocuklara bu tarz günler sevdirilmelidir.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme