Şimdi Ara

Bayraktar AKINCI’dan EREN ile hava-hava atışında tam isabet

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
1
Favori
785
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
11 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bayraktar AKINCI’dan EREN ile hava-hava atışında tam isabet
    Bayraktar AKINCI Taarruzi İnsansız Hava Aracı (TİHA), bu kez hava-hava konseptinde gerçekleştirilen atış testinde önemli bir başarıya imza attı. ROKETSAN tarafından geliştirilen EREN Yüksek Hızlı Çok Amaçlı Dolanan Mühimmat ile yapılan testte, gökyüzündeki hedef insansız hava aracı tam isabetle vurularak imha edildi.

EREN ile tam isabet

Daha önce KEMANKEŞ 1 Yapay Zeka Tabanlı Mini Seyir Füzesi ile hava-hava atış testlerini başarıyla tamamlayan platform, bu kez EREN mühimmatıyla benzer bir senaryoda etkinliğini ortaya koydu.

Test faaliyeti, Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinde bulunan AKINCI Uçuş Eğitim ve Test Merkezi’nden havalanan milli TİHA’nın Karadeniz üzerindeki test sahasına intikaliyle başladı. Sinop açıklarında icra edilen senaryoda yerden havalanan hedef İHA, AKINCI’dan ateşlenen EREN Yüksek Hızlı Çok Amaçlı Dolanan Mühimmat tarafından havada başarıyla etkisiz hale getirildi. Hedefin imhasının ardından AKINCI, planlanan uçuş rotasını izleyerek üsse dönüş gerçekleştirdi.

Bayraktar AKINCI’dan EREN ile hava-hava atışında tam isabet
    Bayraktar AKINCI, bugüne kadar farklı tipte mühimmatları hem yer hem de hava hedeflerine karşı başarıyla kullanabildiğini gösterdi. Geliştirme sürecinde ve test faaliyetlerinde MAM-L, MAM-L TV, MAM-T, MAM-T IIR/TV, MAM-C, TOLUN, TOLUN IIR, Teber-81, Teber-82, LAÇİN 82, LGK-81, LGK-82, HGK-82, Gökçe Güdüm Kiti, Gözde Güdüm Kiti, KGK-82-SİHA, İHA-230 Süpersonik Füze, TV arayıcı ve lazer arayıcı başlıklı İHA-122 Süpersonik Füze ile Çakır Seyir Füzesi entegrasyonları başarıyla tamamlandı.

EREN mühimmatının kabiliyetleri

EREN Yüksek Hızlı Çok Amaçlı Dolanan Mühimmat, hava, kara ve deniz hedeflerine karşı etkili olacak şekilde tasarlandı. Sabit ve hareketli hedeflere karşı kullanılabilen sistem, otonom görev icra edebilme yeteneği ve kızılötesi arayıcı başlığı sayesinde özellikle düşük hızlı hava unsurlarına karşı caydırıcı bir çözüm sunuyor. Yüksek hız kabiliyeti ve hassas nokta vuruş yeteneği, mühimmatı karşı unsurlar için kritik bir tehdit haline getiriyor.

Teknik verilere göre EREN, 2 metre boyunda ve 35 kilogram ağırlığında. Azami 100 kilometre menzile ulaşabilen mühimmatın havada kalış süresi 15 dakika olarak belirtiliyor. Güdüm sistemi GNSS ve INS altyapısına dayanırken arayıcı başlık olarak IIR (Imaging Infrared) kullanılıyor. Harp başlığı ise yüksek infilaklı parçacık etkili (HE-Frag) tipinde.

Sistem, otonom hedef tespiti, doğrulama ve angajman gerçekleştirebiliyor. Ayrıca görev iptali ya da hedefe yeniden kilitlenme seçenekleri sayesinde esnek kullanım imkânı sunuyor. Gece ve gündüz operasyon kabiliyeti ile maliyet etkin yapısı da sistemin öne çıkan özellikleri arasında yer alıyor. Hedef seti içinde düşük hızlı hava unsurları, hafif zırhlı veya zırhsız kara ve deniz hedefleri ile personel bulunuyor.

Kaynak:https://www.aa.com.tr/tr/savunma-sanayisi/bayraktar-akincidan-eren-muhimmatiyla-hava-hava-atisinda-tam-isabet/3836826

• Bu adamların ne kadar önünün kesildiğini izlemiştim. Gerçekten ülkesine faydalı işler yapanların önlerinin kesilmediği zaman neler yapabileceğini herkese gösteriyor. Başarıların daim olsun Bayraktar. Eren isminin verilmesi de ayrıca anlamlı olmuş.

Eren Dünyada BİR İLK-Yüksek Hızlı DOLANAN MÜHİMMAT

• Gurur verici gelişmeler. Bu işlerin iyisi kötüsü olmaz.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

Bu Siha mühimmat ailesi gerçekten çok etkili.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
    Phenom II X4 940, Asus M3A78T (790GX), 2x2 GB DDR2-800 ,Samsung 2333SW 23"", Sapphire Ati HD6870 1GB, 160 Gb Intel X25-M SSD ve SCYTHE Silent Box içinde 3,5" Western Digital 750 Gb 5400 rpm sessiz HDD, 16 Mb önbellek , Lian-li PC-C32 Fanları kısılmış Kasa, Be-Queit 450 Watt güç kaynağı, Samsung DVD-RW Gümüş ön yüz, Microsoft Sidewinder X6, Cyber Snippa Intelliscope fare, SONY KDF-E50A11E 50" 3LCD HDTV, 2x Saitek P3000 Gamepad Scythe Zipang soğutucu
  • Gerçekten çok saygı duyuyorum ve takdir ediyorum Baykar'ı ama videolarındaki şu "bismillah ateş" kısmını duyunca cringe şoku geçiriyorum. Tamam kardeşim Allah'a en yakın sizsiniz sdkjfjksdf

• sendemail kullanıcısına yanıt
    Aloooo
    Dayı sen ne geveliyon yahu ?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

* Intel i7 14700KF * MSI Z790 Tomahawk MAX * Patriot Viper Venom 2x16gb 7200Mhz * Zotac Rtx 4090 * Aorus FO48U * 1tb WD Black SN850X + 2tb Samsung 980Pro *
    * Corsair RM850x * LianLi v3000+ * 480+360mm Rad. Custom Water Cooling * Razer BlackWidow Ultimate * Razer Basilisk * Logitech Z5500 * Logitech G533 * WD Red 3 TB NAS *
  • itachi237 kullanıcısına yanıt
    nesinden utanıyorsun ? müslüman bir işe başlarken besmele çeker

• sendemail kullanıcısına yanıt
    ağzımızla yorum yapalım lütfen

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bu adamların ne kadar önünün kesildiğini izlemiştim. Gerçekten ülkesine faydalı işler yapanların önlerinin kesilmediği zaman neler yapabileceğini herkese gösteriyor. Başarıların daim olsun Bayraktar. Eren isminin verilmesi de ayrıca anlamlı olmuş.

Eren Dünyada BİR İLK-Yüksek Hızlı DOLANAN MÜHİMMAT

• Uygun fiyatlı hava hava mühimmatı olması çok iyi.

• Soru: Yerli tarım ürünü mü stratejik, tank, top mu?

Cevap: Kara deniz kuvvetleri olmadan da savaşılır (Bakınız Nato'yu ülkesinden atan Taliban) Ama hiçbir canlı yeterli besini alamazsa savaşamaz. İnsan değil isterse aslan olsun. Yarın savaş çıktı, Türkiye'ye gıda ambargosu kondu...

• Türkiye olarak silah üretmemiz çok güzel ama iyi anlaştıkları islami terör örgütlerine uçakları veriyorlar bunlar ile cumhuriyeti yıkmaya çalışan atatürke hakaret küfür eden siyasiler haline geliyorlar.

Kendi halkına sistemine karşı kullanacaksan üretmeyin mq. 😀😃😀

• denn.zent D kullanıcısına yanıt
    Türkiye gıda olarak kendi kendine fazlasıyla yeter. açları barışta bile doyuramıyoruz o ayrı konu.

• salatanın kilosu olmuş 200 tl ama ''eheüheühe tam isabet vurmuş hajum eheüehü'' Bayraktar AKINCI’dan EREN ile hava-hava atışında tam isabet Bayraktar AKINCI’dan EREN ile hava-hava atışında tam isabet Bayraktar AKINCI’dan EREN ile hava-hava atışında tam isabet 

Avrupa ülkeleri ABD'ye mmahkum şekilde savunma sanayileri geri kalmışken Türkiye'nin savunma sanayisinin kısa zamanda gelişimi taktire şayan bir durum.

Türkiye bu mühimmat çeşitliliği ile olası bir savaş durumunda hiç üretim yapmadan en az 1 yıl boyunca tüm ünitelere yetecek kapasitede mühimmat stoğu yaptı. Mühimmat fabrikalarının tümü 7-24 çalıştırıldığı taktirdede ise günlük mühimmat üretimleri yaklaşık 3 ay yetecek şekilde üretim yapacak seviyeyede getirildi. Bu oranlar avrupa ülkelerinde kora kor bir savaşta yaklaşık 3 ay yetecek düzeyde.

Ukrayna - Rusya savaşı ilk başladığındada Ukrayna'nın mühimmat stoğu 5 ayda tükenmiş ve savaşın 6.ayında ABD ve avrupadan yardım almaya başlamıştı. Ukrayna savaşının etkileride mühimmatlar konusunda savunma sanayisinin daha fazla ivmelenmesine sebeb oldu. Mühimmatların etkinliği durumuda önemli. Üretilen mühimmatlar çok hassas ve etkili.

• BravoBayraktar AKINCI’dan EREN ile hava-hava atışında tam isabet 

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yanlış. Türkiye'nin tarım potansiyeli Avrupaya bile yeter. Kötü tarım yönetimiyle kendini çok rahat doyurur.

Aç kim? Kimi doyuramıyorsun? İster isim söyle ister siyasi parti adı ver. İster siyasi görüş yaz ister dini görüş... Allah adına yemin ederek ama...

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.