Şimdi Ara

BAYMAK KOMBI E03 HATASI VE KESİN ÇÖZÜMÜ (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
84
Cevap
8
Favori
117.517
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kombiustası

    iyi bir cihaz sorun çıkarmaz pek

    kolay gelsin ustam 90 m2 bir ev için Baymak Lambert 24 LX FI 24,8 Kw 21300 Kcal/h Hermetik Konvansiyonel Kombi nasıl olur? Sorunlumudur iyimidir?
  • E03 hatasıyla uzun bir süre uğraştıktan sonra artık bıkıp, kombinin bütün parçalarını sökerek çözüme kavuşturdum.Prosestatın dışarı çıkış borusuna üfleyince düzeldiği için mantık hep prosestatın arızalı olduğundan yana oluyor ama bendeki asıl sorun fanın kirli oluşundanmış.prosestattan çıkan ikinci siyah boru fanın ucuna giriyor.ordada huni şeklinde bir aparata bağlı.fan çalışınca havayı prosestata iletip kombinin devreye girmesini sağlıyor.fan kirli olduğunda yeterli performansta çalışamadığından veya huni kirli olduğunda prosestata hava girmemesinden bütün problem.herşeyi halletim çalıştırdım bu seferde E25 hatası verdi.Bütün ihtimalleri denedikten sonra bunun sebebide kombinin altındaki iki adet vanalı boruların içinde bulunan filtrelerin tıkanmış olmasıymış.Nihayet artık sorunsuz bir şekilde çalışıyor.Dilimin döndüğünce anlatmaya çalıştım.İnşallah sizede faydası dokunur.




  • Arkadaşlar merhaba. 1 aydır evde yoktuk, az önce geldim E03 hatası verdi. Ne yaptıysam düzelmedi. Kombici çağırdım, ön paneli kaldırıp hava aldırınca ateşleme yaptı. Fan devrinde dönmüyor tamir edilmesi veya değişmesi lazım dedi. Tamiri 250, sıfırı 350 TL dedi. Sizce tamir ettirmek mi yoksa sıfırını almak mı daha mantıklı? Bir de kesin çözüm olur mu?

    Güncelleme: Şimdi kombi çalışmaya başladı şimdi. Ne yapsam bilemedim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi e-XPLoDeR -- 18 Aralık 2015; 14:48:52 >
  • Bir önceki mesajımda yazdım.Aynı sorunla bende uğraştım.Sorun fanın kirliliğinden ve yeterli performansta çalışmamasından kaynaklanıyormuş.Fanı sökünce sorun bariz ortaya çıktı.Eliniz biraz tornavida tutuyorsa fanı çıkarıp temizlemeniz kafi gelecektir.
  • Cevap için teşekkür ederim. Şu anda hiçbir şey yapmadan çalışıyor. İlginç... Bir daha aynı şeyi yaparsa dediğinizi yapacağım.
  • bu gun e03 hatasi aldim hava sensorunun kablosunu ufliyerek calistirdim elektrikler gittikten sonra gene aynisi oldu gene ufledim. bendemi hata var yoksa surekli uflicekmiyim?
  • 1 senelik kombi nası hata E03 hatası verir yaaa

    ustalara kaldık yine
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kombiustası

    quote:

    Orijinalden alıntı: Whimsical

    lambert fx 24i kombi var

    e03 hatası aldım. servis elemanı biz de gelsek 2 tane halka çıkartıcaz dedi. aynen ilk mesajdaki gibi.

    fakat hangi halkalar nereden çıkarılacak anlamadım. mümkünse daha detaylı anlatabilir misiniz ?

    servisi ara zehirlenme riski var

    kombi ustası arkadaşım

    brotje star extra hermatik 240fi kombi tam 1 sene sonra E03 hatası aldım.

    cihaz balkonda ve dışında kombi kutusu mevcut.

    sizin resimde gösterdiğiniz beyaz renk prosestat mevcut.

    çözüm konusunda yardım edermisiniz.
  • Ayni sorun lambert kombide var. Yarin icini acip fana bakicam.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Social Guide kullanıcısına yanıt
    Vessen marka kombinin 88 kodlu arızasını söylediğiniz yöntemle giderdim, inşallah uzun ömürlü olur. Çok teşekkür ederim.
  • Arkadslar bizim kombide de e03 hatasi veriyo suan. Hava cok ruzgarli acaba ondan olabilir mi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Social Guide kullanıcısına yanıt
    Hocam cok tesekkurler... paylasimin ilac gibi geldi.. tatilden döndük kombide 88 arizasi var.. servisi aramadan bir doruma bakayim dedim ve tabsiyeni yerine getirdim. Islem tamam....

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: absah

    E03 hatasıyla uzun bir süre uğraştıktan sonra artık bıkıp, kombinin bütün parçalarını sökerek çözüme kavuşturdum.Prosestatın dışarı çıkış borusuna üfleyince düzeldiği için mantık hep prosestatın arızalı olduğundan yana oluyor ama bendeki asıl sorun fanın kirli oluşundanmış.prosestattan çıkan ikinci siyah boru fanın ucuna giriyor.ordada huni şeklinde bir aparata bağlı.fan çalışınca havayı prosestata iletip kombinin devreye girmesini sağlıyor.fan kirli olduğunda yeterli performansta çalışamadığından veya huni kirli olduğunda prosestata hava girmemesinden bütün problem.herşeyi halletim çalıştırdım bu seferde E25 hatası verdi.Bütün ihtimalleri denedikten sonra bunun sebebide kombinin altındaki iki adet vanalı boruların içinde bulunan filtrelerin tıkanmış olmasıymış.Nihayet artık sorunsuz bir şekilde çalışıyor.Dilimin döndüğünce anlatmaya çalıştım.İnşallah sizede faydası dokunur.

    Merhaba,
    Kombimde iki biru var, biri fan ile protet arasında, diğeri protetin diğer ucundan çıkıyor peki bu çıkan uç nereye gidecek :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • knn06 K kullanıcısına yanıt
    yorumun üzerinden baya zaman geçmiş ama okuyacak arkadaşlara faydalı olması inin belirteyim. Bu sensöre bağlı hortumları çıkartıp üfleyip içinize çekin çıt çıt sesini duyacaksınız. sonra tekrar çalıştırmayı deneyim büyük ihtimalle hatayı tekrar vermeyecek.
  • Merhabalar, baymak brötje star bridge 24 kombi kullanıyorum, kombi 3 yıllık ve yıllık bakımı daha 3 ay önce yaptırdım, dün gece cihaz E03 hatası verdi. Gece cihazı kapadım ve sabah buradaki tavsiyeler uyarınca kombiyi 'tokatladım' ve çalışmaya başladı. Cihazın garantisi 7 yıl, servis çağıracağım ama Adana'dayım ve buradaki servis yetkilileri maalesef ehil değil. Büyük ihtimalle presostat ya da fan değişecek ya da anakart ama bu parçalardan birisi gelene kadar arıza tekrar verirse ne yapacağım bilmiyorum, evde de 2,5 yaşında oğlum var.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi entigin -- 11 Şubat 2017; 8:44:52 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kombimde e03 arızası verdi,sizin desteğinizle açtım prosestat a baktığımda Zaman'la tırnakları kopmuş arası açılmış el ile kapayıp kontrol ettiğimde çalıştı kombi,izole bant vs ile bantladım olmadı,saç lastiğiyle sıkıştırdım sorun çözüldü,teşekkürler hepinize,(yakın Zaman'da parçayı tedarik edip takcam)

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende Lsmbert 24 fn kombi sesli çalışıyordu. Arada tokatlıyordum fan sesi azalsın diye. Son tokatlamada E03 hatası verdi ve ateşleme yapmadı. Ancak kombi kapalı olduğu halde fan sürekli çalışıyordu hiç durmadan. Kombici geldi kombiyi açtı üstteki iki hortumu söktü çalıştırdı aynı şekilde E03 hata gösterdi. Bu arada ön tarafı açıp kartı açtı bak karttan duman çıkıyor dedi kartı söktü götürdü. Kafama takılan acaba çalışırken o hortumları çıkardığı için mi duman çıkmaya başladı? Çünkü o gelmeden kaç kere açtım demedim bekledim hiç duman falan çıkmıyordu.
    Kombi çalışırken fan çalışırken o hortumları çıkarmak zararlı mı? Bilgisi olan var mı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sonmezim S kullanıcısına yanıt
    7 yil sonra yine aynisi oldu..... Neyseki hallederiz



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sonmezim -- 11 Ocak 2020; 11:25:28 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar merhaba girdiğiniz metinleri okudum lakin ne yapacağımı tam olarak anladım. Üniversite öğrencisiyim her hafta 2-3 defa çağırıyoruz yetkili servisi. içeride vana tarzı bir şeyden bir parçayı değiştirip duruyorlar ama duşta 1 dk sıcak 3 dk soğuk su oluyor(rakamları salladım), ne yapmam gerekiyor. Yardımlarınızı bekliyorum. Her duştan sonra ekranda hata kodu e03 olarak görünüyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar merhaba Blyss (Baymak) Bx 24A fi model kombim e03 hatası veriyordu. Hava akış Prosestatı kontrol sonucunda saglam olduğunu gördüm (hortumdan havayı çekince prosestat çalışıyordu) Fakat fan motoru bir türlü devreye girmiyordu. Anakartta ilgili 24 v rölenin (fan motoruna yol veren röle) aynısını bulamadım daha büyük amperlik role buldum ve bacakları uzatarak anajartta lehimledim. Sonuc mükemmel.
    B
    enden sonra arkadaşlara lazım olur diyerek yaziyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.