Şimdi Ara

BAYMAK ELİTE 12 CHS KLİMA A SINIF ENERJİ TAVSİYE EDERMİSİNİZ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
103
Cevap
1
Favori
48.164
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yaza girmeden klima işini halletmek istiyorum,biraz araştırdım,bütçeme göre bu klimayı buldum.
    Bana maliyeti 780TL olacak
    Yorumlarını ya da bu fiyata başka önerebileceğiniz bir klima var mı ?

Soğutma Kapasitesi
    12.000 Btu/h
    Isıtma Kapasitesi
    12.000 Btu/h
    Enerji sınıfı
    A sınıf
    Tipi
    Duvar Tipi Split Klima
    R410A Yeni Nesil Gaz
    Evet
    Hissetme Fonksiyonu
    Evet
    İyonizer Teknolojisi
    Evet
    Uyku Modu
    Evet
    Dijital Ekran
    Evet
    Gümüş İon Filtre
    Evet
    Nem Alma Özelliği
    Evet
    LCD Uzaktan Kumanda
    Evet
    24 Saat Programlanabilme
    Evet
    Kompresör Tipi
    Rotary Kompresör
    Auto Cleaning
    Hayır
    Anti Bakteriyel Filtre
    Hayır
    Aktif Karbon Filtre
    Evet
    Toz Filtre
    Evet
    Heat Pump Sistemi ile Isıtma
    Evet
    Buz Çözme (Defrost) Özelliği
    Evet
    3 Fan Hızı Koruması
    Evet
    3 Dakika Guvenlik Koruması
    Evet
    Yedek Parça Temin Etme Garantisi
    10 Yıl
    Ek Isıtıcı Rezistans
    Hayır
    Iç ünite(mm)
    210*745*250
    Dış ünite(mm)
    260*760*540

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi barmer -- 12 Nisan 2011; 16:28:16 >

• Yok mu kimsenin yorumu ?
  • ürün fiyat/performans ürününe benziyor. çin malı. yunan sitelerinden gördüğüm kadarı ile toshiba sanyo gibi firmaların kompresörlerini kullanıyor + ayriyeten ünlü bir firma da aynı çinli firmaya klimasını yaptırıyor. klima ile ilgili aslen kafamda soru yok ancak servisle ilgili bence sorun. bir sorun ile karşılaşılır ise çözüm önemli olan. ancak dediğim gibi klima benim hoşuma gitti.
  • up
  • mesajım bulunsun

PANASONİC TXP42GW20E NEO PLAZMA
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • nedir bu mesaj:S bana da bilgi verin bende bılmek ıstıyorum bu urunu dusunuyorum

Orijinalden alıntı: ufuk_acar

nedir bu mesaj:S bana da bilgi verin bende bılmek ıstıyorum bu urunu dusunuyorum

Konuyu güncel tutmak için...

PANASONİC TXP42GW20E NEO PLAZMA
  • Baymak Elite Serisi, Samsung Bocary serisi ve Gree on/of klimalarda f/p oranı en iyi olan ürünler
    Samsung,Bosch,Siemens,Arçelik,Beko,Vestel esasen beyaz eşya üreticisi, klimadan anlamazlar, çinde kötü malzemeden yaptırıyorlar diyor,
    Herkez Gree fiyatına göre çok iyi , Airfel servis ağı var, tüm beyaz eşyacılar klimaları Gree yada Midea'ya yaptırıyor diyor, üzerine marka bastırma vereceğinize asılını alın diyor,
    Baymak'da çinde yaptırıyormuş
    baymak elite'in 3 yıl cihaz 5 yıl kompresör garantisi, iyon filterlesi ve bence tipi kendini öne çıkarıyor, baymak yıllardır sadece iklimlendirme sektöründe olduğu için oda bir avantaj gibi gözüküyor,
    Yok mu alan kullanan bu aleti, kararsızlara yol gösterecek birileri?

12000 btu baymak elite aldım. 5 gündür kullanıyorum.

ilk 2 gün soğutmada kullandım.içeriyi hızlı bir şekilde soğuttu.22-25 C arasında kullandım.ses yok diyabilirim.hiç duymuyorum .

daha sonraki günlerde sadece nem alma modunda 22-24 C arasında kullanıyorum.çok menmun kaldım ya.

daha montaj edilmeden keşke gree alsaydım diyordum.çok şükür beni yanıltmadi makina.

bu arada istanbuldayım.mutluyum:))

bu arada bende bir soru sorayım.

sigara içilen mekanda iyon modunu açsak daha mı iyi olur acaba.bilen arkadaşlar cevaplarsa sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nurettinn -- 28 Temmuz 2011; 14:26:35 >
  • aynısını bende aldım, genelde beğendim, bir klimacı arkadaşım var fiyatını özelliklerini ve performansını biraz anlattım aynısını bazı ünlü markalarda 2 katı fiyata elde edebileceğimi ve iyi bir seçim gibi göründüğünü söyledi hatta onada bir klima lazımmış bundan almaya karar verdi hesap ve beğendiği performansı yüzünden, sanırım fiyatına göre verimli ve iyi bir bir cihaz...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Prof.Matematik -- 8 Temmuz 2012; 18:47:54 >

Arkadaşlar bu makinenin sesi yok.varsa da ben duymadım.alalı 1 sene oldu.çok da menmunum.soğutma için alınacaksa sorunsuz makine.

şu ana kadar arıza da yapmadı.
    Geçen hafta havaların sıcak gitmesi nedeniyle bauhausetan yeni bir pervane almama rağmen yetmemesi nedeniyle bende ve evdekilerde oluşan "yetti gari huleyn" baabında bir yarı cinnet haliyle pervaneyi bauhause'a iade ettikten sonra araştırdım.
    İnverter tavsiye ediliyor bu forumlarda.
    Tanıdıklara sordum herkes LG, Samsung gibi markalar öneriyor. Salon 27 metrekare 18 binlik önerdiler. Tavsiye üzerine bir firma dan fiyat sorayım dedim 18 binlik LG invereter klima için 4 bin kusur lira fiyat gelince hadi len durumu ortaya çıktı.
    Mitsubishi ye felan sormaya gerek yoktu zaten. :)
    2000-2500 TL den itibaren başlıyorlar....
    Pervaneyi iade ederken Bauhause ta, hemen oracıkta Baymak'ın Baxi Elite marka A sınıfı 12 binlik klimaları gördüm.
    Damping var, tanesi 699 TL. Hemide 10 taksit...Küçük bir internet araştırması ile 2 tane aldım.
    Toplam 1398 TL
    Hemide bu forumlarda olumsuz görüşleri, yazılanları görmeme rağmen.
    Salon için servis 27 metrekareye 18 binlik önerdi (fiyatı 1350TL idi) ama ben gözümü karatıp bir yerine 2 tane 12 binlik aldım.
    Perşembe, klimaları arabama yükleyip eve getirdim, Cumartesi sabah servis montaj için geldi. Gayet temiz bir şekilde montajı yaptılar.
    İlave olarak servise klima başına 100 TL ödedik. Benzeri başka marka klima Koçtaş ta montajdahil 799 TL ye satılıyor.
    Yani montaj dahil 100 TL fazla...
    Yani, ha Mehmet Ali, ha Ali Mehmet , ne farkeder ....
    Bunun için servise verdiğim para çok fazla gözüme batmadı...
    Hem iç, hemde dış unite için 7 sene garantisi olduğunu servis geldiği zaman öğrendim. Şaşırdım ...
    Evet, dendiği gibi belki çok eğitimli değiller. Ama işi gördüler...
    Klimlardan biri oturduğumuz dairenin bir başı salonda (Kuzey), diğeri diğer başı (Güney) de.
    Salonda balkon dahil 3 pencere, diğer odada sade balkon penceresi var. Dış üniteler balkonların kısa olan yan dış duvarlarına monte edildi.
    Mevkiimiz Güney Marmara bölgesinde....
    3 gündür kullanıyoruz.
    İzlenimlerim....
    Cafcaflı renkli lcd gösterege olmasa iyi olurdu :) Gece gözlerime gece lambası gibi ışık veriyor. Lcd üstüne katon yapıştırmayı düşünüyorum.
    Gündüz öğlende iki kalima 26-27 ye ayarlı olarak çalışmaya başlıyor, yeterli soğuma olduktan sonra 28 e çıkarılıyor, akşamüstü Güneyde ki klima kapatılıyor.
    Salonda ki klima fanı 2. kademe de ortam derecesi 25 i gösteriyor, diğerinin fanı otomatikde, ortamı 24-26 dereceyi.....
    20-25 dakikada bir dış uniteler 5 ila 15 dakika mola veriyor.
    Klima sıcaklığını 24 e aldığımda soğuktan önünde duramıyorum.
    Sıcaklık veya soğukluk kavramı kişiye göre değişir tabii ki...
    Ama bizim beklentilerimizi karşılamış görünüyor.
    İlerde ne olur bilemem ama aksilik olursa burada yine yazarım.

Bu durumları yazmamın nedenine gelince;
    Klima konusunda metrekareye x 500 hesabı standart olmuş.
    Belki uzamanları vardır ama bizim gibi sıradan vatandaşların bu uzamanlara bedelsiz ulaşması zor sanırım...
    Yani belli bir doğru yok...
    İnverter son sistem belki ama bizim gibi ortalama vatandaşlar için yüksek fiyatları nedeniyle ulaşması zor.

Benim gibi gözünü karartıp almış bir kişinin tecrübeleri umarım birilerine fikir verir....

• quote:

Orijinalden alıntı: Prof.Matematik

çok sesli deniliyor, doğru mudur?

Bu klima sesli bir klima değil, eğer arızalı değilse tabii.
    Kullanmaktan son derece memnunuz, tavsiye ederim.

2 adet Baxi elite 12 binlik A sınıfı klima havanın çok sıcak olduğu günlerde ( bir kaç gün) öğlede sonraları 26-28 derece aralığında saat 12, 18 aralığında birlikte, salonda bulunan saat 12- 24 arası devamlı, arka odadaki ise gece, aralıklarla toplam 3 saat çalıştı.
    Bu her gün devam etti.
    Fan hızı otamatik veya 1. kademe oldu.
    Bu şartlarda 10 günlük ortalama elektrik tüketim değeri toplam 102 kilovat (en sıcak günlerde).

Fabrika değerleri olan 0.98 saat tüketim değeri benim yaptığım hesabıma göre tuttu.

Bu şartlarda iki klimanında bana aylık maliyetinin hava durumu ve çalışma müddetlerine göre kaba hesapla 90-120 TL arasında olacağını öngördüm.

Yani saatte kabaca 1 kilovat civarı elektrik yakacak bu cihazlar.

Bazı zaman 26 derece beni üşütüyor ve 28 derecede çalıştırıyorum.
    Kompresörün durup- çalıştığını fark ediyorum ve bana hiç bir rahatsızlık vermiyor. Isı farkı oluştuğunu anlamıyorum bile...

Eğer çok sıcak bir şehre (Antalya gibi) veya dip dibe apartmanların olduğu, havasız sokakları olan şehir içine taşınırsam 24 saat çalışacağı için inverter alırım.

Durum budur....

• Kim tarafından üretildigi bellimi.

Orijinalden alıntı: tutankemon

Kim tarafından üretildigi bellimi.

Evet.

Linki budur;

http://www.cnaux.com

Ayrıca ayrıntılı bilgi için;

http://www.baymak.com.tr/tur/urunler_/klima_/klima__.baymak?m=350&filter9=fABNAGEAcgBrAGEAPQBCAGEAeABpACAARQBsAGkAdABlACAA0

• Başka bir bölümde klimaları alırken düşündüğüm mantığı bilgi için aktarayım.

http://forum.donanimhaber.com/m_64371798/mpage_2//tm.htm

quote:

Orijinalden alıntı: bluedreamms

quote:

Orijinalden alıntı: x-calibur

Sn.bluedreamms,

Sizin yukardaki varsayımımı test etme imkanınız var herhalde.

Anladığım kadarı ile 2 tane aynı 12000 btuluk (inşallah marka modelleri aynıdır) klimanız var. Birisi varsayımımdaki gibi geniş alana bir alt model klima (27 metrekarelere 18000 btu önerilir herhalde) birde küçük alana büyük BTU klimanız var. demişsiniz zaten birisi 10 dakkada bir durup kalkıyor diğeri daha kısa sürelerde dur kalk yapıyor.

Bunların bir saatlik elektrik çekimlerini kontrol etme şansınız varsa testini yaparsanız hep beraber öğreniriz

İşte işkembeden konuşmayan biri...

18 binlik takılacakken neden 12 binlik aldın diyen dikkatli bir arkadaş...

Valla bravo....

Gelelim cevaba;

Evet herkes 18 binlik dedi.
    Bir kaç yerden inverter fiyat aldım.
    Mitsubishi, LG, vb.... gibi. İyi markalar, kaliteli cihazlar....
    En ucuzu 3000-3500 TL .
    Tek klima.
    Başka yerde Baymak elite dampink 12 binlik 700 TL + 7 sene garanti.
    Servisi ile görüştüm.
    Klasik hesap,
    27x500= 13500

Abi 15 binlikler piyasada dedi. Kendi markasını illa al demedi....

Riske ben girdim...
    2 tane aynı marka 12 binlik.
    Hiç bakım bile yapmadan dediği gibi, arızasız 7 sene gitse, 1400: 7 = 200 TL senede maliyeti olur.

Eee elekrik ne olur derseniz....

Boşür tüketim değerleri maksimumda dediler....
    Ortalama iki klima günde 5 er saat den 10 saat 26- 28 de yazın çalışsa Tüketim değeri 0.998... Yada yuvarlak hesap 1 KW de...
    10 klovat... De ki 15 kilovat...
    Sanırım 25 krş. kilovatı.
    3. 75 TL x30 = 112.5 TL ayda elektrik parası.... Sadece soğutma amaçlı kullanım olacak...

7 senede bir adet 18 binlik iyice bir inverter klima parası.

7 sene sonra ne olur ne biter, yarına sağ çıkacaksın diye senedimiz mi var....

Velevki yaşadın
    7 sene sonra ne tür teknolojik klima çıkar Allah bilir...
    Şimdi inverter alanlar sanki çöp olmayacak mı?

Elektrik faturam daha gelmedi...
    Gelince ne olmuş ne bitmiş belli olacak..
    O zaman yazarım...

Ama hesabım buydu, tutar tutmaz göreceğiz....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bluedreamms -- 15 Ağustos 2012; 21:29:19 >

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.