Şimdi Ara

Mantık sorusu? İnverter ve Normal Klima üzerine (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
102
Cevap
1
Favori
7.120
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: x-calibur

quote:

Orijinalden alıntı: vuslat35
    selamlar dostlar...bende aklıma gelen bir cevap vereyim arkadaşın sorusunun içindeki düz klimaların dur kalktaki fazla enerji harcama olayı abartılı bir harcama değil asıl önemli sarfiyat düz klimaların hiç durmadan çalışmasıyla olur yani tasarruf ancak takılacak alana en uygun güçte klima takılmasıyla olur ki bu sayede cihaz arada dursun(kompresör).. düz klimaların enerji tasarrufu yapabilmelerinin ilk şartı bana göre budur...sonrasında izalasyon v.b...soruya dönersek büyük alana küçük klima takmak demek cihazın hiç durmadan çalışması demek bunun sonucuda istenmeyen faturalar demektir..inverter klimalar içinse durum daha vahim olabilir geniş alanlara takılacak düşük güçteki inverter klima ortamı yeterli soğutamayacağı veya ısıtamayacağı için hep yüksek güçte çalışır kompresör devir düşüremez buda aşırı tüketime neden olur...bir örnek vereyim klima satış ve servisliğini yapan (markasını vermeyeyim) bir arkadaşım 24000lik düz cihazının çok elektrik harcadığını söyleyen(350tl aylık) müşterisine yüzde elli enerji tasarrufu yapacağını söylediği 18000lik inverter klima sattı ve montajını yaptı bir ay sonra gelen fatura 550tl idi arkadaşımızın atladığı yada gözardı ettiği husus ise klimayı taktığı yer köfteci dükkanıydı ve içinde kocaman bir mangal vardı sonuç hüsran..... Aklıma gelenleri sizlerle paylaşmak istedim arkadaşımızın sorusuna yanıt olduysa ne mutlu bana..

Teşekkürler hocam katkılarınız için

O zaman size bir soru sorayım, Klimanın her daim çalışması gereken bir yer olduğunu düşünürsek vede inverter klima alma imkanı yoksa siz hangi yöntemi seçerdiniz? Dur kalk yapmayacak bir alt kademe bir düz klimamı yoksa dur kalk yapacak daha büyük bir düz klimamı ? İstenen ısıyı verdiklerini var sayarsak

Sorumu sorduktan sonra mesajınızı bir kez daha okudum, daha öncede söylenen "dur kalktaki fazla enerji harcama olayı abartılı bir harcama değil" yazınıza göre herhalde dur kalk yapan bir model alırdınız. Herhalde ben bu dur kalktaki sarfiyatı kafamda fazla büyüttüm

ben arada stop etmesini tercih ederim sürekli çalışması cihaz için elbette zararlı olur ...ben klima servisliği yapıyorum keşif te her zaman inverter klima önermiyorum şartta değil bence yukarıda bahsettiğim köftecinin işyerine( beklentisi elektrik tasarrufu olduğu için) inverter önermezdim mesela çünkü soğutma işini düz klimada yapıyor sonuçta enerji tasarrufunu inverter cihazla yapması mümkün değil çünkü ortam çok sıcak cihaz hep yüksek çalışacağı için faturası dahada şişecek...

• quote:

Orijinalden alıntı: Mat35

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Mat35

35 metre kareye 18.000 btu klasik klima alırsak 18 dereceye ayarlarsak o klima 18 dereceye getirmek için çalışacak belkide getiremeyecek ve bu zamanda saatlik sarfiyat ortalama 1,8 kw olacak. Yada getirdi diyelim ama 50 dakikada getirdi ise 1,5 kw çekecek bundan sonrada dur kalk yapacak 20 dk durdu, 40 dakika çalıştı ise 1,2 kw çekecek

Aynı alana 18.000 ınverter aldık 18 dereceye ayarlarsak (klimansına göre) 33.000 btu ile çalışacak (klimasına göre 15-20-30 dakika) sonra nominale düşecek gene yüksek tüketim olacak 2,2 kw gibi, diyelim ortam 18 dereceye geldi bundan sonrada çekecegi 0,350 kw gibi.

9köy arkadaşın yaptıgı deneylere göre bakarsak klimayı 50 metre karede kullandık, aslında buraya göre küçük ama hiç kapamayacagız 2-3 saat sonra ortam iklimlenmeye başlayacak 0,350 kw ile 0,500 kw çekecek.

35 metre kareden gidersek 25 dereceye ayarladık klasik klima saatde 1,2 kw çekecek, ınverter olan 0,350 kw çekecek.

Teşekkürler hocam,

Aslında sorum Klasik klimayı nasıl daha az enerji tüketimi ile kullanırız gibi bir şey Şuna emin olmak istiyorum Aynı BTU da inverter yada klasik aynı Marka olsun hatta, örnek olarak soruyorum, 40 derecelik bir odada 25 dereceye getirmek için 2 si bir aynı anda açıldıklarında 25 dereceye yada daha garanti olsun 30 dereceye getirene kadar, (inverterın inverterlığını gösteremeyeceği derecede) o zamana kadar aynı elektrik sarfiyatımı yaparlar, olaya inverterıda koymaya bilirsiniz yani bir klasik klima ulaşacağı dereceye gelene kadar standart sabit değerdemi elektrik çeker?

Klasik klima sabit degeri çeker ınverter yaklaşık 3 derece kala btu kısarak daha az çeker ilerleyen dakikalarda yada saatlerde ınverter yazdıgım kadar çeker klasikde yazdıgım kadar çeker.
    Inverterda amaç uzun süre çalışarak daha az minimum elektrik çekmesidir, buda iki konuda ispatlanmıştır.

http://forum.donanimhaber.com/m_63631679/tm.htm

http://forum.donanimhaber.com/m_29501201/mpage_1/key_/tm.htm

Alıntıları Göster
    .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi klima5505 -- 10 Haziran 2021; 23:55:40 >

• quote:

Orijinalden alıntı: .Antika.

quote:

Orijinalden alıntı: bluedreamms

quote:

Orijinalden alıntı: .Antika.

quote:

Aradığım net bilgi buydu.
    Salondaki (27m. kare) A sınıfı 12 binlik klima bana uygun olan 26 veya 27 derecede, dış ısıya göre 10 ila 20 dk. da bir dış unite dur- kalk yapıyordu.
    Arka odadaki 12 binlik odaya büyük geldiği için daha kısa sürelerde dur-kalk yapıyor.

Ben klimayı öğleden sonraları ve gerekirse akşam-gece çalıştırdığımdan (çok nadir veya kısa aralıklarla ikisi birden çalışır) inverter klimanın bende pek ekonomik olmayacağını buradan okuduklarıma göre anladım.
    Tabii doğru anladımsa...

Bu durumda inverter almamakla iyi etmiş sayılırmıyım?

Inverter alman lazim di
    almamakla büyük hata etmissiniz

Bu "hata" nın sebep ve nedenleri hakkında ayrıntılı bilgi vermeniz benim olduğu kadar diğer bilgi sahibi olmak isteyen arkadaşlarında işlerine yarayacaktır.

Neyini soruyon adamlar baştan beri açıklamislar, anlamadinsa sorun sende kabak gibi bilgiler ortada, hadi ben anlatma özürluyum.
    Sen bu kadar açık net bilgiyi anlamadinsa mühendis anlatsin size

İlginç....

"Yazık inverter alman lazımdı" denmiş.
    Cevap; Neden?

Cevaba gelen cevap ;
    "Neyini soruyon adamlar baştan beri açıklamislar, anlamadinsa sorun sende kabak gibi bilgiler ortada, hadi ben anlatma özürluyum.
    Sen bu kadar açık net bilgiyi anlamadinsa mühendis anlatsin size"

O zaman niye yazdın "İnverter klima alman lazım" diye.

Anlattığınız bu mu ?

Ya da yazdın bildiklerini de yazacaksın....
    Kaynak göstererek.

"Demek ki sen başkalarının fikirleri ile bilgiçlik taslıyorsun" derler adama.

Peki bu fikirlerin doğru olduğunu sen nereden biliyorsun.

İşin bu mu...?
    Ya da neden anlarsın...?

Ne anlattın da anlatma özürlüsün?
    Ya da ;
    Evet
    Anlatma özürlüsün...

• quote:

Sn.bluedreamms,

Sizin yukardaki varsayımımı test etme imkanınız var herhalde.

Anladığım kadarı ile 2 tane aynı 12000 btuluk (inşallah marka modelleri aynıdır) klimanız var. Birisi varsayımımdaki gibi geniş alana bir alt model klima (27 metrekarelere 18000 btu önerilir herhalde) birde küçük alana büyük BTU klimanız var. demişsiniz zaten birisi 10 dakkada bir durup kalkıyor diğeri daha kısa sürelerde dur kalk yapıyor.

Bunların bir saatlik elektrik çekimlerini kontrol etme şansınız varsa testini yaparsanız hep beraber öğreniriz

İşte işkembeden konuşmayan biri...

18 binlik takılacakken neden 12 binlik aldın diyen dikkatli bir arkadaş...

Valla bravo....

Gelelim cevaba;

Evet herkes 18 binlik dedi.
    Bir kaç yerden inverter fiyat aldım.
    Mitsubishi, LG, vb.... gibi. İyi markalar, kaliteli cihazlar....
    En ucuzu 3000-3500 TL .
    Tek klima.
    Başka yerde Baymak elite dampink 12 binlik 700 TL + 7 sene garanti.
    Servisi ile görüştüm.
    Klasik hesap,
    27x500= 13500

Abi 15 binlikler piyasada dedi. Kendi markasını illa al demedi....

Riske ben girdim...
    2 tane aynı marka 12 binlik.
    Hiç bakım bile yapmadan dediği gibi, arızasız 7 sene gitse, 1400: 7 = 200 TL senede maliyeti olur.

Eee elekrik ne olur derseniz....

Boşür tüketim değerleri maksimumda dediler....
    Ortalama iki klima günde 5 er saat den 10 saat 26- 28 de yazın çalışsa Tüketim değeri 0.998... Yada yuvarlak hesap 1 KW de...
    10 klovat... De ki 15 kilovat...
    Sanırım 25 krş. kilovatı.
    3. 75 TL x30 = 112.5 TL ayda elektrik parası.... Sadece soğutma amaçlı kullanım olacak...

7 senede bir adet 18 binlik iyice bir inverter klima parası.

7 sene sonra ne olur ne biter, yarına sağ çıkacaksın diye senedimiz mi var....

Velevki yaşadın
    7 sene sonra ne tür teknolojik klima çıkar Allah bilir...
    Şimdi inverter alanlar sanki çöp olmayacak mı?

Elektrik faturam daha gelmedi...
    Gelince ne olmuş ne bitmiş belli olacak..
    O zaman yazarım...

Ama hesabım buydu, tutar tutmaz göreceğiz....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bluedreamms -- 12 Ağustos 2012; 18:49:45 >

• quote:

quote:

Sn.bluedreamms,

Sizin yukardaki varsayımımı test etme imkanınız var herhalde.

Anladığım kadarı ile 2 tane aynı 12000 btuluk (inşallah marka modelleri aynıdır) klimanız var. Birisi varsayımımdaki gibi geniş alana bir alt model klima (27 metrekarelere 18000 btu önerilir herhalde) birde küçük alana büyük BTU klimanız var. demişsiniz zaten birisi 10 dakkada bir durup kalkıyor diğeri daha kısa sürelerde dur kalk yapıyor.

Bunların bir saatlik elektrik çekimlerini kontrol etme şansınız varsa testini yaparsanız hep beraber öğreniriz

İşte işkembeden konuşmayan biri...

18 binlik takılacakken neden 12 binlik aldın diyen dikkatli bir arkadaş...

Valla bravo....

Gelelim cevaba;

Evet herkes 18 binlik dedi.
    Bir kaç yerden inverter fiyat aldım.
    Mitsubishi, LG, vb.... gibi. İyi markalar, kaliteli cihazlar....
    En ucuzu 3000-3500 TL .
    Tek klima.
    Başka yerde Baymak elite dampink 12 binlik 700 TL + 7 sene garanti.
    Servisi ile görüştüm.
    Klasik hesap,
    27x500= 13500

Abi 15 binlikler piyasada dedi. Kendi markasını illa al demedi....

Riske ben girdim...
    2 tane aynı marka 12 binlik.
    Hiç bakım bile yapmadan dediği gibi, arızasız 7 sene gitse, 1400: 7 = 200 TL senede maliyeti olur.

Eee elekrik ne olur derseniz....

Boşür tüketim değerleri maksimumda dediler....
    Ortalama iki klima günde 5 er saat den 10 saat 26- 28 de yazın çalışsa Tüketim değeri 0.998... Yada yuvarlak hesap 1 KW de...
    10 klovat... De ki 15 kilovat...
    Sanırım 25 krş. kilovatı.
    3. 75 TL x30 = 112.5 TL ayda elektrik parası.... Sadece soğutma amaçlı kullanım olacak...

7 senede bir adet 18 binlik iyice bir inverter klima parası.

7 sene sonra ne olur ne biter, yarına sağ çıkacaksın diye senedimiz mi var....

Velevki yaşadın
    7 sene sonra ne tür teknolojik klima çıkar Allah bilir...
    Şimdi inverter alanlar sanki çöp olmayacak mı?

Elektrik faturam daha gelmedi...
    Gelince ne olmuş ne bitmiş belli olacak..
    O zaman yazarım...

Ama hesabım buydu, tutar tutmaz göreceğiz....

Alıntıları Göster
    İnverter ve Normal Klima üzerine, konuşmak için öncelikle soğutma yükü veya ısı kazancı hesabını anlamak gerekir. Konutlarımızın pencerelerinden kazandığımız güneş radyasyonu ile iletilen ısı, konveksiyon ile pencere ve duvarlardan kazandığımız ısı,çatıdan,havalandırmadan,çalışan cihazlardan vs vs kazandığımız ısıların toplamı yenmemiz gereken toplam soğutma yükümüzdür.

Doğu ve Batı yönlü pencerelerden m2 e başına engelleme olmaksızın kazancımız 500W tır. Kendi soğuttuğum yaklaşık 80m2 alan için Batı yönünde 14,00-19,00 arası yaklaşık 3,9 Kw pik (maksimum) soğutma ihtiyacı oluşmakta ve yine hesaplarıma göre gün boyu 35-40 Kw bir ısı kazancım var.

En basit haliyle cihaz alınmadan önce öngörülen tüketimim 40 kw/4 EER> 10 kw idi. İnverter cihaz alınacak ve 24 saat çalışacaksa , ki doğrusu böyle olmalı bu hesabın mutlaka yapılması gerekir. Seçilecek cihaz öncelikle günlük ısı kazancını yenecek daha sonra pik yükü karşılayabilecek kapasitede olmalı.

Gün boyu depolanan ısı enerjisi yapı elemanları tarafından ortama verilmekte ve yük devam etmektedir. Örneğin 3,9 kw lık maksimum yüküme karşılık 3,5 kw lık cihaz seçebilirdim. Çünkü günlük kapasitesi 40 kw ın üzerinde ve pik yüke çok yakın bir kapasitesi var. Bu dezavantajı kapatmak için saat 14.00 den önce ortamı 23C de tutarak pik zamanda 25C yaparak öncesinde soğuk depolayabilirdim.

Çatı katı ve bir cephesi cam gün boyu güneş gören mahallerde küçük alanlarda dahi karşılanması zor ısı yükleri çıkacağından satın alımın başında bu enerji maliyetinin karşılanıp karşılanamayacağı iyi hesap edilmelidir.

Öngörülen dış ortam sıcaklıkları bazı illerimizde 35C üzerinde olduğundan cihaz kapasiteleri %90-%80 oranında düşük kabul edilmelidir.

Klasik yöntem kullanmış olsak 80 m2 x 385 btu (Marmara) =30800 >9,0 Kw lık bir yük olması gerekir diyecektik. Bu hem doğrudur hemde yanlış. Yanlışlığı yukarıda ki açıklamalarda var. Doğruluğu ise ancak kısa süreli 4-5-6 saatlık bir çalışma öngörülseydi. Tüm gün kazandığımız ısı miktarı belli ve bunun ancak bir miktarından kaçabiliriz kalanını karşılamak zorundayız ve bu yükü kısa zamanda karşılayacaksak cihaz kapasitesi yüksek olmalı.

Genelde bu forumda inverter olursa bir büyüğü olsun denir , ben bunun tam aksini iddia ediyorum. 2 küçüğü olsun!

Diyelimki kaçabildiğimiz miktar 20 kw olsaydı , 3 EER ile karşılamış olsaydım 7kw tüketimim olacaktı. İnverter için hesapta 10 kw öngörü ile çok fark var sayılmaz. Şuan yaklaşık ortalama 6kw tüketim ile gidiyorum.

Oluşan bu fark EER kabulumun daha yüksek çıkmasından dolayıdır. Pek çok kullanıcı veryansın etmekte fazla tüketim olduğundan dolayı. Yukarıdaki hesaba girmesi gereken hiçbir veri elimizde olmadığı için bu tip söylemler çok boş geliyor.

Klasik klima nasıl verimli kullanılır? Mümkün olduğunca ısı kazancınızı tekrar dışarı vermelisiniz yada ısı kazanmamalısınız. Mantolamayı hepimiz zaten biliyoruz ancak ısı kazancı yönünde çok gerekli bulmuyorum (çatı hariç) daha çok camları ısı kontrol özellikli low E türü (cam fazlaysa) seçmeliyiz.

İnverter klimalayı nasıl verimli kullanırız? Tabiki düşük kapasitlerde yüksek EER değerlerinde kullanarak. Bunun için gece soğutmasına özel önem verilmeli çünkü gece dış hava sıcaklığı düşmekte ve cihazların EER si yükselmekte, bu anda ilk başlarda bende 26C kullanıyordum ancak bir kaç denemeden sonra 25C daha verimli geldi ve gündüzde 25C yeterli oldu. Yapı elemanları en verimli şekilde soğuk depolamış oldular. Dış ısı yükselmeleri gecikmeli olarak içeri yansıtıldı.

Alanımın büyük olduğunun farkındayım ve bazı forum arkadaşları kombi petek örneği vermekte. Yazım uzun oldu bundanda bahsetmek isterdim ancak kısaca klimanın bu örnekle benzeşmediğini menfez ve coanda etkisi (aerodinamik/havalandırma) gibi bazı kavramların da bilinmesi gerektiğini vurgulayıp nokta diyelim.

İyi forumlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: xraytr

İnverter ve Normal Klima üzerine, konuşmak için öncelikle soğutma yükü veya ısı kazancı hesabını anlamak gerekir. Konutlarımızın pencerelerinden kazandığımız güneş radyasyonu ile iletilen ısı, konveksiyon ile pencere ve duvarlardan kazandığımız ısı,çatıdan,havalandırmadan,çalışan cihazlardan vs vs kazandığımız ısıların toplamı yenmemiz gereken toplam soğutma yükümüzdür.

Doğu ve Batı yönlü pencerelerden m2 e başına engelleme olmaksızın kazancımız 500W tır. Kendi soğuttuğum yaklaşık 80m2 alan için Batı yönünde 14,00-19,00 arası yaklaşık 3,9 Kw pik (maksimum) soğutma ihtiyacı oluşmakta ve yine hesaplarıma göre gün boyu 35-40 Kw bir ısı kazancım var.

En basit haliyle cihaz alınmadan önce öngörülen tüketimim 40 kw/4 EER> 10 kw idi. İnverter cihaz alınacak ve 24 saat çalışacaksa , ki doğrusu böyle olmalı bu hesabın mutlaka yapılması gerekir. Seçilecek cihaz öncelikle günlük ısı kazancını yenecek daha sonra pik yükü karşılayabilecek kapasitede olmalı.

Gün boyu depolanan ısı enerjisi yapı elemanları tarafından ortama verilmekte ve yük devam etmektedir. Örneğin 3,9 kw lık maksimum yüküme karşılık 3,5 kw lık cihaz seçebilirdim. Çünkü günlük kapasitesi 40 kw ın üzerinde ve pik yüke çok yakın bir kapasitesi var. Bu dezavantajı kapatmak için saat 14.00 den önce ortamı 23C de tutarak pik zamanda 25C yaparak öncesinde soğuk depolayabilirdim.

Çatı katı ve bir cephesi cam gün boyu güneş gören mahallerde küçük alanlarda dahi karşılanması zor ısı yükleri çıkacağından satın alımın başında bu enerji maliyetinin karşılanıp karşılanamayacağı iyi hesap edilmelidir.

Öngörülen dış ortam sıcaklıkları bazı illerimizde 35C üzerinde olduğundan cihaz kapasiteleri %90-%80 oranında düşük kabul edilmelidir.

Klasik yöntem kullanmış olsak 80 m2 x 385 btu (Marmara) =30800 >9,0 Kw lık bir yük olması gerekir diyecektik. Bu hem doğrudur hemde yanlış. Yanlışlığı yukarıda ki açıklamalarda var. Doğruluğu ise ancak kısa süreli 4-5-6 saatlık bir çalışma öngörülseydi. Tüm gün kazandığımız ısı miktarı belli ve bunun ancak bir miktarından kaçabiliriz kalanını karşılamak zorundayız ve bu yükü kısa zamanda karşılayacaksak cihaz kapasitesi yüksek olmalı.

Genelde bu forumda inverter olursa bir büyüğü olsun denir , ben bunun tam aksini iddia ediyorum. 2 küçüğü olsun!

Diyelimki kaçabildiğimiz miktar 20 kw olsaydı , 3 EER ile karşılamış olsaydım 7kw tüketimim olacaktı. İnverter için hesapta 10 kw öngörü ile çok fark var sayılmaz. Şuan yaklaşık ortalama 6kw tüketim ile gidiyorum.

Oluşan bu fark EER kabulumun daha yüksek çıkmasından dolayıdır. Pek çok kullanıcı veryansın etmekte fazla tüketim olduğundan dolayı. Yukarıdaki hesaba girmesi gereken hiçbir veri elimizde olmadığı için bu tip söylemler çok boş geliyor.

Klasik klima nasıl verimli kullanılır? Mümkün olduğunca ısı kazancınızı tekrar dışarı vermelisiniz yada ısı kazanmamalısınız. Mantolamayı hepimiz zaten biliyoruz ancak ısı kazancı yönünde çok gerekli bulmuyorum (çatı hariç) daha çok camları ısı kontrol özellikli low E türü (cam fazlaysa) seçmeliyiz.

İnverter klimalayı nasıl verimli kullanırız? Tabiki düşük kapasitlerde yüksek EER değerlerinde kullanarak. Bunun için gece soğutmasına özel önem verilmeli çünkü gece dış hava sıcaklığı düşmekte ve cihazların EER si yükselmekte, bu anda ilk başlarda bende 26C kullanıyordum ancak bir kaç denemeden sonra 25C daha verimli geldi ve gündüzde 25C yeterli oldu. Yapı elemanları en verimli şekilde soğuk depolamış oldular. Dış ısı yükselmeleri gecikmeli olarak içeri yansıtıldı.

Alanımın büyük olduğunun farkındayım ve bazı forum arkadaşları kombi petek örneği vermekte. Yazım uzun oldu bundanda bahsetmek isterdim ancak kısaca klimanın bu örnekle benzeşmediğini menfez ve coanda etkisi (aerodinamik/havalandırma) gibi bazı kavramların da bilinmesi gerektiğini vurgulayıp nokta diyelim.

İyi forumlar.

Alıntıları Göster
    Bilgiler için çok teşekkürler Sn.xraytr

• quote:

Bilgiler için çok teşekkürler Sn.xraytr

Alıntıları Göster
    Elektrik faturam geldi ve inceledim.

2 adet Baxi elite 12 binlik A sınıfı klima havanın çok sıcak olduğu günlerde ( bir kaç gün) öğlede sonraları 26-28 derece aralığında saat 12, 18 aralığında birlikte, salonda bulunan saat 12- 24 arası devamlı, arka odadaki ise gece, aralıklarla toplam 3 saat çalıştı.
    Bu her gün devam etti.
    Fan hızı otamatik veya 1. kademe oldu.
    Bu şartlarda 10 günlük ortalama elektrik tüketim değeri toplam 102 kilovat (en sıcak günlerde).

Fabrika değerleri olan 0.98 saat tüketim değeri benim yaptığım hesabıma göre tuttu.

Bu şartlarda iki klimanında bana aylık maliyetinin hava durumu ve çalışma müddetlerine göre kaba hesapla 90-120 TL arasında olacağını öngördüm.

Yani saatte kabaca 1 kilovat civarı elektrik yakacak bu cihazlar.

Bazı zaman 26 derece beni üşütüyor ve 28 derecede çalıştırıyorum.
    Kompresörün durup- çalıştığını fark ediyorum ve bana hiç bir rahatsızlık vermiyor. Isı farkı oluştuğunu anlamıyorum bile...

Eğer çok sıcak bir şehre (Antalya gibi) veya dip dibe apartmanların olduğu, havasız sokakları olan şehir içine taşınırsam 24 saat çalışacağı için inverter alırım.

Durum budur....

• quote:

Eğer çok sıcak bir şehre (Antalya gibi) veya dip dibe apartmanların olduğu, havasız sokakları olan şehir içine taşınırsam 24 saat çalışacağı için inverter alırım.

Durum budur....

Paylaşım için Teşekkürler Sn.bluedreamms,

Dediğiniz gibi çok kullanım ve çok sıcak bir yerde herhalde inverter almak en sağlıklısı. Tabii aradaki farkı amorti edebilmek için habire çalıştırmak lazım :) Geçenlerde bir üstadımız 5 yıl gibi bir zaman hesabı yapmıştı. 5 yılda kim öle kim kala :)
  • quote:

quote:

Durum budur....

Paylaşım için Teşekkürler Sn.bluedreamms,

Dediğiniz gibi çok kullanım ve çok sıcak bir yerde herhalde inverter almak en sağlıklısı. Tabii aradaki farkı amorti edebilmek için habire çalıştırmak lazım :) Geçenlerde bir üstadımız 5 yıl gibi bir zaman hesabı yapmıştı. 5 yılda kim öle kim kala :)

Alıntıları Göster
    klima5505 arkadaşımız yukarda bir soru sormuş.

inv. klimayı ortam ile aynı sıcaklığa ayarlarsak dış ünite çalışır mı hocam ?

demiş fakat cevap veren olmamış.

bende merak ettim. oda sıcaklığı 28 derece, klimayıda 28 dereceye ayarladık diyelim. inverter klimanın dış ünitesi çalışmaya devammı ediyor. eğer devam ediyorsa ve soğutmaya devam edecek demektir ve içerisi ayarladığımız derecenin altına düşecektir. ustalar cevap verirse bilgilenmiş oluruz.

• quote:

Orijinalden alıntı: stunc63

bende merak ettim. oda sıcaklığı 28 derece, klimayıda 28 dereceye ayarladık diyelim. inverter klimanın dış ünitesi çalışmaya devammı ediyor. eğer devam ediyorsa ve soğutmaya devam edecek demektir ve içerisi ayarladığımız derecenin altına düşecektir. ustalar cevap verirse bilgilenmiş oluruz.

teşekkür ederim hocam

Çalışmaz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: klima5505

quote:

teşekkür ederim hocam

böyle sorular sayesinde birçok şey öğrenip fikir sahibi oluyoruz ve yeni sorular aklımıza geliyor. ben teşekkür ederim.

• quote:

Orijinalden alıntı: tutankemon

quote:

Çalışmaz

çalışmadığını belirtmişsiniz. fakat okuduğum bazı yazılarda inverter klimaların dış ünitelerinin çalışmalarını durdurmadığını devrini düşürerek çalışmaya devam ettiğini okumuştum. halböyle olunca bir yanlışlık var galiba bu işte.
    peki şöyle diyelim. çok iyi yalıtımlı bir oda. oda sıcaklığı 28 derece ve biz 27 dereceye ayarladık soğutma olarak. inverter klimamızın dış ünitesi çalışacak tır mutlaka ve çabucak 27 dereceye getirecektir ortamın ısısını. daha sonra çalışmaya devammı edermi acaba. cevabınız kısa ve öz değilde açıklayıcı olursa memnun olurum. teşekkürler.

• quote:

quote:

quote:

Çalışmaz

çalışmadığını belirtmişsiniz. fakat okuduğum bazı yazılarda inverter klimaların dış ünitelerinin çalışmalarını durdurmadığını devrini düşürerek çalışmaya devam ettiğini okumuştum. halböyle olunca bir yanlışlık var galiba bu işte.
    peki şöyle diyelim. çok iyi yalıtımlı bir oda. oda sıcaklığı 28 derece ve biz 27 dereceye ayarladık soğutma olarak. inverter klimamızın dış ünitesi çalışacak tır mutlaka ve çabucak 27 dereceye getirecektir ortamın ısısını. daha sonra çalışmaya devammı edermi acaba. cevabınız kısa ve öz değilde açıklayıcı olursa memnun olurum. teşekkürler.

bu da güzel bir soruydu hocam...

• quote:

Orijinalden alıntı: klima5505

quote:

quote:

quote:

Çalışmaz

bu da güzel bir soruydu hocam...

ah birde cevap veren olsa..

• quote:

Araya bende soru sokuşturayım :) Bu klimalar her derece artışı içinde aynı enerjiyimi harcarlar? Ayarlanan dereceye gelme olarak değilde mesela 18 derece için 1 kw harcıyorsa 17 derece için 1.2 kw 16 derece için 1.5 kw gibi? Daha soğuğa ayarlayınca dış ünite daha soğuk gaz akışı için daha mı fazla enerji harcar? Yoksa her derece için sabit bir enerji tüketimi varda sadece süre olarakmı fazla çalışırlar? Sorumun oda sıcaklığının ayarlanan dereceye gelmesi ile bağlantısı yok bu arada.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi x-calibur -- 22 Ağustos 2012; 1:08:33 >

• quote:

quote:

Araya bende soru sokuşturayım :) Bu klimalar her derece artışı içinde aynı enerjiyimi harcarlar? Ayarlanan dereceye gelme olarak değilde mesela 18 derece için 1 kw harcıyorsa 17 derece için 1.2 kw 16 derece için 1.5 kw gibi? Daha soğuğa ayarlayınca dış ünite daha soğuk gaz akışı için daha mı fazla enerji harcar? Yoksa her derece için sabit bir enerji tüketimi varda sadece süre olarakmı fazla çalışırlar? Sorumun oda sıcaklığının ayarlanan dereceye gelmesi ile bağlantısı yok bu arada.

oda sıcaklığından 3 derece düşük ayarlayana kadar aynı olması gerekiyor..

• quote:

quote:

quote:

Çalışmaz

Klimanız egerki istenilen sıcaklık altına inmeye başlarsa,yani 27 dereceye ayarladınız ,yalıtım güzel ısı kaybı yok,egerki min. kap. dahi soğutma fazla gelip 26 derecelere gelmeye başladıysa ortam ve 3-5 dakika böyle devam ederse dış ünite tamamen durur.İnverter durmaz diye bir kavram yanlış aslında,İnverter olabildiğince durmamaya proğramlanmış bir sistemdir.Buradaki ayrıntı doğru kapasite seçimi(pram var büyük olsun yanlışı) ve min. kapasitede makina nerelere geliyor.Min kapasite ne kadar düşükse klima o kadar hassas demektir.

• quote:

Orijinalden alıntı: mbirol

quote:

quote:

quote:

Çalışmaz

Klimanız egerki istenilen sıcaklık altına inmeye başlarsa,yani 27 dereceye ayarladınız ,yalıtım güzel ısı kaybı yok,egerki min. kap. dahi soğutma fazla gelip 26 derecelere gelmeye başladıysa ortam ve 3-5 dakika böyle devam ederse dış ünite tamamen durur.İnverter durmaz diye bir kavram yanlış aslında,İnverter olabildiğince durmamaya proğramlanmış bir sistemdir.Buradaki ayrıntı doğru kapasite seçimi(pram var büyük olsun yanlışı) ve min. kapasitede makina nerelere geliyor.Min kapasite ne kadar düşükse klima o kadar hassas demektir.

cevap için teşekkürler birol ustam.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: mbirol

quote:

quote:

quote:

Çalışmaz

cevap için teşekkürler birol ustam.

Alıntıları Göster
    Yani kesin olarak "kullanım şekline ve kapasite seçim kriterlerine göre inverter tip klima tasarrufludur dememiz yanlıştır" diyebilirmiyiz?

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.