Şimdi Ara

Baymak Elegant Plus A++ (71. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.473
Cevap
28
Favori
181.972
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6970717273
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • ECDAD_OSMANLI kullanıcısına yanıt
    Hayırlı uğurlu olsun hocam, iyi günlerde kullanın inşallah.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Sağolasın hayırlı bayramlar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bayram öncesi klimayı dış ünite ses yapıyor diye servise vermiştim. 2 hafta serviste kalıp dış ünite kompresörü değişip dış ünite geri geldi. Lakin aynı ses devam ediyor.

    Videoda ses belli oluyor.

    https://youtu.be/QR0VSONWGSE

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar, Bodrum Baymak Servisi., aldığım klimayı kurmadı.
    Eve geldiler ve klimayı kurarsak, Garantisi geçerli olmaz dediler.
    12.000 lik almıştım ama buraya 18.000 lik olur o yüzden Garanti veremeyiz dediler. Böyle bir yaklaşım doğru mu?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yaklaşık 3 hafta önce prime olan modelini aldım. 21 M2 odada kullanıyorum ve soğutma performansı hiç memnun etmedi.

    İstanbulda oturuyorum evde izolasyon var.
    Bir üst katımda 2 sene önce aldığımız arçelik klima var oda 12.000 btu oda sessiz ve dilenirse odayı buzhane yapabiliyor bunda 16 ya aldığımda bile evet serin ama durulmayacak bir soğukluk söz konusu değil.

    Alacak olanlar başka alternatifleride araştırsın bence.

    İyi bayramlar herkese
  • metalok kullanıcısına yanıt
    Bizdede aynı türden ses var. Bence normal bi ses. Dış ünite sonuçta.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • metalok kullanıcısına yanıt
    Beyefendi milletin kliması traktör gibi çalışıyor siz hava sirkülasyonunu ses sanmışsınız. İçinde fan var tabii ki o ses çıkacak. Bizde de çıkıyor. Duyulmaz bile gündüzleri o ses. Boşuna değiştirmişler içini.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba arkadaşlar, bu yaz 20m2 odam için 12.000 lik elegant plus almıştım. Yaz boyut kullandım memnunum.

    Fakat anlam veremediğim bir durum var. Mesela ilk çalıştırdığımda oda 30-31 derece. 27 dereceye ayarlıyorum. iFeel den kontrol ediyorum sürekli ortam ısısı 26ya düşse bile klima çalışmaya devam ediyor. Halbuki 27 derecede odayı sabitler diye düşünüyordum.

    Cool modda, slience açık şekilde kullanıyorum. Hani ben mi yanlış kullanıyorum yoksa klima başka bir çalışma mantığıyla mı çalışıyor anlam veremedim.
  • Mr.Hayko M kullanıcısına yanıt
    bu bütçedeki klimalar 4 vitesli araba gibi düşünün , 1. vites ten daha aşağıya düşemediği için 400 watt civarı yakmaya devam ediyor.Haliyle akışkan dışarıya sıcak hava taşımaya devam ediyor.Ortam sürekli kapalı olur , nem dengesi de kurulursa malasef sıcaklık düşmeye devam ediyor.Kısaca bu paraya bu kadar ekmek.Daha hassas cihazlar için 5000 ila 8000 tl lik cihazlara bakmanız gerekirki.misal toshiba klimalar 100 watta kadar düşebiliyor.
    https://forum.donanimhaber.com/baymak-elegant-plus-12-000-btu-enerji-tuketimi--128135999


    inceleyebilirsiniz...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi meeb -- 16 Ağustos 2019; 9:52:54 >
  • meeb kullanıcısına yanıt
    Güzel yorum olmuş.
    Ben genelde eco modda açıp kullanıyorum 25 set değeri seçiyorum ortamda 28-29 derece oluyor klima açmadan önce, ani düşüş istemiyorsam. 300-400 watt arası çekiyor ortalama, daha fazla aşağıya inemiyor ve bazen kompresör lokomotif gibi titriyor sizin önceki yorumlarda bahsettiğiniz darboğaz tabiriniz gibi.
    24 saat açık kullanacak olanlar daha üst segment cihaz düşünebilirler ama ortalama kullanıcılar için yeterli ve ekonomik bir cihaz olduğunu düşünüyorum
    100 watt a kadar düşebilenler aynı zamanda soğutmaya devam edebilirmi bilemem ama bana zor gibi görünüyor sirkülasyon modunda olabilir bu tüketimler

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • kayıboyu11 kullanıcısına yanıt
    yok hocam dış ünite fanı kaç watt çeker ancak iç ünite fan modunda 15 watt tı sanırsam incelemede yazmıştım dış ünite fanıa okadar çekse heralde yinede 100 watt ı geçmez.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • meeb kullanıcısına yanıt
    Cevap için teşekkür ederim. Anlatmak istediğinizi tam olarak anladım. Peki bu duruma alternatif çözüm olarak uyku modunu kullansak mantıklı olur mu?

    Yani 30dk çalıştırıp 10dk dinlendirsek daha çok mu enerji tüketir? Tabi böyle bir ayar var mı onuda bilmiyorum :)

    Birde eco modun tam olarak faydası nedir? Daha mı az enerji ile daha yavaş mı soğutma sağlıyor
  • Mr.Hayko M kullanıcısına yanıt
    uyku modu klavuzda.

    1- Uyku modu “ ” butonuna basın. iç ünite ön paneli üzerinde bulunan uyku modu göstergesi yanıp sönecektir.
    2- Cihaz soğutma konumunda çalışıyorsa, uyku çalışma modunun aktif hale getirilmesi durumunda; ayarlanmış olan sıcaklık değeri 1 saat sonra otomatik olarak 1°C artacak ve geçecek ikinci 1 saat zaman sonrası sıcaklık değeri tekrar otomatik olarak 1°C daha artacaktır. Bu işlem, çalışma süresinin ilk 2 saati için klima tarafından otomatik olarak yapılmakta ve bu süre sonrasında sıcaklık değeri son haliyle sabit kalmaktadır.

    3- Cihaz ısıtma konumunda çalışıyorsa, uyku çalışma modunun aktif hale getirilmesi durumunda; ayarlanmış olan sıcaklık değeri 1 saat sonra otomatik olarak 2°C düşecek ve geçecek ikinci 1 saat zaman sonrası sıcaklık değeri tekrar otomatik olarak 2°C daha düşecektir. Bu işlem, çalışma süresinin ilk 2 saati için klima tarafından otomatik olarak yapılmakta ve bu süre sonrasında sıcaklık değeri son haliyle sabit kalmaktadır.

    4- Klima, uyku modunda 7 saat çalışır. Bu süre sonrasında cihaz otomatik olarak durur.

    • Uyku çalışma modunu, uykuya yatmadan önce ayarlamanızı tavsiye ederiz.

    Aksi takdirde, gün içinde normal çalışma esnasında uyku modunun kullanılması ısıtma veya soğutma kapasitesinin düşmesine neden olacaktır.

    Zaman saati program ayarı 12 saat olarak yapılabilir.
    NOT
    Uyku çalışma modunu iptal etmek için, uzaktan kumanda üzerindeki çalışma modu seçim butonuna “MODE”
    butonuna veya açma-kapama butonuna “ ” basın.



    amaç genel olarak sessiz en yavaş fan ayarı demek oluyor.

    eko mod ise

    ECO

    Yalnızca soğutma modunda kullanılabilir. Klima soğutma modunda iken bu butona basıldığında ekonomik çalışma moduna geçer. Düşük yakıt tüketimi yapılır ve tasarruf yaşanır. Eco modundan çıkmak için butona yeniden basabilir veya 8 saat bekleyebilirsiniz. 8 saat bekleme sonrasında cihaz otomatik olarak kapanır ve ECO modundan çıkılır.


    benim anladığım kompresörü belirli bir aralıkta tutuyor.fan da en düşük olursa darboğaza gelip inişli çıkışlı çalışıyor.bazı durumlarda klimanın otomatik değerlerinden fazla tükettiğine şahit oldum eko modun.




  • meeb kullanıcısına yanıt
    Özellikle son paragrafın tam yazdığın gibi bencede

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BurcuHale

    Beyefendi milletin kliması traktör gibi çalışıyor siz hava sirkülasyonunu ses sanmışsınız. İçinde fan var tabii ki o ses çıkacak. Bizde de çıkıyor. Duyulmaz bile gündüzleri o ses. Boşuna değiştirmişler içini.
    Klimanın çalıştığı en uç odadan duyuluyor, fan sesi değil bu başka bir şey. Ses desibel olarak fazla değil ama uğultu duvarlar vasıtasıyla her yere yayılıyor.
  • metalok kullanıcısına yanıt
    bacaklarda plastik takozlar var mı ?
  • Benim klima terasta yerde duruyor ince lastikler üzerinde. Sürekli eco modda çalıştırıyorum. Eko modda darboğaz dediğiniz sesi yapıyor. Glu glu glu glu bir ses yapıyor. Sadece kompresör değil de fanı da düşük devirde çalıştırınca ikisi ses yapıyor gibi. Benim ünite için konuşursam abartıldığı gibi bir durum görmedim hiç. İş yerinde arçelik dış ünite var son gazda traktör misali çalışıyor. Onun yanında gerçekten çok çok sessiz diyebilirim.
  • meeb kullanıcısına yanıt
    Bacaklarda takoz var. Zaten klimada gariplik olmasa servis klimayı söküp fabrikaya yollamazdı. Klimanın kompresör değişti geldi ama ses sorununda değişen olmadı. Bence klimanın içinde kompresör dışında başka bir parçada sorun var.
  • arkadaşlar merhaba pazartesi günü klimayı monte ettireceğim öncesinde herhangi bir şey ayarlamam gerekiyor mu elektirik tesisatı falan? Birde neler yapmamı önerirsiniz kurulum esnasında
  • quote:

    Orijinalden alıntı: witamin01

    arkadaşlar merhaba pazartesi günü klimayı monte ettireceğim öncesinde herhangi bir şey ayarlamam gerekiyor mu elektirik tesisatı falan? Birde neler yapmamı önerirsiniz kurulum esnasında
    Hayırlı olsun hocam kaça aldınız? Kurulum esnasında plastik takozları taktıklarından emin olun. Bu takozlar ses oranını ciddi oranda azaltıyor. Aynı zamanda mutlaka vakumlama yaptıklarından emin olun. Bana gelen arkadaşlar benim dememe gerek kalmadan vakumlamayı yaptılar ama siz gene de tedbiri elden bırakmayın. Sıva altı klima tesisatınız varsa içinde elektrik aksamı da vardır kabloları kendileri bağlıyor ancak sıva altı tesisatınız yoksa sigorta ve kabloyu çekmeniz gerekiyor aksi halde gelen arkadaşlar klimayı fişe takarak deneme yapar ve o şekilde bırakırlar.
  • 
Sayfa: önceki 6970717273
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.