Şimdi Ara

** BAYMAK DUOTEC COMPACT ** Kullanıcıları (39. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
776
Cevap
28
Favori
89.451
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
1 oy
Sayfa: önceki 3536373839
Sayfaya Git
Git
Giriş

Tesr dubleks ve Ankara ise Batıkent civarı olma ihtmaliniz yüksek. Ben geçen ay kent koop daki yurtiçi kargo karşısındaki yerden proje dahil almıştım. En iyi peşin fiyatı onlar vermişti.

30kw mi ne kadara takdiriniz peşin mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu gün çağrı merkezinden 7 yıllık garanti uzatma yaptırdım 6500 TL, toplam 10 yıl garantim oldu, bana bu fiyat çok uygun geldi. Zaten 10 yıldan sonra bozulursa artık yapacak bişey yok. 3+3+1 şeklinde yapıyorlar, hepsi için tek tek onay geliyor. İlk olarak baymağın 444 lü numarasını aradım, oradan müşteri temsilcisine bağlandım, işlem yaparken kart sürekli hata verdi 2 ayrı karttan sanırım 10 kez falan denedik, olmadı ama temsilci hem çok nazik hem çok sabırlıydı. Sistemsel bir şey olabilir ben sizi geri arayayım dedi ve hemen geri aradı gerçekten sistemsel sorunmuş bu kez 1 defada kartı kabul etti. Sonuç olarak ben ilgiden memnun kaldım, inşallah devaminde da kombiden memnum kalırım. Şu an iyi gibi , tek sorun benim eski kombiye göre pompa sesli, sanırım hep yüksek devirde çalışmasından kaynaklanıyor bu durum.

Hayırlı olsun, çok iyi yaptınız

Ek garantide %50 indirim var. Aslında fiyat çok daha yüksek. Yıl sonu indirimi yaptılar aralık ayında

"Türklerin yaşadıkları her yer misak-i milli hudutları içindedir". Mustafa Kemal Atatürk
  • disintegration kullanıcısına yanıt

Evet aynen o şekilde, yoksa garanti uzatmayı falan düşünmezdim ama bu fiyatlar bedava gibi bir şey. Tek sorun şimdi 10 yıl garanti var artık mecburen baymak termostat alacağım, her şey kuralına uygun olsun. 2 tane de bakım aldım bakımlar daha pahalı, mesela 1 bakım 1800 TL. istediğimiz zaman kullanabiliyormuşuz bakımları, süre sınırı yokmuş.

Bakımlar yalan dolan, genleşme tankına hava basmıyorlar, plakalı eşanjörü söküp içine kireç çözücü sıvı dökmüyorlar, gaz kaçak kontrolü..vs yapmıyorlar

Bu her marka için geçerli hepsi yüzeysel bakım yapar ama oda term konusunda evet ileriye dönük sıkıntı olabilir 10 yıl çok uzun bir süre

İki seçeneğiniz var ya baymak idee modülasyonlu o.t alacaksınız veya general life üretimi baymak logi on off o.t alacaksınız. Logi'de tpi algoritma yok o yönden konforunuz biraz kaçabilir. Honeywell de tpi algoritma var. Baymak idee ise opentherm üzerinden çalışır alev modülasyonunu oda termostatı ayarlıyor o daha iyi tabii ev ısınınca alev boyunu minimuma indirir ve hep öyle kalır

"Türklerin yaşadıkları her yer misak-i milli hudutları içindedir". Mustafa Kemal Atatürk
  • disintegration kullanıcısına yanıt

logi pro s aldım, 0,1 dereceye kadar histerezis ayarı yapılabiliyormuş. bakalım deneyip göreceğiz, ben çok farkedeceğini düşünmüyorum. TPI da o kadar hızlı çalışan bir algoritma değil, Eskişehir de bir gün sabah -10 ertesi gün 0 derece olunca zaten T3 de ortamı öyle hep sabit tutamıyor. Hafızalı termometrelerden bakılanlar da doğru sonuç vermiyor çünkü ben Mi termometrede o saat içinde ekranda farklı değerler görürken o hep en yüksek sıcaklığı veya saat başını (bunu tam anlayamadım ) esas alıp hafızaya atıyor, yani o dümdüz çizgiler aslında çok da doğru değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emrah_d -- 30 Aralık 2025; 8:17:0 >

Biri servis takmalı baymak olmalı yoksa garanti dışı kalır diyor, biri fark etmez diyor. Altı üstü 2-3 kablo o kadar devrede yeride belli.

Aklımda olan bi kaç model,

honeywell t6r (kablosuz wifi li app destekli OT li)

honeywell t4r (kablosuz wifi li app destekli OT li)

Baymak İdee  (kablosuz wifili app desteksiz OT li) (piyasa yok sanırım bu model bulamıyorum)

Sizce ne alınmalı ? Kablosuz opentherm özellikli ve mümkünse mobil uygulama destekli.

Hocam siz de garantiyi uzattınız diye biliyorum o nedenle baymak termostat alın servise bağlatın, Bin TL servis ücreti için yarın bu kombiye dışarıdan müdahale var demesinler, ben kullanmakta olduğum T3R den vazgeçip Baymak Logi Pro S aldım, bunun nedeni kombiye 7 yıl ilave garanti almam çünkü bedel çok ucuz, garanti uzatmasaydım T3R yi kendim bağlar geçerdim. Sırf modulasyon diye boşuna para vermenin mantığı yok Logi de sıcaklık hassasiyeti 0,1 dereceye indirilebiliyor, insan vücudu 0,2 derecelik bir sıcaklık farkını çok hassas biri değilse hissedemez. Zaten termostat ne olursa olsun sadece bir odayı kontrol ediyor, o oda isterse 0,0001 derece oynamasın, diğer odalar güneş , oda konumu vs gibi nedenlerle zaten oynayacak, diğer odaları TRV gibi mekanik aletler ile kontrol ediyoruz petekli sistemde bu aletler öyle zaten çok hassas değiller. Yerden ısıtmada her odada termostat yok ise yine odalar arası sıcaklık farkı olacak herhangi bir neden ile, o nedenle modulasyon da modulasyon diye ağlamaya gerek yok. Ayrıca Duotec zaten 4,5 KW ya kadar inebiliyor, bu da çok soğuklarda evin ısı ihtiyacını karşılamak için çoğunlukla çalışacağı anlamına gelir. Kombi kendi modulasyonu ile min alevde sürekli yanabiliyor. Program lazım değil diyorsanı logi S modelini de alabilirsiniz ama iki termostat aynı fiyat olunca ben olmuşken programlı olsun dedim, bahar aylarında program lazım olabilir, şu saatte bu sıcaklık, bu saatte bu sıcaklık gibi. Bizim Eskişehir bahar aylarında gece gündüz farkı çok olan bir şehir, o nedenle ben o durumlarda sadece akşamları yanacak şekilde kullanıyordum T3R yi. Kendi elimden bu işler gelmesine rağmen yarına servise randevu oluşturdum gelip kuracaklar termostatı. Evde sürekli birileri varsa uzaktan kontrolun de hiç bir anlamı kalmıyor, ilk günlerde belki sürekli bakacaksınız ama sonra hiç bakmayacağınıza eminim. kış döneminde tatile gidiyorsanız o zaman işe yarayabilir ama onu çok uzun olmayan tatillerde program ile de yapmak mümkün.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kir-pi -- 30 Aralık 2025; 18:6:58 >

• kir-pi K kullanıcısına yanıt

Bilgilendirme için teşekkür ederim.

Evet bende ek 3 sene garanti aldım 6 sene yani 2031 e kadar ölmez sağ kalırsak garantisi var ama ben pek baymak garantisine güvenmiyorum. Tutturabildiklerine iteleme peşindeler servisler. Servis gözümün içine baka baka yoğuşma gider hattından giden suyun üstü kapalı olmazsa kombin garanti dışı kalır diyecek kadar cüretkar servis var. Ne alaka dediğimde öyle dedi açıklama yapamadı. Ayrıca 3 ayrı servise 1 soru sordum 3 ayrı cevap aldım. Demem o ki bir servisin dediğini ötekisi kabul etmiyor ortak bir dilleri yok. Oda termostatının kimin bağladığı önemli değil doğru bağlandığı sürece garantiyi etkilemez. Servis kabul etmezse başka servis çağrılır.

Modülasyon olayında hocam ben modcuyum. Bu ciddi verim ve tasararruf sağlayan bir özellik gazdan ve elektrikten bunu es geçip on/off yaptırmak istemem. Eski kombimin 50 derecede verdiği konforu bu kombim 38 lerde sağlıyor. Son 3 yılın verisine bakınca aralık ayında ortalama 60m3 daha az gaz yakmışım ve elektrikte de kw de ciddi bi düşüş olmuş. O yüzden modülasyon önemli.

• Emrah_d kullanıcısına yanıt

Benim kastettiğim termostatın modulasyonu, yoksa kombi yüksek modulasyonlu olur ise tabi ki gayet güzel birşey, kombi ve termostat modulasyonu hep karıştırılıyor, termostat on/off olsa bile kombi kendi parametrelerine göre modulasyona devam ediyor, mod termostat takıldığında alev boyutunu oda sıcaklığına göre belirliyor, ee zaten yeni kombiler hep min alevde çalışmayı seviyor, daha nereye kısabilecek, termostat, kombinin min kapasitesinin altına inme şansı yok. Zaten yapılan çalışmalarda mod. termostat ile on/off arasında öyle uçuk kaçık tasarruf farkı yok, en ideal şartta bile %5. Ben bunu zaten bire bir test ettim, eski kombimde ilk modulasyonlu termostat vardı, sonra on/off Honeywell T3R taktım, yakıt inanın hiç farketmedi, elektrik tüketimim azaldı, niye böyle oldu çünkü mod termostta pompa sürekli çalışıyordu, on/off da pompa duruyor. Ben her şeyi kuralına göre yapayım, ondan sonra bir problem çıkarsa THH de benim elim güçlü olur.

• Bakın işte kritik noktaya değindiniz kombi mod lu termostat on/off lu. Bu durumda kombi talimatı termostattan alıp termostat gerekli dereceye geldim kapan diyecek kombi mod yapmayı bırakıp off moda geçecek. Sonra termostat çok kapalı kaldık açıl diyecek kombi açılacak gerekli ısıya gelene kadar yüksek alevde çalışacak. Bu aradada ısı değişimi sebebi ile insan konforunda hissiyata göre negatif değişim olacak.

Ee peki mod yaptırmayacaksak neden modlu kombi aldık ki ?

Bu arada ben gaz ve elektrik verilerimi termostat var yok durumuna göre değil eski ve yeni kombime göre verdim bu nokta kafa karıştırmasın (:

hocam yok böyle bir şey, on of termostatlar kombinin kendi modulasyonuna etki etmez, kombi iç parametrelerine göre çalışmaya devam eder, ona da yazılımına göre ayarlanan kazan sıcaklığı, gidiş sıcaklığı dönüş sıcaklığı gibi faktörlere göre karar verir, bizim on/off termostatı taktığımız port zaten köprü ile kısa devre, termostatın tek yaptığı bu kopruyu açıp kapatmak. Yani siz modulasyonlu termostat taktığınızda da o köprü yerinde kalacak. Hatta bazı mod termostatlar kombi kazan sıcaklığına bile nüdahale ettirmiyor, yani ortam çok soğuk ise kazanı 70 lere kadar bile ısıttığı oluyor. Ayrıca kombiler ıstma devresinde ful alev boyu başlamaz, genellikle min alev boyu başlar ve dediğim paranmetrelere göre ne yapacağına karar verir, ayarlanan kazan sıcaklığına yaklaşınca da doğal olarak alevi hep kısarak o sıcaklığı korumaya çalışır.

Evet on off termostatlar modülasyona etki etmez çünkü o bölge ile işleri yok. Kombi kendi parametreleri çalışmaya devam ederken on / off termostat işin içine girince termostattan aldığı kaydı işler. Termostat kapan der kapanır açıl der açılır. Hali ile modülasyon yapacak vakti kalmaz. Alev boyutu da arz/ talep ilişkisindedir. Talep çoksa yani yüksek ısı isteniyorsa yüksek alev boyu ile çalışırkı çabucak ısıtayım diye düşük yada mevcut ısıya yakın bi değer isteniyorsa düşük / orta alev boyu ile ilerler.

Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.