Şimdi Ara

** BAYMAK DUOTEC COMPACT ** Kullanıcıları (38. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
776
Cevap
28
Favori
89.451
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
1 oy
Sayfa: önceki 3536373839
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Bu modulasyonlu termostatlar kendi markaları hariç bire bir uyumlu olmayabiliyor, bir başka neden de her kombinin yazılımı farklı oluyor, bazı kombiler modulasyonlu termostat takıldığında kazan sıcaklığına müdahale ettirmiyor.

Önceki yıllarda bu kombiye honeywall termostat takan birisi de aynı sorunu yaşamış ve servisin ısıtma modu üst derecesini kombi parametre ayarlarıyla düşürdüğünü yazmış. Anladığım kadarıyla bosch termostat istenilen ısıya hızlı çıkarmak istiyor ve 70-80 lere kadar çıkartıyor, kombi paremetre ayarlarından kazan sıcaklığı üst derecesini düşürerek deneyeceğim.

Baymak duotec compact kombinin servis parametre ayarlarında p10 1 ve p23 de üst sınır derecesi düzenlenmesi gerekiyormuş ama servis menüsüne girmeyi bulamadım.

Teşekkürler ancak bu kitapçıkta servis menüsüne girme şekli Baymak Duotec Compact kombiye uymuyor.

Merhaba, bende servis menüsünden ayar yapmak istiyorum. Servis menüsüne nasıl girildiğini biliyorsanız yazar mısınız?

Kombi takildi takanlar calistirdi sanirim yarin esgaz gelip bakacak, sonra servis gelip garanti baslatacak. Soguk havalarda bu sekilde prosedur isletiyorlarmis, yani servis gelene kadar sogukta kalmiyorsunuz.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • UGUR19 U kullanıcısına yanıt

Hocam ben kalorifer - + tuşlarına aynı anda bastım 3 rakamdan oluşan bir ekran karşıma çıktı ve sol üstte anahtar işareti vardı neyse dereceler arasında geçiş yaparken kombi birden hızlı çalışmaya başladı kendi çapımca kalorifer ve musluk derece ayarı yaptım 40’a sabitledim hepsini neyseki ayarlarımı kayıt etmemiş tekrar menüye girdiğimde orjinal ayarlarındaydı kurcalamaktan vazgeçtim

** BAYMAK DUOTEC COMPACT ** Kullanıcıları

Kalorifer -+ ya aynı anda bastığımda görüntüdeki musluk işareti hariç bütün göstergeler aynıydı derece 63.5’ti

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• kir-pi K kullanıcısına yanıt

Hayırlı olsun güle güle kullanın bri sorum var.Hocam sizin kombiniz sürekli çalışıyormu? Örnek 40 derece yaptınızya sabit 40 mı yanıyor yoksa oynamalımı örnek bende 40 yapıyorum 45’e çıkıyor duruyor 38’de tekrar ateşliyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nickbulamadımnapiyim -- 24 Aralık 2025; 17:37:32 >

kapalı dolapta o nedenle sürekli gözleme şansım yok ama ne zaman açıp baksam 40ta, ev ısınsın diye ilk etapta 55 yapmıştım hep 55 de duruyordu, alev ilk artırdığımda 3 . seviyede görünürken bir zaman sonra 1. seviyede görünüyor, şu an 40 da çalışıyor ve alev 1. seviyede, tabi buarad evin büyüklüğü ve petek miktarı önemli bende 11 m petek 2 havlupan var. dışarısı 6 derece. modulasyon ile kazan sıcaklığını sabit tutuyor muhtemelen, çünkü min güç 4,5 KW civarı ki bu havalarda benim evin ihtiyacı da o civarlardadır diye tahmin ediyorum.Yalnız özellikle yüksek alev boyunda benim eski buderusa göre epey sesli çalışıyor.

Anladım benim kombi hep kısık 1. Seviye alevde yanıyor musluğu veya banyo kullanımı yaptığımda alev boyu yükseliyor göstergede onun harici hep kısık ses konusuna gelirsem önceki 17 yıllık kombim traktör gibi çalıştığından dolayı bana çok sessiz geliyor birde balkonda olduğu için balkon açık bu yüzden çok hafif duvardan uğultu duyuyorum iyi günlerde kullanınız.

İyi dilekleriniz için teşekkürler, 2 güne yakın yanmayınca haliyle ev soğuyor, 18 derecelere kadar inen yerler olduğu için 2-3 saat 55 derecede yaktım, bu esnada maalesef kombi veya pompası ki ben pompa olduğunu düşünüyorum eski buderusa göre epey sesli çalışıyordu. Birde bu yeni nesil pompalar devir sayısını kendileri ayarlıyor ama neye göre ayarlıyor bilmediğimden muhtemelen tam gaz dönüyordu, buderus eski olduğundan kademeli pompa vardı ve ben onu 1. kademede kullandığımdan çok sessiz idi. 40 derecede çalıştığında pompa sesi de azalıyor ama yine de bir buderusunki gibi değil, Benim kombi mutfakta o nedenle tabi ses mutlaka duyuluyor, gündüz çok önemli değil, gece de zaten mutfakta olduğundan önem arzetmiyor, ama bu kombiyi dışarıda olsa bile yatak odası duvarına gelecek şekilde monte etmek zorunda olanları rahatsız eder diye düşünüyorum. Gerçi her şeye alışıyor, bizm eski evde yatak odası tarafı araziye bakıyordu ve çıt yoktu, şimdiki evde yatak odası yola bakıyor ilk taşındığımızda 1 hafta uyuyamamıştık, şimdi umrumuzda değil ** BAYMAK DUOTEC COMPACT ** Kullanıcıları 

• kir-pi K kullanıcısına yanıt

buderus kombilerin apple’ıdır bende buderus alıcaktım gb182 model çok hoşuma gitmişti. Kombi alıcağım zaman şansa baymakın garanti kampanyası vardı duotec compactlarda 5 yıl lunateclerde 7 yıl gibi kullanıcıya ciddi kolaylık sağlayan durum olunca ibreyi baymak’a çevirdim lunatec’in tasarımını hiç beğenmemiştim duotec tercih ettim Pişman olucağımı düşünmüyorum çünkü 2029’ gibi bitecek garantisi o zaman kim öle kim kala :)

Bu tip markaları gözünüzde bu kadar büyütmeyin

Buderus kombiler Almanya'da değil Manisa bosch fabrikasında üretiliyor. Birçok modelinde paslanmaz çelik premix eşanjör yok alüminyum alaşımlı eşanjör var. Hidroblol grupları kompozittir. Pirinç değil

Bosch ve buderus aynı markadır. Piyasadan kaldırılmış tek eşanjörlü Buderus gb12 nam-ı diğer bosch condens 2000 modellerinden bahsetmiyorum bile

İyi marka yoktur iyi model vardır ve satış sonrası servis desteği , yedek parça desteği

"Türklerin yaşadıkları her yer misak-i milli hudutları içindedir". Mustafa Kemal Atatürk
  • disintegration kullanıcısına yanıt

Tespitlerin teknik olarak doğru ama biraz 'geleneksel' kalmış. Buderus/Bosch grubunun Manisa’da üretim yapması bir sır değil; aksine o fabrika bugün Avrupa’ya teknoloji ihraç eden dünyanın en iyi tesislerinden biri. 'Alman malı' demek artık 'Almanya'da üretildi' demek değil, 'Alman mühendisliği ve standartlarıyla üretildi' demektir.Eşanjör konusuna gelince; paslanmaz çelik sağlamdır ama Alüminyum-Silisyum alaşımının ısı iletkenliği çok daha yüksektir. Modern mühendislik artık 'ölümsüz' parça değil, 'maksimum verim ve düşük fatura' peşinde. Kompozit hidrobloklar da korozyona uğramaz ve sessizdir. Yani senin 'sorun' dediğin şeyler aslında global markaların verimlilik ve sürdürülebilirlik tercihi.Dediğin gibi, 'İyi model' vardır; o yüzden biz de GB012 gibi eski serilere değil, modülasyonu yüksek, servis ağı güçlü güncel modellere bakıyoruz. Verdiğiniz değerli bilgiler için teşekkürler.

• Nickbulamadımnapiyim N kullanıcısına yanıt

tespitlerim hem güncel hem de geleneksel değil, 15 yıldır burada yazıyorum binlerce insana yardım ettim. forum tarafından da bu bölümün yöneticiliğine getirildim

güncel olarak her zaman kombileri takip ederim

kombi konularının %99'unu ben açtım

ben sahadan, kullanıcılardan birebir örnekler vererek açıklamaya çalışıyorum. silisyum alaşımlı silindirik alüminyum eşanjörler korozyona dayanıklı değil, oksijen bariyersiz yerden ısıtma sistemlerinde son derece dayanıksız. forumda 2 yıllık bosch kombisini sırf ana eşanjör karpuz gibi şekil değiştirdiği için değiştirenler var. servis doğal olarak kabul etmiyor.

aynı eşanjör oksijen bariyersiz petekli sistemlerde de zaman zaman sorun yaratabiliyor

aynı şekilde kompozit hidroblok her zaman risktir. bu grubun 3-5 yıllık kombilerinde blok delinmesi sorunlarına denk geliyoruz. yaygın değil ama denk geliyoruz

üstün Alman mühendisliğinin bu sorunlara el atmasını istiyoruz ama ürün gamlarını değiştirmiyorlar.

kompozit hidrobloklar korozyona uğrar, kireçten etkilenir. ani sıcak soğuk su değişimlerinde zamanla plastik blok gevrer

eğer ev zemin kattaysa yüksek şebeke suyundan dolayı çatlama riski oluşabilir

hadi hiçbirisi olmadı diyelim sağ ve sol bloka monte edilmiş plakalı eşanjörün bağlantı noktaları zamanla yumuşayabiliyor

plakalı eşajnjörü çıkartmaya çalışıyorsun ama blok gevremiş

sağlam komponentli ürünler üretsinler istiyoruz. az da olsa riskli ürünler veya riskten etkileniş ürünler sana bana değil birine denk gelir. servis yüksek para ister ve mağdur olurlar

bu konu hakkında son mesajım olsun

iyi forumlar

"Türklerin yaşadıkları her yer misak-i milli hudutları içindedir". Mustafa Kemal Atatürk

"hocam 15 senelik forum geçmişine yakışan daha derin teknik analizler beklerdim ama sen hala konuyu bosch aynı fabrika diyerek marka kimliği üzerinden manipüle etmeye çalışıyorsun oysa buderus ve bosch aynı grubun çatısında olsa da yazılım algoritmaları ve otomasyon dili (EMS bus) tamamen farklıdır senin plastik dediğin o hidroblokların çoğu yüksek ısıl genleşmeye dayanıklı poliamid malzemelerdir ve korozyon riski sıfırdır yani kireçli sularda pirinç bloktan daha uzun ömürlüdür eşanjör meselesinde ise silisyum alaşımı sadece bir maliyet tercihi değil ısı transfer katsayısını paslanmaz çeliğe göre 7-8 kat artıran bir mühendislik harikasıdır sen cihazın sadece mekanik dayanıklılığına bakıyorsun ama yanma teknolojisindeki venturi sistemini ve 1:10 modülasyonla gelen o hassas enerji tasarrufunu tamamen görmezden geliyorsun oksijen bariyeri olmayan tesisatta çelik eşanjör de delinir bakırı da bitirir yani mesele marka değil tesisat bilincidir 15 yıldır binlerce insana yardım etmiş bir yöneticinin buderusu sadece gb012 gibi giriş seviyesi modellerle veya bosch üzerinden genellemesi teknik bir sığlıktır asıl profesyonellik cihazın içindeki plastiğe değil o cihazın mevsimsel verimlilik (Etas) değerlerine bakmayı gerektirir ayrıca şikayetvar vb siteleri incelerseniz kronik olarak bilinmeyen bir çok markanın alakasız arızalarını görebilirsiniz eline sağlık iyi forumlar"

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nickbulamadımnapiyim -- 25 Aralık 2025; 17:47:25 >

• Nickbulamadımnapiyim N kullanıcısına yanıt

sana sahadan birebir örnekler veriyorum. sen katalog verilerinden bahsediyorsun. ben gb12 üzerinden değil birçok model üzerinden genellemeler yaptım ama sen anlamak istemiyorsun

polemiğe dönüşmemesi için konu uzamasın

hocam senin saha tecrübesi dediğin şey aslında doğru projelendirilmemiş hatalı tesisatların istatistiğidir yani sen oksijen bariyersiz yere alüminyum-silisyum eşanjörlü cihaz kuran tesisatçının hatasını markaya fatura ediyorsun katalog verisi dediğin şeyler o cihazın hangi optimal şartlarda çalışması gerektiğini belirleyen uluslararası mühendislik anayasasıdır

bugün buderusun kullandığı EMS bus tabanlı yazılım algoritmaları ve 1:10 modülasyon hassasiyeti senin o demir-plastik dediğin mekanik parçalardan çok daha kritik birer tasarruf bileşenidir

< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

Baymak compact duo 30kw almayı düşünüyorum ters dublex ev apartman dairesi. Ankarada birkaç yeri aradım hepsi telefonda öyle bir konuşuyor ki sinir oldum nerdeyse demirdokum, alarko ya da ecaya katacağım. Kimbilir belki onlar da böyledir. Değerli konuyu okuyan arkadaşlar, Ankarada satış ve montaj için önereceğiniz birileri varsa değerlendirmek isterim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Linuxxer -- 26 Aralık 2025; 1:6:52 >

Benim Eskişehir'de en yakın diye gittiğim bayi o kadar ilgiliydi ki, benim kombi şu an çalışmıyor en kısa ne sürede kurarsınız dediğimde yarın ilk size bağlatır cihazı çalıştırır teslim eder, prosedürleri beklemeyiz onlar kendi sürecinde işler dedi, salı 16:30 da kombiyi aldım, çarşamba 10:30 da elemanlar geldi, 12:45 gibi işleri bitmiş ve kombi çalışıyordu. esgaz perşembe öğlene doğru geldi, servisd elemanı da saat 18 gibi gelip prosedürü tamamladı, eski kombiyi tamir ettirmek istesem bıu ladar kısa sürmeyebilirdi işim. Tek sorun eski termostatım honeywell olduğu iç,n servis bunu bağlayamayız dedi. Onu da bir şekilde halledeceğiz artık.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kir-pi -- 26 Aralık 2025; 9:2:14 >

Ankaranın neresindesiniz?

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.