Şimdi Ara

** BAYMAK DUOTEC COMPACT ** Kullanıcıları (37. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
731
Cevap
28
Favori
86.381
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
1 oy
Sayfa: önceki 3334353637
Sayfaya Git
Git
Giriş

bence Baymak mh arayın. size yanlış bilgi vermek istemem

normalde garanti bozulmaz ama bu işlerde belli olmuyor

opentherm özellikli oda termostatlarında kombi kazan sıcaklığını önce bir defalığına yükseğe ayarlayacaksınız mesela 60c

oda termostatı çalışmaya başlayacak ve kombi ile sürekli iletişim kuracak (opentherm iletişim protokolü) evin içi saatler geçtikçe ısınmaya başlayınca oda termostatı...> kombideki kazan sıcaklığını 60c,55c,50c,45c,40c şeklinde yavaş yavaş indirmeye başlayacak

oda termostatından set ettiğiniz dereceye (mesela 24c) yaklaştıkça kombi alev boyu minimum olacak ve hep bu şekilde çalışacak

modülasyonlu oda termostatlarının çalışma mantığı bu şekilde. belki biliyorsunuzdur ama anlatmak istedim. belki bilmeyenler vardır bu mesajı okurlar

"Türklerin yaşadıkları her yer misak-i milli hudutları içindedir". Mustafa Kemal Atatürk
  • quote:

Orijinalden alıntı: disintegration

bence Baymak mh arayın. size yanlış bilgi vermek istemem

normalde garanti bozulmaz ama bu işlerde belli olmuyor

opentherm özellikli oda termostatlarında kombi kazan sıcaklığını önce bir defalığına yükseğe ayarlayacaksınız mesela 60c

oda termostatı çalışmaya başlayacak ve kombi ile sürekli iletişim kuracak (opentherm iletişim protokolü) evin içi saatler geçtikçe ısınmaya başlayınca oda termostatı...> kombideki kazan sıcaklığını 60c,55c,50c,45c,40c şeklinde yavaş yavaş indirmeye başlayacak

oda termostatından set ettiğiniz dereceye (mesela 24c) yaklaştıkça kombi alev boyu minimum olacak ve hep bu şekilde çalışacak

modülasyonlu oda termostatlarının çalışma mantığı bu şekilde. belki biliyorsunuzdur ama anlatmak istedim. belki bilmeyenler vardır bu mesajı okurlar

2 Ayrı servisle görüştüm ve emin olun ikisde şu yazdığınız basit mantığı kuramıyor.

Ha openterm ha on of ne fark eder kafasındalar.

Ama ne fark eder çok fark eder openterm daha tasaruflu bir sistem gaz ve elektrik tüketiminde.

Aslında en basit mantık ocak üzerinde demlenen çayın altını önce çok açarız su kaynasın diye kaynayınca da kısağa alırız ki soğumasın tekrar harlı alev vermeyelim yavaş yavaş dursun diye. Bütün sistem bu.

Ocak örneğinde extra ateşleme yapmadık elektrik tasarufu harlı alev vermedik gaz tasarufu. Alttan alttan ısındıkça demliği sıcak tuttu bu da devirdaim pomp daha az devreye girdi yine enerji tasarufu.

Adamlar bana yoğuşma gider suyunun üstünü kapatmazsam ( balkon giderinin üstünde) servis garanti dışı işlem yapar bilgisi verdiler.

Tamam kabul yoğuşma atık suyu asidiktir ve tahriş edicidir ama kimse de dokunmaz ona...

• Suyu stabil ısıtmıyor. Servis çağırdık, sorun yok demiş gelen eleman. Annem, bizim eski kombiyi anlatmış. Servis elemanı onda kazan var demiş (malzemeden çalmışsınız o zaman, 20 sene önceki kombide kazan varsa ve siz takmadıysanız, o kazan 20 senede çok daha ucuzlamıştır üstelik) Eski kombiyi bırakalım bizim ilk kombi bacalıydı. Çakmakla yakılıyor falan... Sıcak su ayarı da yoktu. Sıcak su ile birlikte normal suyu da açıp sıcaklığı ayarlıyorduk. Aklımda kaldığı kadarıyla o kombi bile bundan daha stabil tutuyordu sıcaklığı.

Aynı sorunu yaşayan var mı? Biz de bu sayfaya bakıp bu kombide karar verdik. Kombide mi sorun var? Gelen eleman mı bilmiyor?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi denn.zent -- 2 Aralık 2025; 12:59:55 >

Benimde ayni ilk taktirdigimda da vardi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

2 evime taktirdim binpismanim banyo yaparken sicak suda dalgalanma oluyor arti cok gurultulu

Sesine bir şey diyemem. Bizim eski kombi Demirdökümdü (aslında ithal, Demirdöküm etiket basıp satıyordu) ona göre çok sessiz. Ev dubleks, Demirdöküm gibi yukarı odaları da ısıtıyor. Ama su ısıtma tarafı beş para etmez. Hatta bazen de sanki ayarladığından daha çok ısıtıyor. İnsan vücudu sıcağa çabuk alışıyor. Normale döndüğünde üşürsün. Forumda niye bu kadar övülmüş anlamadım. Keşke daha fazla araştırsaydık diyeceğim de kendi adıma hiç anlamadığım alet.

• Su ısıtmama konusunda, sıcak su ve kombi arasında arz talep ilişkisi var. Talep fazla ise arz karşılayamaz ve suda sıcaklığında dalgalanmalar başlar ılıma kaynama vs. deneme yanılma yöntemi ile ideal debiyi bulduğunuzda dalgalanma olmayacaktır. Belki de duşta suyu fazla açıyorsunuz yada çok az açıyorsunuzdur.

Benim eski kombi de Baymak F24 dü sıcaklık yüksekken duşta soğuk su takviyesi ile suyu ılıtıyordum. Bu yeni kombi de sıcaklık 48 derecelerde 44-45 derece veriyor ideal su debisinde soğuma yada kaynama yapmıyor.

Ses konusunda normal petek yanıkken modülasyon ve ateşleme modunda sesli değil ama sıcak su modunda ciddi ses yapıyor.

Bende almayı düşünüyordum fakat cevremdekilerde memnun olmadığı için vazgeçtim almaktan şimdi marka arayisindayim

• Bu baymak taksit kampanyası ile Aralık ayı içinde alan oldu mu? Kendi ilçemde iki farklı yer konuştum taksit kampanyasından 9 ile faydalanmak istiyorum diyince işin rengi değişiyor biri duotech montaj ve igdaş yazısı dahil 42 fiyat verdi taksitli. Diğeri ise peşin 42 fiyat verdi.

İnternetten bakınca 27.500'ye var diyince de onlar toplu üretim içi plastik aksam sorun yaşarsınız diyorlar.

Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.