Şimdi Ara

*BAYMAK DUO TEC 33kW & 42kW & 45kW* Kullanıcıları (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
339
Cevap
13
Favori
53.405
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • kk35 K kullanıcısına yanıt
    zam gelmediyse +3 yıl 500 lira civarıydı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tuğs@n

    zam gelmediyse +3 yıl 500 lira civarıydı
    Teşekkürler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar merhaba,

    5 yıldır Baymak Duo Tec 24 kombi kullanıyorum. Bu süreçte çok soğuk olmayan günlerde kombiyi ortalama 35-40 derece, aşırı soğuk günlerde ise nadiren 45 derece ortalama sıcaklıkta kullandık. 2 ay önce binamıza dış cephe yalıtımı yaptırdık. Yalıtım yaptırana kadar sağlıklı ısındık sayılmaz. Oturduğumuz oda derecesi ortalama 19-20 derece arasında idi. Yalıtımdan sonra ise kombinin aynı ayarları ile oda sıcaklığımız 21-22 derecelere çıktı. Kombinin ise daha az ateşleme yaparak devreye girdiğini görmeye başladım. Fakat kombi ateşleme yapmasada sirkülasyon pompası sürekli çalıştığı için hem ses hemde enerji harcadığını düşünüp, hazır yalıtımda yaptırdık, doğalgaz m3 fiyatları da epeyce arttı, balkona gir çık kombinin derecesini düşür yükseltmekte zahmetli vs deyip tüm bunları bahane ederek kablosuz akıllı oda termostatı araştırmaya başladım. Bu başlık ve açılmış diğer başlıklarda ki yazıları da okuyarak cihazım hem modülasyonlu termostatlara uyumlu olmadığı için hemde termostata çok para vermemek adına cosa v3 kablosuz termostatı aldım. Kurulumunu kendim yaptım ve çalıştırdım. 3 gün sorunsuz denemenin ardından 4. gün ilginç bir sorunla karşılaştım.

    Cosanın kullanım önerisine (50-60 derece arasında bırakın) binaen kombiyi 50 dereceye ayarladım. Örneğin termostatın uygulaması üzerinden oda sıcaklık derecesini 21'e ayarlıyorum. Çalışma ve durma hassasiyet aralığını da 0.1 derece olarak ayarladım. Oda sıcaklığı 21.1 derece olunca oda istasyon ünitesi kombi ünitesine kapat komutunu gönderiyor ve kombi kapanıyor. Daha doğrusu duotec ekranında petek ve musluk işareti birlikte görünüp kombi duruyor. Fakat oda sıcaklığı 20.9 dereceye düşünce oda istasyonu kombi istasyonuna aç komutu göndermesine rağmen kombi tetiklenmiyor. Bazen tetiklenmesine rağmen çoğu zaman tetiklenmiyor. Petek ve musluk işareti ekranda kalıyor. İstasyon ünitesi kombi ünitesine komut gönderdiğinde kombi ünitesinin üstündeki ilgili ışık yanıyor ve devre sesi geliyor. Bu sorun ile ilgili cosa ile görüşme yapacağım. Cosa kullanan arkadaşlardan böyle bir sorun ile karşılaşan oldu mu merak ediyorum.

    Asıl sorunum ise kombiyi 50 dereceye ayarladıktan sonra kombi oda sıcaklığı ayarladığım seviyeye ulaşana kadar 50 derecede çalışıyor. Su basınç saatine baktığım zaman basınç sürekli artıyor. 3 bar seviyelerine ulaşıyor. Termostat ilgili dereceye ulaşıp kombiyi kapatınca kombi tekrar devreye girene kadar su basınç göstergesi dibe vuruyor. Yani ne kadar süre yüksek ısıda çalışırsa o doğrultuda basınç artıyor ne kadar süre kombi çalışmaz ise de basınç düşüyor. Yıllardır ara ara basınç saatini kontrol eder saatin 1 barda sabit olduğunu görürdüm. F37 su basıncı düşük hatasını da bunca yıldır 1-2 defa almıştırım fakat 3-4 günlük termostat denemelerimde 2 defa bu hatayı aldım. Hatayı ilk aldığımda olayın farkına tam varamadığım için tesisata kombi su vanasından su ekledim. Bu seferde kombi 50 dereceye çıkınca su genleştiği için kombi emniyet ventilinden dünyanın suyunu akıttı. 60 derece yapsam sanki 4 bara çıkacak sanırım :( Su basıncını yine 1 bara ayarlamama rağmen emniyet ventilinden boşalan sudan sonra şimdi de ince ince su akıtmaya devam ediyor. Bugüne kadar su akıtmıyordu. Termostat kullanana kadar yukarıda da bahsettiğim gibi çok yüksek sıcaklıklarda kombiyi çalıştırmadığım için böyle basıncın artıp eksildiğinin de farkında değildim.

    Kombi kış boyu sürekli düşük sayılacak bir derecede çalıştığı için basınç çıkıp inmiyor muydu? Termostat çalışma prensibi gereği su hızlıca ısınıp soğuduğu için mi böyle oluyor? Bir günde emniyet ventili mi bozuldu? Yoksa başka bir sorun mu var? Ne yapacağımı şaşırdım. Baymak servisleri ise başlı başına problem zaten.

    Nasıl bir yol izlemeliyim? Fikirlerinizi aktarırsanız çok memnun olurum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dizdar -- 9 Şubat 2019; 3:50:44 >




  • Dizdar kullanıcısına yanıt
    Öncelikle kombi modülasyonlu termostat destekliyor. OpenTherm bağlantısı üzerinden sağlıyor.
    Cosaya gelince bende cosa ile kullanıyorum. 60 derece olayı yoğuşmasız kombiler için geçerli onu bi unutun. Siz 40-45 derece arasında ayarlayın yine kazan sıcaklığını. Bu şekilde yakıt tüketimi de az olur sıcaklık dalgalanması da.
    Bizim kombilerde mantık şu; su soğuk ise tam güçte çalış suyu hemen ısıt mantığı var, Bu arada da gazı içiyor.
    Ben 40-42 derece arasında tutuyorum uzun süre çalışsa dahi 5m3 civarı gaz tüketimi oluyor dışarısı 0 derecelerde iken.
  • Baymak Duotec Compact, erp uyumlu yeni premix yoğuşmalı kombi

    50c - 30c işletmeden minimum ısıl güç 4.7kW......> modülasyon aralığı %20 - %100

    http://www.baymak.com.tr/Content//products/doc/brosurpdf-165e66fd-cab7-4ab6-86f2-a8c9e61462e5.pdf

    *BAYMAK DUO TEC 33kW & 42kW & 45kW* Kullanıcıları



    24kW ısıtma kapasitesi 24kW kullanım suyu kapasitesi
    kompakt boyutlar ile yerden tasarruf
    ErP enerji verimlilik sınıfı A
    modülasyonlu sirkülasyon pompası
    cold burner door teknolojisi




  • ezimuse kullanıcısına yanıt
    Öncelikle cevabınız için teşekkürler. Cosa ile birlikte yüksek derecede tesisatın hızlıca ısınıp sonra soğuması çok mantıklı gelmemişti. Peki önerdiğiniz senaryoda siz cosa kullanmadığınız döneme göre tasarruf elde ettiniz mi yoksa daha çok konfora yönelik mi kullanmış oluyorsunuz? Yani daha önce 5m3 den daha fazla mı harcıyordunuz?

    Sanırım cosanın kombiyi açıp kapaması ile ilgili de bir sorun yaşamadınız. Stabil bir şekilde cihaz çalışıyor. Bu arada yüksek derecede oluşan bar değişimleri normal mi? Veya kabul edilebilir değişim aralığı sizce nedir?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dizdar kullanıcısına yanıt
    Çetin kış aylarında çok tasarrufu olmaz zaten. Daha çok güneşli günlerde ve geçiş zamanlarında çok tasarruf ettiriyor. Ayrıca sıcaklığın aşırı yükselmesini engelliyor. Geçen seneye göre tesisatta çok değişiklik yaptık hocam tüketim biraz da ondan arttı ama artık daha iyi ısınıyor. 2 tane yeni petek ekledim.

    Ara sıra sorun çıkartıyor ama tamamen cosa kaynaklı oluyor. Cosa da ışık yansa bile röle açmıyorsa kombi ünitesi kaynaklı sorun olabilir. Kombi ünitesinin fişini sökü takın ara sıra.

    Basınç değişimi ani ısınma soğumadan dolayı hızlı değişiyor olabilir o konuda deneyimim yok. siz yine de 1 barın biraz üzerinde tutun. O yeşil aralık içerisinde olsun ibre.
  • baymak tam yoğ kombiler 31 mayıs'a kadar 7 yıl garanti
    baymak duo tec compact,baymak idee,baymak novadens extra,baymak duo tec

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Baymak duo tec premix 33 kw kombi için kaçlık bir sigorta kullanmam gerekiyor ve kaçlık kablo gerekli, bazı kombiler için sigortaya gerek olmadığını belirtiyorlar bilgi verebilir misiniz. Bir de kombinin hemen yanında priz var. Nasıl bir yol izlemem lazım. Teşekkürler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba kombiyi on/off tuşuyla kapattığımda ekranda ki off yazısı gitmiyor bu normal midir?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yerdavader kullanıcısına yanıt
    Normal

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • bahakanki kullanıcısına yanıt
    2x0.75mm kablo ve 2 amper sigorta kutusu lazım. direkt prize bağlanmaz ama yine de yetkili servise sormanızı öneririm

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • baymak duo tec'e on/off oda termostatları haricinde artık modülasyonlu oda termostatı (opentherm bağlantı) takılabiliyor
    baymak idee oda termostatı . 3 versiyonu satılmaktadır
    kablolu programsız
    kablolu programlı
    kablosuz programlı

    https://www.baymak.com.tr/urunler/kontrol-ekipmanlari/oda-termostatlari/baymak-idee-oda-termostati

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • baymak duo tec + boyler + eca kablosuz oda termostatı

  • Baymak Duo Tec 45 + denge kabı + ek pompa

    *BAYMAK DUO TEC 33kW & 42kW & 45kW* Kullanıcıları
  • Merhaba Hocam 3 katlı dublex daire için baymak duotec 45 kw almayı düşünüyorum tesisat yeni döşeniyor 25 metre petek var toplamda bu komBi uygun olur mu brotje novadens 45 kw kombi işe ne gibi farkları vardır cevaplarınızı bekliyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • burak550 B kullanıcısına yanıt
    merhaba
    brötje novadens mi? brötje novadens extra mı? nodavens, baymak duo tec ile aynı kombidir
    novadens extra da kombinin üstünde kumanda paneli var ve başka marka oda termostatı kullanamazsın eklediğim videoda baymak duo tec 45'e kablosuz oda termostatı bağlanmış istediğin oda termostatını bağlarsın
    novadens extra da bu şansın yok ama extra olmayan novadens'e de istediğin oda termostatını bağlatabilirsin

    evine 45kW baymak duo tec olur ama kombinin kendi pompası yetersiz gelebilir bu durumda resimdeki gibi denge kabı + ek pompa hatta bunlara ilave genleşme tankı takılması gerekebilir
    iyi bir ısı mühendisi bunun hesabını yapar sadece kombiyi alıp tüm evi ısıtamayabilirsin baz durumlarda bu dediklerim lazım oluyor

    ama kombi ve kapasite olarak doğrusunu tercih etmişsin bende olsam baymak duo tec 45 alırdım taş gibi kombidir

    Baymak Duo Tec 45 + denge kabı + ek pompa

    *BAYMAK DUO TEC 33kW & 42kW & 45kW* Kullanıcıları




    kombi + açık hava genleşme tankı + ek pompa + denge kabı






  • quote:

    Orijinalden alıntı: disintegration

    merhaba
    brötje novadens mi? brötje novadens extra mı? nodavens, baymak duo tec ile aynı kombidir
    novadens extra da kombinin üstünde kumanda paneli var ve başka marka oda termostatı kullanamazsın eklediğim videoda baymak duo tec 45'e kablosuz oda termostatı bağlanmış istediğin oda termostatını bağlarsın
    novadens extra da bu şansın yok ama extra olmayan novadens'e de istediğin oda termostatını bağlatabilirsin

    evine 45kW baymak duo tec olur ama kombinin kendi pompası yetersiz gelebilir bu durumda resimdeki gibi denge kabı + ek pompa hatta bunlara ilave genleşme tankı takılması gerekebilir
    iyi bir ısı mühendisi bunun hesabını yapar sadece kombiyi alıp tüm evi ısıtamayabilirsin baz durumlarda bu dediklerim lazım oluyor

    ama kombi ve kapasite olarak doğrusunu tercih etmişsin bende olsam baymak duo tec 45 alırdım taş gibi kombidir

    Baymak Duo Tec 45 + denge kabı + ek pompa





    kombi + açık hava genleşme tankı + ek pompa + denge kabı


    Teşekkürler bilgi için denge kabı ek pompa takılacak usta öyle dedi birde kombi olarak baymak lpy önerdiler ben illa duotec 45 istiyorum hem yeni tasarım olduğu için lpy 45 arasında ne gibi fark vardır teşekkürler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • burak550 B kullanıcısına yanıt
    iki kombi arasında hiçbir fark yok %100 aynı kombi
    duo tec'in lcd ekran ve düğmeleri daha güzel ve 3 yıl garanti, baymak lambert lpy 2 yıl garanti
    o kadar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.