Şimdi Ara

BAYMAK & BRÖTJE NOVADENS EXTRA (35. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.753
Cevap
24
Favori
171.852
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3334353637
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: attismail

quote:

Orijinalden alıntı: Yaltunbas

arkadaşlar sizinde kartınız degişince ısıtmada biraz farklılık oldumu az ısıtma verimi gibi?
    bilmiyorum bana öyle geliyorda acaba size de aynı şekilde gelen varmı?

yok karedeşim aynı değişen olmadı.bir fark yok.sarfiyat ve yanma şekli aynı.

kart değiştirmenin yakıt dışında başka şeylere olumlu veya olumsuz etkisi oldu mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: fabialife

quote:

Orijinalden alıntı: attismail

quote:

Orijinalden alıntı: Yaltunbas

arkadaşlar sizinde kartınız degişince ısıtmada biraz farklılık oldumu az ısıtma verimi gibi?
    bilmiyorum bana öyle geliyorda acaba size de aynı şekilde gelen varmı?

yok karedeşim aynı değişen olmadı.bir fark yok.sarfiyat ve yanma şekli aynı.

kart değiştirmenin yakıt dışında başka şeylere olumlu veya olumsuz etkisi oldu mu?

Abicim değişen hiçbir şey yok sadece 50 nin altına düşmüyordu şimdi 30 oldu o kadar.

Ben düşündümde Devirdaim hızını arttırsak acaba bu sorun çözülürmü

• Eğer bir tüketim fazlalığı varsa bunun karşılığı olmalı.
    Yani 20 m3 gaz yaktıysan bu kadar gazın ısısı havaya gitmiyorsa tesisat suyuna gitmeli.
    Görünen o ki tesisat suyuna bu ısı gitmiyor.

O halde havaya atılıyor.

Kondens borusundan su gelmiyorsa (veya beklenenden az geliyor diyelim) ısı havaya gidiyor demektir.
    Mesela başka marka kombi kullanan kişilerden "günde şu kadar metreküp gaz harcadım, şu kadar litre su yoğuması oldu"
    şeklinde bir bilgi elde edilebilirse, bir mukayese yapılabilir diye düşünüyorum.

A marka kombi günde 10 m3 gaz tüketmiştir .... 1,3 litre yoğuşma suyu elde edilmiştir.
    Baymak kombi günde 20 m3 gaz tükettiyse .... 2,6 litre yoğuşma suyu elde etmelidir, eğer daha az ise ısı havaya gidiyor demektir.

Hem tüketim çok hem ısınmıyorsa aklıma başka bir alternatif gelmiyor.

Ya da baca gazını dışarıya basan fanın gücü çok fazladır. Bunun ayarlandığı bir parametre varsa bu parametre ile oynayarak takip etmek bir çözüm olabilir.

Mesele kombinin durması veya durmaması, sürekli 50 derecede çalışması değil gibi geliyor.
    İdeal olan ve tüketimi en aşağıda tutmak için elde edilmek istenen zaten çalışma şekli bu. kombi öyle bir gaz ayarında olsun ki sıcaklık ayarladığım değerde sabit kalsın, aç kapa yapmadan çalışsın, modülasyon bu demek zaten.
    Kombi bunu yapıyor mu? evet hemde alasını yapıyor. 50 derecede lök gibi oturup kalıyor. Ne yukarı ne aşağı.

Sorun ne? Tüketimin fazla olması.

Peki nereye gidiyor bu gaz, muhtemelen bacada havaya yanmadan karışıyor veya yanıyor ama ısısını eşanjöre veremeden atmosfere karışıyor.

Belki de sıcaklığı dengeleyecekken gazı kesmek yerine ateşlemeyi kesiyor, gazı atmosfere hiç yanmadan gönderiyor.

İnsanın aklına bunlardan başka birşey gelmiyor. boşuna alev ayarıyla falan oynamayın.

En doğrusu yoğuşma suyunun kıyaslaması ve bacadan atılanın yanmış gaz mı yoksa yanmamış doğal gaz mı olduğuna bakmak ve ona göre karar vermek bence.

• quote:

Orijinalden alıntı: C4_1400

Eğer bir tüketim fazlalığı varsa bunun karşılığı olmalı.
    Yani 20 m3 gaz yaktıysan bu kadar gazın ısısı havaya gitmiyorsa tesisat suyuna gitmeli.

O halde havaya atılıyor.

Kondens borusundan su gelmiyorsa (veya beklenenden az geliyor diyelim) ısı havaya gidiyor demektir.
    Mesela başka marka kombi kullanan kişilerden "günde şu kadar metreküp gaz harcadım, şu kadar litre su yoğuması oldu"
    şeklinde bir bilgi elde edilebilirse, bir mukayese yapılabilir diye düşünüyorum.

A marka kombi günde 10 m3 gaz tüketmiştir .... 1,3 litre yoğuşma suyu elde edilmiştir.
    Baymak kombi günde 20 m3 gaz tükettiyse .... 2,6 litre yoğuşma suyu elde etmelidir, eğer daha az ise ısı havaya gidiyor demektir.

Ya da baca gazını dışarıya basan fanın gücü çok fazladır. Bunun ayarlandığı bir parametre varsa bu parametre ile oynayarak takip etmek bir çözüm olabilir.

Mesele kombinin durması veya durmaması, sürekli 50 derecede çalışması değil gibi geliyor.
    İdeal olan ve tüketimi en aşağıda tutmak için elde edilmek istenen zaten çalışma şekli bu. kombi öyle bir gaz ayarında olsun ki sıcaklık ayarladığım değerde sabit kalsın, aç kapa yapmadan çalışsın, modülasyon bu demek zaten.
    Kombi bunu yapıyor mu? evet hemde alasını yapıyor. 50 derecede lök gibi oturup kalıyor. Ne yukarı ne aşağı.

Peki nereye gidiyor bu gaz, muhtemelen bacada havaya yanmadan karışıyor veya yanıyor ama ısısını eşanjöre veremeden atmosfere karışıyor.

Belki de sıcaklığı dengeleyecekken gazı kesmek yerine ateşlemeyi kesiyor, gazı atmosfere hiç yanmadan gönderiyor.

İnsanın aklına bunlardan başka birşey gelmiyor. boşuna alev ayarıyla falan oynamayın.

En doğrusu yoğuşma suyunun kıyaslaması ve bacadan atılanın yanmış gaz mı yoksa yanmamış doğal gaz mı olduğuna bakmak ve ona göre karar vermek bence.

Kardeşim bizim sorun çok farklı. Örneğin herhangi bir kombiyi 50 dereceye ayarladığınızda kazan ısısı 50 veya biraz üstüne çıktığında gazı kesip sıcak suyu 45 dereceye gelene kadar tesisatta çevirmeli. kombinin çalışma prensibi budur zaten. eski kasa kombisi olan arkadaşımda gözlemledik. 1 saat içinde neredeyse yarısı zamanda çalışıp yarısında gaz yakmadan çalışmakta. ama bizim kombiler kaç dereceye ayarlarsan ayarla durmadığı için 24 saat gaz yakmakta. saatte ortalama 1m3 ün üzerinde yaktığından da durdurmazsanız 24 m3 gaz yakmakta. bilmem anlatabildim mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: fiko_cmax

quote:

O halde havaya atılıyor.

Kardeşim bizim sorun çok farklı. Örneğin herhangi bir kombiyi 50 dereceye ayarladığınızda kazan ısısı 50 veya biraz üstüne çıktığında gazı kesip sıcak suyu 45 dereceye gelene kadar tesisatta çevirmeli. kombinin çalışma prensibi budur zaten. eski kasa kombisi olan arkadaşımda gözlemledik. 1 saat içinde neredeyse yarısı zamanda çalışıp yarısında gaz yakmadan çalışmakta. ama bizim kombiler kaç dereceye ayarlarsan ayarla durmadığı için 24 saat gaz yakmakta. saatte ortalama 1m3 ün üzerinde yaktığından da durdurmazsanız 24 m3 gaz yakmakta. bilmem anlatabildim mi?

Kardeş problemi biliyorum. yazımı tam okumamışsın sanırım.

senin örneğinden yola çıkalım. 24 m3 gaz yaktı kombin. bu ısı nereye gitti?

ben bunu çözmek üzerine yoğunlaşmak gerektiğini düşünüyorum.

bir de modülasyon nedir? ideali nedir bunu araştırın.
    aç-kapa çalışan herhangi bir sistemin verimli olmadığını, ayarlanan değer neyse (sıcaklık, hız, basınç, akım, gerilim vs) o değerde sabit kalabilmenin daha verimli olduğunu biliyoruz.

burada sorun başka. mesele kombinin dur-kalk yapmaması değil.

Sizin bahsettiğiniz 50 dereceye ayarlıyayım, 55 olunca dursun, 45'e düşünce çalışsın dediğiniz şey ilk çıkan kombilerdeki özellik. modülasyonsuz çalışan, evdeki ütü misali ısındıkça duran, soğuyunca çalışan on-off sistemi.

Modülasyon ayrı bir çalışma mantığı.

Kombinin modülasyonunda hiçbir sıkıntı yok. bilginiz olsun. bu şekilde şikayetinizi firmaya iletirseniz hiçbir sonuç alamazsınız.

Şikayetiniz şu olmalı: Kombim çok gaz tüketiyor. Verimsiz.

Ama siz kombim durmuyor, şöyle olması lazım, bilmem kaça gelince durması lazım gibi olayın çözüm aşamasına girerseniz, firma size kombide böyle bir sorun olmadığını, çalışma prensibinin bu olduğunu, 50 dereceye ayarlayınca ahanda sana 50 derecede sabit durduğunu söyleyip gider.

• quote:

quote:

quote:

O halde havaya atılıyor.

aç-kapa çalışan herhangi bir sistemin verimli olmadığını, ayarlanan değer neyse (sıcaklık, hız, basınç, akım, gerilim vs) o değerde sabit kalabilmenin daha verimli olduğunu biliyoruz.

Sizin bahsettiğiniz 50 dereceye ayarlıyayım, 55 olunca dursun, 45'e düşünce çalışsın dediğiniz şey ilk çıkan kombilerdeki özellik. modülasyonsuz çalışan, evdeki ütü misali ısındıkça duran, soğuyunca çalışan on-off sistemi.

Kombinin modülasyonunda hiçbir sıkıntı yok. bilginiz olsun. bu şekilde şikayetinizi firmaya iletirseniz hiçbir sonuç alamazsınız.

Ama siz kombim durmuyor, şöyle olması lazım, bilmem kaça gelince durması lazım gibi olayın çözüm aşamasına girerseniz, firma size kombide böyle bir sorun olmadığını, çalışma prensibinin bu olduğunu, 50 dereceye ayarlayınca ahanda sana 50 derecede sabit durduğunu söyleyip gider.

Modulasyon kombinin surekli yanmasi degildir.biz sorunumuzu bilmeyen insanlara ve bu forumdakilere anlatamiyoruz asla da anlayamayacaklar o yuzden bir aciklamaya gerek yok.sen cok mu biliyorsun dersen ben bu kombinin icindeki en ince vidasina kadar sana tek tek sayarim.ve bir kombi nasil calisir burdaki ahkam kesen arkadaslardan da cok cok iyi bilirim.sorunumuz cok basit ama siz baymak firmasinin agziyla konusuyorsunuz .bizim kombiler hic durmuyor modulasyon yapiyor diyorsunuz ben yasadigin ildeki tum servisleri tanirim isim geregi tum kombileri gozledik beraber :immergas ariston buderus gb modelleri tum baymaklar bosch dd eca ...bunlarin hepsi modulasyonlu kombiler dur kalk yapiyor yani bir calisma peryotlari var ornegin + - 5 gibi sadece baymak novadens dur kalk yapmiyor .o zman ya bu kombilerin hepsi hatali calisiyor ya da baymak hatali calisiyor.iste ispati fazla sozle gerek yok.ne soylerseniz soyleyin bis olacaktir diger kombilerin calisma mantigi budur.bir baymak mi akilli?immergas 3 kw min gucten ariston 10:1 modulasyondan bahsediyor ikisinin karti da bentini marka.italyan firmasi en iyi modukasyona sahip kombiler ve karti immergas uretiyor o kombiler duruyorsa bu kombide mecbur duracak nokta.saygisizlik olmasin emeginiz ve yorumunuz icin yine de saolun eksik olmayi n

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: meddah58

quote:

quote:

quote:

O halde havaya atılıyor.

Modulasyon kombinin surekli yanmasi degildir.biz sorunumuzu bilmeyen insanlara ve bu forumdakilere anlatamiyoruz asla da anlayamayacaklar o yuzden bir aciklamaya gerek yok.sen cok mu biliyorsun dersen ben bu kombinin icindeki en ince vidasina kadar sana tek tek sayarim.ve bir kombi nasil calisir burdaki ahkam kesen arkadaslardan da cok cok iyi bilirim.sorunumuz cok basit ama siz baymak firmasinin agziyla konusuyorsunuz .bizim kombiler hic durmuyor modulasyon yapiyor diyorsunuz ben yasadigin ildeki tum servisleri tanirim isim geregi tum kombileri gozledik beraber :immergas ariston buderus gb modelleri tum baymaklar bosch dd eca ...bunlarin hepsi modulasyonlu kombiler dur kalk yapiyor yani bir calisma peryotlari var ornegin + - 5 gibi sadece baymak novadens dur kalk yapmiyor .o zman ya bu kombilerin hepsi hatali calisiyor ya da baymak hatali calisiyor.iste ispati fazla sozle gerek yok.ne soylerseniz soyleyin bis olacaktir diger kombilerin calisma mantigi budur.bir baymak mi akilli?immergas 3 kw min gucten ariston 10:1 modulasyondan bahsediyor ikisinin karti da bentini marka.italyan firmasi en iyi modukasyona sahip kombiler ve karti immergas uretiyor o kombiler duruyorsa bu kombide mecbur duracak nokta.saygisizlik olmasin emeginiz ve yorumunuz icin yine de saolun eksik olmayi n

Bu forumun genel hastalığına vererek, baymak firmasının ağzıyla konuşuyorsunuz cümlesini es geçiyorum.

Ben sizin kombinizde probleminiz yok demiyorum ki.

Evet problemli. Ama problemi bir de başka açıdan ele alın diyorum.

Tüketilen bu gazın nereye harcandığını sorgulayın. Bırakın durmasını kalkmasını modülasyonunu, "bu kombi çok tüketiyor" sorusundan yola çıkın.
    Bu güne kadar kombi sürekli yanıyor şeklindeki şikayetleriniz çözüme kavuşmadı.

Diğer kombiler duruyor diyorsunuz. Neden durur? alev boyunu daha fazla kısamadığı için durur.
    Belki bu baymak kombiler durmak yerine alev boyunu diğer kombilerden daha çok kısabiliyordur.

Bacadan atılan dumanın içeriği nedir, içinde yanmamış gaz var mı, baca çıkış sıcaklığı ne,
    yoğuşma suyunun tüketilen gaza göre oranı ne?
    belki problem burada yatıyor. bunu anlatmaya çalışıyorum

belki %100 siz haklısınız. dur kalk yapınca çözülecek bütün problemler. ama kimse ben 24 m3 gaz yaktım nereye gitti bu gaz diye sorgulamıyor.
    24 m3 yaktım, kombi durmadı ama ev çok sıcak oldu diyen var mı? o kadar gaz harcanmasına rağmen evin sıcaklığı normal deniyor genelde.

Saygısızlık edecekseniz de edin. forum, internet, sanal alem sonuçta. kalkıp kimseyle uğraşacak halim yok. en fazla konuyu açmam bakmam olur biter.

• sayın meddah58,

problemi yaşayan sizsiniz, ne yapacağınızı siz daha iyi bilirsiniz.
    ben sadece bana göre doğrusunu bu konuda paylaşmak istedim.
    "baymak ta aynı senin gibi söyledi" demişsin, bu da benim aslında haklı olduğumun bir göstergesi değil mi sence :)

40 derecede ev deli gibi sıcak demişsin.
    Madem öyle kombinin derecesini düşürseniz daha iyi değil mi?
    Alın 35'e bir de öyle deneyin. boşuna gaz harcamayın en azından.
    Bu arada mahkemeye başvurun tabi. ama inanın bu şekilde mahkemede birşey elde etmeniz çok zor.

Ancak şu olur.

Baymak kombi ile şu kadar tüketim oluyor.
    Baymak'ı söktüm aynı eve aynı yere X marka kombiyi taktım dış sıcaklıkta aynıydı ve bu X marka daha az tüketti.

Bunu bir bilirkişi, noter vs önünde ispatlarsanız o zaman birşeyler olur.

ister bana kızın, ister bağırın çağırın ama durum bundan ibaret. kombi arızalı olsa haklısınız. ama arıza yok.
    kombinin nasıl çalışması gerektiğine tüketici karar veremez.
    tek söylemeniz gereken yukarıda yazdığım durumun ispatlı imzalı belgesi. X kombisine göre çok yakıyor.

Kolay gelsin.

• quote:

sayın meddah58,

problemi yaşayan sizsiniz, ne yapacağınızı siz daha iyi bilirsiniz.
    ben sadece bana göre doğrusunu bu konuda paylaşmak istedim.
    "baymak ta aynı senin gibi söyledi" demişsin, bu da benim aslında haklı olduğumun bir göstergesi değil mi sence :)

40 derecede ev deli gibi sıcak demişsin.
    Madem öyle kombinin derecesini düşürseniz daha iyi değil mi?
    Alın 35'e bir de öyle deneyin. boşuna gaz harcamayın en azından.
    Bu arada mahkemeye başvurun tabi. ama inanın bu şekilde mahkemede birşey elde etmeniz çok zor.

Ancak şu olur.

Baymak kombi ile şu kadar tüketim oluyor.
    Baymak'ı söktüm aynı eve aynı yere X marka kombiyi taktım dış sıcaklıkta aynıydı ve bu X marka daha az tüketti.

Bunu bir bilirkişi, noter vs önünde ispatlarsanız o zaman birşeyler olur.

ister bana kızın, ister bağırın çağırın ama durum bundan ibaret. kombi arızalı olsa haklısınız. ama arıza yok.
    kombinin nasıl çalışması gerektiğine tüketici karar veremez.
    tek söylemeniz gereken yukarıda yazdığım durumun ispatlı imzalı belgesi. X kombisine göre çok yakıyor.

Kolay gelsin.

evet baymakta sizin gibi soyledi dedim bu haklılıgın bir göstergesi değil bir sey bilmediklerinin bir göstergesi:)
    kombiyi 35 dereceye de alsam 80 dereceye de alsam durmuyor...buraya dikkat edein beyefendi burası en önemli nokta petek sayısını düşürünce örneğin 3 petek yakınca kombi sönüyor.hala modulasyon mu diyeceksiniz gurur yapıp yoksa haklısınız kardesler bu kombi olmamıs sıkıntılı diyeceksiniz

• Meddah abi kimseye birsey anlatmana gerek yok.
    Baslatina gelmeden insanlarin atip tutmalari cok kolay. Bana servis abi normal diyince senin evindeki kombi boylemi diyip evden yolluyorum cunku faydasi olmuyor. Ben 4 gundur servis bekliyorum gelmediler baca olcmek icin. Bu son umudum ama meddah abi olcum de yaptirmis normal diyor.

Honeywelle sikayet maili atacagim yeniden sizin isminizle kombi satiyorlar diye.
    Baymak bu kombi programini cozmedikce yapacak birsey bulunmuyor. Tek kurtulus mahkeme meddah abimin dedigi gibi

• arkadaşlar evet zor durumdayız, dahası şu soğuk kış günlerinde ne umutlarla aldığı kombiyi verimli kullanamayan ve dahası bu kadar stresin üstüne 2 katı doğalgaz parası ödeyen arkadaşlar tamamiyle zor durumda.
    ancak hiç bir zorunluluğu olmadığı halde doğru veya yanlış yardımcı olmak için yazan arkadaşlara da daha sakin yaklaşırsak en azından forum arkadaşlığı açısından da uygun olur.
    normal olarak konuya tam vakıf olmayan ve konuyu baştan sona okumayan veya okuyamayan arkadaşlar; okuduğu son mesajlar üzerine yorum yapabilirler veya olaya farklı bir açı ve boyuttan bakıp değerlendirebilirler bu gayet doğal.
    neticede bu arkadaşlar da bizlerin sıkıntısının giderilmesi açısından kendilerince katkıda bulunmak için yazıyorlar.
    bu nedenle daha sakin ve ölçülü yazmakta yarar var.
    hepimiz biliyoruz ki bir birimizi kırmak sorunlarımızı çözmüyor.
    affınıza sığınarak hepinizin ağabeyi olarak kimseyi eleştirmek adına değil sadece kırmamak, kırılmamak adına yazdım, saygılarımla.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fabialife -- 12 Ocak 2013; 18:59:34 >

• Arkadaslar mahkeme icin ne yapiyoruz?onerileriniz nedir?benim istegim direk iade talebi olacak.prosedur nedir ve toplu mahkeme oluyor mu?onerilerinizi bekliyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: meddah58

Arkadaslar mahkeme icin ne yapiyoruz?onerileriniz nedir?benim istegim direk iade talebi olacak.prosedur nedir ve toplu mahkeme oluyor mu?onerilerinizi bekliyorum

Abi ben şuan gaz ölçümünü bekliyorum.
    Ondan da sonuç çıkmaz ise tüm avukat masraflarında her türlü yardıma hazırım.
    İsterse bir kombi parası gitsin bunu baymağa yedirmem
  • Arkadaşlar böyle birşey mümkünmü sizce ?

http://www.outletimiz.com/default.aspx?ref=ensonhbraltmnst
  • quote:

Orijinalden alıntı: hakan_alkan

Arkadaşlar böyle birşey mümkünmü sizce ?

Kombiye zarar verir baymak gelir garanti disi der bir kombi parasi masraf cikartir

• quote:

linkteki ürün 2 adet yarım ay şeklinde bildiğiniz mıknatıstan ibaret.
    bırak %25 ben %5 faydasını göreni henüz görmedim.
    bundan 20 yıl önce piyasada bilinmezken alman malı olanını 50 mark'a aldım ve araçta kullandım. hiç bir faydasını göremedim.
    bunu denemek için para vermene gerek yok.
    kombinin gaz giriş borusunun çapına yaklaşık uyan eski bir hoparlör mıknatısını ortadan ikiye kes ve kombinin en yakın yerinden gaz giriş borusuna tuttur.
    tamamı bu kadar.

• quote:

Orijinalden alıntı: By_C@BB@R

quote:

Kombiye zarar verir baymak gelir garanti disi der bir kombi parasi masraf cikartir

olurmu olur valla

• quote:

Orijinalden alıntı: fabialife

arkadaşlar evet zor durumdayız, dahası şu soğuk kış günlerinde ne umutlarla aldığı kombiyi verimli kullanamayan ve dahası bu kadar stresin üstüne 2 katı doğalgaz parası ödeyen arkadaşlar tamamiyle zor durumda.
    ancak hiç bir zorunluluğu olmadığı halde doğru veya yanlış yardımcı olmak için yazan arkadaşlara da daha sakin yaklaşırsak en azından forum arkadaşlığı açısından da uygun olur.
    normal olarak konuya tam vakıf olmayan ve konuyu baştan sona okumayan veya okuyamayan arkadaşlar; okuduğu son mesajlar üzerine yorum yapabilirler veya olaya farklı bir açı ve boyuttan bakıp değerlendirebilirler bu gayet doğal.
    neticede bu arkadaşlar da bizlerin sıkıntısının giderilmesi açısından kendilerince katkıda bulunmak için yazıyorlar.
    bu nedenle daha sakin ve ölçülü yazmakta yarar var.
    hepimiz biliyoruz ki bir birimizi kırmak sorunlarımızı çözmüyor.
    affınıza sığınarak hepinizin ağabeyi olarak kimseyi eleştirmek adına değil sadece kırmamak, kırılmamak adına yazdım, saygılarımla.

İnsanların kafasının içindeki değiştirmek çok zor. fabialife hala umut olduğunu gösterdiğiniz için teşekkürler

Bu foruma giren, derdini anlatır, insanlardan yorum bekler, farklı bir yönden bakmak için sorununu paylaşır değil mi?

Ama neredeyse hepimizin ortak özelliği okumadan anlamadan, kafamıza uymayan fikirleri yok etmeye çalışmak.

Burası dertleşme yeri değil ki, çözüm bulma yeri. Ben zaten bildiğiniz şeyi niye yazayım.
    "Vah vah kombiniz durmuyor mu, tüüü yazıklar olsun bu baymak'a, sonuna kadar haklısınız, mahkemeye verin kombi durmuyor diye dava açın"
    desem kime ne faydası var.

O mesajları yazmadan önce konuyu baştan sona okudum ayrıca.

direk yazıyorum
    meddah58: kendinizle çelişiyorsunuz. aynen sizin sözlerinizi aktarıyorum:
    "Kombi 40 derecede ve durmuyor, ev deli gibi sıcak, ama kombi durmuyor"
    "bütün petekler açıkken kombi durmuyor, 3-4 metreye düşünce duruyor"

Bunu açıklamama gerek var mı bilmiyorum.

Yine de açıklayayım.

Gereğinden fazla yakıyorsunuz. Komibiyi 40 derecede yakmayın.
    Termostatik vana yoksa mutlaka kullanın. böylece tüm petekleriniz aynı anda devrede olmayacak.

Tüm bunlar sarfiyatınızı düşürecektir.

By cabbar da "başına gelmeyenlerin atıp tutması kolay" diye yazmış. benim kullandığım kombi de baymak novadens extra, eski kasa.

Tekrar yazayım çünkü okumuyorsunuz. Kombi durmuyor diye dava açmayın, bir sonuç alamazsınız. Kombi çok yakıyor diye açın davayı.

Son cümle.
    İnsanlar yüzünüze karşı söylemeye cesaret bile edemeyecekleri şeyleri forumda çok rahat yazabilirler. Bu onların kalite seviyesini gösterir.

İyi Pazarlar

• Burada anlatılan sorun tamamen yazılım sorunu Baymak müşterileri ile ilgilenmeli ve satış yaparken kullandığı ifadeler çerçevesinde ana kartları honeywelle (eski kasa novadens ekstralarınki ile) değiştirmeli. Bence bu yöndeki haklı taleplerin değerlendirilmediğide görülmekte ayıplı ve kusurlu mal satımı iddiası ile tüketici mahkemelerine başvurmakta fayda var yoksa ilgilenecekleri yok.
  • Cok yakma cok göreceli bir kavram.tum sevislere ve firmalara yapılam sikayetlerin basinda geliyor.cok yakiyor dendiginde firmalarin ve servislerin tuketicilere sunacagi bahaneler fazla.yani yalitim ,alt ust yakma tesisat yasanilan il gibi bir suru seyleri tuketiciye sunabiliyorlar.ayrica es gecilen bir sey var bu konuya vakif abilerim attismail,cabbar ve fiko iyi bilirki baymaka bu yonde sunulan sikayetleri 20 m3 e kadar normal olarak goruyorlar.tum kombilerin calisma araligi vardir yani sonme ve durma vakitleri.bu kombide inverter diye de bir ozellik belirtilmemis ama bu kombi durmuyor.baymak diyir ki bu durmaz .ben de diyirum ki tum kombiler o halde yanlis calisiyir burdaki iskembeden ahkam kesenler gibi o da oylece kaliyor.bakin bir baska sey daha var diyirum bu kombi durmaz mi byle tasarlanmis tamam kabul diyorum 3 petek yaninca duruyor o zman yine bozuk diyorum kem kum diyor ve bozulup kaliyor diger bilmeden ahkam kesenler gibi.acik ve net soyluyorum mesele 4,7 kwlik modulasyon meselesidir ve buna imkan vermeyen de kartlardir.kartlardaki yazilim degismedikce kombiden kimse memnun kalmayacak.ayrica fazla tuketim suyu gec isitma sorunlarindan bahsetmiyoruz bile.

• 
Sayfa: önceki 3334353637
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.