Şimdi Ara

BAYMAK & BRÖTJE NOVADENS EXTRA (33. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.753
Cevap
24
Favori
171.856
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3132333435
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Yaltunbas

dün akşam saatlerinde kombinin kartı değişti arkadaşlar gaz lambası gitti 40 derceye set edilmiş ti boıler 43 oldumu sönmüştü hemen de yanmadı gaz lambası 40 dercenin altına düştümü devre ye giriyor gaz lambası,akşam saat 21,30 da yanmaya başladı sabaha kadar saat 08:15 kadar dört metre küp yakmış arkadaşlar 8,5 metre petek boyu 6 metre aktif halde

Kazan sıcaklığı 40 derece set edilirse (şu an bende de öyle)
    43 dereceye çıkınca alev işareti kaybolur (kombi yanmayı keser, devirdaim devam eder)
    35 derecenin altına düşünce alev işareti ortaya çıkar ( kombi yanmaya başlar )

Sizde de bu şekil olması gerekiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zebza -- 8 Ocak 2013; 16:44:57 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Zebza

quote:

dün akşam saatlerinde kombinin kartı değişti arkadaşlar gaz lambası gitti 40 derceye set edilmiş ti boıler 43 oldumu sönmüştü hemen de yanmadı gaz lambası 40 dercenin altına düştümü devre ye giriyor gaz lambası,akşam saat 21,30 da yanmaya başladı sabaha kadar saat 08:15 kadar dört metre küp yakmış arkadaşlar 8,5 metre petek boyu 6 metre aktif halde

43 dereceye çıkınca alev işareti kaybolur (kombi yanmayı keser, devirdaim devam eder)

ustad bende şimdi böyle önceden böyle degildi sürekli gaz lambası vardı hiç sönmüyor du
    ama şimdi normal ayara geldi kombi bana göre sıkıntı yok şimdilik

• quote:

ustad bende şimdi böyle önceden böyle degildi sürekli gaz lambası vardı hiç sönmüyor du

Bir deneme daha yapalım; Tüm petekleri açıp sönmeye devam edecek mi kontrol edermisiniz.
  • Bence petek boyu az olduğu için sönme gerçekleşmiş.
    Bendede 6 metreye kadar sönme gerçekleşiyor.
    Ama 8 metre açınca ortalık duman oluyor :)
  • quote:

quote:

quote:

kardeş senin kart niçin değişti. bendeki 50 derecenin altına düşmediği için değişmişti. şimdi 30 dereceye kadar düşüyor fakat sönme hiç yok. 40 dereceye ayarlasam da 40 derecenin üzerine çıkamadığı için sönmüyor. bir de yeni kartın pm değerleri değişik olabilir mi? zahmet olamzsa tümünü yazabilirmisiniz.
    ayrıca 8,5 m peteklerin tümünü açıp deneme imkanınız oldu mu?
    şimdiden teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fiko_cmax -- 8 Ocak 2013; 17:57:44 >

• quote:

Orijinalden alıntı: By_C@BB@R

Bence petek boyu az olduğu için sönme gerçekleşmiş.
    Bendede 6 metreye kadar sönme gerçekleşiyor.
    Ama 8 metre açınca ortalık duman oluyor :)

:)))daha dumanı görmedik ama akşamleyin görürüz cabbar kardes inşallah sönerde bu sıkıntıdan kurtulurum be kardes.
  • quote:

Orijinalden alıntı: fiko_cmax

quote:

quote:

quote:

kardeş senin kart niçin değişti. bendeki 50 derecenin altına düşmediği için değişmişti. şimdi 30 dereceye kadar düşüyor fakat sönme hiç yok. 40 dereceye ayarlasam da 40 derecenin üzerine çıkamadığı için sönmüyor. bir de yeni kartın pm değerleri değişik olabilir mi? zahmet olamzsa tümünü yazabilirmisiniz.
    ayrıca 8,5 m peteklerin tümünü açıp deneme imkanınız oldu mu?
    şimdiden teşekkürler.

kardes kartı degiştirmemizin sebebi 50 dercenin altına düşmüyordu o yüzden.
    akşemleyin peteklerin hepsini açarım bi de o zaman bakım sonecek mi?
    tamam kardes bakarım pm ayarlarına.

• quote:

Merhaba.sorununuzu cozmenize cok sevindim hayirli olsun
    Simdi islem dogru mu diye bir saglama yapacagiz.tum petekleri acin ve kombiyi 50 dereceye getirin.eger kombiniz sonuyirsa yani alev simgesi kayboluyorsa bir sorununuz kalmamis demektir.bilgiyi merakla bekliyoruz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: meddah58

quote:

Merhaba.sorununuzu cozmenize cok sevindim hayirli olsun
    Simdi islem dogru mu diye bir saglama yapacagiz.tum petekleri acin ve kombiyi 50 dereceye getirin.eger kombiniz sonuyirsa yani alev simgesi kayboluyorsa bir sorununuz kalmamis demektir.bilgiyi merakla bekliyoruz

tamam kardes inşallah çözülmüştür de?
    cabbar kardes benim ki de 40 dercede peteklerin hepsi açık degilken sönyor diyor
    petekleri tamamen açtıgın zaman sönmüyor diyor.
    akşam leyin deneyicem bakalım hayırlısı.

• Evet arkadaslar biraz once servis gitti evimden. Size son durumu aktariyorum

Gelen servis elemani kombimin ilk calistirmasini yapan kisi idi. İyi bir adam anlattim guzelce acti kombiyi daha once gaz ayari yapildigini soyledim.

Abicim dedi buna bacadaki gazi olcen olcum cihazi ile gelip bakmamiz lazim. Bacadan gazi olcecegiz ve ona gore ayar yapacagiz. Simdi ben kafama gore gazi acip kisarsam yanlis birsey yapmis oluruz.

Vallaha aklima yatti arkadaslar cunku honeywelldeki yetkilide kart degisince vacadan ayar yapilmali demisti.

Bakalim simdi baca olcum cihazinin gelmesini bekleyecegim bir sure :)

• quote:

Evet arkadaslar biraz once servis gitti evimden. Size son durumu aktariyorum

Gelen servis elemani kombimin ilk calistirmasini yapan kisi idi. İyi bir adam anlattim guzelce acti kombiyi daha once gaz ayari yapildigini soyledim.

Abicim dedi buna bacadaki gazi olcen olcum cihazi ile gelip bakmamiz lazim. Bacadan gazi olcecegiz ve ona gore ayar yapacagiz. Simdi ben kafama gore gazi acip kisarsam yanlis birsey yapmis oluruz.

Vallaha aklima yatti arkadaslar cunku honeywelldeki yetkilide kart degisince vacadan ayar yapilmali demisti.

arkadaşım hadi hayırlısı bakalım. bugün mü ölçecekler yoksa yarını mı bekleyecekler. haberdar et bizi lütfen...
  • quote:

Orijinalden alıntı: fiko_cmax

quote:

Evet arkadaslar biraz once servis gitti evimden. Size son durumu aktariyorum

arkadaşım hadi hayırlısı bakalım. bugün mü ölçecekler yoksa yarını mı bekleyecekler. haberdar et bizi lütfen...

Abi bir iki güne anca gelirler en erken.
    Zaten gelen servisci gelmez başka biri gelirse ki öyle olur eminim kesin herşey normal derler :)
    Bende kafalarını kırar evden kovarım artık yapacak birşey kalmıyor çünkü artık.

• Bu arada dün tüm parametreleri orjinal ayarlarına çevirip deneme yaptım 2 saat.
    3 metre petek açık ve havlupan açık şekilde 52 dereceye set ettim 2 saat içinde 0,8m3 yakıt yakmıştı.
  • arkadaşlar cabbar kardes haklı bütün petekleri açtım 50 derceye set ettim ama bir türlü gaz lambası sönmedi boil 51 den yukarıya çıkmıyor ama 40 dereceye set ettigin zaman kapnıyor.
  • quote:

arkadaşlar cabbar kardes haklı bütün petekleri açtım 50 derceye set ettim ama bir türlü gaz lambası sönmedi boil 51 den yukarıya çıkmıyor ama 40 dereceye set ettigin zaman kapnıyor.

Size boyle olacagini soylemistim o halde sorununuz devam edeiyor ve bu birkac kiside olan bir sey degil kronik bir sorun artik.cozum simdilik ufukta gozukmuyor

• dün hava soğuktu malum.ch sl 65 e çıkarmak zorunda kaldım ev 22C olsun diye.maşallah petek yanı alev alev ısıtıyor.
    1 günde (6-17 arası 19C ayarlıydı)10 m3 yakmış.havalar soğudukça yalıtımsız üst katta oturmanın cezası saolsun yakıyor alet.normalde 5-6m3 yakıyordu.yinede şükür ısınıyoruz en azından.kömüre 1500tl verip ısınamıyorduk geçen sene..
  • quote:

quote:

arkadaşlar cabbar kardes haklı bütün petekleri açtım 50 derceye set ettim ama bir türlü gaz lambası sönmedi boil 51 den yukarıya çıkmıyor ama 40 dereceye set ettigin zaman kapnıyor.

Size boyle olacagini soylemistim o halde sorununuz devam edeiyor ve bu birkac kiside olan bir sey degil kronik bir sorun artik.cozum simdilik ufukta gozukmuyor

:))bende sevinmiştim üstad sorun yok diye
  • quote:

quote:

quote:

:))bende sevinmiştim üstad sorun yok diye

Abicim keşke düzelseyi ama %100 emindim kapanmayacağından.
    Petek boyu uzadığı zaman kombi sürekli aynı gaz ile ısıtma yaptığından sıcaklığı artıramıyor.
    Tüm problem burada başlıyor.

Az petekte dolaşım az olduğundan az soğuyor ve o gaz ile ısıyı +3 dereceye kadar üste çıkarabiliyor.
    Ama petek boyunu uzatınca dolaşım uzadığından soğuma fazla olduğundan aynı gaz ile sıcaklığı artıramıyor maalesef.

Burada önceden de dediğimiz gibi kombinin gazı az daha açıp sıcaklığı artırıp belli sürelerde kapanması gerek.
    Bunu programlamayı başarırlarsa herkes mutlu olacak :)

• Şimdi arkadaşlar bendeki kombi vaillant ama yinede bilgi amaçlı yazayım bendede sanırım size benzer bir problem var 50 dereceye set ettiğimde kombi durmuyordu 16 saatte 13m3 gaz harcamıştı ama ozaman kombiyi ilk aldığımız gündü neyse sonra kullanmadığımız salonun peteklerını kapatıp 45c alıp oyle kullandık 20 gun fılan oluo sonra aklıma geldı acaba 50 alırsam dururmu dıye 50c set ettım bıraz yavas oldu ama 55 e cıkarıp durdurdu kombıyı neyse sorun duzeldı herhalde dedım ama sımdı bu konuyu okurken aklıma geldı salondakı petekler kapalı ıdı belkıde o yuzden 50 ye set ettıgımde durdu.Bırde baska bır arkadasda bu sorundan bahsetmıs vaıllant onun kombısıde kalorıfer kısmı yuku dıye bır ayar var onda 15 mıs bende 19 bu ayar 24 e kadar cıkıyor musaıt bır zamanda bu ayarı 24 yapıp deneme yapıcam sızdede boyle bır ayar varmı belkı o ayar sorununuzu cozebılır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bLind35

Şimdi arkadaşlar bendeki kombi vaillant ama yinede bilgi amaçlı yazayım bendede sanırım size benzer bir problem var 50 dereceye set ettiğimde kombi durmuyordu 16 saatte 13m3 gaz harcamıştı ama ozaman kombiyi ilk aldığımız gündü neyse sonra kullanmadığımız salonun peteklerını kapatıp 45c alıp oyle kullandık 20 gun fılan oluo sonra aklıma geldı acaba 50 alırsam dururmu dıye 50c set ettım bıraz yavas oldu ama 55 e cıkarıp durdurdu kombıyı neyse sorun duzeldı herhalde dedım ama sımdı bu konuyu okurken aklıma geldı salondakı petekler kapalı ıdı belkıde o yuzden 50 ye set ettıgımde durdu.Bırde baska bır arkadasda bu sorundan bahsetmıs vaıllant onun kombısıde kalorıfer kısmı yuku dıye bır ayar var onda 15 mıs bende 19 bu ayar 24 e kadar cıkıyor musaıt bır zamanda bu ayarı 24 yapıp deneme yapıcam sızdede boyle bır ayar varmı belkı o ayar sorununuzu cozebılır.

Bizim parametreler elimizde ancak kalorifer kismi yuku diye bir ayar yazmiyor sanirim sayfa 4 te bizim parametreler var indirp bi fikir yuruturseniz siznkilerle kiyaslayarak mutlu oluruz

• 
Sayfa: önceki 3132333435
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.