Şimdi Ara

BAYMAK & BRÖTJE NOVADENS EXTRA (34. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.753
Cevap
24
Favori
171.860
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3233343536
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: meddah58

quote:

Orijinalden alıntı: bLind35

Şimdi arkadaşlar bendeki kombi vaillant ama yinede bilgi amaçlı yazayım bendede sanırım size benzer bir problem var 50 dereceye set ettiğimde kombi durmuyordu 16 saatte 13m3 gaz harcamıştı ama ozaman kombiyi ilk aldığımız gündü neyse sonra kullanmadığımız salonun peteklerını kapatıp 45c alıp oyle kullandık 20 gun fılan oluo sonra aklıma geldı acaba 50 alırsam dururmu dıye 50c set ettım bıraz yavas oldu ama 55 e cıkarıp durdurdu kombıyı neyse sorun duzeldı herhalde dedım ama sımdı bu konuyu okurken aklıma geldı salondakı petekler kapalı ıdı belkıde o yuzden 50 ye set ettıgımde durdu.Bırde baska bır arkadasda bu sorundan bahsetmıs vaıllant onun kombısıde kalorıfer kısmı yuku dıye bır ayar var onda 15 mıs bende 19 bu ayar 24 e kadar cıkıyor musaıt bır zamanda bu ayarı 24 yapıp deneme yapıcam sızdede boyle bır ayar varmı belkı o ayar sorununuzu cozebılır.

Bizim parametreler elimizde ancak kalorifer kismi yuku diye bir ayar yazmiyor sanirim sayfa 4 te bizim parametreler var indirp bi fikir yuruturseniz siznkilerle kiyaslayarak mutlu oluruz

meddah kardeş, pm12 de kombi kapasitesi yazıyor bu nedir aceba. 0,1,2 şeklinde ayarlanabiliyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: fiko_cmax

quote:

quote:

Şimdi arkadaşlar bendeki kombi vaillant ama yinede bilgi amaçlı yazayım bendede sanırım size benzer bir problem var 50 dereceye set ettiğimde kombi durmuyordu 16 saatte 13m3 gaz harcamıştı ama ozaman kombiyi ilk aldığımız gündü neyse sonra kullanmadığımız salonun peteklerını kapatıp 45c alıp oyle kullandık 20 gun fılan oluo sonra aklıma geldı acaba 50 alırsam dururmu dıye 50c set ettım bıraz yavas oldu ama 55 e cıkarıp durdurdu kombıyı neyse sorun duzeldı herhalde dedım ama sımdı bu konuyu okurken aklıma geldı salondakı petekler kapalı ıdı belkıde o yuzden 50 ye set ettıgımde durdu.Bırde baska bır arkadasda bu sorundan bahsetmıs vaıllant onun kombısıde kalorıfer kısmı yuku dıye bır ayar var onda 15 mıs bende 19 bu ayar 24 e kadar cıkıyor musaıt bır zamanda bu ayarı 24 yapıp deneme yapıcam sızdede boyle bır ayar varmı belkı o ayar sorununuzu cozebılır.

Bizim parametreler elimizde ancak kalorifer kismi yuku diye bir ayar yazmiyor sanirim sayfa 4 te bizim parametreler var indirp bi fikir yuruturseniz siznkilerle kiyaslayarak mutlu oluruz

meddah kardeş, pm12 de kombi kapasitesi yazıyor bu nedir aceba. 0,1,2 şeklinde ayarlanabiliyor.

Abi simdi listeye baktim bos birakilmis yani bir fabrika degeri belirtilmemis su bir gercek bir onceki kasadaki gibi bu parametreler islev gormuyor gorse zateb sorun olmaycak .bu da karttan kaynaklaniyor ben umudumu kestim abi .

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: fiko_cmax

quote:

quote:

Abi simdi listeye baktim bos birakilmis yani bir fabrika degeri belirtilmemis su bir gercek bir onceki kasadaki gibi bu parametreler islev gormuyor gorse zateb sorun olmaycak .bu da karttan kaynaklaniyor ben umudumu kestim abi .

aslında bazı denemeler yapıyorum. mesela 55 te bir süre çalıştırınca 50 ye düşürdüğümde gazı kesip pompa çalışmaya devam ediyor. aklıma şöyle bir şey geldi. arkadaşlar petek boylarını düşürünce bu şekilde çalıştığını yazmışlar. sorun pompanın zayıf olamsından kaynaklanıyor olabilir diye düşünüyorum. aslında yapabilsem daha önce kalorifer kömürlü iken benim kata küçük bir pompa takmıştım ve peteklerin her tarafı tam ısınmaya başlamıştı. şimdi aynı şeyi yapabilir miyim bilmiyorum. havalar müsait değil. suyu daha hızlı çevirebilsek belki sorun hallolur. çünkü bildiğim kadarıyla modülasyon dönüş suyuna göre. tabii sadece bir fikir denmeden olmayacak.

• quote:

quote:

Şimdi baktım parametrelere birkaç şey önercektim ama bir önceki sayfada intererdem nickli arkadaş zaten yazmış inş sorununuz kısa sürede çözülür.

• Bir hafta önce bende novadens extra 28f aldım. Baymak bayi arkadaşımın tavsiyesi ile. Şu anda doğalgaz sayacını bekliyorum. Kullanmaya başlayınca buradan yorum yazarım. Bütün sorunların evlerin ısı yalıtımından kaynaklandığını düşünüyorum. 8,5 metre petek 50 derecede kombi kapanmıyor yazmışsınız. Bence normal bir durum. Bunu birde yazın deneseniz kapanacağına %100 eminim. Bir arkadaşta devirdaimi hızlandırmayı deneyecekmiş. Devir daimi hızlandırmak mutlaka sorunu çözecektir. Isınan su soğumadan kombiye geri döneceğinden kombi duracaktır. Bende kullanmaya başlayınca görüşlerimi yazarım. Herkese iyi ve ucuz ısınmalar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: azer35

Bir hafta önce bende novadens extra 28f aldım. Baymak bayi arkadaşımın tavsiyesi ile. Şu anda doğalgaz sayacını bekliyorum. Kullanmaya başlayınca buradan yorum yazarım. Bütün sorunların evlerin ısı yalıtımından kaynaklandığını düşünüyorum. 8,5 metre petek 50 derecede kombi kapanmıyor yazmışsınız. Bence normal bir durum. Bunu birde yazın deneseniz kapanacağına %100 eminim. Bir arkadaşta devirdaimi hızlandırmayı deneyecekmiş. Devir daimi hızlandırmak mutlaka sorunu çözecektir. Isınan su soğumadan kombiye geri döneceğinden kombi duracaktır. Bende kullanmaya başlayınca görüşlerimi yazarım. Herkese iyi ve ucuz ısınmalar.

Benim evimdeki yalıtımın nerede ise buradaki arkadaşların hiçbirinde olacağını düşünmüyorum.
    Ama kombim yine durmuyor.
    Evi ısıttığım zaman gece 12den sabah 7ye kadar dışarısı eksilerde olmasına rağmen evimde sadece 1,5derece ısı düşüşü olmuştu.
    Bilmem daha fazla gerek varmı yalıtımımın nasıl olduğundan.

Annem karşı dairemde oturuyor Vaillant kombi var aynı şartlar geçerli hatta benim ev kadar yalıtımlı değil ama kombi nedense hep duruyor ve buna göre aşırı derecede az yakıyor.

Ayrıca 40 derecede yakınca duruyorda neden 50 derecede durmuyor.

Kombi kesinlikle problemli suçu yalıtıma atmak çözüm değil.

• Bir de şu şekilde düşünüyorum. Bu novadens extra ların Minimum Isı Gücü 4.7 kw. Yani bu kombi en düşük te 4.7 kw ısıl güç üretiyor. Diğer kombilerde bu değer genelde 7.4 veya 8.4 kw. En düşük alevde ürettiği ısıl güç diğerlerinde daha fazla. Bu sebepten diğer kombilerde durma gerçekleşiyor diye düşünüyorum.
  • Birde senin aldığın kombinin içinde su çıktımı? Benim kombiden ilk kurulumda içinden su boşalttılar. Yani kombinin testleri yapılmış gibi. Şu sayaç bağlansada bir gösek şu kombiyi.
  • quote:

Bir de şu şekilde düşünüyorum. Bu novadens extra ların Minimum Isı Gücü 4.7 kw. Yani bu kombi en düşük te 4.7 kw ısıl güç üretiyor. Diğer kombilerde bu değer genelde 7.4 veya 8.4 kw. En düşük alevde ürettiği ısıl güç diğerlerinde daha fazla. Bu sebepten diğer kombilerde durma gerçekleşiyor diye düşünüyorum.

Daha az demek istediniz herhalde.

Benim kombiden su çıkmadı ama tesisata su basınca içinden su verdi parkeleri mafetti.
    İçindeki rekor gevşekmiş.

Süper bir kalite testinden geçiyor maşallah.
  • quote:

Orijinalden alıntı: By_C@BB@R

quote:

Bir de şu şekilde düşünüyorum. Bu novadens extra ların Minimum Isı Gücü 4.7 kw. Yani bu kombi en düşük te 4.7 kw ısıl güç üretiyor. Diğer kombilerde bu değer genelde 7.4 veya 8.4 kw. En düşük alevde ürettiği ısıl güç diğerlerinde daha fazla. Bu sebepten diğer kombilerde durma gerçekleşiyor diye düşünüyorum.

Benim kombiden su çıkmadı ama tesisata su basınca içinden su verdi parkeleri mafetti.

Senin kombi daha önce başka bir yere takılmış ve kullanılmadan tekrar sökülmüş gibi görünüyor. Ama sonuçta sorun genel bir sorun. Ben yerinde olsam bir de PM3 değerinle oynardım. Umarım çözüm bulursun.

• quote:

quote:

quote:

Senin kombi daha önce başka bir yere takılmış ve kullanılmadan tekrar sökülmüş gibi görünüyor. Ama sonuçta sorun genel bir sorun. Ben yerinde olsam bir de PM3 değerinle oynardım. Umarım çözüm bulursun.

Alakası yok çünkü aldığımda kombi daha yeni çıkmıştı. Kime satacakta geri alacak da bana gönderecek.
    Geri vermek için anamız ağlıyor almıyorlar zaten.

Rekor tam sıkılmamış olduğundan su kaçırmış.
    Benim gibi aynı sorunla karşılaşan başka arkadaşlar da var.

Baca testi için ekip bekliyorum onlarda sonuç vermez ise Diğer PM ayarlarını deneyeceğim.
    Uyguladığım PM ler benim kombide etki ediyor Meddah abimin tersine.

• quote:

Orijinalden alıntı: mdemir067

quote:

Orijinalden alıntı: ASRIN32

quote:

Orijinalden alıntı: attismail

quote:

Orijinalden alıntı: ASRIN32

Arkadaşlar ben eski kasa kullanıyorum ancak hiçbir zaman kimseye önermiyorum baymak mı bir kere soğudum babam doğalgaz döşetiyor bana soruyor ne alacaz diye dd nitromix diyorum fiyat olarak 1500 tl inşallah sizde sorunu çözersiniz merak etmeyin devamlı bende bu konuyu takip ediyorum sonuna kadar destek

eski kasa iiyidir diye düşünüyodum ama senin söylediğin bazı değerler gene fazla gibime geldi yada ben abartıyorum bilmiyorum.
    birde bizim bu kombinin ses düzeyi fazla resmen zırıl zırıl ötüyor, büyük ihtimalle eski kasalarda aynı düzeyde ses çıkartıyor çünkü aynı marka pompa var.

yani her türlü problemi bitmicek bu makinenein.en iyisi kurtulmak.direk parayı geri almak kaydıyla iade, başka modelle değiştirmeye felan gitmememek direk iade.

benim değerler bakımından sorunum yok şükür

ESKİ kasa sizin yeni kasalara göre iyi değil süper ötesi :):):

fatura gelmiş 100 m2 ev 10 mt petek çalışıyor,ocak banyo dahil, yalıtım yok orta kat, alt dolu, üst soba yakıyor Yer ISPARTA \

oda termostadın da 12.12.2012 - 03.01.2013...144 m3 = 129 TL Gelmiş 23 günlük okuyup gitmişler demekki 30 gün olsa 168 tl gelecek neden erken geldiler bilmiyorum.

hiç manuel kullanmadım ama deneme yapacam

oda termostatı kaç dereceye ayarlı birde chsl (merkezi ısıtma su sıcaklığı) kaç derece teşekkürler.

DOSTUM benim sabit 22 dereceye ayarlı bakın chsl 50 ayrıca ch mn 20,,onuda 50 yaptım ve benim düşük geliyor faturam

• kombilerin içerisinden su çıkması gayet normal, bütün kombiler üretim tesislerinde gaza ve suya bağlanarak test edildikten sonra paketlenir.
    kimisinin içerisinde su kalır kimisinde tam boşaldığı için su kalmaz bu problem değil.
    bu kombiyi ilk alanlardan birisiyim, benim kombi fabrikadan direk adresime kargolandı.
    montaj yaparken benimkinden de su aktı. montajını yapıp suyu açtığımızda rekoru tam sıkmadıkları için rekordan su aktı.
    bunu forumda ilk yazan benim, kombi açılarak rekor sıkıldı ve sorun giderildi.
    hatta bu kombi bu şekilde nasıl testten geçti diye merak etmiştik.
  • quote:

Orijinalden alıntı: fabialife

kombilerin içerisinden su çıkması gayet normal, bütün kombiler üretim tesislerinde gaza ve suya bağlanarak test edildikten sonra paketlenir.
    kimisinin içerisinde su kalır kimisinde tam boşaldığı için su kalmaz bu problem değil.
    bu kombiyi ilk alanlardan birisiyim, benim kombi fabrikadan direk adresime kargolandı.
    montaj yaparken benimkinden de su aktı. montajını yapıp suyu açtığımızda rekoru tam sıkmadıkları için rekordan su aktı.

Benim kombide sizinki gibi direk fabrikadan evime geldi. Montaj yapildiktan sonra su gelmesi uzerine arastirma yapmistim sizdede ayni problemin oldugunu ve sorunun rekordan kaynakli oldugunu ogrenmistim.

Bunlar artik cok onemli degil de suan icin sorunumuz kombinin cok yakmasi. Bakalim bu sorunu cozebilecekmiyiz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

kombilerin içerisinden su çıkması gayet normal, bütün kombiler üretim tesislerinde gaza ve suya bağlanarak test edildikten sonra paketlenir.

Benim kombide sizinki gibi direk fabrikadan evime geldi. Montaj yapildiktan sonra su gelmesi uzerine arastirma yapmistim sizdede ayni problemin oldugunu ve sorunun rekordan kaynakli oldugunu ogrenmistim.

Bunlar artik cok onemli degil de suan icin sorunumuz kombinin cok yakmasi. Bakalim bu sorunu cozebilecekmiyiz.

günde en az 5 defa foruma girip bu konuyu okuyorum, kendimiz çalıp kendimiz oynuyoruz durumuna düşmek insanı hem üzüyor hem de sinirlendiriyor.
    yazdığım gibi bu forumda kombiyi belki de ilk alan benim, resimlerini de ben yüklemiştim foruma. benim kombinin daha 50-80 derece muhatbetinden kartı bile değişmedi fabrikadan geldiği gibi duruyor.
    ben alanya da kombi ısparta da olduğu için sadece okumak dışında bir şey yapamıyorum ama bu konuda çaba gösteren arkadaşlara da gerçekten çok teşekkür ediyorum.
    bir aksilik olmazsa sömestr tatilinde ıspartaya gideceğim. o zaman yakıp denerim. benim daha odanın birisinde soba hala duruyor sökmedim.
    aklıma şöyle bir şey geliyor, kombiyi yaktıktan sonra ( benim ev hiç yanmadığı için zaten kombi kolay ısıtamaz, mecburen ev çabuk ısınsın diye sobaya kömürü doldurup yakıp oda kapılarını açarım bir yandan da
    kombi yanmaya devam eder) sizlerde kombinin kısık çalışarak ısıtamadığı evi ben sobanın da takviyesi ile ısıtırsam kombi istenilen sıcaklık seviyesine geldikten sonra bizim istediğimiz şekilde çalışmaya devam edermi acaba?
    özeti; sizin kombilere de takviye bir ısıtma ile evi kombinin ısıtamadığı değerler getirsek, daha sonra kombi ısı kaybını karşılayacak derecede ısıtma yaparak ortam sıcaklığı muhafaza edildiği için da sistem normale döner ve kombi yanması gerektiği gibi ve kadar yanarak rayına girermi diye aklıma geldi.

• Abi ben inanırmısın nerede ise 15 kez kombi bölümüne girip en son kim yazmış diye bakıyorum.
    Psikolojim bozuldu resmen.

Dün servis aradı bugün için geleceğiz dedi gelin dedim.
    Bugün aramadılar sormadılar bile.
    Ben bunlara ne diyim ya.
    Şimdi ölçüm yaptım 3 metre peteğe 2 saatte 0.9 metreküp yakmış 54 derecede. 24 saatte yapar 11metreküp.
    Annemin evindeki Vaillantta 7.5 metre full açık 50 derecede günde 10 metreküp bile harcamıyor bir de bizim kombiye bakın.
  • quote:

Abi ben inanırmısın nerede ise 15 kez kombi bölümüne girip en son kim yazmış diye bakıyorum.

Ben bunlara ne diyim ya.
    Şimdi ölçüm yaptım 3 metre peteğe 2 saatte 0.9 metreküp yakmış 54 derecede. 24 saatte yapar 11metreküp.
    Annemin evindeki Vaillantta 7.5 metre full açık 50 derecede günde 10 metreküp bile harcamıyor bir de bizim kombiye bakın.

benim ev 125 mt., 10 mt. petek var. en üst kat şimdi ev derin dondurucu gibidir. kombiyi yaksak zaten 24 saatte ısınr.
    15 gün kalsak herhalde maaşın yarısını doğalgaza ödeyeceğiz sizin hesaplara göre.

• quote:

quote:

Abi ben inanırmısın nerede ise 15 kez kombi bölümüne girip en son kim yazmış diye bakıyorum.

Ben bunlara ne diyim ya.

benim ev 125 mt., 10 mt. petek var. en üst kat şimdi ev derin dondurucu gibidir. kombiyi yaksak zaten 24 saatte ısınr.
    15 gün kalsak herhalde maaşın yarısını doğalgaza ödeyeceğiz sizin hesaplara göre.

abicim herkes korkarak açıyor artık.
    Forumda diğer arkadaşlar yazmıştı Denizlide bile 20 metreküp günlük tüketim varmış.

Allah yardımcımız olsun.

• arkadaşlar sizinde kartınız degişince ısıtmada biraz farklılık oldumu az ısıtma verimi gibi?
    bilmiyorum bana öyle geliyorda acaba size de aynı şekilde gelen varmı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yaltunbas

arkadaşlar sizinde kartınız degişince ısıtmada biraz farklılık oldumu az ısıtma verimi gibi?
    bilmiyorum bana öyle geliyorda acaba size de aynı şekilde gelen varmı?

bu sorunun cevabını ben de merak ediyorum.
    henüz kart değişimi yapılmadı bu nedenle kartın değişmesini isteyeyim mi yoksa sorunlar çözülünceye kadar bekleyeyim mi?
    kombiyi kullanmıyorum sayılır, bu sorunların çözümü için baymak ilgilenirse ileride yeni bir kart değişimi falan gerekebilir mi veya yazılım desteği ile çözülmesi gündeme gelirse kombinin üzerinde gelen kartlamı yoksa değiştirilen kartlamı olur vs. gibi aklımda cevapsız bir sürü soru var.
    arkadaşlar bilgileri ölçüsünde cevaplarsa sevinirim.
  • 
Sayfa: önceki 3233343536
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.