Şimdi Ara

BAYMAK & BRÖTJE NOVADENS EXTRA (36. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
8 Misafir - 8 Masaüstü
5 sn
1.753
Cevap
24
Favori
171.849
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3435363738
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • modülasyon nedir bilmeyenlerin aşağıdaki linkteki yazıyı okumasında fayda var.

kombiyi en ince civatasına kadar bilen ama dünyadan bi haber kişilere faydası olur belki.

http://www.buderus-kombi.com/bilgi-bankasi/modulasyon-nedir/
  • quote:

Orijinalden alıntı: C4_1400

quote:

Orijinalden alıntı: fabialife

arkadaşlar evet zor durumdayız, dahası şu soğuk kış günlerinde ne umutlarla aldığı kombiyi verimli kullanamayan ve dahası bu kadar stresin üstüne 2 katı doğalgaz parası ödeyen arkadaşlar tamamiyle zor durumda.
    ancak hiç bir zorunluluğu olmadığı halde doğru veya yanlış yardımcı olmak için yazan arkadaşlara da daha sakin yaklaşırsak en azından forum arkadaşlığı açısından da uygun olur.
    normal olarak konuya tam vakıf olmayan ve konuyu baştan sona okumayan veya okuyamayan arkadaşlar; okuduğu son mesajlar üzerine yorum yapabilirler veya olaya farklı bir açı ve boyuttan bakıp değerlendirebilirler bu gayet doğal.
    neticede bu arkadaşlar da bizlerin sıkıntısının giderilmesi açısından kendilerince katkıda bulunmak için yazıyorlar.
    bu nedenle daha sakin ve ölçülü yazmakta yarar var.
    hepimiz biliyoruz ki bir birimizi kırmak sorunlarımızı çözmüyor.
    affınıza sığınarak hepinizin ağabeyi olarak kimseyi eleştirmek adına değil sadece kırmamak, kırılmamak adına yazdım, saygılarımla.

İnsanların kafasının içindeki değiştirmek çok zor. fabialife hala umut olduğunu gösterdiğiniz için teşekkürler

Bu foruma giren, derdini anlatır, insanlardan yorum bekler, farklı bir yönden bakmak için sorununu paylaşır değil mi?

Ama neredeyse hepimizin ortak özelliği okumadan anlamadan, kafamıza uymayan fikirleri yok etmeye çalışmak.

Burası dertleşme yeri değil ki, çözüm bulma yeri. Ben zaten bildiğiniz şeyi niye yazayım.
    "Vah vah kombiniz durmuyor mu, tüüü yazıklar olsun bu baymak'a, sonuna kadar haklısınız, mahkemeye verin kombi durmuyor diye dava açın"
    desem kime ne faydası var.

O mesajları yazmadan önce konuyu baştan sona okudum ayrıca.

direk yazıyorum
    meddah58: kendinizle çelişiyorsunuz. aynen sizin sözlerinizi aktarıyorum:
    "Kombi 40 derecede ve durmuyor, ev deli gibi sıcak, ama kombi durmuyor"
    "bütün petekler açıkken kombi durmuyor, 3-4 metreye düşünce duruyor"

Bunu açıklamama gerek var mı bilmiyorum.

Yine de açıklayayım.

Gereğinden fazla yakıyorsunuz. Komibiyi 40 derecede yakmayın.
    Termostatik vana yoksa mutlaka kullanın. böylece tüm petekleriniz aynı anda devrede olmayacak.

Tüm bunlar sarfiyatınızı düşürecektir.

By cabbar da "başına gelmeyenlerin atıp tutması kolay" diye yazmış. benim kullandığım kombi de baymak novadens extra, eski kasa.

Tekrar yazayım çünkü okumuyorsunuz. Kombi durmuyor diye dava açmayın, bir sonuç alamazsınız. Kombi çok yakıyor diye açın davayı.

Son cümle.
    İnsanlar yüzünüze karşı söylemeye cesaret bile edemeyecekleri şeyleri forumda çok rahat yazabilirler. Bu onların kalite seviyesini gösterir.

İyi Pazarlar

Sayın arkadaşım, bizim sorunumuzu bilmeden konuşuyorsun. Kombinin durmasından kasıt, kazan ısısı ayarlanan dereceye geldiğinde gazı kesmesinden bahsediyoruz. Örneğin 50 derceye ayarladık diyelim. 52-53 dereceye yaklaştıkça gazı iyice kısar 52-53 dercede ise gazı keser. 45 derceye düşene kadar gaz harcamadan pompayı çalıştırır. 45 dercede tekrar ateşleme yapar ve kazanı 50 derceye ulaştırır. bu döngü böyle devam eder. bir saatte yaklaşık 1 m3 gaz harcayan bir kombi hava şartlarına göre 1 saatin 20- 30 dakikasını bu şekilde çalışırsa yaklaşık saatte 0,5 - 0,6 m3 gaz harcar. bütün kombilerin çalışma prensibi budur. eğer diğer kombiler de hiç durmadan yansa bizimki kadar gaz harcar zaten.
    senin kombinin de eski kasa novadens olduğunu yazmışsın. arkadaşımda da var eski kasa aynen yukarıda anlattığım şekilde çalışıyor. bir de siz deneyin bakalım duruyor mu durmuyor mu deneyin ondan sonra fikir beyan edin. zaten duracağından eminim. burdaki durmaktan kasıt kombinin tamamen durması değil, istenen ısıyı sağlayınca gazı kesip pompayı devam ettirmesi.

• Meddah abinin yazdığı yazıyı silmişler yine.

Neyse

Arkadaşlar herkesden ricam lütfen herkes şikayetvar a kayıt oluştursun.
    2 günde bir kayıt oluşturalım şişirelim orayı.
    Bunların başka birşeyden anladıkları yok bari orası şişsin kullanıcı görüp almasın bu kombiyi.
  • Arkadaşlar şimdi Honeywellden Sertaç beye mail atarak sizin isminizi kullanıp Novadens ekstra modelini satıyorlar diye mail attım.
    Sizin isminizi kullanarak tüketiciyi kandırıp merdiven altı üretimlerini satıyorlar dedim.

Cevap göndermiş paylaşıyorum.

Benim yazım:

Sertaç bey merhaba,

Sizinle daha önceden görüşmüştük hatırlar iseniz.
    Öncelikle yaptığınız yardımlar için çok teşekkür ederim.
    Sizin sayenizde Baymaktan Murat bey aradı görüşme yaptık.
    Gelip evimde test yapacaktı ama 1 ay oldu hala gelmedi. Kısacası ilgilenmiyorlar bile umurlarında değiliz.
    Herşey malı satana kadar sattıktan sonra maalesef kimsenin umrunda olmuyorsunuz.

Bu olayın sizle ve sizin firmanız ile hiçbir alakası yok biliyorum.
    Ama sizi şu konuda uyarmak istiyorum.

Baymak bizlere sattığı Novadens ekstra modelinde sizin isminizi kullanıyor.
    Honeywell anakart ile kombi sorunsuz çalışmaktadır diyor.
    Ama bize sattığı kombilerin anakartları maalesef ki honeywell e ait değil.
    Tamamen merdiven altı üretim ile yaptığı kombileri sizlerin isimlerinizi kullanarak piyasaya satıyor ve tüketiciyi kandırıyor.
    Ben ve bir kaç arkadaşım artık tamemen bıkmış durumda ve bu hafta mahkemeye başvurup hakkımızı arayacağız.

Size yazmamızın sebebi dediğim gibi sizin isminizle tüketiciyi kandırmalarıdır.
    Ekteki resimde açıkca honeywelli kullanıyoruz dediklerini görebilirsiniz.

Gelen cevap:

Bilgilendirmeniz için teşekkür ederim.

Konuyu Baymak yönetimi ile görüşeceğim.

Saygılarımla,

Sertaç Yurter

Müşteri Yöneticisi

• baymak novadens extra 240 fi resimdeki kombi kullananların dikkatine size bir sorum olacak oda termostatı olmadan merkezi ısıtma su sıcaklık değerini istediğiniz değere getirip o değerde çalıştırabiliyormusunuz mesala 60 derece cihaz 60 dereceyi görüyormu 70-80 veya aralıkları benim cihaz 60 dereceyi ayarladığım halde 50 dereceden yukarı çıkmıyor birde kullanma klavuzunda yazmayan menüler var bunların ne olduğunu bilen birisi varmı ( Ambon gibi gerçi bunun açılımı var ) teşekkür ederim.

• quote:

Orijinalden alıntı: mdemir067

baymak novadens extra 240 fi resimdeki kombi kullananların dikkatine size bir sorum olacak oda termostatı olmadan merkezi ısıtma su sıcaklık değerini istediğiniz değere getirip o değerde çalıştırabiliyormusunuz mesala 60 derece cihaz 60 dereceyi görüyormu 70-80 veya aralıkları benim cihaz 60 dereceyi ayarladığım halde 50 dereceden yukarı çıkmıyor birde kullanma klavuzunda yazmayan menüler var bunların ne olduğunu bilen birisi varmı ( Ambon gibi gerçi bunun açılımı var ) teşekkür ederim.

Kardeş senin CH min ayarın şuan 20derece olarak duruyor.
    Sen o ayarı değiştirip 50 yap 50 derecenin altında hiç yakmıyor isen tabiki.
    Daha sonra sıcaklığın 50 dereceye geldiğini göreceksin.
    Forumda ASRIN abimizde vardı aynı sorun bu şekilde çözdü ve çok mennun.

Keşke bizde eski kasalardan alabilse idik.

• sn by cabbar dediğiniz gibi yaptığımda pwr % 45 lerde olaşıyor buda yakıtı etkiliyor normal çalışmada ise pwr % 15 lerde duruyor az yakıyor ama dediğim sıcaklık değerine çıkmıyor.

CHFL=?
    CH2SR=?
    CH2SF=?
    OFFtr=?
    OFFv1=?
    stBy=?
    RMOD=?

Bu değerlerin ne anlama geldiğini bilen varsa belki sorunumu çözebilirim servisin kendinden haberi yok abi sen benden daha iyi biliyorsun diyor benide çileden çıkartıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mdemir067

sn by cabbar dediğiniz gibi yaptığımda pwr % 45 lerde olaşıyor buda yakıtı etkiliyor normal çalışmada ise pwr % 15 lerde duruyor az yakıyor ama dediğim sıcaklık değerine çıkmıyor.

CHFL=?
    CH2SR=?
    CH2SF=?
    OFFtr=?
    OFFv1=?
    stBy=?
    RMOD=?

Bu değerlerin ne anlama geldiğini bilen varsa belki sorunumu çözebilirim servisin kendinden haberi yok abi sen benden daha iyi biliyorsun diyor benide çileden çıkartıyor.

6. sayfada ayarlarla ilgili bilgiler var ben buraya kopyaladım o sayfaları okuyabilirisin.

CH SL : 60
    CH 0: 33.5
    CH FL:----
    CH SP: 27.0
    CH MX : 80.0
    CH MİN : 20.0
    CH25R : 20.0
    CH25F: 80.0
    HW 0 : 31.0
    HW SP : 42.0
    HW RD : 35.0
    HW MX : 60.0
    HW MİN : 35.0

PWR : .0
    S FAN : 0
    K EXH : 22.0

KREG: 3.0
    BUILD: . 3
    KORR: 4
    AMBON : 1
    SDR : .5

HW PR : 1
    OFF LR : 0.0
    OFFL1 : 0
    L FCT : 0
    LT IME : 1
    LTEMP : 60.0

COOL: 0
    LMU34 : 1
    ST BY : 1
    R MOD : 1

• quote:

Orijinalden alıntı: attismail

quote:

modülasyon nedir bilmeyenlerin aşağıdaki linkteki yazıyı okumasında fayda var.

kombiyi en ince civatasına kadar bilen ama dünyadan bi haber kişilere faydası olur belki.

Sayın C4_1400 öncelikle bilgin ve bilgilendirmen için teşekkürler.
    sizin dediğiniz gibi olsun diyelim ve derdimizin adınıda KOMBİM FAZLA YAKIYOR olarak düzeltelim.
    şikayetvar.com sitesini güzelce bir dolaştım ve bazı marka kombilerinde fazla yaktığı hakkında şikayetler var.
    piyasada firmalar cephesinde "FAZLA YAKIYOR" kelimesi kronik bir tüketici hastalığı ve takıntısı olarak görünüyor.belki haklı olabilirlede, bilemiyorum.
    sizde bir baymak kullanıcısınız ama kullandığınız kombi hakkında daha çok olumlu tüketim değerleri görüyoruz. gerçektende memnun arkadaşlar var başta siz, ASRIN32 ve dahası.
    şikayetvar.com'a fazla yakıyor diye şikayet yazdım ve Baymak merkezden bana döndüler müşteri temsilcisi bayan beni teknik bir kişiye yönlendirdi.konuştuk neyse evimin şartlarını ve iklim şartlarını söyledim.bana kullandığım derecede günde 17 ila 20 m3 gaz yakacak dedi.ya abi Allahını seversen bunun neresi normal dedim.ve tükettiğim gazı söyledim günde 9 m3 diye, vallahi çok iyi değer yakalamışsınız dedi.yav abi dedim ben zaten 9 m3 yaktığı için şikayetçiyim dedim evin dahada 2 odası kapalı nasıl normal dedim.yanılmıyorsamda o dönemlerde bazı arkadaşların ortalaması 4-5 m3 tü.aha olsun 6 m3.
    eski kasa novades kullananlar memnun yeni kasa kullananlar namemnun.şimdi nasıl bir yeni jenerasyon mantığıdırda en yeni model problemli olabiliyor, bu nasıl bir üretim mantığıdır.
    keşke bizde eski kasa alsaydıkta ne bu sorunu yaşasaydık nede baymak hakkında olumsuz şeyler düşünseydik.yarı yerli firma kardeşim kullanalım işte ne olacak deseydik.
    Modülasyon hakkında bilgi edinmek için güzel bir markanın (BUDERUS) modülasyon yazısını paylaşmıssın.Ben hala kendime sorup duruyorum neden buderus almadım diye..modulasyon yüzünden zarar gelsin yeterki buderustan gelsin dahada başka bişey demiyorum.
    paylaştığın bu kombi hakkında yorumları okumuştum, yine bu sitede yazılan yorumlar arasında işin ehli bir kişi kombinin iyi bir modülasyon sağladığını yazmıştı ve yanılmıyorsam minimum ısıl gücününde 3.0 kw olduğunu iyi bir değer yakaladığını söylemişti.paylastığınız bu yazıda gerçekten çok faydalı ve kaliteli bir modülasyon var.inanın keşke buderus alsaydım diyorum.
    bizim baymak maalesef yeni kasalarda kaliteli bir modülasyon sağlayan elektronik donanımı sağlayamdığını düşünüyorum.
    GERGİNİZ, SİNİRLİYİZ VE BURDAN BAYMAĞI ÇÖZÜM YOLLARINI BULMAYA DAVET EDİYORUZ..

arkadaşlar dolu dolu uzun uzun yazıyorum kusura bakmayın.ama ne yaparsın can sıkıntısı. TEŞEKKÜRLER.

Abicim senin sorunun bildiğin gibi hepimizin sorunu.
    Bana baca ölçümü için gelecekler biliyorumki normal diyecek ama olsun içim rahatlasın istiyorum.
    bizim sorunumuz çok yakması.
    Neden çok yakıyor bu kombi çünkü modülasyon yapamıyor sürekli yanıyor.

Yani bana ne derlerse desinler herşeye ok derim fakat şunu açıklayamıyorlar.
    Bu kombi 3-5 metre petek boyu ile çalışırken düzenli aralıklarla sönüp çalışıyor da neden 7-8 metre petek açtığımızda kombi hiç durmadan çalışıyor.

Bunun cevabını veremiyorlar bu sorunu çözseler işlem bitecek.
    Kombiyi 50 dereceye ayarlar iseniz sıcaklık asla 51 olmuyor. Ama 3 metre petek ile sıcaklık 53 dereye gelip kombi gazı kapatıyor.

Servisi aradım hala gelmediniz diye.
    Sizin kombiniz atölyede işlemleri henüz bitmedi dedi.
    Ne diyon la dedim sen kombim evimde benim :)
    Bekliyorum bakalım atölyede işlemleri bitince evime 2.kombiyi getirecekler galiba :)

• quote:

quote:

sizin dediğiniz gibi olsun diyelim ve derdimizin adınıda KOMBİM FAZLA YAKIYOR olarak düzeltelim.
    şikayetvar.com sitesini güzelce bir dolaştım ve bazı marka kombilerinde fazla yaktığı hakkında şikayetler var.
    piyasada firmalar cephesinde "FAZLA YAKIYOR" kelimesi kronik bir tüketici hastalığı ve takıntısı olarak görünüyor.belki haklı olabilirlede, bilemiyorum.
    sizde bir baymak kullanıcısınız ama kullandığınız kombi hakkında daha çok olumlu tüketim değerleri görüyoruz. gerçektende memnun arkadaşlar var başta siz, ASRIN32 ve dahası.
    şikayetvar.com'a fazla yakıyor diye şikayet yazdım ve Baymak merkezden bana döndüler müşteri temsilcisi bayan beni teknik bir kişiye yönlendirdi.konuştuk neyse evimin şartlarını ve iklim şartlarını söyledim.bana kullandığım derecede günde 17 ila 20 m3 gaz yakacak dedi.ya abi Allahını seversen bunun neresi normal dedim.ve tükettiğim gazı söyledim günde 9 m3 diye, vallahi çok iyi değer yakalamışsınız dedi.yav abi dedim ben zaten 9 m3 yaktığı için şikayetçiyim dedim evin dahada 2 odası kapalı nasıl normal dedim.yanılmıyorsamda o dönemlerde bazı arkadaşların ortalaması 4-5 m3 tü.aha olsun 6 m3.
    eski kasa novades kullananlar memnun yeni kasa kullananlar namemnun.şimdi nasıl bir yeni jenerasyon mantığıdırda en yeni model problemli olabiliyor, bu nasıl bir üretim mantığıdır.
    keşke bizde eski kasa alsaydıkta ne bu sorunu yaşasaydık nede baymak hakkında olumsuz şeyler düşünseydik.yarı yerli firma kardeşim kullanalım işte ne olacak deseydik.
    Modülasyon hakkında bilgi edinmek için güzel bir markanın (BUDERUS) modülasyon yazısını paylaşmıssın.Ben hala kendime sorup duruyorum neden buderus almadım diye..modulasyon yüzünden zarar gelsin yeterki buderustan gelsin dahada başka bişey demiyorum.
    paylaştığın bu kombi hakkında yorumları okumuştum, yine bu sitede yazılan yorumlar arasında işin ehli bir kişi kombinin iyi bir modülasyon sağladığını yazmıştı ve yanılmıyorsam minimum ısıl gücününde 3.0 kw olduğunu iyi bir değer yakaladığını söylemişti.paylastığınız bu yazıda gerçekten çok faydalı ve kaliteli bir modülasyon var.inanın keşke buderus alsaydım diyorum.
    bizim baymak maalesef yeni kasalarda kaliteli bir modülasyon sağlayan elektronik donanımı sağlayamdığını düşünüyorum.

arkadaşlar dolu dolu uzun uzun yazıyorum kusura bakmayın.ama ne yaparsın can sıkıntısı. TEŞEKKÜRLER.

Merhaba, kızmadan sinirlenmeden yazdıklarımı okuyup anlamaya çalıştığınız için teşekkürler.

Buderus'un sitesinden alıntı yaptığım modülasyonu açıklayan yazı sadece Buderus için geçerli modülasyon tanımlaması değildir.

Olması gereken, ideal modülasyon mantığıdır.

Bir cihazın A karakteristiğini kullanıcının belirleyeceği seviyede mümkün olduğunca sabit tutma işidir aslında

Bu iş kombi olunca örneğin karakteristik SİSTEM SUYU SICAKLIĞI olur, seviyesi de mesela 35 olarak kullanıcı tarafından belirlenen değerdir.

Cihazdan beklentimiz ayarlanan 35 derecede sabit sıcaklıkta suyu sistemde dolaştırmasıdır.

Tıpkı Buderusun yazısındaki ışığa yakalanmayan otomobil gibi, eğer hep sabit 50 km/saat hızla giderse hiç kırmızı ışığa yakalanmayacaktır.

Tabi arabanın minimum 50 km/saat hıza düşmesi gerekir. Eğer 60 km/saatten aşağı düşemiyorsa 2. ışıkta kırmızıya yakalanacaktır.

Yani durması ve yeşil olunca kalkması gerekir.

Bu durumda yakıt sarfiyatı artacak ve mekanik problem yaşama olasılığı artacaktır.

Kombide bu durum minimum ısıl güçle alakalıdır. bu baymak kombilerin minimum ısıl gücü (araba örneğine göre arabanın minimum hızı) diğerlerine göre düşük olduğundan dur-kalk yapmaya gerek olmadan çalışabiliyor.

Ve dolayısıyla mekanik parçaların , rölelerin, valflerin ömürleri artıyor (belkide bu yüzden garanti süresi 7 yıla kadar verilmiştir)

Gelelim eski kasa, yeni kasa muhabbetine.

Evet bende eski kasa var. Bu foruma yazdığım ilk mesaj da bununla ilgiliydi.
    Eski kasalarda bu problem var mı diye sormuştum, yok denmişti. İlk okuduğumda bunu problem olarak algılamış ve öyle sormuştum.

Ben de bilinç altıma benim kombim problemsiz olarak kayıt attım ve öyle kaldı.

Eee bu kış havalar güzel gittiğinden, ben de kombiyi 35 derecede yaktığımdan ve salonun petekleri kapalı halde iken kombimle mutlu mesut yaşıyordum.
    İhtiyacım olan minimum ısıl güç çok düşük olduğundan kombim bu değere düşemiyor ve dur kalk şeklinde çalışıyordu.
    Sonuçta aralık ayında 211 m3/ay , 7 m3/gün tüketim çok makul gelmişti. Eski oturduğum ev ve oradaki viessman denen aletin tüketimine göre harikaydı.

Sonra misafir gelmesi, kar yağması vs gibi nedenlerle tüm petekleri açtım ve sıcaklığı 50 yaptım.
    Çok kesin olmamakla birlikte sanırım o gün 15 m3 yakmıştır.
    Kombi bu defa hiç durmadan çalıştı. Acaba o durmama problemi benim kombide de olabilir miydi?

Ertesi gün tekrar 35 derece yaptım ve günlük tüketim 10-11 m3 civarlarına geldi.
    Not: Kombi yine durmuyor. bunu özellikle belirtiyorum.

Eğer sadece bundan yola çıkarsak eski kasa da durmuyor yeni kasa da durmuyor diyebiliriz.
    Yani eğer problem olarak görürseniz durmama problemi eski kasa olan benim kombide de var.

Ama tüketim çok değil (bana göre).
    Diğer komşularla da mukayese ettim (tabi benimle aynı şartta kullanıp kullanmadıklarını bilmiyorum) az olan var çok olan var.
    Çok değişkenli bir denklem gibi.

Sonra asıl sıkıntının kombinin durup durmaması değil tüketim olduğunu düşündüm.

Kombi isterse non-stop çalışsın ister dur-kalk çalışsın dönüp dolaşıp bakacağımız nokta birim zamanda ne kadar gaz yaktığıdır.

Diğer kombilerle ile ilgili bu forumda açılmış konulara bakarsanız, dur kalk yaptığı için çok yaktığını düşünenler de var.
    Bunlarda kombim dur kalk yapmasın sürekli çalışsın diyor. Böyle olursa hem arıza yapmayacak hem az yakacak diye düşünüyor adam.
    Bende böyle düşünüyorum ve kombinin sürekli yanıyor olmasını dert etmiyorum.

Tüketim değerlerim de yine bana göre makul seviyede.

Referans tüketimim tüm petekler açık iken, dışarısı ortalama sıfır derecede, kombi 35 derecede, evin sıcaklığı 21-22 derecede iken tüketim 10-11 m3/gün

10-11 m3 tüketimle ısınıyorsam şikayet edecek bir durum göremiyorum. bunu önceki evimde ve farklı kombiyle gördüğüm tüketimlere göre söylüyorum.

Bunu bazı arkadaşlara anlatamadım. Bizim olayımız farklı sen anlamazsın dediler başka da birşey demediler.

Bunu diyen arkadaşlar "40 derecede yakıyorum ev deli gibi sıcak oluyor, kombi durmuyor" dediler.

Şimdi bunun üzerine daha ne denebilir ki. Kombiyi kıs denir. Daha düşük sıcaklıkta yak kombiyi daha az tüket.

Yok illa bu kombi duracak.

Bu forumda konuya çok çok hakim, bizzat bu işten para kazanan insanlar var.

Ortak söyledikleri konu yalıtımın ve tesisatın doğru yapılmasının işin en kritik noktası olduğu.

Kombi en son geliyor bu sıralamada. Tüketimde en etkin konularda kombi sonlarda geliyor.

Mesela bu konulara bakınca ben kendi tesisatımda bir dünya eksik gördüm.
    En basiti termostatik vana yok hiç bir peteğimde, kombinin altındaki vanalar ve filtreler plastik.
    bunların hepsi kayıplara yol açıyor.

Bunları düzeltmeden kombi az yaksın demek yanlış diye düşünüyorum.

• c4_1400

Abicim benim babamın evinde Vaillant 242-3 kombi var hermetik.
    Evler aynı hatta onun benim evin yalıtımı onunkinden çok daha iyi.
    Ben evi sıfır yaptırdığım için içerden bile strafor koydurdum daha sıcak olsun diye.

Sonucu paylaşayım seninle.
    Bu vaillant kombi varya 40 derecede 7,5 metre petekle 24 saat yanınca 8 metreküp yakıt yakıyor. Bu ay bile 180 TL Doğalgaz faturası gelmiş ocak banyo dahil. Tüm gün çalışmadı ama havanın güzel olduğu günler gündüzleri kapalıydı.

Ortalamaya bakınca 8 metreküp günlük.
    Benim kombi ne yapıyor abi onu da söyliyim sana.
    Ben 54 derecede yaktığımda 3metre petek ve 50cmlik bir havlupan var 9metreküp yakıyor 24saat içinde.

Artık başka söze gerek varmı sorarım size ?
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: By_C@BB@R

quote:

quote:

Abicim senin sorunun bildiğin gibi hepimizin sorunu.
    Bana baca ölçümü için gelecekler biliyorumki normal diyecek ama olsun içim rahatlasın istiyorum.
    bizim sorunumuz çok yakması.
    Neden çok yakıyor bu kombi çünkü modülasyon yapamıyor sürekli yanıyor.

Yani bana ne derlerse desinler herşeye ok derim fakat şunu açıklayamıyorlar.
    Bu kombi 3-5 metre petek boyu ile çalışırken düzenli aralıklarla sönüp çalışıyor da neden 7-8 metre petek açtığımızda kombi hiç durmadan çalışıyor.

Bunun cevabını veremiyorlar bu sorunu çözseler işlem bitecek.
    Kombiyi 50 dereceye ayarlar iseniz sıcaklık asla 51 olmuyor. Ama 3 metre petek ile sıcaklık 53 dereye gelip kombi gazı kapatıyor.

Servisi aradım hala gelmediniz diye.
    Sizin kombiniz atölyede işlemleri henüz bitmedi dedi.
    Ne diyon la dedim sen kombim evimde benim :)
    Bekliyorum bakalım atölyede işlemleri bitince evime 2.kombiyi getirecekler galiba :)

cabbar abi en iyisi kesinlikle aynı şartlar altında başka kombilerle test yapmak.
    daha öncede yazmıştım imkanı olan varsa deneme yapsın.basit bişey olmadığını biliyorum ama en gerçekçi sonuca böyle ulaşacaz anlaşıldı.

Abi senin o dediğini yapmak çok zor.
    Hadi benim babam karşı dairemde diyelim.
    Onn vaillant kombisini çıkartıp bana takmak lazım.
    Tabi bir kaç gün deneme yapmak lazım.
    Sonra tekrar eski haline çevirmen lazımki ben baymakı sökünce bi daha takmam artık.

Tesisatcı çağırmak lazım ona ücret ödemek lazım falan cidden zor işler.

• quote:

c4_1400

Ben evi sıfır yaptırdığım için içerden bile strafor koydurdum daha sıcak olsun diye.

Bu vaillant kombi varya 40 derecede 7,5 metre petekle 24 saat yanınca 8 metreküp yakıt yakıyor. Bu ay bile 180 TL Doğalgaz faturası gelmiş ocak banyo dahil. Tüm gün çalışmadı ama havanın güzel olduğu günler gündüzleri kapalıydı.

Ben 54 derecede yaktığımda 3metre petek ve 50cmlik bir havlupan var 9metreküp yakıyor 24saat içinde.

Güzel kardeşim bir de şunu dener misin?

Kombiyi 35 dereceye al. Aynı sıcaklıkta ısınacaksın. Denemekle birşey kaybetmezsin.

Eğer dediğin gibi içeriden yalıtımın da varsa 35 derecede mutlaka ısınırsın.

Benim dairemin alt katı boş ve içten yalıtım yok. Tüm pencereler yere kadar olan fransız pencere.
    Yahu ben 35 derece ısınıyorsam sizin de ısınmanız gerekir.

54 derecede yakarak gereğinden fazla yakıyorsun ve sıcak gaz bacadan dışarıya atılıyor.
    3 metre petek için çok yüksek bir sıcaklık seçmişsin.
    Hem de yoğuşma avantajını kaybediyorsun.

9 m3'ün 3 metreküpü havaya gidiyor.
    35'e aldığın takdirde 24 saatte 5-6 m3 gibi bir tüketim olacaktır.

Benim kombi eski kasa ama artık aralarında bir fark olduğunu düşünmüyorum.
    Çünkü benim ki de bahsettiğiniz şekilde durmadan çalışan bir kombi.

Dene, eğer olmazsa bu konuya bi daha girip sinirlerinizi bozmayacağım.

• quote:

quote:

c4_1400

Güzel kardeşim bir de şunu dener misin?

Kombiyi 35 dereceye al. Aynı sıcaklıkta ısınacaksın. Denemekle birşey kaybetmezsin.

Eğer dediğin gibi içeriden yalıtımın da varsa 35 derecede mutlaka ısınırsın.

Benim dairemin alt katı boş ve içten yalıtım yok. Tüm pencereler yere kadar olan fransız pencere.
    Yahu ben 35 derece ısınıyorsam sizin de ısınmanız gerekir.

54 derecede yakarak gereğinden fazla yakıyorsun ve sıcak gaz bacadan dışarıya atılıyor.
    3 metre petek için çok yüksek bir sıcaklık seçmişsin.
    Hem de yoğuşma avantajını kaybediyorsun.

9 m3'ün 3 metreküpü havaya gidiyor.
    35'e aldığın takdirde 24 saatte 5-6 m3 gibi bir tüketim olacaktır.

Benim kombi eski kasa ama artık aralarında bir fark olduğunu düşünmüyorum.
    Çünkü benim ki de bahsettiğiniz şekilde durmadan çalışan bir kombi.

Dene, eğer olmazsa bu konuya bi daha girip sinirlerinizi bozmayacağım.

Abicim ben gündüzleri evde durmuyorum sadece haftasonları evdeyim.
    Gündüz evde olmayınca kombinin sürekli çalışması benim için gereksiz oluyor.

O nedenle sıcaklığı yüksek tutuyorum ve oda termostatı ile çalıştırıyorum.
    Hassasiyeti 1,5 derece ayarlıyorum ve içerisi 22derece olunca kapanıyor kombi.
    saat 8 de çalışıyor 11 gibi kapanıyor ve sabah 6 ya kadar hiç çalışmıyor.
    7 saat içinde 1,5 derece düşüyor ki o soğuk karlı istanbul günlerinde.

Yalıtımım cidden iyi ama haftasonu full petek çalıştırdığımda sapıtıyor kombi.
    İlerde çocuğum olunca mecur hepsini çalıştıracağım ve bu hergün zamlanan doğalgaz fiyatları ile nasıl baş edeceğim.

Kombide kesinlikle bir problem var.

Unutmadan ben 45 derecede çalıştırınca kombiye en uzak noktadaki 2 metre peteğimin alt tarafları zaten hiç ısınmıyor.
    50 derece yapınca ısınıyor.

• Sn cabbar.

Bence evde olunmadığı zamanlarda kombinin tamamen kapatılması tüketim için avantajdan çok dezavantaj getirir.
    Dediğiniz gibi eve gelince ısıtmak için gereğinden fazla yüksek sıcaklıkta yakıyorsunuz.
    Açık olan 3 metre petek için 9 m3 tüketim çok, ama bu bahsettiğiniz kullanım şeklinden kaynaklanıyor.
    Konunun uzmanı olan kime sorarsanız böyle söyleyecektir. Ki bunun için uzman olmaya gerek yok, ev hanımları bile biliyor bunu.

diğer taraftan günde 20 m3 - 24 m3 tüketen arkadaşlar varsa daha detaylı olarak kullanım şekillerini anlatabilirlerse yorum yapabiliriz.

onların yanında sizin 9 m3 tüketiminiz devede kulak kaldı.
  • Arkadaşlar, bugün servis geldi. Her şeyi güzelce anlattım. Usta gaz analizi yaptı, gazı ayarladı. PM değrlerini ayarladı. 12,6 m peteğin hepsini açarak 47 dercede deneme yaptık. Artık kazan ısısını geçmeye başladı ve kombi duruyor. Yani gazı kesiyor, durmasından kastım o. Pompa çalışıyor. benim de istediğim buydu zaten. yani bu işin çözümü varmış. ustanın dediğibe göre kombinin minimum ısıl gücünü biraz yükseltmiş. bugün itibarıyla saat ve gaz sayacının ölçümünü yazdık. umarım sorun tamamen çözülmüştür de rahat bir kış geçiririz. şimdiden müjdeli haber demiyorum ama kombini gazı kestiğini görmek bile iyiye işarettir diye düşünüyorum. hen de 12,5 metre petekle.
  • quote:

Orijinalden alıntı: fiko_cmax

Arkadaşlar, bugün servis geldi. Her şeyi güzelce anlattım. Usta gaz analizi yaptı, gazı ayarladı. PM değrlerini ayarladı. 12,6 m peteğin hepsini açarak 47 dercede deneme yaptık. Artık kazan ısısını geçmeye başladı ve kombi duruyor. Yani gazı kesiyor, durmasından kastım o. Pompa çalışıyor. benim de istediğim buydu zaten. yani bu işin çözümü varmış. ustanın dediğibe göre kombinin minimum ısıl gücünü biraz yükseltmiş. bugün itibarıyla saat ve gaz sayacının ölçümünü yazdık. umarım sorun tamamen çözülmüştür de rahat bir kış geçiririz. şimdiden müjdeli haber demiyorum ama kombini gazı kestiğini görmek bile iyiye işarettir diye düşünüyorum. hen de 12,5 metre petekle.

Abicim tam olarak ne yaptı acaba değeri kaç yaptı hangi PM ayarını yaptı.
    PM ayarlarına girip ayarları bizimle paylaşabilir misiniz?

• quote:

Orijinalden alıntı: fiko_cmax

Arkadaşlar, bugün servis geldi. Her şeyi güzelce anlattım. Usta gaz analizi yaptı, gazı ayarladı. PM değrlerini ayarladı. 12,6 m peteğin hepsini açarak 47 dercede deneme yaptık. Artık kazan ısısını geçmeye başladı ve kombi duruyor. Yani gazı kesiyor, durmasından kastım o. Pompa çalışıyor. benim de istediğim buydu zaten. yani bu işin çözümü varmış. ustanın dediğibe göre kombinin minimum ısıl gücünü biraz yükseltmiş. bugün itibarıyla saat ve gaz sayacının ölçümünü yazdık. umarım sorun tamamen çözülmüştür de rahat bir kış geçiririz. şimdiden müjdeli haber demiyorum ama kombini gazı kestiğini görmek bile iyiye işarettir diye düşünüyorum. hen de 12,5 metre petekle.

quote:

Orijinalden alıntı: azer35

Bir de şu şekilde düşünüyorum. Bu novadens extra ların Minimum Isı Gücü 4.7 kw. Yani bu kombi en düşük te 4.7 kw ısıl güç üretiyor. Diğer kombilerde bu değer genelde 7.4 veya 8.4 kw. En düşük alevde ürettiği ısıl güç diğerlerinde daha fazla. Bu sebepten diğer kombilerde durma gerçekleşiyor diye düşünüyorum.

attismail
    Teğmen
    evet bu yorumuna katılıyorum.cihaz belki 4.7 kw lık güç üretiyor ve buna görede az gaz harcıyor mantığı doğuyor olabilir ama gerçekte birim zamanda yaktığı yakıt diğer 8,0 veya 7.40 kw lık kombilere göre fazla tüketim eğilimi gösteriyor hatta tüketiyor diyelim.
    buradaki sorun aslında minumum ısıl gücü artırabilmek..bunu nasıl yapacağız bilmiyoruz..
    bu ölçümleri hangi mühendisler yapmış bilmiyorum ama kesinlikle yanlış bir mühendislik çalışması olmuş..
    bu cihazları kullanan arkadaşlardan kimisi 6 mtre petek boyuna kadar sönmenin gerçekleştiğini kimiside 4 mt petekle olduğunu bende 3 mt peteğe kadar sönmenin olduğunu söylüyorum.hava sıcaklıkları değişkenlik göstermesine rağmen sabit 3 mt petekle sönme oluyor.kombinin derecesi fark etmiyor.

aslında 24 kw lık bir kombinin en az 8 ila 10 mt peteğe kadar yanma ve sönme aralıkları göstermesi gerekir.buna tesisatın yapısı ve özellikleride dahil.

Daha önce söylemiştik size.

• quote:

Sn cabbar.

Bence evde olunmadığı zamanlarda kombinin tamamen kapatılması tüketim için avantajdan çok dezavantaj getirir.
    Dediğiniz gibi eve gelince ısıtmak için gereğinden fazla yüksek sıcaklıkta yakıyorsunuz.
    Açık olan 3 metre petek için 9 m3 tüketim çok, ama bu bahsettiğiniz kullanım şeklinden kaynaklanıyor.
    Konunun uzmanı olan kime sorarsanız böyle söyleyecektir. Ki bunun için uzman olmaya gerek yok, ev hanımları bile biliyor bunu.

diğer taraftan günde 20 m3 - 24 m3 tüketen arkadaşlar varsa daha detaylı olarak kullanım şekillerini anlatabilirlerse yorum yapabiliriz.

onların yanında sizin 9 m3 tüketiminiz devede kulak kaldı.

Abicim sen bizi anlamak istemiyorsun.

Ben akşam 8de yakıyorum 11de sönüyor ve sabah yine yanıyor 1 saat çalışıp kapanıyor ve günde şuanda 2metreküp yakıyorum.
    Ama tüm peteklerimi açtığım zaman sorun başlıyor.

• Doğalgaz açıldı ve dün kombiye ilk defa 21:30 da start verdim. novadens extra 28fi yeni kasa. 21 dereceye ayarladım. boiler 80 derecede. Ev sabaha kadar 26,5 derece olmuş. Daire son kat, Üç cephe açık, Alt yakmıyor, Yalıtım yok. Saatte ortalama 1m³ yakmışım. Daha 24 saat olmadı. Boileri 50 ye düşürüp termostatı 19 derece yaptım. 5,5 metre petek açık. Saatlik tüketim 0,5m³ e düştü. Ev Uygun 24,5 derece. Uygun ısıyı yakalamaya çalışıyorum.
  • 
Sayfa: önceki 3435363738
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.