Şimdi Ara

BAYMAK & BRÖTJE NOVADENS EXTRA (28. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.753
Cevap
24
Favori
171.894
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2627282930
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Baymak,a mail attim tam mevkisini bilmiyorum ama urun satis mudurleriyle gorustum sorunlara dair mail istedi benden hala bir gelisme yok bugun yine attim arkadaslar pm atin bana maili vereyim siz de mail atin pm atanlara maili yolaycam burdan maili vermem etik olmaz.degisen bir sey olmasa da bizi salal salal kabullendi sanmasinlar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: meddah58

Baymak,a mail attim tam mevkisini bilmiyorum ama urun satis mudurleriyle gorustum sorunlara dair mail istedi benden hala bir gelisme yok bugun yine attim arkadaslar pm atin bana maili vereyim siz de mail atin pm atanlara maili yolaycam burdan maili vermem etik olmaz.degisen bir sey olmasa da bizi salal salal kabullendi sanmasinlar

Abi ben sabırla bekliyorum ARGE den MURAT beyin aramasını son olarak bugünü bekledim yarın telefon açıp soracağım.
    Siz mail adresini atarsanız bana bende atayım mail.
    Bunların yanına kalmayacak bu durumda az sürecek işte.
    Eski kasa getirip taksalar razıyım vallaha.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Zebza

quote:

Orijinalden alıntı: silver2007

Zebza sen oda termostatıylamı kullanıyorsun günlük tüketimin ne kadar merak ediyorum. Teşekkürler.

Şu an bazı testler yapıyorum 1-2 gün içerisinde bu konuda dönüş yapacağım.

Yapmış olduğum 3 günlük test. Daire 100m2 KOCAELİ/Kartepe de, dağ eteklerinde olduğu için soğuk oluyor geceleri -2/-4 gibi oluyor ısı, son kat yalıtım yok (henüz) , çatı arası ısıcam serili. O.T olarak kendi paneli kullanıldı, yeri salon, 8.3mt radyatör uzunluğu DD plus. Test başlangıç ve bitiş saati sabah 7.00 .

1.Gün O.T açık, kazan sıcaklığı 47 derece, set edilen oda sıcaklı 20 derece odalardaki sıcaklık 21-22 derece - tüketim 7,83 m3
    2.Gün O.T açık, kazan sıcaklığı 42 derece, set edilen oda sıcaklı 20 derece odalardaki sıcaklık 21-22 derece - tüketim 7,72 m3
    3.Gün O.T kapalı, kazan sıcaklığı 40 derece - tüketim 5,59 m3

Bu sonuçlara göre eğer evde yalıtım yoksa O.T daha çok yaktırıyor.

Not: Peteklerde Termo Vana var O.T testlerinde devredışı bırakıldı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zebza -- 27 Aralık 2012; 8:43:29 >

• quote:

quote:

quote:

Zebza sen oda termostatıylamı kullanıyorsun günlük tüketimin ne kadar merak ediyorum. Teşekkürler.

Yapmış olduğum 3 günlük test. Daire 100m2 KOCAELİ/Kartepe de, dağ eteklerinde olduğu için soğuk oluyor geceleri -2/-4 gibi oluyor ısı, son kat yalıtım yok (henüz) , çatı arası ısıcam serili. O.T olarak kendi paneli kullanıldı, yeri salon, 8.3mt radyatör uzunluğu DD plus. Test başlangıç ve bitiş saati sabah 7.00 .

1.Gün O.T açık, kazan sıcaklığı 47 derece, set edilen oda sıcaklı 20 derece odalardaki sıcaklık 21-22 derece - tüketim 7,83 m3
    2.Gün O.T açık, kazan sıcaklığı 42 derece, set edilen oda sıcaklı 20 derece odalardaki sıcaklık 21-22 derece - tüketim 7,72 m3

3,gün o.t. kapalı 40 derecede ev kaç derece dikkat ettinizmi ?

• quote:

quote:

quote:

Test ve bilgilendirme icin tesekkurler 3 gun termo vanalar kapali oldugu halde kombi durdur mu yoksa bizimki gibi yandi mi

• quote:

Orijinalden alıntı: mdemir067

3,gün o.t. kapalı 40 derecede ev kaç derece dikkat ettinizmi ?

Termo vanalar olduğu için odalarda değişik ısılar oluyor.
    Set edilen :
    Mutfak - 17 derece
    Y.Odası / Ç.Odası / Salon - 19 derece
    O.Odası - 22 derece
    Koridor ve Banyo Vana yok.

Ortalama ev ısısı yine 21 derece cıvarı. Mutfak ta petek hiç devreye girmiyor buna rağmen 20-22 derece arası değişiyor (mutfakta termometre var sürekli ona göz atıyorum )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zebza -- 27 Aralık 2012; 9:11:20 >
  • quote:

Test ve bilgilendirme icin tesekkurler 3 gun termo vanalar kapali oldugu halde kombi durdur mu yoksa bizimki gibi yandi mi

O.T 20.5 dereceye ulaşınca durdu, 20 altına düşünce devreye girdi, fakat ısı çok çabuk düştü için sık devreye girdi bu da tüketimi olumsuz etkiledi doğal olarak. Normal panel olarak kullandığımda vanalar devreye alındı. Sizin için daha evvel vanaları iptal ederek test etmiştim cihaz 43 dereceye ulaşıp dinlenmeye geçiyordu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zebza -- 27 Aralık 2012; 10:31:29 >
  • quote:

quote:

O.T 20.5 dereceye ulaşınca durdu, 20 altına düşünce devreye girdi, fakat ısı çok çabuk düştü için sık devreye girdi bu da tüketimi olumsuz etkiledi doğal olarak. Normal panel olarak kullandığımda vanalar devreye alındı. Sizin için daha evvel vanaları iptal ederek test etmiştim cihaz 43 dereceye ulaşıp dinlenmeye geçiyordu.

T.Vanalar kapalı ve sabit derecede yanıp kombinin belirli sürelerde durması sonra yanması ve bir gün 40 derecede 5,59 metreküp yakması cidden süper.
    Hepimizin istediği bu aslında ama bizim kombilerde bu olmuyor.
    Size farklı yazılımda yüklendiğini sanmıyorum. Fakat farkı cidden anlamadım.
    Evimin yalıtımı iyi olmasa tamamen yalıtımdam kaynaklı diyeceğim ama alakası yok.
    Oda termostatıyla kullandığımda 21,5 derece kapanıyor sabah uyandığımda kombi hiç yanmamış ve içerisi 20,5 derece luyor.
    1 derece kayıp var gece soğukta.

Ama hiç sönmüyor lanet şey :)

Siz PM ayarlarınızın hepsini paylaşmış mıydınız ?

• quote:

Orijinalden alıntı: By_C@BB@R

quote:

quote:

T.Vanalar kapalı ve sabit derecede yanıp kombinin belirli sürelerde durması sonra yanması ve bir gün 40 derecede 5,59 metreküp yakması cidden süper.
    Evimin yalıtımı iyi olmasa tamamen yalıtımdam kaynaklı diyeceğim ama alakası yok.
    Oda termostatıyla kullandığımda 21,5 derece kapanıyor sabah uyandığımda kombi hiç yanmamış ve içerisi 20,5 derece luyor.

5.59 m3 yaktığında termo vanalar devredışı değil orayı yanlış anlamışınız. Sadece termo vana devrede değil iken durup durmadığını sizin için daha evvel test ettim, duruyor sıkıntı yok ama sarfiyat muhtemelen artar oda ısısıda tabiki . Tüm parametreleri daha evvel paylaştım bir kaç sayfa geride bulabilirsiniz. Bende her iki kartta da sorun yoktu, sizdeki cihazlarda gaz valfı ve ısı sensörü sıkıntısı olabilir. Baymak bu kombiyi çok aceleye getirdi kış gelmeden satabilmek için düzgün test etmeden piyasaya sürdü, tüm sıkıntılar buradan geliyor önümüzdeki yaz bu model kesinlikle düzeltilmiş olur bu arada olanlar bizim gibi ilk alanlara oldu.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: By_C@BB@R

quote:

quote:

5.59 m3 yaktığında termo vanalar devredışı değil orayı yanlış anlamışınız. Sadece termo vana devrede değil iken durup durmadığını sizin için daha evvel test ettim, duruyor sıkıntı yok ama sarfiyat muhtemelen artar oda ısısıda tabiki . Tüm parametreleri daha evvel paylaştım bir kaç sayfa geride bulabilirsiniz. Bende her iki kartta da sorun yoktu, sizdeki cihazlarda gaz valfı ve ısı sensörü sıkıntısı olabilir. Baymak bu kombiyi çok aceleye getirdi kış gelmeden satabilmek için düzgün test etmeden piyasaya sürdü, tüm sıkıntılar buradan geliyor önümüzdeki yaz bu model kesinlikle düzeltilmiş olur bu arada olanlar bizim gibi ilk alanlara oldu.

arkadaşlar bizdemi termostatik vana alsak acaba.biraz olsun işe yarıyor sanırım.ayrıca yanma sönme zamanlarına katkıda bulunabilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: attismail

arkadaşlar bizdemi termostatik vana alsak acaba.biraz olsun işe yarıyor sanırım.ayrıca yanma sönme zamanlarına katkıda bulunabilir.

Termo Vananın muhakkak faydasını görürsünüz, yanma süresi de azalıyor. Vana olarak Danfoss 2000 serisini öneririm gazlıdır. Nette 30 TL, ben 34 TL'den almıştım 3 ay evvel.

http://www.termostatikvana.com/UrunDetay.aspx?KategoriAdi=Termostatik%20Radyat%C3%B6r%20Vanalar%C4%B1&UrunID=345&UrunAdi=14c%20TRV%20Yatay%20K%C3%B6%C5%9Fe%20%28Gazl%C4%B1%29%20Set

• quote:

quote:

Termo Vananın muhakkak faydasını görürsünüz, yanma süresi de azalıyor. Vana olarak Danfoss 2000 serisini öneririm gazlıdır. Nette 30 TL, ben 34 TL'den almıştım 3 ay evvel.

http://www.termostatikvana.com/UrunDetay.aspx?KategoriAdi=Termostatik%20Radyat%C3%B6r%20Vanalar%C4%B1&UrunID=345&UrunAdi=14c%20TRV%20Yatay%20K%C3%B6%C5%9Fe%20%28Gazl%C4%B1%29%20Set

kardeşim bu vanayı daha önceleri söylemiştin güzel bir vana ama malum maliyetten dolayı alamadım.düşündüğün zamanda sanki 1-2 ay içinde kendini amorti edecek gibi.bizim kombiler malum hayvani bir yakıt tüketimindeler.

• quote:

kardeşim bu vanayı daha önceleri söylemiştin güzel bir vana ama malum maliyetten dolayı alamadım.düşündüğün zamanda sanki 1-2 ay içinde kendini amorti edecek gibi.bizim kombiler malum hayvani bir yakıt tüketimindeler.

1-2 ay olmasada bu kış kendini muhakkak amorti eder ve ardından kâra geçirir. 4 tane alsan 4*30 = 120 + 20 (kargo) = 140 TL montajını kendin bile yaparsın zor değil.
  • quote:

quote:

1-2 ay olmasada bu kış kendini muhakkak amorti eder ve ardından kâra geçirir. 4 tane alsan 4*30 = 120 + 20 (kargo) = 140 TL montajını kendin bile yaparsın zor değil.

doğru söylüyosun kardeşim.her türlü faydası olur.bakalım alıcamda kombiden gelişme bekliyorum.
  • zebra kardeş, zahmet olmayacaksa parametre değerlerinizi 1 den sonuna kadar bir not edip paylaşabilir misiniz? belki atladığımız biyer vardır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: fiko_cmax

zebra kardeş, zahmet olmayacaksa parametre değerlerinizi 1 den sonuna kadar bir not edip paylaşabilir misiniz? belki atladığımız biyer vardır.

Sayfa 3 te paylaşmıştım kopyala - yapıştır yapıyorum, herhangi bir oynama yapmadım çünkü.

quote:

PM01 - 30; PM02 - 44; PM03 - 99; PM04 - 60; PM05 - 10; PM06 - 3; PM10 - 3; PM14 - 1; PM16 - 1; PM18 - 13; PM19 - 13; PM20 - 57; PM21 - 57; PM22 - 17; PM23 - 80; PM24 - 5; PM25 - 18; PM28 - 3; PM29 - 25; PM30 - 60; PM31 - 5; PM32 - 15; PM33 - 32; PM34 - 75; PM35 - 5; PM36 - 30; PM40 - 1.

Not: Diğer tüm PMler - 0
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: fiko_cmax

zebra kardeş, zahmet olmayacaksa parametre değerlerinizi 1 den sonuna kadar bir not edip paylaşabilir misiniz? belki atladığımız biyer vardır.

Sayfa 3 te paylaşmıştım kopyala - yapıştır yapıyorum, herhangi bir oynama yapmadım çünkü.

quote:

PM01 - 30; PM02 - 44; PM03 - 99; PM04 - 60; PM05 - 10; PM06 - 3; PM10 - 3; PM14 - 1; PM16 - 1; PM18 - 13; PM19 - 13; PM20 - 57; PM21 - 57; PM22 - 17; PM23 - 80; PM24 - 5; PM25 - 18; PM28 - 3; PM29 - 25; PM30 - 60; PM31 - 5; PM32 - 15; PM33 - 32; PM34 - 75; PM35 - 5; PM36 - 30; PM40 - 1.

Not: Diğer tüm PMler - 0

teşekkürler, bir kontrol edelim bakalım değişiklik var mı?

• Kombimi termostadsiz kullanamadigim icin cok canim sıkılıyor.baymaktan hala ses seda yok sorunlarımıza nasıl duyarsız kalabiliyorlar anlamıyorum bı nasıl bır vicdan anlamıyorum.o kadar pişmanım ki baymak novadens aldığım için.

• quote:

Kombimi termostadsiz kullanamadigim icin cok canim sıkılıyor.baymaktan hala ses seda yok sorunlarımıza nasıl duyarsız kalabiliyorlar anlamıyorum bı nasıl bır vicdan anlamıyorum.o kadar pişmanım ki baymak novadens aldığım için.

termotsatsız kullanabilir gerçi bende starbritje var. ben onun ayarını şu şekilde dğiştiriyorum. "p"ye basılı tutuyorsun çıkan peteklerde dolaşan suyun sıcaklığıdır. sonra "ok" basarak "ambon"a kadar geliyorsun ve "1"i "0" sıfır yapacaksın eğer varsa "modul" u de "0" yapacaksın her ikisi de sıfır olursa oda termostatını iptal edersin eğer tekrar bunu bir yaparsan oda termostatlı kullanmış olursun...
  • quote:

Orijinalden alıntı: semetey

quote:

Kombimi termostadsiz kullanamadigim icin cok canim sıkılıyor.baymaktan hala ses seda yok sorunlarımıza nasıl duyarsız kalabiliyorlar anlamıyorum bı nasıl bır vicdan anlamıyorum.o kadar pişmanım ki baymak novadens aldığım için.

termotsatsız kullanabilir gerçi bende starbritje var. ben onun ayarını şu şekilde dğiştiriyorum. "p"ye basılı tutuyorsun çıkan peteklerde dolaşan suyun sıcaklığıdır. sonra "ok" basarak "ambon"a kadar geliyorsun ve "1"i "0" sıfır yapacaksın eğer varsa "modul" u de "0" yapacaksın her ikisi de sıfır olursa oda termostatını iptal edersin eğer tekrar bunu bir yaparsan oda termostatlı kullanmış olursun...

benim kullandığım modelde starbritje sizin yazdıklarınızı okuduktan sonra hemen ayarlara girip baktım bende modül 1 gözüküyor.bir zararı varmı yoksa değiştireyimmi
    saygılarımla

• 
Sayfa: önceki 2627282930
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.