Şimdi Ara

BAYMAK & BRÖTJE NOVADENS EXTRA (27. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1.753
Cevap
24
Favori
171.897
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: attismail

quote:

Orijinalden alıntı: memint

quote:

Orijinalden alıntı: heat-master

Arkadaşlar merhaba,

Kombilerin modulasyon yapması; invertörlü klimalara benzer
    yani ne kadar ısı ihtiyacı var ise kombi min güçte hiç durmadan bu sıcaklığı karşılar ve bu şekilde aç/kapa yapmayı ve yüksek güçte çalışmayı engelleyerek yakıt tasarrufu yapar.
    Yani kombinin modülasyon yaparak ve düşük sıcaklıklarda çalışması en tasarruflu yöntemdir.

Normal olarak kombiler her düzeydeki ısı ihtiyaçları için minimum kapasitede kesintisiz çalışmazlar. Minimum alevle karşılayamayacakları ısı taleplerinde (dış sıcaklığın görece düşük olduğu durumlar) kapasitelerini biraz arttırıp yeteri ısınmayı temin edince kapanırlar. Kombi çalışma tekniğinde kesintisiz min. kapasiteyle yanma diye bir konfor/tasarruf mantığı yoktur. Aslolan günün ve ısıtma sezonunun farklı zamanlarındaki farklı ısı ihtiyaçlarına göre kombilerin değişken kapasitelerde (alev boylarında) çalışması ve ısı talebi olmadığında da kapanmasıdır. Yani dış sıcaklık - değerlerdeyken hiçbir mekanı min. alevle ısıtamazsınız, kombiler elektronik kart yazılımından ötürü dolaylı olarak bunu algılayarak gereken tesisat suyu sıcaklığını sağlamak için kapasite arttırırlar. Tesisat suyu veya oda sıcaklığı hedef değere gelince, min.kapasitede bile yanıyor olsalar yine kapanırlar. Yazılımları gereği, işin mantığı gereği bu böyledir. Isı talebi olmayınca yanmayan kombi, minimumda 24 saat yanan kombiye göre hem konfor hem de tasarruf bakımından işini doğru yapıyor demektir. Öyle olduğu içindir ki min. alevle kesintisiz yanma diye bir teknik yoktur...

En iyi anlatımı yazmışsınız sayın memint.Bunu baymak firmasına anlatamıyosun.Onlar sadece güzel bir teknoloji ürettiklerini zannediyolar ve enerji verimliliğini %109 arttırdık diyebiliyorlar.

Unuttukları bir şey var, yakıt sarfiyatı.Belki cihaz %109 verimle çalışabilir ama bu gazı yakan bütün kombiler %109 çalışır zaten.

Yoğuşmalı kombilerden maks.düzeylerde verim alabilmek için kombinin dönüş suyunun 30-40 dereceler (gidiş suyunun 40-50C) arasında olacak şekilde ayarlanması gerekir. Tabi kombi bu ayarlarda çalışırken mekanı ısıtacak kadar petek de olmalı.
    Çoğu kullanıcının petek miktarı buna uygun olmadığı için, soğuklarda kombiyi 55-60C'de kullanmak zorunda kalıyor ve yeterince verim alamıyorlar.
    Kombinin bilmem şu kadar verimli olması tek başına yeterli değil yani.
    Ayrıca maks. verimle çalışan kombi maks.gaz yakıyordur diyemeyiz. Aynı koşullarda 55-60C'de çalışan yoğuşmalı kombi daha fazla yakar ama verimi %10-15 düşük olur...

• quote:

Orijinalden alıntı: _Riven_

quote:

Orijinalden alıntı: By_C@BB@R

quote:

quote:

quote:

Arkadaşlar merhaba,

yani ne kadar ısı ihtiyacı var ise kombi min güçte hiç durmadan bu sıcaklığı karşılar ve bu şekilde aç/kapa yapmayı ve yüksek güçte çalışmayı engelleyerek yakıt tasarrufu yapar.
    Yani kombinin modülasyon yaparak ve düşük sıcaklıklarda çalışması en tasarruflu yöntemdir.

Normal olarak kombiler her düzeydeki ısı ihtiyaçları için minimum kapasitede kesintisiz çalışmazlar. Minimum alevle karşılayamayacakları ısı taleplerinde (dış sıcaklığın görece düşük olduğu durumlar) kapasitelerini biraz arttırıp yeteri ısınmayı temin edince kapanırlar. Kombi çalışma tekniğinde kesintisiz min. kapasiteyle yanma diye bir konfor/tasarruf mantığı yoktur. Aslolan günün ve ısıtma sezonunun farklı zamanlarındaki farklı ısı ihtiyaçlarına göre kombilerin değişken kapasitelerde (alev boylarında) çalışması ve ısı talebi olmadığında da kapanmasıdır. Yani dış sıcaklık - değerlerdeyken hiçbir mekanı min. alevle ısıtamazsınız, kombiler elektronik kart yazılımından ötürü dolaylı olarak bunu algılayarak gereken tesisat suyu sıcaklığını sağlamak için kapasite arttırırlar. Tesisat suyu veya oda sıcaklığı hedef değere gelince, min.kapasitede bile yanıyor olsalar yine kapanırlar. Yazılımları gereği, işin mantığı gereği bu böyledir. Isı talebi olmayınca yanmayan kombi, minimumda 24 saat yanan kombiye göre hem konfor hem de tasarruf bakımından işini doğru yapıyor demektir. Öyle olduğu içindir ki min. alevle kesintisiz yanma diye bir teknik yoktur...

+1 katılıyorum.
    termostatsız akşam 20 den 20 ye 1gün 50C de yandı 15m3 yakmış.fazla yakmış.üstelik bu şekilde sürekli pompa çalışıyor.hiç susmuyor gibi.alev simgesi yok olduktan 4dk sonra yine beliriyor.dolayısıyla 24 saatte kapalı kaldığı süre çok az.şimdi termostatlı moda geçtim 55C chsl.bakalım yarın kaç yakacak. 10m3 olması lazım.göreceğiz.

Petek boyunuzu öğrenebilir miyiz?

Ayrıca full petek açıkken sizin kombi sönüp 4 dakka bekleme yapıyor mu?

Çoğu arkadaşımızda bu sorun var çünkü kombi hiç durmadan yanıyor.
    Sizinki durmasına rağmen 15metreküp yakıyorsa cidden rezillik yani.

termostatsız kullanımda çok yakıyor.arada 4dk durması işe yaramıyor.pompa sürekli çalışıyor.

siz neden bu kadar yazılırken kendiniz termostatlı kullanımı deneyip görmüyorsunuz?sizin kartlarmı bozuk yoksa hiç denemediniz mi gerçekten?

Siz isterseniz diğer sayfaları okuyuda benim neler neler denediğimi ve aldığım sonuçları görün.

Ben artık termostat olayını geçtim parametreler ile uğraşıyorum en uygunu yakalamak için.

Baymaktan mühendisler gelip bakacaktı ama adamlarda tık yok bekliyorum hala.

Kombide petek metresi uzun olduğunda hiç durmadan bir çalışma mevcut.
    Termostatlı kullanımda da ısı istenilen değere gelince duruyor.
    Zaten sürekli full çalıştığı içinde istenilen değere gelmesi çok normal.
    Ama çok yakıyor günlük 15-20 metreküpler yakıyor ki bu kesinlikle kabul edilemez.

Babamdaki eski Vaillant vuv 242 bile 40 derecede 7,5 metre de 6metreküp yakıyor el insaf yani.
    Hermetik ve ski teknoloji.

Baymak en son teknoloji yoğuşmalı ama tüketim 15-20 ne kadar iyi değilmi ?

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Arkadaşlar merhaba,

En iyi anlatımı yazmışsınız sayın memint.Bunu baymak firmasına anlatamıyosun.Onlar sadece güzel bir teknoloji ürettiklerini zannediyolar ve enerji verimliliğini %109 arttırdık diyebiliyorlar.

Unuttukları bir şey var, yakıt sarfiyatı.Belki cihaz %109 verimle çalışabilir ama bu gazı yakan bütün kombiler %109 çalışır zaten.

Yoğuşmalı kombilerden maks.düzeylerde verim alabilmek için kombinin dönüş suyunun 30-40 dereceler (gidiş suyunun 40-50C) arasında olacak şekilde ayarlanması gerekir. Tabi kombi bu ayarlarda çalışırken mekanı ısıtacak kadar petek de olmalı.
    Çoğu kullanıcının petek miktarı buna uygun olmadığı için, soğuklarda kombiyi 55-60C'de kullanmak zorunda kalıyor ve yeterince verim alamıyorlar.
    Kombinin bilmem şu kadar verimli olması tek başına yeterli değil yani.
    Ayrıca maks. verimle çalışan kombi maks.gaz yakıyordur diyemeyiz. Aynı koşullarda 55-60C'de çalışan yoğuşmalı kombi daha fazla yakar ama verimi %10-15 düşük olur...

SAYIN MEMİNT tamam petek boyunu arttıralım ve en iyi verimi elde edelim.Ama bu kombiler ne kadar petek büyürse okadar uzun süre çalışıyor.Evet iyi bir yoğusmanın gerçekleşmesi için dönüş suyunun 35-50 arası olması gerekiyor ama bu kombi kendini kapatamadığı için minimum kısık modulasyonda ürettiği ısıl güç evin ısı kaybına eşit veya bir miktar üstü olduğu için sürekli çalışmasına neden oluyor böyle olduğu içinde fazla gaz sarfediyor.Ben özellikle denedim 45 derecede çalışsa bile benim evimin şartlarında günde 8-9 m3 gaz yakıyor ve minimum düzeyde ısınabiliyorum.yalıtım eksiktir dediğini duyuyor gibiyim ama yalıtımda olsa bu kombi emin olun yine fazla yakacaktır.Bu sitede petek boyları uzun olan ve kombisinin fazla yaktığını söyleyen arkadaşlarımız mevcut.

Kombinin enerji verimliliği %109 olabilir bunu test etmişlerdir kayıtlara geçmişlerdir, bu durum bizi tüketici olarak optimum fayda sağlayacağını düşündürür ve tercih nedenimiz olabilir ki öyle olmuştur. Eğerki %109 verimi varsa bunu gaz sarfiyatınada yansıtması gerekir.Çünkü tüketici yaktığı gaza ve faturasına bakar.Verim diğer kombilerdeki gibi düşük olsun önemli değil der, ama faturam kabarık olmasın ister.Nitekimde herkes aynı durumu düşünmektedir.

Mesele kombinin 2 dakika çalışıp 4 dkika durmasını istememiz değildir.Eğerki 1 saat hiç durmadan çalışıyorsa 1 saat boyunca ısıttığı ortamın tüketiciye sunduğu maksimum fayda psikolojisini sağlamasıdır.Önemli değil yaksın ben gayet iyinin üzerinde ısınıyorum desin.Ama bu cihazz bunu gerçekleştirememektedir.Benim görüşüm bu.

Tabi ki kombisinde modülasyon/sarfiyat sorunu yaşayanlara değildir sözüm. Sizin öncelikle kombinizin sorunlarınızın giderilmesi gerekir. Bu konuda haklısınız. Petek arttırmak sizde ve aynı sorunu yaşayan diğer arkadaşlarda çözüm olmayacaktır..

• Arkadaşlar benim evim full yalıtımlı.
    2.katta oturuyorum.
    Altım üstüm full yanıyor.Ben ara kattayım evin içinden bile yalıtım yaptırdım.
    Zemine strafor üstü parke yaptırdım tüm tesisat yerden falan.

Bende de 8.5 petek boyu ile kapanma olmuyor.

Tamamen kombinin kart yazılımıyla ilgili problem var.
    Kombi modülasyon yapmıyor.Isıyı sürekli aynı tutuyor
    Halbükü az fazla ısıtıp beklemeye geçse daha az yakacak ama bunu bir anlatamadık BAYMAK a.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Arkadaşlar merhaba,

+1 katılıyorum.
    termostatsız akşam 20 den 20 ye 1gün 50C de yandı 15m3 yakmış.fazla yakmış.üstelik bu şekilde sürekli pompa çalışıyor.hiç susmuyor gibi.alev simgesi yok olduktan 4dk sonra yine beliriyor.dolayısıyla 24 saatte kapalı kaldığı süre çok az.şimdi termostatlı moda geçtim 55C chsl.bakalım yarın kaç yakacak. 10m3 olması lazım.göreceğiz.

Petek boyunuzu öğrenebilir miyiz?

Ayrıca full petek açıkken sizin kombi sönüp 4 dakka bekleme yapıyor mu?

Çoğu arkadaşımızda bu sorun var çünkü kombi hiç durmadan yanıyor.
    Sizinki durmasına rağmen 15metreküp yakıyorsa cidden rezillik yani.

termostatsız kullanımda çok yakıyor.arada 4dk durması işe yaramıyor.pompa sürekli çalışıyor.

siz neden bu kadar yazılırken kendiniz termostatlı kullanımı deneyip görmüyorsunuz?sizin kartlarmı bozuk yoksa hiç denemediniz mi gerçekten?

Siz isterseniz diğer sayfaları okuyuda benim neler neler denediğimi ve aldığım sonuçları görün.

Ben artık termostat olayını geçtim parametreler ile uğraşıyorum en uygunu yakalamak için.

Baymaktan mühendisler gelip bakacaktı ama adamlarda tık yok bekliyorum hala.

Kombide petek metresi uzun olduğunda hiç durmadan bir çalışma mevcut.
    Termostatlı kullanımda da ısı istenilen değere gelince duruyor.
    Zaten sürekli full çalıştığı içinde istenilen değere gelmesi çok normal.
    Ama çok yakıyor günlük 15-20 metreküpler yakıyor ki bu kesinlikle kabul edilemez.

Babamdaki eski Vaillant vuv 242 bile 40 derecede 7,5 metre de 6metreküp yakıyor el insaf yani.
    Hermetik ve ski teknoloji.

Baymak en son teknoloji yoğuşmalı ama tüketim 15-20 ne kadar iyi değilmi ?

Bugün hava sıcak olduğundan olsa gerek 6m3 yakmış.10 olmasını bekliyordum termostatta.neticede termostatsız hatalı çalışıyor.deneyip gördüm.en azından bu şekilde kullanmak lazım.
    sizin durumunuzu bilmiyorun detaylı ama,ayarları değiştirdiğiniz için termostatlı da fazla yakıyor olamazmı.
    öte yandan tesisatınızdaki bir sorunda sebep olabilir.içi dolu kirli petekler,kalitesiz boru,kombinin yeri,çapraz petek bağlantısı yapılmaması gibi.kombi ana başlığında bunları okumuşsunuzdur diye tahmin ediyorum.
    Allah kolaylık versin.işinin ehli adamın az olduğu bu piyasada kendi sorununuzn cevabını kendiniz bulacaksınız mecburen.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Bayii yanlışlıkla 24 kw yerine 28 kw Novadens extra göndermiş...Montaj yapılıp açılşa gelindiğide fark ettik...Öylece kaldı.....3-4 metre petekte bile ortalama günlük 7- 8 m3 yakıyor....Bütün peteklerde termostatik vana var ve genelde 160 cmlik petek orta 2 tane 80 lik petek düşük ayarda...Tüketim çok fazla bence...Evin yalıtımı yok ve altı dükkan dükkanda soba yanıyor....Demekki bütün petekleri açsak 20-25 m3 yakacak....Bir de petekler birden ısınıp birden soğuyor....Bu durum da normal değildir herhalde....
  • quote:

Orijinalden alıntı: mna4454

Bayii yanlışlıkla 24 kw yerine 28 kw Novadens extra göndermiş...Montaj yapılıp açılşa gelindiğide fark ettik...Öylece kaldı.....3-4 metre petekte bile ortalama günlük 7- 8 m3 yakıyor....Bütün peteklerde termostatik vana var ve genelde 160 cmlik petek orta 2 tane 80 lik petek düşük ayarda...Tüketim çok fazla bence...Evin yalıtımı yok ve altı dükkan dükkanda soba yanıyor....Demekki bütün petekleri açsak 20-25 m3 yakacak....Bir de petekler birden ısınıp birden soğuyor....Bu durum da normal değildir herhalde....

Evinizin ısı yalıtımı yok ve dükkan üstü. Gündüz saatlerinde bile ısı kaybı, 24Kw'lık cihazın minimum ısıl güçte ürettiği ısıdan daha düşük değildir. Dolayısıyla 28Kw cihazın farkı bu koşullarda en fazla %5-10 fazla yakması olabilir. Asıl mesele ısı yalıtımının olmaması. En az %30-40 fazla yaktırır. Dolayısıyla tüketiminiz bu koşullara göre normal.
    Peteklerin çabuk soğuması ısı kaybınızın yüksek olmasına bağlı. Bu yüzden de kombi sık devreye girip çıkar. Sarfiyat/ısınma dengesi konusundaki tercih sizin. Isınmanız yetersizse fazla sarfiyatı göze almaktan başka çare yok. En azından ısı yalıtımını iyileştirene dek...

• bu kombide oda tewrmostatı olarak üzerindeki panelimi kullanıyorsunuz ve bu paneli kablo ile başka bir yere taşıyormusunuz yoksa kombinin üzerindeykenmi kullanıyorasunuz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: pulpa

bu kombide oda tewrmostatı olarak üzerindeki panelimi kullanıyorsunuz ve bu paneli kablo ile başka bir yere taşıyormusunuz yoksa kombinin üzerindeykenmi kullanıyorasunuz?

Üzerindeki paneli kullanıyorsunuz, evin içinde uygun bir yere monte edip 2x0,75 kablo ile bağlıyorsunuz. O.T gibi kullanmak için ayarlardan Ambon değerini 1 yapıyorsunuz.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: mna4454

Bayii yanlışlıkla 24 kw yerine 28 kw Novadens extra göndermiş...Montaj yapılıp açılşa gelindiğide fark ettik...Öylece kaldı.....3-4 metre petekte bile ortalama günlük 7- 8 m3 yakıyor....Bütün peteklerde termostatik vana var ve genelde 160 cmlik petek orta 2 tane 80 lik petek düşük ayarda...Tüketim çok fazla bence...Evin yalıtımı yok ve altı dükkan dükkanda soba yanıyor....Demekki bütün petekleri açsak 20-25 m3 yakacak....Bir de petekler birden ısınıp birden soğuyor....Bu durum da normal değildir herhalde....

Evinizin ısı yalıtımı yok ve dükkan üstü. Gündüz saatlerinde bile ısı kaybı, 24Kw'lık cihazın minimum ısıl güçte ürettiği ısıdan daha düşük değildir. Dolayısıyla 28Kw cihazın farkı bu koşullarda en fazla %5-10 fazla yakması olabilir. Asıl mesele ısı yalıtımının olmaması. En az %30-40 fazla yaktırır. Dolayısıyla tüketiminiz bu koşullara göre normal.
    Peteklerin çabuk soğuması ısı kaybınızın yüksek olmasına bağlı. Bu yüzden de kombi sık devreye girip çıkar. Sarfiyat/ısınma dengesi konusundaki tercih sizin. Isınmanız yetersizse fazla sarfiyatı göze almaktan başka çare yok. En azından ısı yalıtımını iyileştirene dek...

Kardeş yalıtım olmasa bile 24 saat yanan bir kombinin 20-25m3 yakması ne kadar doğal sence ?
    Petek boyu önemli tabiki ama 80derecede bile yansa anca bu kadar yakmalı.
    Kimse de 80 derece de yakmıyor.

Kombi bariz bir şekilde yazılımsal sorun yüzünden fazla yakıyor.
    Bunun lamı cimi yok yani herşey ortada.
    Neler çektiğimizi Allah biliyor.

Kimsenin kombiden anladığı yok.
    Sözde ARGE mühendisleri gelip evimde kontrol yapacaktı onlar bile korkuyor gelmeye.
    Baymaktan umudu kestim ben artık.

• eski kasa novadens extra ch sl Kazan sıcaklığını 55 C ,termostadı 21 C yaptım,1-2 gündür hava güneşli olduğundan akşam hava kararana kadar kombi faaliyete geçmedi,evde yalıtım yok ama güney cepheli iyi güneş alıyor 120 m2 9.3 petek boyu ,sadece yatak odasında termostatik vana .altımda dükkanlar üstümde soba yakan daire var 24 saatte 5.717 m3 gaz yakmış, bugün termostadı 22 C ye getirdim bakalım sonuç ne olacak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Zebza

quote:

bu kombide oda tewrmostatı olarak üzerindeki panelimi kullanıyorsunuz ve bu paneli kablo ile başka bir yere taşıyormusunuz yoksa kombinin üzerindeykenmi kullanıyorasunuz?

Üzerindeki paneli kullanıyorsunuz, evin içinde uygun bir yere monte edip 2x0,75 kablo ile bağlıyorsunuz. O.T gibi kullanmak için ayarlardan Ambon değerini 1 yapıyorsunuz.

peki sizin kombilerde ambondan başka modul diye bir ayarda varmı buda 0 yada 1 yapılabiliyor...
  • quote:

ben cihaz üstünde kullanıyorum termostatı.kombide mutfakta.
    gayet güzel çalışıyor.bugün 5-6 m3 yakmış hava sıcak diye.
  • quote:

peki sizin kombilerde ambondan başka modul diye bir ayarda varmı buda 0 yada 1 yapılabiliyor...

Sadece Ambon 1 yapıyorsunuz. Ekrandaki kazan sıcaklığı oda sıcaklığına dönüşüyor.
  • Merhaba,Yeni kasa novadens extra aldım evim için evimde kiracı var ben il dışında oturuyorum.Montajı yeni yapıldı gazı yarın verilecekmiş bende merakla bekliyorum çalışmasını.Apartmandakilerin çoğu viessman vitodens'ı Tercih ettiler ben daha tasarruflu yerli malı diye Baymakı tercih ettim forumdan etkilenerek, Kiracıyada baya övdüm .İnşallah burada yazılan sıkıntılar başımıza gelmez ve pişman olmayız.Kullanmaya başlamadığım halde buradaki sıkıntıları baymak sitesine yazdım. arkadaşların mağduriyetleri çözülsün diye.20 Ekimde falan almıştık kombiyi tesisatçı su basınca kombiden su gelmiş servisi aradım olabilir gevşek bir yer vardır gelince hallederiz dediler.Neyse kurulum yapılınca görürüz artık. Benim aklımda bir soru vardı oda termostatını başka odaya montaj yapmadan üzerinde çalıştırabilirmiyiz diye benim kombide mutfakta çünkü

Zebza sen oda termostatıylamı kullanıyorsun günlük tüketimin ne kadar merak ediyorum. Teşekkürler.

• Sesimiz cikmiyor arkadaslar sanirim hepimiz kombiyi oldugu gibi kabul ettik.tesekkurler baymak,iyi ki varsin(!)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: silver2007

Merhaba,Yeni kasa novadens extra aldım evim için evimde kiracı var ben il dışında oturuyorum.Montajı yeni yapıldı gazı yarın verilecekmiş bende merakla bekliyorum çalışmasını.Apartmandakilerin çoğu viessman vitodens'ı Tercih ettiler ben daha tasarruflu yerli malı diye Baymakı tercih ettim forumdan etkilenerek, Kiracıyada baya övdüm .İnşallah burada yazılan sıkıntılar başımıza gelmez ve pişman olmayız.Kullanmaya başlamadığım halde buradaki sıkıntıları baymak sitesine yazdım. arkadaşların mağduriyetleri çözülsün diye.20 Ekimde falan almıştık kombiyi tesisatçı su basınca kombiden su gelmiş servisi aradım olabilir gevşek bir yer vardır gelince hallederiz dediler.Neyse kurulum yapılınca görürüz artık. Benim aklımda bir soru vardı oda termostatını başka odaya montaj yapmadan üzerinde çalıştırabilirmiyiz diye benim kombide mutfakta çünkü

Zebza sen oda termostatıylamı kullanıyorsun günlük tüketimin ne kadar merak ediyorum. Teşekkürler.

Merhaba,

Öncelikle geçmiş olsun diyerek sizi Baymak Novadens zedeler derneğine kaydınızı yapıyorum :)

Kombiden su gelmesi içindeki rekorun sıkılmamasından dolayıdır.
    Ne kadar kaliteli bir kombi ki düşünün kalite testinden bu halde geçmiş.
    Daha birşey demeye gerek yok galiba.

İnşallah sizde de bizdeki gibi sorunlar olmaz ama aynı anakart ile zor gibi gözüküyor.

Tekrar geçmiş olsun.

• quote:

Şu an bazı testler yapıyorum 1-2 gün içerisinde bu konuda dönüş yapacağım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hakan_alkan

eski kasa novadens extra ch sl Kazan sıcaklığını 55 C ,termostadı 21 C yaptım,1-2 gündür hava güneşli olduğundan akşam hava kararana kadar kombi faaliyete geçmedi,evde yalıtım yok ama güney cepheli iyi güneş alıyor 120 m2 9.3 petek boyu ,sadece yatak odasında termostatik vana .altımda dükkanlar üstümde soba yakan daire var 24 saatte 5.717 m3 gaz yakmış, bugün termostadı 22 C ye getirdim bakalım sonuç ne olacak.

Dün güneşli havada 21 C'de 5.717 m3 yakmıştı ,bugün hava kapalı 22 C'de 10.235 m3 yakmış,neredeyse yarı yarıya...
  • quote:

quote:

Merhaba,Yeni kasa novadens extra aldım evim için evimde kiracı var ben il dışında oturuyorum.Montajı yeni yapıldı gazı yarın verilecekmiş bende merakla bekliyorum çalışmasını.Apartmandakilerin çoğu viessman vitodens'ı Tercih ettiler ben daha tasarruflu yerli malı diye Baymakı tercih ettim forumdan etkilenerek, Kiracıyada baya övdüm .İnşallah burada yazılan sıkıntılar başımıza gelmez ve pişman olmayız.Kullanmaya başlamadığım halde buradaki sıkıntıları baymak sitesine yazdım. arkadaşların mağduriyetleri çözülsün diye.20 Ekimde falan almıştık kombiyi tesisatçı su basınca kombiden su gelmiş servisi aradım olabilir gevşek bir yer vardır gelince hallederiz dediler.Neyse kurulum yapılınca görürüz artık. Benim aklımda bir soru vardı oda termostatını başka odaya montaj yapmadan üzerinde çalıştırabilirmiyiz diye benim kombide mutfakta çünkü

Merhaba,

Öncelikle geçmiş olsun diyerek sizi Baymak Novadens zedeler derneğine kaydınızı yapıyorum :)

Kombiden su gelmesi içindeki rekorun sıkılmamasından dolayıdır.
    Ne kadar kaliteli bir kombi ki düşünün kalite testinden bu halde geçmiş.
    Daha birşey demeye gerek yok galiba.

İnşallah sizde de bizdeki gibi sorunlar olmaz ama aynı anakart ile zor gibi gözüküyor.

Tekrar geçmiş olsun.

bende de iç kapağı tutan civatanın biri 2cm biri 6 cm. ne kadar özenli çalıştıklarına karar verin. eski kasa kombiler tuttu diye, aceleyle merdiven altı üretimle bunları ürettiler test bile yapmadan bize sattılar. umarım aldıkları paraların 100 katı zarar ederler...

• 
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.