Şimdi Ara

BAYMAK & BRÖTJE NOVADENS EXTRA (30. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.753
Cevap
24
Favori
171.893
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2829303132
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: By_C@BB@R

Arkadaslar en buyuk sorunlar bende mevcut galiba:) hergun takip ediyorum girip kim ne yaZmis okuyorum merak etmesin kimse bu isi cozecegiz. Yarin brotje ye ve baxi ye ayrica anakart firmasina ingilizce sikayet maillerini atacagim. Attigim maili burada sizlerle paylasip sizin de ayni adreslere surekli mail atmasini rica edecegim. Baymaktan murat bey sozde gelip inceleme yapacakti ama fis cikti tabiki. Bu isin pesini olsem birakmam ne gerekirse yapacagim kimse merak etmesin. Yilsonu islerin asiri yogun olmasi sebebiyle arayip baymak ile gorusemedim ama en kisa zamanda bombardimana baslayacagim. Ozellikle meddah bey merak etmeyin kimsenin bu tabiki biraktigi yok :)

Tesekkurler cabbar abi.gercekten isin parasinda pulunda degilim aldatildigim zoruma gidiyor.yazilim su sekilde gelistirilmeli:kombi modulasyon yapmali ve set edilen sicakligin 3 derece uzerine boiler isisi gelmiyorsa maksimum 4 dakika sonra kart emir vermeli ve alev boyunu 1 kademe artirmali ve kombi durmali.zaten belirlenen sure icinde durursa sorun yok ama bizim gibi durmayan kombilerde kartin yaziliminda bu olmali.baymak neyin kafasini yasiyor bu kadar aciz mi hala aklim ermiyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Arkadaşlar yurtdışına atacağım mailin türkçe halini hazırladım.
    Şimdi ingilizceye çevirip aşağıdaki adreslere tek tek göndereceğim.
    İngilizce halini hazırladıktan sonra sitede yayınlayacağım sizlerden ricam herkesin mail atması.
    Kombi öneri sayfasında da paylaşım yapacağım arkadaşların mail atması için.

Metinde değişiklik gerekiyorsa lütfen uyarın düzeltme yapalım.

Kolay gelsin...

merhaba,

Size Türkiyeden bir baymak mağduru kullanıcısı olarak yazıyorum.

Türkiyedeki Baymak firmasından sizin adınızla üretilen BRÖTJE HEIZUNG&BAYMAK NOVADENS EXTRA kombisini satın aldım.
    Baymağın türkiyede montaj yaparak satışını yaptığı bu ürünü bir çok kişi aldı.Aşağıdaki linkten aldığımız ürünü görebilirsiniz.

http://www.baymak.com.tr/tur/urunler_/kombi_/brotje-heizungbaymak-novadens-extra-premix-yogusmali-kombi__.baymak?c=4186&m=310

Fakat üründe kronik sorunlar mevcut.
    Baymak firmasına defalarca söylememize, sürekli şikayet etmemize rağmen kesinlikle herhangi bir çözüm yapmıyorlar.
    Karşımızda muhatap bulamıyoruz ve çok mağdur durumdayız.

Aldığımız kombideki problem kombinin modülasyon yapmamasıdır.
    Kombi hiç durmadan sürekli olarak yanıyor.Ekrandaki gaz simgesi kesinlikle gitmiyor.
    Böyle olunca da aşırı derecede yakıt sarfiyatı oluyor.
    Bunun yazılımsal bir problem olduğunu bir çok kez söyledik.
    Eski kasalarda böyle bir sorun bulunmuyor. Fakat yeni ürettiği ve bizim aldığımız bu modeller problemli.
    Baymak kullanıcıları olarak bu durumdan dolayı çok mağdur durumdayız.

Bu sorunun çözümünde baymak bize yardımcı olmadığı için sizlere başvurma gereği duyduk.
    Lütfen sorunumuzla ilgilenip baymaktaki yetkilileri bu konuda uyarmanızı rica ediyoruz.

Bu kombiyi satın alıp benzer sorunlar yüzünden sıkıntı çeken arkadaşlarımızla bir forum sayfası oluşturmuş bulunmaktayız.
    Sitemize aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

http://forum.donanimhaber.com/m_67163810/mpage_1/key_/tm.htm

Baxi ismine güvenimizi zedelememenizi tüm kalbimizle umuyor
    sorunumuzun çözümüyle ilgilenmenizi rica ediyoruz.

info@baxi.be
    info@broetje.de
    webmaster@broetje.de
    kontakt@hmmh.de
    http://www.broetje.be/nl/contact.html?d3e68611fd8e9319aef5b65b9183ad56=2e4885d6e56e0d5c9cc89f2203d96175
    https://www.broetje.de/3_18.php?navpoint=1 kontak yazan yere

info@gruppogiordano.com
    http://www.gruppogiordano.com/en/giordano/050/CONTACT_US

• metin netleşsin mağdur olan olmayan bütün arkadaşlar hep beraber gönderelim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: attismail

arkadaşlar ben kombiyi bir güzel test ettim, saati saatine takip ettim, gerek sayaçtaki sarfiyat gerek dış hava sıcaklığı, gerekse kazan sıcaklıkları ve modülasyon..
    sonuçmu.. hala vahim.
    arkadaşlar cihazın pm 18 parametresi 13 te bildiğiniz üzere, ben bunu 23 yaptım sönme gercekleşti.özellikle boyler ısısını takip ettim 50 ye set edildiyse mesela, 2 3 saniyede bir anda 56 57 lere çıkartıyor ve kombi sönüyor sonra tekrar birdaha, çözüm olarak pm 18 zi 22 yaptım birazdaha yumuşak şekilde yükseldi. 4 dk çalışıyor 3 dakika duruyor.sorunu hallettim gibi zannettim ama olmadı.kombide sönme oluyor ama yakıt olarak hemen hemen aynı değerleri yakıyor.belki çok cüzzi azalış oluyor pm 18--22 olunca.

kombi dış hava sıcaklığı 14,5 derece oda ısısı 23 derece 55 dereceye set edilmiş pm 18--13 e ayarlı vaziyette saatte 0,48 m3 gaz yaktı 3 mt petekle.daha 1.60 m lik petek kapalı.bu ölçümleri 1 saat çaılıştıktan sonra sayaç rakamı yazıldı ve 2. saat sonunda test ettim.pm 18 i 22 yapınca kombi dura kalka şekilde çalıştı gene 2. saat sonunda 0,46 m3 yakıt yaktı dış hava değerleri aynı.hava sıcaklığı 14 --15 derecelerde gezerken bu değeri yaktı.artık soğuk memlekettekileri siz düşünün.

arkadaşlar bu kombiler kesinlikle iyi bir test yapılmadan piyasaya sunulmuş.baymak sadece en iyi modülasyon sağlayan kombi diyor ama en çok yakan kombi demiyor.

komşunun kombisini takip ettim arkadaşlar.ev durumlarımız arasında biraz farklılık olsada arada çok bir şey değişmez..kombisinin markasını bilmiyorum, kombi 2 dakika duruyor 1.10 dakika çalışıyor.1 saat takip ettim aynı ayarda devam etti.bizimkine bakıyorum devamlı çalış çalış çalış çalış.bu ne la.

yani balkonlarda öteki insanların kombisini bile takip ettirdi sayın marifetli, verimi %109 olan kombim.

kardeşlerim baymak bu kombiye her türlü düzeltmelri yapsa da bu kombi bütün şartlar aynı olmasına rağmen diğer kombilerden gene fazla yakacak sanki.premix teknolojisi nasıl bir şey bilmiyorum ama eski yoğuşma teknolojisi gibi çalıştırmak mümkün olmayabilir.

Abicim aynı durumların benzerleriyle bende karşılaştım
    3.5 petek açık iken aslında herşeyim süperdi.
    Ne zamanki hepsini açtım 8.5m baktımki kombi sönmüyor :)

Neyse servisler geldi falan bir tanesi gaz ayarıyla oynadı.
    Sonra tamamen cortladı kombi PM18i 20 yaparak kombimi eski haline çevirim.

Dün PM18i 25 yaptım kombi 55-57dere dedi söndü.
    Neyse bekliyorum kombi yanmıyor 5 dakka geçti 8 dakka geçti tık yok.
    Kazan sıcaklığı düştü 35lere petekler soğudu hala kombi yanmıyor.

Lanet olsun dedim gittim PM18 i yine 20ye aldım kombi kendine geldi.

Deneme tahtası oldu vallaha ya.

Benim denemelerimde PM18i 13 ile 20 yapınca kesinlikle yakıt farkı olmadı. Hiçbirşey değişmiyor. Sadece kombinin çıkardığı ses değişiyor.

Yazdığım türkçe yazıyı arkadaşa çevirtiyorum. Benim ingilizcem iyi aslında ama translate kullanıp kelimeleri anlamsız yapmak istemedim.
    Direk ingiliz ingilizcesi ile çevirtip buraya ekleyeceğim ve herkesden göndermesini rica edeceğim.

• quote:

arkadaşlar ben kombiyi bir güzel test ettim, saati saatine takip ettim, gerek sayaçtaki sarfiyat gerek dış hava sıcaklığı, gerekse kazan sıcaklıkları ve modülasyon..
    sonuçmu.. hala vahim.
    arkadaşlar cihazın pm 18 parametresi 13 te bildiğiniz üzere, ben bunu 23 yaptım sönme gercekleşti.özellikle boyler ısısını takip ettim 50 ye set edildiyse mesela, 2 3 saniyede bir anda 56 57 lere çıkartıyor ve kombi sönüyor sonra tekrar birdaha, çözüm olarak pm 18 zi 22 yaptım birazdaha yumuşak şekilde yükseldi. 4 dk çalışıyor 3 dakika duruyor.sorunu hallettim gibi zannettim ama olmadı.kombide sönme oluyor ama yakıt olarak hemen hemen aynı değerleri yakıyor.belki çok cüzzi azalış oluyor pm 18--22 olunca.

kombi dış hava sıcaklığı 14,5 derece oda ısısı 23 derece 55 dereceye set edilmiş pm 18--13 e ayarlı vaziyette saatte 0,48 m3 gaz yaktı 3 mt petekle.daha 1.60 m lik petek kapalı.bu ölçümleri 1 saat çaılıştıktan sonra sayaç rakamı yazıldı ve 2. saat sonunda test ettim.pm 18 i 22 yapınca kombi dura kalka şekilde çalıştı gene 2. saat sonunda 0,46 m3 yakıt yaktı dış hava değerleri aynı.hava sıcaklığı 14 --15 derecelerde gezerken bu değeri yaktı.artık soğuk memlekettekileri siz düşünün.

arkadaşlar bu kombiler kesinlikle iyi bir test yapılmadan piyasaya sunulmuş.baymak sadece en iyi modülasyon sağlayan kombi diyor ama en çok yakan kombi demiyor.

komşunun kombisini takip ettim arkadaşlar.ev durumlarımız arasında biraz farklılık olsada arada çok bir şey değişmez..kombisinin markasını bilmiyorum, kombi 2 dakika duruyor 1.10 dakika çalışıyor.1 saat takip ettim aynı ayarda devam etti.bizimkine bakıyorum devamlı çalış çalış çalış çalış.bu ne la.

yani balkonlarda öteki insanların kombisini bile takip ettirdi sayın marifetli, verimi %109 olan kombim.

kardeşlerim baymak bu kombiye her türlü düzeltmelri yapsa da bu kombi bütün şartlar aynı olmasına rağmen diğer kombilerden gene fazla yakacak sanki.premix teknolojisi nasıl bir şey bilmiyorum ama eski yoğuşma teknolojisi gibi çalıştırmak mümkün olmayabilir.

kardeşim bu olay pm le falan çözülmez. ben sensörle denme yaptım sonuçları üst tarafta yazılı. sorun şu ki anakart belirlenen derecenin üzerine çıkmaya izin vermiyor. 5 derece tolerans tanınsa, yani 45 dereceye ayar yapıldığında 50 ye çıkabilse kombi kapanacak sorun kalmayacak. By-cabbar arkadaşımız çeviriyi yapsın bakalım bir de almanyaya yazalım. Gerçi bu çeviriyi almanca yapmak gerekmiyormu aslında veya direk türkçe yazsakta kendilermi tercüme etse.

• merhaba arkadaslar öncelikle herkese yeni yıl sağlık ve huzur versin Rabbim yar ve yardımcımız olsun!
    yazdıklarınızı okudum işten gelince öncelikle sevgili cabbar mailiniz içeriği gayet güzel ingilizceye cevirdiğinizde burdan yayınlarsanız tüm adreslere tek tek yollarım.ayrıca sevgili fiko'nun tespitlerini sözleştiğimiz üzere sitemle beraber maille baymaka yolladım.
    bir diğer husus;PM 18 ile oynadıgınızda yakıt değerleriniz aynı mı kaldı gercekten?ben de arttmıstı çünkü bu konuda istatiski bilgilerini sevgili by_cabbar ve attismail abilerimiz bir kez daha gecerse bu durumu da elimdeki tüm mail adreslerine ve servise atacam.
    teşekkürler burada olduğunuzu ve birlikte olduğumuzu görmek güzel.
    baki selam.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: meddah58

merhaba arkadaslar öncelikle herkese yeni yıl sağlık ve huzur versin Rabbim yar ve yardımcımız olsun!
    yazdıklarınızı okudum işten gelince öncelikle sevgili cabbar mailiniz içeriği gayet güzel ingilizceye cevirdiğinizde burdan yayınlarsanız tüm adreslere tek tek yollarım.ayrıca sevgili fiko'nun tespitlerini sözleştiğimiz üzere sitemle beraber maille baymaka yolladım.
    bir diğer husus;PM 18 ile oynadıgınızda yakıt değerleriniz aynı mı kaldı gercekten?ben de arttmıstı çünkü bu konuda istatiski bilgilerini sevgili by_cabbar ve attismail abilerimiz bir kez daha gecerse bu durumu da elimdeki tüm mail adreslerine ve servise atacam.
    teşekkürler burada olduğunuzu ve birlikte olduğumuzu görmek güzel.
    baki selam.

ben sürekli kullandığım peteklerle denedim yani 3. mt petekle 60 m2 lik yeri ısıtıyor.pm 18 ayarını ilk 13 te 55 derecede denedim ve 1. saatin sonunda ölçmedim sayacı kaydettim 2. saatin sonunda ölçtüm ve 0,48 m3 yaktı hiç durmadan çalıştı.aynı şekilde pm 18 zi 22 yaptım 2. saatin sonunda ölçtüm 3 dakika durdu 4 dk çalıştı ve 0,46 m3 gaz yaktı.dış hava sıcaklık değerleri aynıydı yani 14,5-15 arasındaydı.belki pm 18 i 24 veya 25 yapınca yakıt sarfiyatı düşer diye düşünüyorum, onuda denedim bu seferde 2 --3 saniyede 50 ye ayarlıysa 58 lere kadar ısıyı çıkartıyor ve sönüyor..
    ilk ateşleme oranını yani pm 1 i--20 yapsak fazla yakmasa olmazmı, öyle olduğu zaman hem az yakar hemde bir anda kazan ısısıını 58 lere çıkartmaz. yada pm 24 ayarını 5 ten 10 na çıkartabilirsek kombinin 5 saniyede yanıp sönmesini engellemiş oluruz.
    balkonda beklerken bacadan yüzüme ilk ateşlemenin buharı geldi, içinde baya çiğ yanmamış gaz kokuyordu, bütün kombilerde böylemi bilmiyorum.

Diger pm ayarlarini. Ne ise yaradigini inanin bilmiyorum ama pm18 onceki kartimda yanma ve bekleme suresini artiriyordu simdi. İse ne ise yaradigini inanin cozemiyorum kafam karisiyor

• quote:

pm 18 le çözülmedide zaten.belki durmasını sağladık ama toplamda yakıt sarfiyatı aynı çıktı nerdeyse..1 -2 sayfa öncesinde yanılmıorsam heat-master isimli kullanıcı bu kombilerin invertörlü özellikte oloduğunu yazmıştı.kaça ayarladıysan sürekli o ayarda çalışması sağlayan teknoloji..insallah yazılımla çözülür.

arkadaş okadar mail attık okadar şikayetvar.com a yazdık hala daha icraat yok..adamlar başlarını karşıya dikmişler sağını solunu gördükleri yok.tüketiciler ne çekiyor, biz nasıl bir markayızda onları üzdük sıkıntıya soktuk,,,hiiiiççç düşündükleri yok..büyük bir firma için bunlar can sıkıcı şeylerdir lakin ilgilenen yok..merkez istanbuldaysa gitsinler by cabbarın evine kapısını çalsınlar.değerli müşterimizin sorunu neymiş servis halledemediğine göre mühendislik bir iş deyip bakmaları gerekirdi.

baymak bu işin maliyetinden korkuyor gibi sanki.fabrikaya belkide kart değil kombinin kendisi gitmesi gerekiyor.aslında onlar sorunumuzu gayet iyi anladılarda dediğim gibi maliyetinden korkuyorlar.
    bu işin peşini bırakmayalım.sürekli mail sürekli şikayet.ve en etkili yol olan tüketicihakları ve tüketici hakem heyeti.

Arkadaşlar bende bunu diyecektim.

Tüketici hakem heyetine gidin, ürünü duo-tec gibi başka bir modelle değiştirsinler yada para iadesi isteyin oyalama taktiklerine kanmayın. Bilirkişi tesbiti gerekiyorsa makina mühendisine tesbit ettirin, özellikle evi yalıtımlı olanlar komşularıyla rahatlıkla karşılaştırılır.

Yani maille falan zor, resmi yollara başvurun.

• Arkadaşlar ben eski kasa kullanıyorum ancak hiçbir zaman kimseye önermiyorum baymak mı bir kere soğudum babam doğalgaz döşetiyor bana soruyor ne alacaz diye dd nitromix diyorum fiyat olarak 1500 tl inşallah sizde sorunu çözersiniz merak etmeyin devamlı bende bu konuyu takip ediyorum sonuna kadar destek
  • quote:

Orijinalden alıntı: ASRIN32

Arkadaşlar ben eski kasa kullanıyorum ancak hiçbir zaman kimseye önermiyorum baymak mı bir kere soğudum babam doğalgaz döşetiyor bana soruyor ne alacaz diye dd nitromix diyorum fiyat olarak 1500 tl inşallah sizde sorunu çözersiniz merak etmeyin devamlı bende bu konuyu takip ediyorum sonuna kadar destek

Asrin bey siz eski kasadan neden memnun degildiniZ?oda termostadiyka mi yoksa normal mi kullaniyorsunuz?termostadli ve termostadsiz kullanimdan hangisi ekonomik sizce

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar çeviri için ben arkadaşımdan cevap bekliyorum.
    O da herhalde yılbaşında sızdı kaldı ulaşamıyorum ama bugün inşallah bu iş tamam.
  • quote:

Arkadaşlar çeviri için ben arkadaşımdan cevap bekliyorum.
    O da herhalde yılbaşında sızdı kaldı ulaşamıyorum ama bugün inşallah bu iş tamam.

cabbar kardes baymakın bu numarasını 0216 581 65 73 aradınız mı hiç bu numara da müdüre hanım var gülçin hanım diye onun la görüştünüz mü ben ne kadar aradıysam ulaşamadım biz kendisine şikayetinizi söyliyecem deyip size dönecem diyip geçiştiriyorlar.
    eger aramıdysanız bi de siz görüşün bakalım size ne diyecekler saygılar.
  • quote:

quote:

Arkadaşlar ben eski kasa kullanıyorum ancak hiçbir zaman kimseye önermiyorum baymak mı bir kere soğudum babam doğalgaz döşetiyor bana soruyor ne alacaz diye dd nitromix diyorum fiyat olarak 1500 tl inşallah sizde sorunu çözersiniz merak etmeyin devamlı bende bu konuyu takip ediyorum sonuna kadar destek

Asrin bey siz eski kasadan neden memnun degildiniZ?oda termostadiyka mi yoksa normal mi kullaniyorsunuz?termostadli ve termostadsiz kullanimdan hangisi ekonomik sizce

arkadaşlar en iyisi tüketici hakem heyetine başvurmak, benim evimin yan cephesinden biri açık ve alt kalt boş ısı kaybım biraz fazla, ama 15 derecelerde ne kadar ısı kaybı olur oda malum.
    o yüzden pek güvenemiyorum evime.tabi gündüz 15 derece sıcaklıklarda 50 55 dereceye ayarlı hiç bir kombi 14-15 m3 yakmaz.yani en azından ben öyle biliyorum.
    birde bu kombilerde dikkat ettim hava sıcaklığı ister 15 derece olsun ister 4-5 derece ayarlanan derecelerde sabit bir yakıt tüketimi var.
    çok dkkat ettim buna 55 derecede 0,41-0,42 m3 yakıyo hep aynı değerler belki çok cüzi düşüşler.
    50 ye ayarlıyorum mesela saatte 0,34-0,36 m3 yakıyo.sabit hiç bir değişen yok nasıl işse.

montolaması iyi olan alt katı yanan, ve aynı şartlara yakın komşularıyla tüketimi kıyaslama yapacak olan arkadaş varsa ki varda zaten bence eldeki abartılı faturayla tüketici hakem heyetine başvursun.başka türlü bunlar ilgilenmiyecekler.en iyisi marifetli kombilerini geri iade etmek.

ben çoktan başvuracam ama evimde eksiklik varmı acaba,alt kat yanmıyo ondanmı kaynaklanıyo, yoksa hakkaten kombi çokmu yakıyo bundan kesinlikle emin olmama rağmen, iki arada bir derede düşünüp duruyorum.
    tüketici mühendisleri yada baymak yetkilisi kişi geldiği zaman benim evime bahane bulma olasılığı çok yüksek.o yüzden evi dört dörtlük olan arkadaşlarım hiç düşünmeden hakem heyetine gitsinler.başka türlü olmayacak çünkü.

• quote:

Orijinalden alıntı: Yaltunbas

quote:

cabbar kardes baymakın bu numarasını 0216 581 65 73 aradınız mı hiç bu numara da müdüre hanım var gülçin hanım diye onun la görüştünüz mü ben ne kadar aradıysam ulaşamadım biz kendisine şikayetinizi söyliyecem deyip size dönecem diyip geçiştiriyorlar.

Abicim görüşsem ne olacak sanki boşa zaman kaybı.
    Adamların umrunda bile değilki boşa çene yormaya gerek yok bence.

Bu maili Brötjeye falan attıktan sonra zaten ilgilenirler diye düşünüyorum.

• quote:

quote:

quote:

Abicim görüşsem ne olacak sanki boşa zaman kaybı.
    Adamların umrunda bile değilki boşa çene yormaya gerek yok bence.

Bu maili Brötjeye falan attıktan sonra zaten ilgilenirler diye düşünüyorum.

haklısın kardes ne kadar aradıysam dönecegiz diyorlar dönmüyorlar.
    inşallah brötje den cevap gelir de herkez bu dertten kurtulur.
    bu ay fatura geldi ankara da yaşıyorum 439 tl 120 tl si saat taksi di 319 tl dogalgaz faturası 318 metre küp yakmış kombi 26 günde aramadım yer kalmadı hepsi dönecegiz diyor.
    tüketici heyetine versek nasıl olur ki acaba?

• quote:

quote:

quote:

kardeşim kasım ayında kombiyi aldım, 50 dercenin altına düşmemesi şikayeti yüzünden denizlideki servis bir numara verdi bu numaraya benzer bişeydi, aradım daha doğrusu arattılar bana. arıyorum mesela bana aynen "denizliden arıyorsanız (bu numara benzer başka bir numara söylüyolar ) bu numarayı arayın" diyolar. kaç kez ya ... tam 5 değişik numara verdiler bir türlü ilgiliyle görüşemedim..en sonunda lanet ettim artık.
    kazığın o anda girdiğini anladım zaten.

merkezdeki çağrı karşılayan bayanlarda çok kibardı arkadaşlar burdanda onu iletiyim.

:)) maymun ettiler kardes bizi orayı ara burayı ara servis çağır bu ne la paramızla şebeklik yapıyoruz

• quote:

quote:

quote:

arkadaşlar en iyisi tüketici hakem heyetine başvurmak, benim evimin yan cephesinden biri açık ve alt kalt boş ısı kaybım biraz fazla, ama 15 derecelerde ne kadar ısı kaybı olur oda malum.
    o yüzden pek güvenemiyorum evime.tabi gündüz 15 derece sıcaklıklarda 50 55 dereceye ayarlı hiç bir kombi 14-15 m3 yakmaz.yani en azından ben öyle biliyorum.
    birde bu kombilerde dikkat ettim hava sıcaklığı ister 15 derece olsun ister 4-5 derece ayarlanan derecelerde sabit bir yakıt tüketimi var.
    çok dkkat ettim buna 55 derecede 0,41-0,42 m3 yakıyo hep aynı değerler belki çok cüzi düşüşler.
    50 ye ayarlıyorum mesela saatte 0,34-0,36 m3 yakıyo.sabit hiç bir değişen yok nasıl işse.

montolaması iyi olan alt katı yanan, ve aynı şartlara yakın komşularıyla tüketimi kıyaslama yapacak olan arkadaş varsa ki varda zaten bence eldeki abartılı faturayla tüketici hakem heyetine başvursun.başka türlü bunlar ilgilenmiyecekler.en iyisi marifetli kombilerini geri iade etmek.

ben çoktan başvuracam ama evimde eksiklik varmı acaba,alt kat yanmıyo ondanmı kaynaklanıyo, yoksa hakkaten kombi çokmu yakıyo bundan kesinlikle emin olmama rağmen, iki arada bir derede düşünüp duruyorum.
    tüketici mühendisleri yada baymak yetkilisi kişi geldiği zaman benim evime bahane bulma olasılığı çok yüksek.o yüzden evi dört dörtlük olan arkadaşlarım hiç düşünmeden hakem heyetine gitsinler.başka türlü olmayacak çünkü.

oda termostsız mı 15 metre küp yoksa oda termostatında mı yakıyor

• quote:

quote:

fark etmiyoki hemen hemen aynı değerler. ama bu dedğim oda termotsatsız kullanımdaki veriler.
    kardeşim Ankara'lısın galiba.Denizlideki havalar bir ay boyunca ortalama gündüz 13-14 diyelim üstüde oldu altıda oldu ortalama bu değer diyelim.gece ise 5---6 derecelerde diyelim, evim 133 m3 bürüt, net ısıtılacak alan 100 m2 ve ben 60 m2 lik alanı 3 mtlik petekle ısıtıyorum, alt katım boş, evin yan cephesinden birisi sıvasız açık, diğer cepheside yapışık bina şeklinde.kombiyi 50 ila 55 dereceye set edince oda ısısı manuel ahşap termometreyle ölçtüm sabit 22,5 derece oluyor.ve saatte karma bir şey söyleyim tam 0,42 m3 gaz yakıyor.oda 24 saatte 10 m3 yapıyor.salonum ve banyom kapalı olmasına rağmen bunu yakıyor.oralarıda açsam ki açmayı okadar çok istiyorumki, açarsam eğer bu hava durumlarında aylık 320 liraya yakın para gelecek diye açmıyorum. malum m3 1 lira olduğu için yakarken inan 2 kez düşünüyor insan.birde böyle kombi olunca insan rahatsız oluyor.bu değerler karma değerler arkadaşlar..

şimdi kardeşim senin evinin şartlarını bilmiyorum ama Ankaranın havasının çok soğuk olduğunu biliyorum.26 gündeki ödeyeceğin 300-350 liralık fatura çok gibi.ama bende evimin her tarafını açsam nerdeyse senin faturan gibi bir şey ödeyecem.sanki sabit yakmaya programlanmış gibi.

aynı degerler miş kardeşim teşekkür ederim.
    benim de alt kat boş,evde dış çephe ısı yalıtımı var 125 metre kare 8,5 metre petek var
    50 derecede ayarlıydı zaten altına indiremiyorum çok şükür kartımız daha gelmedi için
    ilk zaman lar bi deneyim dedim 3 gün 50 derecede yandı evin içi hakikatten baya ısıtıyordu sevindim
    dedim iyimiş falan,bi de saatten ölçüm yapım dedim ne yakıyormus diye yaptım ki 20 metre küpün üzerine çıkıyor 24 saatte hemen oda termostına aldım o zamanda 22,5 derece ye ayarlı ortalama 12 meter küp yakıyor
    fatura dan sonra salonu kapattım ortalam 8-9 metre küp yakıyor bakalım bu ayki fatura ne gelecek

• quote:

quote:

quote:

quote:

fark etmiyoki hemen hemen aynı değerler. ama bu dedğim oda termotsatsız kullanımdaki veriler.
    kardeşim Ankara'lısın galiba.Denizlideki havalar bir ay boyunca ortalama gündüz 13-14 diyelim üstüde oldu altıda oldu ortalama bu değer diyelim.gece ise 5---6 derecelerde diyelim, evim 133 m3 bürüt, net ısıtılacak alan 100 m2 ve ben 60 m2 lik alanı 3 mtlik petekle ısıtıyorum, alt katım boş, evin yan cephesinden birisi sıvasız açık, diğer cepheside yapışık bina şeklinde.kombiyi 50 ila 55 dereceye set edince oda ısısı manuel ahşap termometreyle ölçtüm sabit 22,5 derece oluyor.ve saatte karma bir şey söyleyim tam 0,42 m3 gaz yakıyor.oda 24 saatte 10 m3 yapıyor.salonum ve banyom kapalı olmasına rağmen bunu yakıyor.oralarıda açsam ki açmayı okadar çok istiyorumki, açarsam eğer bu hava durumlarında aylık 320 liraya yakın para gelecek diye açmıyorum. malum m3 1 lira olduğu için yakarken inan 2 kez düşünüyor insan.birde böyle kombi olunca insan rahatsız oluyor.bu değerler karma değerler arkadaşlar..

şimdi kardeşim senin evinin şartlarını bilmiyorum ama Ankaranın havasının çok soğuk olduğunu biliyorum.26 gündeki ödeyeceğin 300-350 liralık fatura çok gibi.ama bende evimin her tarafını açsam nerdeyse senin faturan gibi bir şey ödeyecem.sanki sabit yakmaya programlanmış gibi.

benim de alt kat boş,evde dış çephe ısı yalıtımı var 125 metre kare 8,5 metre petek var
    50 derecede ayarlıydı zaten altına indiremiyorum çok şükür kartımız daha gelmedi için
    ilk zaman lar bi deneyim dedim 3 gün 50 derecede yandı evin içi hakikatten baya ısıtıyordu sevindim
    dedim iyimiş falan,bi de saatten ölçüm yapım dedim ne yakıyormus diye yaptım ki 20 metre küpün üzerine çıkıyor 24 saatte hemen oda termostına aldım o zamanda 22,5 derece ye ayarlı ortalama 12 meter küp yakıyor
    fatura dan sonra salonu kapattım ortalam 8-9 metre küp yakıyor bakalım bu ayki fatura ne gelecek

abi hakketen sabit bir yanma programına ayrlanmış gibi.hayret yav.benim toplam petek uzunluğum 5 mt biraz kısa gibi.uzun olsa emin ol aynı alanı aynı değerlerde ısıtmak için aynı değerleri yakcak.istersen 50 ni altına düşür.fark etmeyecek yani.
    halbuki yoğuşmalı kombilerde uzun petek her zaman ısınma katsayısını etkiler diyolardı.ama bu kombi bu tezi çürütüyor gibi.
    ne kadar ekmek okadar köfte hesabı.ne kadar uzun petek okadar kabarık fatura...la havle yarabbi.gülsenmi ağlasanmı arkadaş.

:)))gül kardesim gül aglanacak halimize.
    kardes söyle ucuz yollu olsa 500 tl civarında hiç verdigim paraya acımam gider yeni kombi alırım ama
    1500 tl para verdik düştügümüz durumlara bak kardes ya
    allahım sen sabır ve dayanma gücü ver.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

abi hakketen sabit bir yanma programına ayrlanmış gibi.hayret yav.benim toplam petek uzunluğum 5 mt biraz kısa gibi.uzun olsa emin ol aynı alanı aynı değerlerde ısıtmak için aynı değerleri yakcak.istersen 50 ni altına düşür.fark etmeyecek yani.
    halbuki yoğuşmalı kombilerde uzun petek her zaman ısınma katsayısını etkiler diyolardı.ama bu kombi bu tezi çürütüyor gibi.
    ne kadar ekmek okadar köfte hesabı.ne kadar uzun petek okadar kabarık fatura...la havle yarabbi.gülsenmi ağlasanmı arkadaş.

:)))gül kardesim gül aglanacak halimize.
    kardes söyle ucuz yollu olsa 500 tl civarında hiç verdigim paraya acımam gider yeni kombi alırım ama
    1500 tl para verdik düştügümüz durumlara bak kardes ya
    allahım sen sabır ve dayanma gücü ver.

abi siz gene ucuza almışsınız ben2000 lira verdim.hadi geri iadede 1500 lira versinler razıyım yani.iade alsınlar yeterki.
    imkanım olsa başka kombi takacam test edecem farkı baymağa gösterecem.sonra farkı gören baymak bayılıp bayılıp duracak arkadaş.

aramızda olanakları uygun olan farklı kombi takabilecek arkadaş varsa bi denesin, bu yeni kombi olur eski olur fark etmez.sıhhi tesisattan anlayan varsa zahmet olmazsa başta kendi için sonra bizim için bi denesin baklım ne tür bir sonuç çıkıyor.kafayı bozuyom arkadaşımı kandırıp kombisini getirecem eve takacam yav.

kardes eca alacaktım forum da okudum novadens extra işte baymak falan yedi yıl garantili kombiyi öve öve bitiremiyorlardı bizde böyle bir hataya düştük keşke forumdan araştırıpda bu kombiyi alamasaydım
    aklımda olan eca yı alsaydım çıkacak paramız varmış diyorum allah tan hayırlısı kardesim...

• 
Sayfa: önceki 2829303132
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.