Tiyatro sanatçısı Baykal Saran (69), İstanbul’da vefat etti. Ankara Devlet Tiyatrosundan emekli olan rejisör ve tiyatro oyuncusu Saran, tedavi gördüğü VKV Amerikan Hastanesinde, bugün saat 11.30 sıralarında yaşamını yitirdi. Çok sayıda tiyatro eserinin yanı sıra sinema filmlerinde ve televizyon dizilerinde yer alan ve seslendirme yapan sanatçı, "Ferhunde Hanımlar" adlı televizyon dizisinde de eşi Beyhan Saran ile rol almıştı. Son olarak televizyon dizisi "Kurtlar Vadisi"nde "Hüsrev Ağa" karakterini canlandıran Baykal Saran, bir süredir kanser tedavisi görüyordu.
YARIN TOPRAĞA VERİLECEK
İstanbul’da bugün vefat eden tiyatro sanatçısı Baykal Saran (69), yarın Ankara’da toprağa verilecek. Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, Saran için yarın saat 11.00’de, Ankara Büyük Tiyatro’da (Opera) tören düzenlenecek. Baykal Saran’ın naaşı daha sonra Kocatepe Camii’ne götürülecek ve burada öğle namazı sonrası kılınacak cenaze namazının ardından Cebeci Asri Mezarlığında defnedilecek.
69 YILLIK YAŞAM, ÇOK SAYIDA ROL
Tiyatro sanatçısı Beyhan Saran ile evli olan Baykal Saran, 1937 yılında Kütahya’da doğmuştu.
Ankara Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümünden 1960 yılında mezun olan sanatçı, 1958-1960 yılları arasında Adana Belediyesi Şehir Tiyatrosu’nda görev aldıktan sonra, 1961’de Devlet Tiyatroları kadrosuna katılmıştı. Altın Kuş, Oyuncakçı Dede, Genç Osman, Köroğlu, Suavi Efendi, Aşk ve Barış, Kocaoğlan, Don Juan, Andorra, Vişne Bahçesi, Julius Caesar, Liliom, Tohum ve Toprak (Alemdar Paşa), Savunma, Yabanlar, Ayakta Durmak İstiyorum, Bir Bebek Evi (Nora), Göktaşı, Bütün Gün Ağaçlarda, Ölen Hangisi, Sokrates’in Savunması, Yeryüzü Cenneti, Kaşıkçılar, Çark, Gömü, Çığ, Küçük Tilkiler, Fatih, Bir Tavsiye Mektubu, Maymun Davası, Yunus Emre, Lodos, Koca Sinan, Erkek Satı, Eski Toprak, Yaban Ördeği, Ya Devlet Başa Ya Kuzgun Leşe, Altıngöl, Acılı Toprak, Hüzzam, Akümülatörlü Radyo, Sokollu, Fil Adam, Soruşturma, Kız Doğdu, Bir Adam Yaratmak, Gürültülü Patırtılı Bir Hikaye, Kuvayı Milliye Kurtuluş Savaşı Destanı, Liolu, Ziyaretçi, Son Aylar, Deli Emine, Altona Mahpusları adlı oyunlardaki oyunculuk ve yönetmenliğinin yanı sıra 1985-1987 yılları arasında Ankara Devlet Tiyatrosu Müdürlüğü, 1990-1992 ve 1995-1998 yılları arasında Sanat Yönetim Kurulu Sanatçı Temsilciliği görevlerinde bulunan Baykal Saran, Ankara Devlet Tiyatrosu’ndan emekli olmuştu.
Saran, bazı sinema filmleri ile "Ferhunde Hanımlar", "Kırık Kanatlar", "Kurtlar Vadisi" gibi televizyon dizilerinde de rol almış ve seslendirme yapmıştı.
allah rahmet eylesin
Allah rahmet eylesin. Üzüldüm.
Allah rahmet eylesin...
Allah rahmet eylesin.
çok üzüldüm yaa ferhunde hanımlarda çok izlemiştim şeker gibi adamdı ALLAH rahmet eylesin yakınlarınada sabır versin
çok üzüldüm yaa ferhunde hanımlarda çok izlemiştim şeker gibi adamdı ALLAH rahmet eylesin yakınlarınada sabır versin
+1 bende orda izlerdim ayrıca simdi cennet mahallesinde oynayan melek de o dizide süperdi severek izlediğim ender dizilerdendi zaten abimize Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun
allah rahmet eylesin
Allah rahmet eylesin
yaw çocuklar duymasındaki meltem in annesi rolündeki AYŞEN TEKİN de ölmüş. ALLAH rahmet eylesin
Seni Çok Özlicez Hüsrev Ağa.
Kurtlar Vadisini Kurtlar Vadisi Yapan Ender Oyunculardan Biriydin Sen.
Kurtlar Vadisi Çekimlerinde Senin Gibi Bir İnsanı Bizzat Tanıdığım İçin
Kendimi Çok Şanslı Hissediyorum.
Ben Eminim Ki Şuan Bizim Sesimizi Dualarımızı Alıyorsundur.
Ruhun Şaad Mekanın Cennet Olsun Hüsrev Ağa.
werilmişti ama bu daa kapsamlı olmuş allah rahmet eylesin
Allah rahmet eylesin.. Haber görünce çok üzüldüm bir günde 2 önemli oyuncumuzu kaybettik.Mekanları cennet olur inşallah..
haberi okuyunca çok üzüldüm.büyük bir oyuncuydu.bilhassa tarihi filmlerden tanıyordum ve çok başarılıydı.allah rahmet eylesin.
Allah rahmet eylesin
Allah rahmet eylesin ya
yeni haberim oldu şok oldum gerçekten çok kaliteli bir tiyatrocuydu