Şimdi Ara

Bayii kaporasını verdiğim aracı iptal ettiriyor. Ne yapabilirim?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
1.631
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar selamlar,
    2 ay öncesinde Mercedes A sedan için bayiiden araç ayırttım. Aracın tahmini geliş tarihi Nisan sonu olarak bana bildirildi. Kabul ederek kaporasını yatırdım.
    Kendi kullanmış olduğum araç engelli aracı, bu sebeple satarken ve tekrar yeni araç alacakken mahkeme kararı isteniyor. Biz eski aracın 5 yıllık süresi dolunca (Mart ayı içerisinde) mahkemeye başvurduk. Lakin normal şartlar altında 2 hafta içerisinde belli olacak karar, salgın sebebi ile uzadı ve henüz karar çıkartılamadı.
    Bayii beni nisan başında arayarak aracımın geldiğini ve almamız gerektiğini söylüyor şimdi. Stok maliyeti olacağını o sebeple bir süre daha beklemelerinin mümkün olmadığını söylüyor. Bu konuyu daha öncesinde sormuş ve eğer kararda bir gecikme olursa bekleyebileceklerini söylemişlerdi.
    Kısaca bayii beni tüm araç bedelini yatırmam yada siparişi iptal etmem için zorluyor. Şu şartlar altında karar çıksa dahi il dışına bile çıkmam sorun oluşturuyorken, (Aracı başka bir ilden alıyorum) aracı ya alın ya da bırakın deniyor.
    Sizce nasıl bir yol izlemem gerekiyor ? Benim tahminim araca bir müşteri bulundu ve beni iptal ettirip satışı yapılacak. Bende aylardır beklediğimle kalacağım.
    Yasal bir hakkım olabilir mi ? Aracı bir süre daha bekleyebilme imkanım var mı ?







  • öyle bi konu başlığı yazmışsınıki.. neys bence firma %100 haklı
  • kredi başvurusunda bulunup almayı deneseniz olmaz mı? her geçen ay zam geliyor sonuçta. aracı aldıktan sonra da elinizdeki aracı çıkarırsınız. il dışına çıkmak için de bir bahane bulup valilikten izin alın gerekirse.
  • Herkes kendine göre haklı. Bayii içinde geçerli bu durum lakin benim merak ettiğim yasal bir hakkım olup olmadığı. Yani ön ödemesini yapmış olduğum aracı teslim almam için herhangi bir süre var mı ? Araç girişi yapıldıktan sonra en geç 2 ay içinde aracı teslim almanız gerekir vs. gibi bu konuda yasal bir prosedür var mı ?
  • Ön ödeme yaparken, sözleşme yapmadınız mı? Orada haklarınız yazar.
  • Kardeşim boşuna yazıp moralinizi bozmayın, bir iki kişi dışında kimse yardım etmiyor üstüne bir sürüde hakaret ediyorlar, bence bayi haksız siz o kadar onları beklemişsiniz onlarda biraz beklesinler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fenerli-13 -- 10 Nisan 2020; 12:16:6 >
  • Bayi haklı, mahkeme kararı için keşke avukat tutsaydınız. Normalde en geç 1 ayda biten bir iş.
  • Bayi haklı , zaten bekleyerek araç alanlar her zaman satıcıya karşı pasif konumdadır, bayi bekleriz demiş , yazılı olaraktan bekleriz alıcıyı mağdur etmeyiz deyip noter tasdikli imza mı aldınız satıcıdan, cevap hayır sa geçmiş olsun



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi redferrari -- 10 Nisan 2020; 12:24:35 >
  • Aslında olağanüstü bir durum söz konusu. Bayi normal zamanda işlettiği prosedürü olağanüstü durumlar yaşanan bugünlerde de işletmeye çalışıyor. Bir avukata danışın. Ona göre kararınızı verin.
  • Bayi açısından bakarsak haklı. Siz de kendi açınızdan haklısınız. Ön ödeme sırasında sözleşme yapmış olmanız gerekiyor. Sözleşmede bu durumla ilgili bir madde var mj?
    Yasal olarak çok fazla bir hakkınız olduğunu düşünmüyorum, benimki sadece tahmin.
    Muhtemelen bayi bir alıcı buldu o nedenle sizi sıkıştırıyor.
  • Hocam öncelikle üzücü bir konu ancak sizin durumunuz farklı ve tam tamına denk gelecek bir plan yapmışsınız ancak elinizde olmayan ve kurulunda elinde olmayan sebeplerle bu süreç uzamış . Ama bayilerde ellerinde faturalı araç tutmak istemezler çünkü gümrükten fatura kestirerek getiriyorlar ve satış yapmaları lazım
    bencede tutarı krediyle halledip erken ödeme gibi avantajdan yararlanıp arabayı alın
    yoksa bayi size parayı iade edip aracı başkasına satacaktır
  • Nisan sonu teslim denmiş ama daha tarih gelmedi.
    Satış sozlesmesine bi bakın Nisan son hafta vs yaziyorsa beklemek zorunda.
    Ayrıca engelli aracını satarken niye mahkeme kararı istensin ki, engelli olan kişi yaşlı veya vasisi uzerinden mi işlem yapacaksınız?
    Bayi etik olarak beklemek zorunda ama zaten bu sıkışık durumda bi çakallık yapip yeni müşteri bulma ihtimali var tabi.

    Mevcut araç 5 yılını doldurduysa normal satış yapabiliyor olmaniz lazim.
  • ben haklı veya haksız aramıyorum ama şu zamanda aracı nakite dönüştürmek varken sizi neden beklesinler ki.
  • Bence de bayi haklı. Talip olmuşsunuz, araç gelmiş. Kişisel sorunlar yüzünden alamıyorsunuz. Bayiler de ticarethane, hayır kurumu değil sonuçta, ticaretine bakar. Ayrıca engelli indirimi ile premium araç bana etik gelmiyor.
  • Allah'ın sevgili kuluymuşsunuz. A serisi sedan kadar kötü görünen bir mercedes görmedim. Küçücük heybetsiz b sınıfı 2010 model bir araç gibi görünüyor. Cla falan alın bari alacaksanız.
  • Adamlar kaporani yakabilir şu anda bence hemen aracı al.
  • Bayi tabi ki de haklı. Kaporayı da yakma hakları olabilir sözleşmeyi incelemek lazım. Kaporta yüksekse aracı almak mantıklı olur. Sonra satılabilir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mekatronikçi

    Bayi tabi ki de haklı. Kaporayı da yakma hakları olabilir sözleşmeyi incelemek lazım. Kaporta yüksekse aracı almak mantıklı olur. Sonra satılabilir.
    bayi haklı bence
  • bayi aracı getirdi size al diyor bayi üstüne düşeni yapmış siz elzem sebeblerden alamıyorsunuz adamda dükkan işletiyor ödemesi gereken ödemeler var kimse bu işin ne zaman biteceğini bilmiyor bayi haklı
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.