Şimdi Ara

BAYER'DE STAJ ŞARTLARI?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
15.403
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Kocaeli üniversitesi kimya bölümünde okuyorum.sene sonunda veya bi sonraki sene staj yapmayı düşünüyorum.Kimyagerler odası diye bir ticari kurum olmadıgından staj zorunlu değil ama yine de yapıcam.Bayer'e başvurmayı düşünüyorum ilk.Acaba ne gibi şartlar arıyorlar ögrencide not ortalaması filan mı.torpil mi lazım. nasıl girebilirim bayere stajer olarak

• bende kimya bölümünde okuyorum ve staj konusunda sıkıntımız olduğunu söyleyebilirim.Neden dersen bizim bölümde staj zorunluluğu diye bişey yok ve staj yaptığımız zaman sigortayı fabrika ödemesi gerekiyor.Eğer staj zorunlu olsa ,okul kendi parası ile sigorta ödüyor ve işyerleri de bizi almakta sorun etmez.Benim sınıf arkadaşım aroma diye bir ilaç firmasına stajyer olarak girmek için epey uğraştı.En sonunda amcasını araya soktu ve birçok bürokratik işlemden sonra stajına başladı.(kısacası torpil)Yani ciddi bir torpilin olmazsa bayer ancak hayal olarak kalır.Kocaelide atabay ilaç fabrikası var.Başka bir arkadaş orada staj yapmıştı bir oraya başvurmanı tavsiye ediyorum.Atabayda staj yapan torpilden bahsetmedi ama torpil olayı söz konusu olabilir belki.

Bu arada not ortalaması falan aramazlar işe alımda.Alet bilgin olması lazım.Özellikle HPLC ve GC gibi yöntemleri bilmelisin.Tecrübe ve az maaş talebi tercih edilmende büyük etmen oluyormuş deneyimli kişilerin anlattığına göre.Ayrıca bir arkadaşın abisi eczacıbaşıya girmiş.Sordukları sorular en son ne zaman bara gittin , ne tür kitaplar okursun türünden entel dantel sorularmış.ortalaması 2.02 iken eczacıbaşıya alınmış.Fakat amerika vb ülkeleri gidip gezmiş biriymiş.(onun yalancısıyım)

• zaten bölümde staj dilekçesinde sigorta masraflarını kendim karşılamak istiyorum diye dilekçe var o yönden sorun yok biz karşılıycaz artık hem çalışıcaz hem para ödiycez anlıcagın .2. sınıfın sonunda HPLC VE GC gibi şeyler ögrenecek miyim bunlar ne acep.Staj yapan arkadaşlarım hep fotokopi çektiklerini söylüyolar başka iş yaptırmamışlar
  • HPLC (High performance liquid chromatography) şuanda endüstride en çok kullanılan ayırma metodlarından bir tanesi.Henüz 2. sınıfa yeni geçmişsin ve bu yıl içerisinde ince tabaka kromatografisini falan görürsünüz organik labta.3. sınıfta aletli analiz(entrümental analiz) dersinde de teorik olarak AAS,IR,AES,UV cihazlarını görürsünüz.Eğer varsa ki çoğu okulda olmaz aletli lab dersinde de okulun imkan durumuna göre hangi cihaz varsa onu gösterirler.Mesela bizim okulda AAS(atomik absorpisyon spektroskopisi) ve UV cihazları olduğu için onları gösteriyorlar.HPLC cihazı biraz pahalı olduğu için her okulda bulunmuyor.İtü'nün envanterinde görmüştüm bu cihazı.HPLC için uygulamalı kurslar oluyor ve bu kurslar 400 tl gibi yüksek fiyatlı olabiliyor.(2 günlük uygulamalı kurs)

şu iki siteye üye olup incelersen belki cihazlar hakkında ana hatlarıyla bişey öğrenirsin.
    www.kimyaturk.net vewww.kimyager.org

Ayrıca hem sigortayı ödemeyip hemde fotokopi çektiren yerlere gideceksen hiç gitme kendine yazık edersin.Üste para verip adamların ameleliğini yapacağına asgari ücret bir yerde çalışman daha avantajlı hemde üste para almış oluyorsun.Stajın esas amacı alet öğrenmek ve işi öğrenmektir.Bir laboratuvara çalışmaya başvurduğun zaman daha önce bir yerde fotokopi çekmiş olmak sana bişey kazandırmaz ama mülakatta şu aletin adı nedir diye sorulduğunu duydum daha önce iş mülakatlarına gidenlerden.Yinede illaki staj yapıcam dersen sen bilirsin.Hadi kolay gelsin

• iş başvurusunda cv ye eklemek için staj sertifikası şart.Yoksa kim işe alır bizi.Bi de hem staj yapıp hem para almak mümkün müdür
  • Mümkündür.İyi bir torpilin varsa tofaşa stajyer olarak girersen 600lira veriyorlarmış.Anca çok büyük şirketler para verir.Diğerleride ancak fotokopi çektirmek suretiyle insanı sömürürler.
  • torpil ne gezer :/
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ablam bir tandığı sayesinde AGROLAB'a girmişti. 1 ay staj yaptı çıktı. Çok eziyorlar diyor. Ama öle fotokopi çekme vs. gibi durum sözkonusu değil. Azda olsa dikbaşlılık yapın. Ablam orda makinaları kullanmayı falan öğrendi. Öğretmişler. Birşeyler öğrendi yani boşa stajda yapmadı.

Ve staj yeri bulmak cidden zor. Hiçbiryer staja eleman almıyor. Biraz torpil çevre şart.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SeRo-34 -- 2 Ekim 2009; 19:20:37 >
  • Hay anasını satim ya zaten bu sene yapasım yok köye gidecem 3. sınıf bitince yaparız artık
  • bayeri bilemem ama referanssız staj bulan henüz denk gelmedi bana , ne okuldan nede staj yaptığım fabrikada
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.