Şimdi Ara

Bayat Lastik

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.074
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba Arkadaşlar,aracımda yaşadığım bir sıkıntı ile ilgili kafamda soru işaretleri oluştu,gidermeme yardımcı olursanız sevineceğim..Sorun altta,buyrun

    2004 model cliomun lastiklerinin yenilenme zamanı gelmişti..Geçen yıl 2008 nisanda stepnedeki sıfır ama bayat (orjinal stepnesi) lastikten faydalanmak için 1 adet aynı lastikten aldım,iki lastiğimi yeniledim..
    2009 nisanda ise iki sıfır lastik daha aldım ve 4 lastiğiminde diş derinliklerini artırdım..Lastikler Goodyear GT 2..
    ikisi 2009 üretim,biri 2008 üretim,biri de 2004 üretim..

    Yaklaşık 1 ay önce lastik sesinde artış oldu ve servise gittim..2004 üretim lastiğin olduğu teker bilyası bozulmuş..Halbuki o bilyayı 7-8 bin km önce ilk defa değiştirmiştim..Yani orjinali 95 bin km gitmişti..

    + lastiklerin balans ayarıyla ilgili bir problem de yok..

    Soru şu; bayat lastik bilyayı bozar mı?Ses seviyesinde artış olur mu?

    Veya bilya mı (orjinal SNR) problemliydi?







  • lastiğin suçu günahı yok gibi duruyor.bahsettiğiniz aracın poryasını bilmiyorum amma çakma ise çakarken bilya hasar görmüş olabilir.bilyalarda yapımda bir hataya BEN rastlamadım.bilya bozulması için epeyi neden vardır.geçmiş olsun.
  • lastiklerim tarih farkı nedeniyle düzensiz aşınma olabilir ancak bunun bilya bozulmasına neden olacağını sanmıyorum sanırım son takılan bilya dandikti...
  • bence son takılan bilya montaj sırasında hasar gördü veya iyi takılamadı.bence o bilyayı bozacak derecede başka arıza olsa, o arızayı çok daha fazla hissetirirdi.
  • konik bilya ise fazla sıkmadan olabilir.veya kontra pulu tırnağı varsa kıvırmayı unutmuş olabilirler.göbekte çapak olur tanelerin döndüğü yatağın yuvarlaklığı bozulabilir.vs.vs çok neden, neden olabilir.
  • Lastikten olacağını sanmıyorum.Eğer öyle olsaydı ağır vasıtaların birçoğu aynı dertten müzdarip olurdu.Bayat lastik anca yol tutuşa etki eder.Hasarlı veya balansı bozuk lastik olsa neyse diyeceğim ki onlar bile 7- 8 binde zor bozar bilyayı.Kısacası bilyayı takan yeri bir ziyaret et derim.
  • "Soru şu; bayat lastik bilyayı bozar mı?Ses seviyesinde artış olur mu? "
    sn;aristo48
    bayat lastik raf ömrünü tamamlamış lastiktir.ve öyle herkesin "a bu lastik bayatmış"deme gibi bir bilgisi yoktur.biraz uzmanlık işidir.bayat lastik erken deforme olur kullanım ömrü kısa olur.bilyanıza etki etmez sonuçta.
  • Bayat olayını geçelim. Taze lastik bile bazen hata verir. Ama bilyayı bozmaz.
  • Bilye konusunda ikna olduk,peki ya lastik sesindeki artış?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.