Şimdi Ara

Bayan Çanta ve Cüzdan Dükkanı Açmak Mantıklı Mı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
23
Cevap
0
Favori
17.226
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • istanbul anadolu yakasında bağdat caddesine inen yaya ve araç trafiğinin olduğu bir cadde üzerinde kendime ait 20 m2 bir dükkanım var( yukarıda da 15 m2 asma kat mevcut ancak çok alçak) , istoç ve tahtakale civarında çanta ve cüzdan alıp eşimle birlikte satmayı düşünüyoruz Forumda çanta işiyle uğraşan yada tanıdığı olan varsa fikirlerini bekliyorum...

not : konu ciddidir lütfen gereksiz yorumlar gelmesin dükkanın bulunduğu cadde istanbul bağdat caddesine inen ana caddelerden birinde ve sıra sıra dükkanlar aynı zamanda çarşı bulunmakta , cadde üzerinde yaklaşık 40-50 tane dükkan vardır.(gıda , tekstil , cafe , market , fastfood , temizlik , kuaför , kırtasiye , fırın ve daha sayamadığım turşucusundan tutunda börekçi tatlıcı yufkacısına kadar herşeyin olduğu bir cadde üzerinde dükkan.O cadde üzerindeki evlerin şu anki yaklaşık değeri min. 750 bin tl civarında satılıyor ve alıcısı da mevcut.... Az çok dükkanın durumunu ve konumunu anlatmak istedim elimden geldiği kadar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi darnglove -- 7 Nisan 2015; 11:22:05 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Bayan Çanta ve Cüzdan Dükkanı Açmak Mantıklı mı?

Bir bayan çanta ve cüzdan dükkanı açmayı düşünüyorsanız, konuyla ilgili kapsamlı bir araştırma yaparak bilinçli bir karar vermeniz önemlidir.

Pazar Analizi

• Bayan çanta ve cüzdan pazarı önemli ölçüde büyüyor ve rekabetçi bir sektör.
    • Hedef kitlenizi tanımlayın ve ihtiyaçlarını anlayın.
    • Rakiplerinizi analiz edin ve onlardan farklılaşmak için bir strateji geliştirin.

Kar Marjı

• Çanta ve cüzdanların kar marjı, ürün türüne, markaya ve kaliteye göre değişebilir.
    • Ortalama kar marjı %50 ile %100 arasında olabilir.

İşletme Modeli

• Fiziksel bir mağaza, çevrimiçi mağaza veya her ikisinin birleşimini açmayı düşünün.
    • Müşterilere mükemmel bir alışveriş deneyimi sunmak için planlar yapın.

• Mağazanızın konumu trafiği ve görünürlüğü etkiler.
    • Yüksek yaya trafiğine sahip ve hedef kitlenizle uyumlu bir konum seçin.

Tedarik Zinciri

• Güvenilir tedarikçilerle ilişkiler kurun ve kaliteli ürünler tedarik edin.
    • Ürün yelpazenizi düzenli olarak yenileyin ve müşteri taleplerini karşılayın.

Pazarlama Stratejisi

• Hedef kitlenizi ulaştıran çok kanallı bir pazarlama stratejisi geliştirin.
    • Sosyal medya, e-posta pazarlaması ve dijital reklamcılığı kullanmayı düşünün.

İşletme Planı

• Kapsamlı bir iş planı, hedeflerinizi, stratejilerinizi ve mali tahminlerinizi özetlemelidir.
    • İşletmeniz için uzun vadeli bir vizyon oluşturun.

Finansman

• Bir çanta ve cüzdan dükkanı açmanın başlangıç maliyetlerini araştırın.
    • İşletmeniz için gerekli finansmanı sağlamak için kredi, yatırım veya hibeler gibi seçenekleri değerlendirin.

Yukarıdaki faktörleri göz önünde bulundurarak, bir bayan çanta ve cüzdan dükkanı açıp açmayacağınıza bilinçli bir karar verebilirsiniz. Kapsamlı bir araştırma ve planlama, işletmenizin başarısı için çok önemlidir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • güncel
  • valla hocam yer islek ise guzel modeller getirirsen satarsin lalelideki cantacilar var toptana 7 tl 10 tl falan cantalar var arastir bak

dukkaninin onune otur karsisinda bi cafe illaki vardir otur orda bak gunde kac insan geciyor iyi degerlendirmek lazim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dükkan seninse hiç düşünmeden başla.

• quote:

Orijinalden alıntı: Renji Abarai

valla hocam yer islek ise guzel modeller getirirsen satarsin lalelideki cantacilar var toptana 7 tl 10 tl falan cantalar var arastir bak

dukkaninin onune otur karsisinda bi cafe illaki vardir otur orda bak gunde kac insan geciyor iyi degerlendirmek lazim

karşı taraftaki toptancılardan alıyor zaten herkes yerlerini buldum %100 kar marjı var , dükkan cadde üzerinde yaya ve araç trafiği oldukça fazla ama tabii ki birgün boyunca gözlemlemek gerekiyor ne açılacağına karar vermeden önce.İnsan geçişinin ne kadar olduğunu gözlemlemek çok önemli ancak ben iş yapabileceğini düşünüyorum güzel bir tasarım ile....
  • quote:

Orijinalden alıntı: darnglove

quote:

valla hocam yer islek ise guzel modeller getirirsen satarsin lalelideki cantacilar var toptana 7 tl 10 tl falan cantalar var arastir bak

karşı taraftaki toptancılardan alıyor zaten herkes yerlerini buldum %100 kar marjı var , dükkan cadde üzerinde yaya ve araç trafiği oldukça fazla ama tabii ki birgün boyunca gözlemlemek gerekiyor ne açılacağına karar vermeden önce.İnsan geçişinin ne kadar olduğunu gözlemlemek çok önemli ancak ben iş yapabileceğini düşünüyorum güzel bir tasarım ile....

benimde arkadasim var eger bayan canta isi dusunuyorsaniz o na sizi yonlendirebilirim

dukkan sizin olmasi vok buyuk avantaj eger su an calistiginiz bi is yok ise bence hizlica degerlendirin derim bu is olmasa bile ki insallah oyle bir durum olmaz cok buyuk bi zarariniz olmaz diye dusunuyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: benimadimkuntakinte

Dükkan seninse hiç düşünmeden başla.

evet dükkan benim...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

quote:

benimde arkadasim var eger bayan canta isi dusunuyorsaniz o na sizi yonlendirebilirim

dukkan sizin olmasi vok buyuk avantaj eger su an calistiginiz bi is yok ise bence hizlica degerlendirin derim bu is olmasa bile ki insallah oyle bir durum olmaz cok buyuk bi zarariniz olmaz diye dusunuyorum

Aklıma bayan sektörüne yönelmek geldi önce çünkü alışveriş diyince bayanlar geliyor ilk sırada , daha sonra fazla yorulmadan hırpalanmadan yapılacak bir iş düşündüm sabah akşam çalışma saatleri uygun olan bu sektör aklıma geldi....Aldığınız çantalar sağlam ise kimseyle bir problem olmayacağını düşünüyorum...Kısmet

• quote:

quote:

quote:

quote:

Aklıma bayan sektörüne yönelmek geldi önce çünkü alışveriş diyince bayanlar geliyor ilk sırada , daha sonra fazla yorulmadan hırpalanmadan yapılacak bir iş düşündüm sabah akşam çalışma saatleri uygun olan bu sektör aklıma geldi....Aldığınız çantalar sağlam ise kimseyle bir problem olmayacağını düşünüyorum...Kısmet

o yönden haklısınız ama o işte de renk desen model sınırı yok onuda düşünün aldıgınız mallardan hep elinizde kalacak vs. ondan iyi dusunulup karar verilmesi lazım insanlar çarsıda pazarda bi dünya dökme mal satıyor iyi urun almak isteyen oturup internetten sipariş veriyor ondan dolayı iyi dusunup karar vermek lazım gibi sonucta algısı vergisi bagkuru vs. derken farklı giderlerde olacak ama kira olmadıgından dukkan biraz daha avantajlı düşünülebilir

• quote:

Orijinalden alıntı: atoxi

quote:

quote:

quote:

quote:

o yönden haklısınız ama o işte de renk desen model sınırı yok onuda düşünün aldıgınız mallardan hep elinizde kalacak vs. ondan iyi dusunulup karar verilmesi lazım insanlar çarsıda pazarda bi dünya dökme mal satıyor iyi urun almak isteyen oturup internetten sipariş veriyor ondan dolayı iyi dusunup karar vermek lazım gibi sonucta algısı vergisi bagkuru vs. derken farklı giderlerde olacak ama kira olmadıgından dukkan biraz daha avantajlı düşünülebilir

Pazar olayına katılıyorum adamlar yere seriyorlar satışı güzel şekilde yapıyorlar...Ancak benim dükkanın olduğu yer genelde pazara gidenlerin değilde dükkanların tercih edilen bir semt.Bağdat caddesine inen caddelerden birinde , kiramda olmayacağı için diğer dükkanlardan daha uygun fiyata vermeyi planlıyorum ....İşim önemli kısmı güzel bir dekor ışıklandırma ve tabelaa...Kdv işi ise oldukça rahat bu işi yapanlarla konuştuğum kadarıyla...

bu işle uğraşanlardan çeşitli fikirler ve yorumlar bekliyorum

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: atoxi

quote:

quote:

quote:

quote:

Pazar olayına katılıyorum adamlar yere seriyorlar satışı güzel şekilde yapıyorlar...Ancak benim dükkanın olduğu yer genelde pazara gidenlerin değilde dükkanların tercih edilen bir semt.Bağdat caddesine inen caddelerden birinde , kiramda olmayacağı için diğer dükkanlardan daha uygun fiyata vermeyi planlıyorum ....İşim önemli kısmı güzel bir dekor ışıklandırma ve tabelaa...Kdv işi ise oldukça rahat bu işi yapanlarla konuştuğum kadarıyla...

bu işle uğraşanlardan çeşitli fikirler ve yorumlar bekliyorum

Alıntıları Göster
    benim kız arkadaşlarım çakma armani çantalara 60-70 lira giib paralar veriyolar. maliyetlerini bilmiyorum ama bence çanta başı en az 10 lira bırakır. gidip kendi beğendiğin çantaları alıp atmak yerine internet üzerinden son çıkan modelleri takip edip çakmalarını satabilirsin. mesela benim arkadaşlarım instagramda felan görüyo çantayı çantacıya gösteriyo var mı diye. varsa alıyolar, yoksada telefon numarası alıp getirince haber veriyolar.

• quote:

Orijinalden alıntı: Santiago Munez

benim kız arkadaşlarım çakma armani çantalara 60-70 lira giib paralar veriyolar. maliyetlerini bilmiyorum ama bence çanta başı en az 10 lira bırakır. gidip kendi beğendiğin çantaları alıp atmak yerine internet üzerinden son çıkan modelleri takip edip çakmalarını satabilirsin. mesela benim arkadaşlarım instagramda felan görüyo çantayı çantacıya gösteriyo var mı diye. varsa alıyolar, yoksada telefon numarası alıp getirince haber veriyolar.

çok güzel fikir teşekkürler yeni gelen ürünleri internetten veya instagramdan takip edip resimlerini toptancılara göstererek temin etmek çok yerinde ve akıllıca...
  • Kesinlikle markaların sahte ürünlerini satma ilerleyemezsin sadece belirli bi kesime hitap edecek kadar kazanırsın benim gibi orjinalliğe önem veren kişiler bi kere sahte ürün sattığını görürse inan uğramazlar bile dükkanına kendine güveniyorsan kendi ürünlerini tasarla belki ilerde bi marka bile olabilirsin ama sahte satarak işportacının dükkan versiyonu olan normal bi esnaftan ileri gidemezsin bu benim görüşüm sahte ürünlerle bi yere varmak yerine yaratıcılıkla ön planda ol başarılar dilerim

• quote:

Orijinalden alıntı: pgdnBREAK

Kesinlikle markaların sahte ürünlerini satma ilerleyemezsin sadece belirli bi kesime hitap edecek kadar kazanırsın benim gibi orjinalliğe önem veren kişiler bi kere sahte ürün sattığını görürse inan uğramazlar bile dükkanına kendine güveniyorsan kendi ürünlerini tasarla belki ilerde bi marka bile olabilirsin ama sahte satarak işportacının dükkan versiyonu olan normal bi esnaftan ileri gidemezsin bu benim görüşüm sahte ürünlerle bi yere varmak yerine yaratıcılıkla ön planda ol başarılar dilerim

zaten sahte ürünler satıldığı marka temsilcileri tarafından tespit edilmesi durumunda çok ciddi cezalar kesiliyormuş....Yerli ama kaliteli üretim yapan toptancılardan tarz ve değişik çantaları alıp satmak benim düşüncem...Sadece çanta değil cüzdan da satmayı düşünüyorum

• Dükkan kirası vermeyeceğini için parayı kırarsın taki falan da serpiştir oralara en çok kar onda 10 centlik bilekliği 3 5 liraya satarsın

• quote:

Orijinalden alıntı: Archimert

Dükkan kirası vermeyeceğini için parayı kırarsın taki falan da serpiştir oralara en çok kar onda 10 centlik bilekliği 3 5 liraya satarsın

ufak tefek takı işi de düşünüyorum aslında dediğiniz gibi kuruşlara alınan bilekliklerin en ucuzunu 5-10 tl ye satıyorlar ve inanılmaz şekilde de gidiyor benim gözlemlediğim kadarıyla....
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Archimert

Dükkan kirası vermeyeceğini için parayı kırarsın taki falan da serpiştir oralara en çok kar onda 10 centlik bilekliği 3 5 liraya satarsın

ufak tefek takı işi de düşünüyorum aslında dediğiniz gibi kuruşlara alınan bilekliklerin en ucuzunu 5-10 tl ye satıyorlar ve inanılmaz şekilde de gidiyor benim gözlemlediğim kadarıyla....

Alıntıları Göster
    güncel...

• Bence tutucaktir ufak bi reyona kozmetik de acmani tavsiye edicem kadinlarin ne cantasi nede makyajlari bitmez super fikir.

• quote:

Orijinalden alıntı: cs_adolf

Bence tutucaktir ufak bi reyona kozmetik de acmani tavsiye edicem kadinlarin ne cantasi nede makyajlari bitmez super fikir.

bende öyle düşünüyorum ama ticaret her zaman risk bakalım kısmetse bu işe başlıycam kısa zamanda , bütün toptancılarla konuştum fiyatları aldım....hem çanta hem kozmetik olacak şekilde büyük bir dükkan değil ama elimden geldiği kadar güzel bir tasarım dekor yapmayı planlıyorum...

Her türlü fikre açığım...
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: cs_adolf

Bence tutucaktir ufak bi reyona kozmetik de acmani tavsiye edicem kadinlarin ne cantasi nede makyajlari bitmez super fikir.

bende öyle düşünüyorum ama ticaret her zaman risk bakalım kısmetse bu işe başlıycam kısa zamanda , bütün toptancılarla konuştum fiyatları aldım....hem çanta hem kozmetik olacak şekilde büyük bir dükkan değil ama elimden geldiği kadar güzel bir tasarım dekor yapmayı planlıyorum...

Her türlü fikre açığım...

Alıntıları Göster
    günceldir...

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.