Şimdi Ara

Batumdan Telefon Almak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
2
Favori
659
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar,Batumdan İphone 6 alma planım var yol ücreti ve konaklama ücreti olmadan gidip geleceğim için karlı olabiliceğini düşündüm ama bir bilgim yok.Sitelerinden baktım 1659 gel fiyat deniyor.sorularım şu şekilde:
    1)Tax free de % kaç geri iade veriliyor?
    2)3 gün kalmak zorunluluğu ve pasaport zorunluluğu var mı?
    3)Bunu yapan arkadaşlar varsa biraz anlatabilirler mi?
    Şimdiden çok teşekkür ederim..

• Arkadas birseyler anlatmis hocam ama :)

http://rdbpchnts.blogspot.com.tr/2013/08/gurcistan-batum-gurcistandan-iphone.html?m=1

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bkz.taksi çıkması araba almak
  • X-Slim kullanıcısına yanıt
    hemen bakıyorum hocam
  • clonare C kullanıcısına yanıt
    Cok onceden okumustum hocam onu direk aklima geldi :)

bu eski biraz hocam bunlar değişti diye duyumlar var.ama yine de çok teşekkür ederim :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi clonare -- 10 Aralık 2014; 1:12:58 >
  • clonare C kullanıcısına yanıt
    O zaman bilemiyorum hocam ne demek her zaman :)

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Migrostan telefon almak?
    6 yıl önce açıldı
    Amerikandan İpad almak
    13 yıl önce açıldı
    Yurtdışından ipad almak
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
    Eyvallah hocam.Bakalım bilen arkadaşlar çıkar elbet :)
  • Hocam merhaba,benim arkadaşım bu yaz Batum'dan telefon almıştı.Pasaport zorunluluğu ve 3 gün kalma gibi bir zorunluluk yok.Ama % kaç tax free geri aldı onu bilmiyorum.

edit:Ülkeye pasaportsuz giriş yapmıştı.TC kimlik kartı ile

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ellie_Williams -- 22 Ocak 2015; 3:01:30 >
  • Bu yaz batum ve tiflise iki defa gittim, %18 tax - iade alabileceğimi söylemişlerdi

• Arkadaşlar bu konuyu güncellemek istiyorum.konu Batum'dan iPhone almak.şu an hepsi burada.com apple 6s 32 gb fiyatı 2949 tl.

Batum'dan telefon almak istediğim için bende araştırma yaptım önce internet üzerinden.yaşadıklarımı paylaşayım.internette Batum'da AppStore var yazıyor ve Batumi plaza adlı yeri adres gösteriyor.Batumda AppStore yok arkadaşlar.Ama batumi plaza telefoncular çarşısı gibi bir yer.farklı fiyatlar verebiliyorlar.,ama bana burası alışveriş yapmak için pek güvenli gelmedi.diğer seçenekleriniz 34.cadde üzerinde 2 farklı mağaza var.adları İtecnichs ve Apple city.her iki mağazaya da gidin ve istediğiniz telefonu sorup fiyat karşılaştırma yapın.ben apple city Den aldım 1445 lari(Gürcistan para birimi) idi.bizim paramızla 2190 tl ediyor.Ve alırken tax free fatura kestirin.bilmeyenler için tax free o ülkede kullanmayacağımız için vergi iadesinin geri alınması.vergi iadesi oranı 11.2 o da 164 lari ye tekamül ediyor.210 tl Türk parası. Önemli bir nokta daha istediğiniz telefonu bulmadan paranızı kesinlikle lari ye çevirmeyin.her yerde lari ye çevireceğiniz dükkan var.Bu apple city mağazasını Batum u bilmiyor iseniz bulamayabilirsiniz.taksi kullanın ama mutlaka binmeden önce ne kadara götüreceğini sorun.kazıklanmayın.gümrükte fatura kim adına kesilmişse o kişi gümrük ten tax free yazan yere giderek vergi iadesini alın. Lari olarak bu parayı size verecekler.eğer elinizde lari olarak kalsın istemiyorsanız free shop mağazasından alışveriş yapabilirsiniz veya Türkiye de bu lari yi bozabilirsiniz 1 e 1 alıyorlar yani 1 lari 1 tl. Not tl den lari ye 0.66 dan çevirdiler.yani onların parası daha değerli.

Türkiye ye gelince size girişte verilen kağıtla birlikte.(sakın kaybetmeyin).vergi dairesine gidin telefonu imei nosuyla vergisini ödeyin .150 tl .vergiyi ödedikten sonra e devlet şifresiyle btk üzerinden imei sini kaydettirin .yanılmıyorsam bu kayıt işlemi için 1 ay zamanınız var.VE YENİ TELEFONUNUZU GÜLE GÜLE KULLANIN

Bu yazı umarım faydalı olacaktır .

• Arkadaşlar Batum'dan telefon almak için son 2 yıl içinde yurtdışından telefon almamış olmanız gerekiyor ve kimlikle içeri girebiliyorsunuz ve size verilen yurtdışı çıkış kağıdı ile telefonu Türkiye de kayıt ettirebilirsiniz

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.