Şimdi Ara

Battlefield 3 Stratejileri [ SEN DE KATIL ! ]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
84
Cevap
3
Favori
2.199
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar.Şüphesiz aramızda Battlefield 3 oynayan bir çok arkadaş vardır.Çok uzatmadan konuya geçiyorum.Bu tür konularda öncülük etmek isteyen biri olarak internette araştırdım fakat Battlefield 3 Multiplayer için strateji veren veya nelere dikkat edilmesi gerektiği söylenen bir yazı bulamadım.İstiyorum ki Donanım Haber ailesi olarak bunu ayrıntılı bir şekilde biz yapalım.Her Class için kendi taktik ve yöntemlerinizi yazabilirsiniz.Ben de kendim ayrıntılı bir rehber hazırlayıp sizlere sunacağım.Siz de kendi stratejilerinizi yorumlara yazın ve herkes yararlansın.Şimdiden teşekkürler :)

Not: Konu PC bölümünden alıntıdır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mutlik48 -- 12 Temmuz 2012; 13:56:10 >

• Hemen takip

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Madem konuyu ben başlattım ilk önerileri de ben yapayım:
    Sınıf sınıf ayırdım ve madde madde sıraladım umarım işinize yarar:

ASSAULT:
    *Çatışma sırasında adamlarınızın yanına sağlık paketleri atın
    *Özellikle Rush modunda attack tarafındaysanız sürekli ölenleri revive etmeye çalışın, bu modda ticketleriniz çok önemli olduğu için bunu yapmanız takım için çok önemli, ayrıca her adam kaldırdığınızda 100 puan alıyorsunuz bu sayede çok iyi puan toplayabilirsiniz
    *Team Deatmatch modunda sakın revive etmeyle uğraşmayın, bu modda deploy süresi çok kısa olduğu için adam siz yanınıza gidene kadar başka yerde doğar ve öylece açıkta kalıp ölebilirsiniz

ENGINEER:
    *Düşman araçların geçiş noktalarını gözleyip buraya mayın döşeyin, iyi kullanırsanız mayınlar sayesinde dehşet puanlar toplayabilirsiniz, bir mayın sayesinde bir anda 600 puan aldığımı bilirim
    *Team deatmatch veya rush oynarken RPG - SMAW kullanmanızı öneririm zaten bu modlarda araç yok, düşmanın ele geçirdiği binaları veya m-comları bombalayarak kill alabilirsiniz

SUPPORT:
    *Sürekli adamlarınızın yanına, çatışma alanlarına, geçiş yollarına cephane kutusu atın, bu özelliği iyi kullanırsanız oyun sonunda alacağınız madalyalarla birlikte kill'lerden aldığınızdan daha fazla puan alabilirsiniz bu yolla
    *Özellikle 100 mermilik ağır makineli kullanıyorsanız yakınlarda düşman olmadığından emin olmadıkça merminiz 40'nin altına düşmeden şarjör değiştirmeyin, değiştirme süreleri uzun olduğu için ölebilirsiniz
    *Perk olarak kesinlikle ve kesinlikle sprint'i kullanın, eğer kullanmazsanız diğer sınıfların yanında kaplumbağa gibi kalırsınız
    *Silahta üçüncü aparat olarak flash ışığı kullanın, toplu gruplara mermi yağdırırken işinizi kolaylaştırır
    *Bir yere c4 kurup iki saat oradan düşman geçmesini beklemeyin, o sürede c4'le öldüreceğinizden daha fazla adam öldürebilirsiniz
    *Bir çatışmanın ortasında merminiz biterse 2 saat şarjör değiştirmeyle uğraşmayın, hemen tabancaya geçin
    *Ruse modunda defendersanız m-com'u iyi gören ama çok yakın olmayan bir yere silahınızı kurup gayet iyi puan toplayabilirsiniz
    *Bir tank gördüğünüzde hemen elinizde C4 ile tankın yanına koşmayın, önce bir gözleyin etrafına arkasına bakıyor mu, etrafında düşman var mı, yoksa ava giderken avlanırsınız

RECON:
    *Düşmanı spotlamaya alışın (Select tuşu)
    *İyi noktalara Spawn Beacon kurun, takımınıza çok katkınız olur
    *Sniper tüfekleri headshot dışında düşmanı tekte alamadığı için yarı otomatik tüfekler daha çok işinize yarar

• Bu taktiği Eren abiden (eros2999) öğrenmiştim. Helikopter kullanırken gunner yoksa gunner için flare alın. Flarei kullandıysanız ve düşman hala size kilitleniyorsa gunnera geçip onun flaresini kullanabilirsiniz.
  • İmzamda Jet kullanma rehberi var isteyen bir göz atsın ayriyetten
    Engineer:
    -Tank sürerken engineer iseniz düşman tankına birkaçkez ateş edin hemen inip smaw veya rpg ile tanka ateş edip tekrar tankınıza binin daha çabuk öldürürsnüz tankı.
    Assault:
    -Kesinlikle o işe yaramaz m26 mass vs GL türevleri almayın herzaman tercihiniz medic box olsun.
    -Medic boxu illa canınız azaldığında atmak zorunda değilsiniz;baktınız karşıdan düşman grubu geliyor hemen at yanına birtane hem çatış hem o sana can versin yandan biryerden.
    Sniper:
    -Çok çok ekstrem uzaklıklar haricinde bipod kullanmamaya ve nefes tutmadan ateş etmeye alışın.
    -headshoot yapıcam diye karşılıklı sizi gören düşmanlara kasmayın 2 seferde vuruverin zaten straight pull eklentisi varsa bu o kadarda zor olmuyor.
    -2. slotunuzu coop la gelen 93r alın 3 lü brust ateş eden baretta yani.Yakınınıza adam gelince hiç problem olmaz.
    -Asla ve asla susturucu kullanmayın bu sınıfta
    Support:
    -Bu sınıfın silahları çok sektiği için eğer bipod yoksa elinizde diğer silahların aksine tek tek ateş etmeyin.Ateş etmeye basılı tutun bir süre sonra sülah yukarı doğru sekmeyi kesiyor ve silah ateş eder vaziyette sabit kalıyor.Rambo gibi taraya taraya dolanıyorsunuz sizde 100 mermiliklerde sıkıntı olmuyor zaten.
    Attack chopper:
    Önceliğiniz herzaman hava araçları olsun.Düşman chopper ını öldürdükten sonra tankları vurmaya gidin.Düşük irtifada infantry ve tank vuruyorsanız below radar alın.
    Tank:Çatışma sırasında veya normalde sık sık 3. şahıs kameraya alıp arkanıza dönmeden etrafa bakın c4 le üzerine koşan support varmı diye.
    onun dışında normal sürerken içten sürün çünkü mayınlar dıştan sürerken fark edilmiyor.
    Rush oynarken susturuculu silahlar kullanmaya özen gösterin gizlilik açısından.

• biraz erken oldu sanırım konu için.
  • quote:

Orijinalden alıntı: HacıTaşlayanŞeytan

İmzamda Jet kullanma rehberi var isteyen bir göz atsın ayriyetten
    Engineer:
    -Tank sürerken engineer iseniz düşman tankına birkaçkez ateş edin hemen inip smaw veya rpg ile tanka ateş edip tekrar tankınıza binin daha çabuk öldürürsnüz tankı.
    Assault:
    -Kesinlikle o işe yaramaz m26 mass vs GL türevleri almayın herzaman tercihiniz medic box olsun.
    -Medic boxu illa canınız azaldığında atmak zorunda değilsiniz;baktınız karşıdan düşman grubu geliyor hemen at yanına birtane hem çatış hem o sana can versin yandan biryerden.
    Sniper:
    -Çok çok ekstrem uzaklıklar haricinde bipod kullanmamaya ve nefes tutmadan ateş etmeye alışın.
    -headshoot yapıcam diye karşılıklı sizi gören düşmanlara kasmayın 2 seferde vuruverin zaten straight pull eklentisi varsa bu o kadarda zor olmuyor.
    -2. slotunuzu coop la gelen 93r alın 3 lü brust ateş eden baretta yani.Yakınınıza adam gelince hiç problem olmaz.
    Support:
    -Bu sınıfın silahları çok sektiği için eğer bipod yoksa elinizde diğer silahların aksine tek tek ateş etmeyin.Ateş etmeye basılı tutun bir süre sonra sülah yukarı doğru sekmeyi kesiyor ve silah ateş eder vaziyette sabit kalıyor.Rambo gibi taraya taraya dolanıyorsunuz sizde 100 mermiliklerde sıkıntı olmuyor zaten.
    Attack chopper:
    Önceliğiniz herzaman hava araçları olsun.Düşman chopper ını öldürdükten sonra tankları vurmaya gidin.Düşük irtifada infantry ve tank vuruyorsanız below radar alın.
    Tank:Çatışma sırasında veya normalde sık sık 3. şahıs kameraya alıp arkanıza dönmeden etrafa bakın c4 le üzerine koşan support varmı diye.
    onun dışında normal sürerken içten sürün çünkü mayınlar dıştan sürerken fark edilmiyor.

M320 falan uğraşma demişsin duvarın arkasına saklanan adamı nasıl öldürmeyi düşünürsün sorarım.Aynı şekilde binanın camından ateş edenleri.Medic boxu illa biri alıyor.Ben M320 tercih ederim.Bırakında puanı başkası toplasın sen killeri al

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: darklord1905

quote:

Engineer:
    Assault:
    Sniper:
    Support:
    Attack chopper:

M320 falan uğraşma demişsin duvarın arkasına saklanan adamı nasıl öldürmeyi düşünürsün sorarım.Aynı şekilde binanın camından ateş edenleri.Medic boxu illa biri alıyor.Ben M320 tercih ederim.Bırakında puanı başkası toplasın sen killeri al

işte bu düşünce tamamiyle bf ruhuna aykırı.Clana adam alınırken kill e bakmazdık biz hiçbirzaman.Revive ve heal statlarına bakardık isterse 5.0kd i olsun bunlar yoksa o adamı niye alalımki ? bf taktik oyunu kdr oyunu değil.Clanımızda 0.50kd lik adamlar bile vardı ama clan maçlarında öyle yararı oluyorki kaybetceğimiz maçı kazanıyoruz onun sayesinde.Ne zaman revive ve heal yapcağını iyi biliyordu.Yoksa şuraya getir 12 yaşımdaki kardeşim bile 1 yıl oynasın 2.0 kd yapar önemli olan taktik ve takıma yardım.
    Duvarın arkasına pusanları vurmak senin görevin değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Illusive Man -- 12 Temmuz 2012; 18:14:15 >

• quote:

Orijinalden alıntı: DiRTyMoNeY_35x

biraz erken oldu sanırım konu için.

daha erken açabilirdin
  • Onu bunu bırakın da attack helikopterde guided rocket ne işe yarıyor biri söyleyebilir mi?
  • Assault:

-Rambo Revive yapmayın.(Puan kazanıcam diye çatışmanın ortasına dalıp adam revive etmeyin.
    -Medic Box kullanmanız kesinlikle zorunlu değil.Oyundaki adamların %75 i assault oluyor(conquest dahil değil) ve onlardan da medic box isteyebilirsiniz.İster inanın ister inanmayın ama adam öldürmek de takıma yardım etmek oluyor.Baktınız medic kit atan yok o zaman geçin medic kutusu kullanın.Yoksa tercihim m320 dir.Rush modunda attacker sanız kesinlikle m320 smoke tavsiye ediyorum.m-comun dibine atıp rahaylıkla m-comu arm edebilirsiniz.

Engineer:

-Bu sınıfı çoğunlukla conquestte kullanıcağınız için repair yapın.gunner sanız tank vs tank karşılaşmalarında direk repair basın.
    -Oyunun başında explode perkini alıp 2 farklı yola 3 erli mayın döşeyin.Ölünce repair toola dönersiniz(İsteğe bağlı)
    -Karşınızda tank varsa direk rpg sıkıp repair toolla saldırıya geçin.Bazı kişiler aracından çıkığ sizi öldürmek isteyecektir.Direk düşman aracını çalın.
    -Gerek olmadıkça boş bi aracı batlatmayın.

Support:

-Mermi verin!İstemeseler bile verin!
    -Suppression Fire yapın!İnanın bana birini suppress edince öldürmüş kadar oluyosun.
    -Kurun bipodunuzu geçin bi koridorun sonuna,başlayın milleti taramaya.
    -Troll de olabilirsiniz tabi bu sınıfla.Çok da eğlenceli oluyo

Recon:

-Adam spotlayın!
    -Hep aynı yerde pusmayın,olan künyenize olur sonra
    -Uzak mesafe de snipelıyosanız suppressor kullanmayın.
    -Güzel yerlere Spawn Beacon dikin.
    -Uzak mesafede snipelıyosanız bullet dropu hesaplayın ve eğere düşman gerçekten uzak ise merminizin gidişatını şarjör değiştirmeden önce takip edin.
    -MAV ile düşmanı taciz edin.

Jet:

-Ecm Jammer kullanmayın.Jette pek iyi çalışmıyo.Onun yerine flare kullanın.
    -Takıma bi yararınız olsun.Yerdeki tanklara da saldırın.Sadece jet indirmekle takıma yardım edilmiyo maalesef.
    -Sürekli yere doğru spot yapın.
    -Gerektiği yerde fren(L2)kullanın.
    -İt dalaşlarında heat seeker kullanmanız son derece zor olucağından minigunı kullanın.
    -Radarın aşşağısında uçmaya çalışın.(Below radar açık ise)

Genel:

-Düşman kitini kullanmayı bilin.Kurşununuz mu bitti?Support mu öldürdünüz?Alın adamın kitini yere mermi kutusu bırakın,eski kitinize dönün.Aynı şey medic içinde geçerli.
    -Kahraman olmaya hiç gerek yok.Çatışma sırasında ortalığa dalıp hepsini rambo gibi öldürmeye çalışmayın.
    -Ana silahınızın kurşunu bittiyse ve düşman ölmediyse direk tabancanıza geçin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MüyendisAdayı -- 12 Temmuz 2012; 20:47:08 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: darklord1905

quote:

Engineer:
    Assault:
    Sniper:
    Support:
    Attack chopper:

işte bu düşünce tamamiyle bf ruhuna aykırı.Clana adam alınırken kill e bakmazdık biz hiçbirzaman.Revive ve heal statlarına bakardık isterse 5.0kd i olsun bunlar yoksa o adamı niye alalımki ? bf taktik oyunu kdr oyunu değil.Clanımızda 0.50kd lik adamlar bile vardı ama clan maçlarında öyle yararı oluyorki kaybetceğimiz maçı kazanıyoruz onun sayesinde.Ne zaman revive ve heal yapcağını iyi biliyordu.Yoksa şuraya getir 12 yaşımdaki kardeşim bile 1 yıl oynasın 2.0 kd yapar önemli olan taktik ve takıma yardım.
    Duvarın arkasına pusanları vurmak senin görevin değil.

Biriside kazanmanız için öldürmesi gerekiyor.Ben genelde bu işi yapıyorum.Araçları devre dışı bırakıyorum pusanları öldürüyorum.Senin için yolu ben temizliyorum.Sonra adam gidiyor bayrağı alıyor yada MCOMu ve puan olarak önüme geçiyor.Niye o vuramıyor o işi bana bırakıyor.12 yaşındaki kardeşin 1 yıl içinde 2.0 kd yapıyorsa forumun yarısında iyi oynuyor demektir.

• quote:

Orijinalden alıntı: mutlik48

quote:

daha erken açabilirdin

bu konunun 49 tane benzeri var ve 1 yıl olacak oyun çıkalı ondan dedim.
  • bir şey sorıcam en çok medic sonra enginner sonra support geliştirdim sniper la pek işim olmuyo tabi herkez oynıyışa göre yapar fkt ileride hangisi daha katkıda bulunur bize tani artık adamlar tak parayı veriyo dllc ler açılıyo bende veririm ama zevki kalmaz sade haritalar almayı düşünüyorum neyse acaba hangisini daha çok geliştiriyim 1 alanamı yönelip hmn kasıyım yoksa tüm alanları azar azar da olsa geç kasıyım ?
  • karşınıza çıkanı vurun düşmanları vurun puan getiriyor (düşman askerlerin kafasında kırmızı işaret var düşman olup olmadıklarını ayırmanıza yardım ediyor)
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: mutlik48

quote:

daha erken açabilirdin

bu konunun 49 tane benzeri var ve 1 yıl olacak oyun çıkalı ondan dedim.

seni bu konuda zorla tutmuyoruz herhalde isteyen yazar bir şeyler
  • quote:

Orijinalden alıntı: faru77

karşınıza çıkanı vurun düşmanları vurun puan getiriyor (düşman askerlerin kafasında kırmızı işaret var düşman olup olmadıklarını ayırmanıza yardım ediyor)

bende bu renkler niye ayrı diyordum saol çok yardımcı oldun
  • quote:

Orijinalden alıntı: batuqwert7878

bir şey sorıcam en çok medic sonra enginner sonra support geliştirdim sniper la pek işim olmuyo tabi herkez oynıyışa göre yapar fkt ileride hangisi daha katkıda bulunur bize tani artık adamlar tak parayı veriyo dllc ler açılıyo bende veririm ama zevki kalmaz sade haritalar almayı düşünüyorum neyse acaba hangisini daha çok geliştiriyim 1 alanamı yönelip hmn kasıyım yoksa tüm alanları azar azar da olsa geç kasıyım ?

ilk olarak zaten sadece harita dlcler var ama bu dlclerden çıkan bazı eklenti ve silahlar normal haritalarda da kullanılıyor,
    sınıf olayına gelirsek ben şahsen ağırlıklı olarak support oynuyorum onunla çok daha iyi puan yapıyorum onu iyice öğrendim ama hani hep aynı sınıf diye inat etmiyorum bazen sadece zevk için recon'a geçip onu oynuyorum yani ana sınıfım support ama diğer sınıfları da oynuyorum onlar da yavaş yavaş gelişiyor

• quote:

Orijinalden alıntı: Viktor Reznov

Onu bunu bırakın da attack helikopterde guided rocket ne işe yarıyor biri söyleyebilir mi?

Oooo dehşet helinin olmazsa olmazı hemen hemen yürüyen uçan herşeye kitlenir ve imha eder
  • quote:

Orijinalden alıntı: olizvel

quote:

Orijinalden alıntı: Viktor Reznov

Onu bunu bırakın da attack helikopterde guided rocket ne işe yarıyor biri söyleyebilir mi?

Oooo dehşet helinin olmazsa olmazı hemen hemen yürüyen uçan herşeye kitlenir ve imha eder

İyide zaten heli her şeye kilitlenebiliyor bu arada pilotun kullandığından bahsediyorum
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.