Şimdi Ara

Battlefield 3 (2011) [ANA KONU] (1877. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
43.795
Cevap
63
Favori
1.532.574
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 18751876187718781879
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Kei$er$oZe

quote:

Orijinalden alıntı: Databasé

quote:

Orijinalden alıntı: fukox

beyler hileli mouse cıkmış.adı" bloody multi-core gun3 v5"
    no recoil falan var kendinden

http://www.vatanbilgisayar.com/Mouse/a4-tech-bloody-v5-bloody-v5-multi-core-gun3-gaming-mouse/productdetails.aspx?I_ID=63294
    Mouse sanırım bu..Açıkçası Recoil olayını ben hile olarak görmüyorum.Mouseu aşağı doğru getirmekle aynı şey.Belki aşağı getirirken recoil olanlara göre biraz daha sapma yaparsın ama mouseu iyi kullanan biri her türlü hedefi şaşırmadan vurabilir.Oyun anlamında aşan çok adam var.

Oyunda kendine avantaj sağlamasına yarayan bir şey sonuçta, bana göre hile

• quote:

Orijinalden alıntı: svstrgmr

o değil de ben bc2 özledim

bende özledim azizim bende. hemde öyle böyle değil heavy metalde AH-64 Apache, Mi-24 Hind, atacamada Mi-28 le uçmayı özledim. arico harboru valparaiso yu özledim. oasis, harvest day, white pass, port valdez ....

http://www.youtube.com/watch?v=zo7OjqY5EiM

edit: Operation Hastings i de unutmayalım, unutturmayalım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Banzai! -- 31 Ocak 2013; 1:39:29 >

• quote:

Orijinalden alıntı: svstrgmr

o değil de ben bc2 özledim

Ağzın bal yesin.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

http://www.vatanbilgisayar.com/Mouse/a4-tech-bloody-v5-bloody-v5-multi-core-gun3-gaming-mouse/productdetails.aspx?I_ID=63294
    Mouse sanırım bu..Açıkçası Recoil olayını ben hile olarak görmüyorum.Mouseu aşağı doğru getirmekle aynı şey.Belki aşağı getirirken recoil olanlara göre biraz daha sapma yaparsın ama mouseu iyi kullanan biri her türlü hedefi şaşırmadan vurabilir.Oyun anlamında aşan çok adam var.

İyide hocam o mantıktan gidersek oyuncu mouselarını kullanmakta hile olsun.Binbir çeşit oyuncu mouseları var.Normal mouseu olan adam hiçbir özel tuşu mousea atayamazken elinde binbir çeşit tuş ve yüksek dpili bir mousea sahip olan adam müthiş avantajlı oluyor.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

İyide hocam o mantıktan gidersek oyuncu mouselarını kullanmakta hile olsun.Binbir çeşit oyuncu mouseları var.Normal mouseu olan adam hiçbir özel tuşu mousea atayamazken elinde binbir çeşit tuş ve yüksek dpili bir mousea sahip olan adam müthiş avantajlı oluyor.

ne anladık biz bu işten Skill=0 Dice bf4'deki silahlara high recoil koysun o zaman
    işin iyice cıvığını çıkarıyorlar yaw

• quote:

quote:

quote:

quote:

no recoil sacede mouse u ates ederken asagı cekmiyor malesef daha seride ateş edebiliyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: xaxa789

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Kobayakawa

Bu adam hile yapıyor denilerek çoğu serverdan ban yiyordur..

ya ben bu adamlara inanamıyorum yani ben o kadar iyi uçmayı bilsem ve bi binanın içinden geçmeye kalksam yüzüme rpgyi yerim bunlarda yok böyle şeyler

Hocam ben elimi ayağımı bu kadar iyi kullanamıyorum adamlar Heli ile neler yapıyor Vay anasını....

• Birde böyle bir hile nasıl olabilir ki, böyle hile mi olur daha doğrusu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ian Moone

quote:

quote:

quote:

ya ben bu adamlara inanamıyorum yani ben o kadar iyi uçmayı bilsem ve bi binanın içinden geçmeye kalksam yüzüme rpgyi yerim bunlarda yok böyle şeyler

Hocam ben elimi ayağımı bu kadar iyi kullanamıyorum adamlar Heli ile neler yapıyor Vay anasını....

helal bu oyuncuya :).

• bu yukarıda bahsi geçen mouse sekme olayını ortadan mı kaldırıyor yani tam anlamadım ben ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: fasakasa

bu yukarıda bahsi geçen mouse sekme olayını ortadan mı kaldırıyor yani tam anlamadım ben ?

Evet sekmeyi kaldiriyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: fasakasa

bu yukarıda bahsi geçen mouse sekme olayını ortadan mı kaldırıyor yani tam anlamadım ben ?

Evet sekmeyi kaldiriyor

peki bu diğer oyun mouselarında macroyla falan yapılamıyor mu ? G300 var ben de mesela
  • quote:

Orijinalden alıntı: gizmo_x

quote:

Orijinalden alıntı: Ian Moone

quote:

quote:

quote:

helal bu oyuncuya :).

Aynen hocam ya.

• BC2'yi özleyenler oynasalar ya ben 195 saatlik bf3 multi serüvenimden sonra bc2 aldım ve çok zevkli buldum oyunu, oynuyorum 1 haftadır
    nick alperendepp
  • nexusemulatorden oynayabilirsiniz bc2yi beleş

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Oyun dünyasından haberler
    Dün yatırımcılarla yapılan toplantıda EA temsilcileri resmi olarak Medal of Honor serisini kapatacaklarını açıkladı. Serinin son oyunu olan Medal of Honor: Warfighter'ın beklendiği kadar başarılı olmadığını ve MOH serisine yatırım yaparak hata yaptıklarını kabul eden EA bu seriye ait yeni oyun çıkartmayacaklarını söyledi.
    Diğer taraftan ise Battlefield serisi gelişmeye devam ediyor. 3 milyona yakın Premium üyesi olan BF3, EA'ye 108 milyon dolar kar getirdi.
    Bu arada Ea Lables müdürü Frank Gibeau, serinin yeni oyunu olan BF4 (yada belki Bad Company 3, oyunun resmi adı halen açıklanmadı) üzerinde çalışmalar devam ettiğini açıkladı ve yeni oyunun önümüzdeki sene piyasaya çıkacağını söyledi.
  • incelemesi mevcut son versiyon olan v7 nin

http://www.donanimhaber.com/fare/haberleri/A4-Tech-Bloody-V7-Oyuncu-Faresi-video-inceleme.htm

Aldanmayın bu kadar reklam ve pazarlık olayı sadece bildiginiz macro işte.. Seri ateş etme olayı bu güne kadar bir tek call of duty de gördüm bf de falan mümkün değil.
    Bloody de benim anladığım kadarıyla yaptıkları şey macro yazmayı bilmeyenlerin daha kolay tepmeyi azaltması ayarlanmış.100% no recoil macro ile gerçekleşecek bir şey değil kafanızda soru kalmasın.Daha önce (Geçen Sene) yazdığım bir makaleyi sizinle paylaşıyorum ;

quote:

Battlefield 3 Macro by rDShooter

Macro Nedir ?

Macro yu kendim kısaca şöyle özetliyim.Macro bizim sıkca yaptığımız işleri / hareketleri otomatik hale getirmektir.Ve çoğu oyunda macro mevcuttur.Bu bir RPG de olabilir FPS de fark etmez.Örneğin World of Warcraft (MMORPG) tarzı bir oyunda skilleri arka arkaya atmak için macro yazılır.Ve ya Call Of Duty (FPS) tarzı bir oyunda tek tek atan bir tüfeyi arka arkaya atırmak için macro yazılabilir.Sonuç olarak yani şuraya bağlıyorum skilleri bizde arka arkaya atabiliyoruz ve tüfekte bizde arka arkaya ateş edebiliyoruz ama daha seri ve verimli sonuç almak için (en düşük tepki süresine çekmek) bunu otomatikleştirip hayatı kolaylaştırıyoruz. :) Çoğu oyunda bu macro legal bir yoldur.BF3 te ise tartışmaya açık bir konu şuanda.
    Mouse macro su nedir ?
    Yani mouse umuzun içindeki ufak hafızaya hazırladığımız ayarları / yaptırmak istediğimiz işleri kaydetip çalıştırmaktır.Herhangi bir programa, tetikleyiciye gerek olmadan ! (Bu legal bir yoldur.)
    ve
    bir diğeri ise Autohotkey tarzı derleyicilerdir.(Mouse ve klayve için macrolar yazılır.Yazılan scriptlere göre illegaldir.)Bunlar açık kaynak macro dillerini yazmak ve çalıştırmak içindir ve sakattır.(bknz Autohotkey Programından uzak durun !)

Autohotkey Programından uzak durun ! (bf3 te.)

Evet daha öncede bahsetiğim (macro/script) bu program .AHK uzantılı scriptleri çalıştırıyor.Kendi üzerindende macro (programlama dili) yazılımına izin veriyor. Fakat araştırdığım zaman PunkBuster'dan BAN yiyenlerin olduğunu gördüm.İşin dahada derinine indiğimiz zaman bu programla macro hazırlanıyor evet ama bunlarla çok daha fazlası yapılabiliyor.Bu dille çok daha fazla şeye mudahale edilebiliyor yani bu macro dili ile hemen hemen her istenilen yapılıyor sizin hayal gücünüze ve yazılım yeteğinize orantılı olarak.Arkada bir program çalışması ve scripti tetiklemesi gerekiyor.Durum böyleykende PB ye yakalanmak hiçte zor olmuyor.PB bu tarz programları kullananlara hiçte açımıyor "PunkBuster BAN for AHK Scripts" adı altında banı koyup geçiyor. :)

Mantık;

Bf3 de recoil yani (tepme) mantıgı dikey ve yatay olarak 2 ye ayrılmakta dikey tepmede silahları deniyerek belirli bir sayı elde edebiliriz , fakat yatay tepme bf3 de ne yazıkki rasgele sayılardan oluşuyor.(Bu geçen seneydi.) Yani belirli bir sisteme göre yatay tepme gerçekleşmiyor mermiler rasgele olarak sağa (R) ve sola (L) dağılıyor.Dikey tepmede ise silahı ateşlediğimiz zaman belirli bir oranda fareyi aşağı hareket etirir veya seyrek atışlar yaparak RPM i (atış hızı serilik) azaltır ve sekmeyi önleriz.

Recoil için araştırdığım kaynak ;
    symthic.com
    Battlefield Wiki
    http://symthic.com/?s=bf3

Bilmiyenler olabilir bu sitede bf3 ile ve diyer bir kaç oyunlada ilgili Damage(hasar) vb bilgiler bulabilirsiniz.

Nasıl yaparız ?

Tabiki önce mouse 'n macro desteklemesi gerekiyor.Bunun içinde her markanın (oyuncu mouselarının) kendine ait macro programı mevcuttur. X7 serisi'nin Oscar , G serisinin Setpoint , vb gibi ..

Şimdi ilk mantık , biz ateş ederken mouse u biraz aşagı çekerek tepmeyi önlüyoruz bunu macroya döktüğümüzde ise ;

Battlefield 3 (2011) [ANA KONU]

Yukarıda ki resimde gördüğünüz gibi oldukca basit bir macro.Yaptıgı şey ise Ateş tuşuna basmak ve bastıktan sonra y ekseninde 4 m inmek (aşagı cekmek) 50 milisaniye sonra ateş tuşunu bırakmak ve bunu tekrarlatmaya başladıgımızda bir döngüye girer sizin istediğniz doğrultusunda bir recoil gösterir.Yani yukarı kalkan silaha terst tepki uygulayarak aynı noktada tutmaya çalışıyoruz.Bu denendi ve gayet güzel calısıyor.Ama silahlar arası fark ediyor yani cok seri silahlarda cok tepme yapan silahlarda Y deki inme oranını artırmanız gerekiyor.Mantık budur ve ayrıca dosya paylaşımında bulunamıycam çünkü bunları uzak masaüstünden yaptım :D Şunuda belirtiym x7 yazılım konusunda kendini aşmış ya .

Neyse 2. mantıgımız ise silahın RPM i ile oynamak , bu da belirli stabilize sağlar fakat bu resimdekini denemedim.(Resimdeki değerler oldukca az 100 + üstü RPM düşürmede kullanılabilir.)Ama bu yazımdada anlatmak istediğim sadece mantık.Resimdeki gibi aralardaki milisaniyelerle oynuyarak silahta belirli bir atış hızı yakalarsınız ve tepmeyi tutarsınız.

Sonuç !

Sonuc olarak olay bu kadar ve macro olayıda benim için BF3 de burda son buluyor.Macro yu kullanmıyorum sebebi ise alışkanlık , bu macro aynı bir mouse a alışmak gibi zaman alıyor çünkü.Ama benim gibi merak edenlere veya da macro kullanmak istiyenlere umarım yardımcı olabilmişimdir.Benim burda anlatmak istediğim macronun matığıydı.Yani kendi ayarlarınıza / keyfinize göre istediğiniz kadar macro oluşturabilirsiniz.

Elde edeceğiniz sonuç hemen hemen şu şekildedir ;

Ve bunu mouse una alışmış iyi kontrol edebilen her oyuncu macroya ihtiyaç duymadan yapabilir.
    Macro olayına umarım bir nebze açıklık getirebilmişimdir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WE neED -- 31 Ocak 2013; 16:30:37 >

• Arkadaşlar oyundan premium almayı başarabilen var mı? Premium 49.99$ diyor. Paypal'dan ödemeye geldiğim zaman fiyat 49.99€ oluyor. Anlam veremedim bu işe
  • Iki yeni end game trailer cikmis biri capture the flag biri air superiority ile ilgili. Air ile ilgili olan premium ozel sanirim.

http://battlelog.battlefield.com/bf3/news/view/2832654790952009247/

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: aLperenDepp

BC2'yi özleyenler oynasalar ya ben 195 saatlik bf3 multi serüvenimden sonra bc2 aldım ve çok zevkli buldum oyunu, oynuyorum 1 haftadır
    nick alperendepp

usta ben BF3 de 600saat yaptim hala heves ile oynuyorum oyunu. BC2 yi oynamadim ama youtube gameplay e bakarak soyleyebilirim ki BF3 power :)
  • 
Sayfa: önceki 18751876187718781879
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.